Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 11 april, 2022 den 11:21
Här kommer mer information om en Div 2 spelare som sticker ut mer än de flesta om ni bara orkar läsa mina långa inlägg.

Josh Laframboise 25 År Åmål SK Div 2 från Canada.
Kom till Åmål nuvarande säsong direkt från Canada. Hur denne klasspelare kunde hamna i lilla Åmål i Div 2 har jag inte trots stora ansträngningar inte kunnat hitta. Redan som 15 åring spelade han i U18 i Canada och spelade i 3 säsonger 2011-.2013 med stor framgång.
109 Matcher, 82 Mål, 77 Assist och 155 Poäng.
Fortsatte sedan hos diverse klubbar i Canada med ofta mycket goda resultat och i flera säsonger över 1 poäng i snitt. Enligt uppgifter från min svärson som bor i Kalifornien och är mycket kunnig i hockey frågor säger att denna typ av klasspelare kostar mellan 10 till 15.000 Dollar per månad (80-120.000 Kronor)
En stor utgift för den lilla Div 2 klubben iÅmål.
Jag kan gissa att det möjligen varit en rik knös som bekostat detta för att sätta Åmål på hockey kartan. Och det har resulterat många inlägg i Dalsland och Värmlands tidningen. OK, nu är har i alla fall i Åmål hur det nu än ha gått till. och han har verkligen visat vilken klasspelare han är. Än så länge 33 Matcher
50 Mål och 47 Assist och 97 Poäng. Åmål är i kvalserien för Div 1 så det återstår 3 matcher innan säsongen är slut. Vad händer med denne duktige spelaren nästa säsong. Jag kan gissa 3 alternativ. Åmål betalar den summa som behövs för att behålla honom. Han flyttar tillbaka till Canada. En klubb i AS eller SHL är så intresserade av honom att att de övertar honom och betalar vad som krävs. Spännande blir det i alla fäll att följas vad som händer denna spelare.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter