Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 januari, 2022 den 00:25
Fredrik Jonsson var en grym målskytt och det hade han tränat upp sedan han var riktigt liten nere i familjens källare. Där hade pappa Jan målat upp en målbur på väggen och där stod Fredrik och tränade varenda dag. Uppe i plockkrysset blev det ett stort hål i betongväggen så småningom.

Detta visste ju målvakterna om så småningom, så de täckte krysset i förväg nästan, ändå så gick den in där gång efter gång. När Örebro sedan inför slutspelet 07/08 värvade in den finske stormålvakten Tuomas Nissinen med fem SM-liigasäsonger och juniorlandslagsmeriter i ryggsäcken, så hade han naturligtvis också klurat ut hur han skulle göra ifall Jonsson kom fri. När han sedan i oavgjord ställning kom ren med Nissinen så gick finländaren långt ut för att skära av skottvinkeln. Jonsson siktar kryss, men drar sedan i sidled och kan lägga in pucken i öppen kasse. Fredrik blev så glad att han fortsatte förbi målet och hoppade så högt upp och tacklade sargen mot vår klacks sarghörn att hans fötter var i nivå med övre sargkanten! Ett riktigt klassiskt Boismål från säsongen vi gick upp.

Jonsson var ett otroligt fysfenomen, han brukade träna på sommaren genom att ha lillebror på ryggen när han sprang intervaller uppför Leksbergsbacken (en rätt brant backe).

En annan kul grej var att han hade extremt snett slipade skridskor. Det gjorde att han bara kunde svänga åt ett håll. Men å andra sidan svängde han enormt tvärt åt det hållet, vilket gjorde att han kunde rycka sig loss från sin bevakning på det viset.

Lite mer kuriosa: När Bois kvalade upp i ettan så spelade han en gång med nästan 40 graders feber. Det hindrade honom dock inte från att göra tre mål!

Jonsson spelade ofta med Ronny Rockstar. De hade en magisk känsla för varandra och kunde blunda på isen och hitta varandra. Dock så jobbade han inte alltför hårt i hemjobbet, något han fick bannor med jämna mellanrum för av Rockstar.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter