Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4416 inlägg.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 oktober, 2019 kl. 11:14
Marcus, Richard och Ronnie: Intressant diskussion detta! Jag tror att det faktiskt kan finnas ett värde i att vinna en serie, det ger framför allt självförtroende med också ett tuffare psyke att gå in med tävlingsinställning till varje match. Jag tror också att Sandberg skulle kunna stå alla matcher och hålla för det också, men det kan också vara bra att ha igång två målvakter. Därför så tycker jag liksom Richard att det vore bra att låta han stå mot lag som inte har med den absoluta toppstriden att göra, lag som vi ändå ska slå utan att ha seriens bästa målvakt. Jag tror Isak har förståelse för det.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 11 oktober, 2019 kl. 10:17
Vet att de vill vinna serien men vad är det värt när man åker ut i Playoff 1? Räcker med plats 5, då finns det bra med tillfällen att hålla igång båda. Då är de fräscha och motiverade när Allettan börjar.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Richard Persson Richard Persson skrev den 11 oktober, 2019 kl. 09:12
Tycker Sandberg ska stå alla utom mot dom som ligger i absoluta botten.. Vill man komma etta så är det nog det som behövs. Säsongen bois gick upp till allsvenskan så stog Åkerström 40 matcher medan käll stog 2. Målvakter ska klara en hel säsong är inte tätt med matcher. Släng in isak när det är mot tex linden sura och Köping.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 oktober, 2019 kl. 22:36
Ronnie: Jag håller med dig till stor del, det är ingen social verksamhet där man får spela bara för att någon inte ska känna sig utanför utan det är elitverksamhet. Samtidigt kan det på lång sikt vara bra att ha igång två målvakter och därför vore det bra om Isak också fick några matcher.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Ronnie Larsson Ronnie Larsson skrev den 10 oktober, 2019 kl. 22:34
Den podcasten ska alla boisare lyssna på! En till detalj jag hörde idag var att Appelgren hade riktigt fina erbjudanden med mer pengar som han tackade nej till för han ville träna Bois och trivdes så bra i Mariestad. Snyggt du gjorde kimmo att lägga in podden i inlägget, hur gör man det?
Gillamarkeringar 0
Kimmo Varis Svar från admin: Kimmo Varis
bara att länka med hela URLen. http:// ….
Slå på/av denna metaruta.
Kimmo Varis Kimmo Varis skrev den 10 oktober, 2019 kl. 22:24
Passade på att lyssna på Kristers podcast i bilen på väg hem idag, 1,5 timme med appelgren, och när man lyssnar på den och tänker på hur laget agerar så inser man vikten av hans ledarskap i laget.

Tack Krister för det bra jobbet du gör.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 oktober, 2019 kl. 21:05
Markus: Det är rätt långt mellan matcherna ändå, det är ju inte så att inte Sandberg orkar. Det har ändå varit rätt så viktiga matcher och då vill man ju ha bästa laget. Jag skulle tro att efter derbyt så kommer Isak få stå nästa match, blir väl mot Surahammar.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 oktober, 2019 kl. 16:57
Har kolla matchen Lindlöven-Nyköping för att scouta lite vad vi kan förvänta oss. Vad kom jag fram till? Jo att vi kommer att möta ett väldigt skickligt lag, ett av de bättre lagen jag sett i år faktiskt och då har jag sett också i stort sett samtliga topplag i ettan. Tänkte jag skulle lista styrkor och svagheter som jag kunde se.
Styrkor:
* Ett lag med starkt självförtroende och allt som följer med det i form av att de vågar spela pucken, de vågar utmana, de kommer med bra fart.
* Så länge Nyköping försökte få stopp på dom genom att ställa upp och vänta in dom så sköljde Lindlöven helt sonika över dom med bra fart och bra uppspel som snabbt fick ner pucken i anfallszonen, ofta kunde man tom få 3 mot 2:or och dylikt då Nyköping inte hade samma fart när de avvaktade.
* De drev hela tiden på kassen, både med puck och med åkningar. In med pucken och så följa upp med många spelare.
* En stark målvakt i Isak Mantler som släppte få returer.
* Ett starkt powerplay där man i ena uppställningen sökte mycket skott från Jesper Broeng, (spelskicklig back f.ö.) och i det andra mer från Max Lalander efter diagonalpass. Duktiga också där att vara med på returer.
* Duktiga på att avgöra när man kunde ligga på och checka och när man ställde upp. Drällde en back med pucken så var man snabbt framme och checkade fast den, det var också så 2-2-målet kom.
* Alla jobbade stenhårt i hemjobbet vilket gav bra schwung i omställningarna.

Men hade laget några svagheter då? Givetvis, även om svagheter i Lindlövens fall innebär att man är direkt dåliga, bara inte lika bra.
* Man agerade med stort självförtroende i uppspelen, vilket ofta är bra men det kan också innebära en svaghet när man försöker spela sig ur alla situationer. När Nyköping satte hög press lyckades de ofta checka fastpucken och få långa anfall.
* Boxplayet var inte prickfritt, man täckte få skott och de var lite svaga framför egen kasse.
* Man hade få långa anfall, man vägde lite lätt och bygger sitt anfallsspel mer på fart än på tyngd.
* Detsamma gällde försvararna, mer fart än kraft.

Hur ska då Bois spela?
* Hög, tung forechecking.
* Viktigt med hög trea hela tiden.
* Stenhårt hemjobb av all fem.
* Utnyttja powerplay.
* Sätt press på kassen!
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 oktober, 2019 kl. 14:18
Bara några timmar kvar till match och det är inte vilken match som helst, utan mot den obesegrade serieledaren. En serieledare som dessutom förstärkt med en riktigt bra back, Lukas Pilö, som sägs vara av minst allsvensk klass. Kan Bois verkligen rå på laget som inte tappat en enda poäng? Jag hoppas det och tippar på 3-1 med Douglas Lögdahl som första målskytt. Vad tror ni? Korv och bröd med kaffe/dricka till den som prickar båda rätt!
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 oktober, 2019 kl. 18:23
Lindlöven lånar in Örebrobacken Lukas Pilö med bland annat 14 SHL-matcher till matchen mot Bois.
https://www.eliteprospects.com/transfer/2019/10/08/lukas-pilo-in-a-loan-to-lindlovens-if/402457
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 oktober, 2019 kl. 10:29
Per-Henrik: Kalle Johansson berättar i denna intervjun i Hockeynews att de siktar på att ta in en spetsforward till. Utöver det saknade vi fyra forwards i lördagens match: Norlöv, Erik Olsson, Lukas Larsson och Jimmy Hellström, det är ju rätt bra klass på dom spelarna! När vi då har alla spelare tillgängliga så kommer vi ha en ruggigt stark forwardsuppsättning. Så här skulle lagets kedjor kunna se ut:
Norlöv-Dogge-Thörn
Jidenius-Eddie-Lindén
Erik Olsson-Spetscenter-Lukas Larsson
Simon-Linus E-Filip E
Vill påstå att det är om inte bäst så iaf bland de bästa i hockeyettan!
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Per-Henrik Fröjd Per-Henrik Fröjd skrev den 7 oktober, 2019 kl. 07:22
Känns att vi är lite för unga, det blir för mycket is för junisarna. Sen är man sjuk med feber ska man träna ett par gånger. Innan match. Saknas nog två forwards på senior sidan som kan tillföra. När man har skador. Bois har ett behov av tempo å trampa, det ute blev helt senast. Sen är Sandberg mänsklig.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 5 oktober, 2019 kl. 17:11
Sändningen var dålig men Bois var ännu sämre, hoppas verkligen att detta kommer att vara årets sämsta match!!!

Skotträknarna kunde ju knappast ha räknat rätt heller, 47 skott!?!?
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.