Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4249 inlägg.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 4 februari, 2023 kl. 07:06
Tycker Bois hittade en av Nybros svaga punkter nämligen man satte press på deras backar i egen zon. Då hade dom der svårt. Tittade lite på Visby mot Skövde. Känns som en gåta att Bois kan förlora mot Skövde. Visby var usla ändå är inte Skövde bättre utan förlorar i sudden i en match man måste vinna. Kommer det bli som det brukar att våren snart är i Skövde..
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 februari, 2023 kl. 20:04
Sett om matchen mot Nybro och det finns mycket att ta med sig, mest positivt, men också negativt. Här är mina + och – från matchen.

+ Passningsspelet. Man levererade bra pass på blad vilket gav fart i spelet.
+ Rakheten. Man spelade mycket nord-syd, sökte pass uppåt i banan hela tiden.
+ Trafiken på mål. Man var betydligt mer i ansiktet på Robin både för att skymma, styra och komma åt returer. Wistén var mer framför mål än han varit på samtliga matcher sammanlagt innan.
+ Mycket skott. Så fort man kom in i zonen så sökte man skott, och man kom till mycket vassa avslut i och med att man även hade mycket trafik framför.
+ Sorterade bra i egen zon. Nybro hade svårt att komma loss från sin bevakning då Bois sorterade bra.
+ Vi höll Nybro utanför oss i väldigt hög utsträckning.
+ Boxplay var utmärkt, det släpptes inte många chanser där.

– I första perioden så tappade vi spelare högt några gånger vilket gav farliga spelvändningar. Det har man inte råd med.
– I korta sekvenser av matchen blev vi för duttiga i utläggen, vilket gjorde att Nybro kunde få tryck på oss.
– Powerplay blev lite för omständigt och långsamt.

Som ni ser, mest bra, men visst finns det utvecklingspotential!
Gillamarkeringar 8
Slå på/av denna metaruta.
Pehrson Pehrson skrev den 30 januari, 2023 kl. 08:54
Många som idag borde ta sig en rejäl titt i spegeln. Spelar man för laget eller för sitt eget namn? Tänker man på "här och nu" är den viktigaste perioden i mitt liv eller tänker man på morgondagen? Vilket märke krigar man för, det på bröstet eller det egna varumärket? Det är inte när det flyter på och målen trillar in som man visar vem man är. I dag känns det mest som man åker in och spelar av tre perioder och det får gå som det går.

Ge grabbarna en historielektion. Visa att vi har fan vart med och stört lag som bl.a. Linköping, Växjö, Örebro. Visa vad Skaraborgs stolthet betyder, vad det står för. Fattar man ändå inte eller tänker "detta är bara en parentes, bara Mariestad" då kanske man ska ta en rejäl funderare på vad man håller på med.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 29 januari, 2023 kl. 21:37
Samma på Billingehov så anskrämligt dåligt ingen kamp ingen inställning felpassningar sämsta insatsen på flera år så jävla tråkigt och detta ska folk behöva betala för?!?!?!? jaja vi är väl inte bättre!!!!
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 29 januari, 2023 kl. 21:08
Tyckte mer att hela laget inte hängde med, de yngsta var dock bäst!
Backar hade vi ju knappt inga, framåt var det dribbla, dribbla och ensamshower.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 29 januari, 2023 kl. 20:45
Bedrövligt dåligt idag o än en gång handlar det mesta om att vi inte har några centrar, så där hade ju Appelgren rätt från början.

Vi såg ut som juniorer o Troja käkade helt enkelt upp oss när ingenting stämde från den viktigaste positionen…
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 januari, 2023 kl. 14:32
Tuff match mot Troja idag. Troja har fem segrar senaste sex matcherna och har tagit stora kliv mot toppen. De grundar sitt spel på en stark defensiv, men har blivit lite mer offensiva det sista, där backarna också kan fylla på. Det betyder att Bois måste vara alerta i egen zon och vrida på huvudena så man sorterar rätt. Förhoppningsvis nästan så blir det mycket utvisningar, för i special har Bois ett övertag, även om Trojas powerplay är bra. Men deras boxplay är väldigt svagt, bara 50%.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 26 januari, 2023 kl. 16:11
Niklas –> Vi gör framför allt defensivt en riktigt bra insats. Antalet kvalificerade Karlskronachanser kan räknas på ena handens fingrar, och målen de gör är ju chanser som är svåra att försvara sig mot, skott från svåra lägen som ändå hittar in. Vi var otroligt starka framför egen kasse, varje gång KHK fick in en puck framför så var vi först på puck och höll undan motståndarforwards riktigt bra. Så defensiven är klockren i mina ögon.

Offensiven var bra, men inte lika bra. I egen zon så var vi ofta snabba till puck och hade bra leverans, men det var stunder i matchen där vi drällde lite för mycket med den. Jag tycker också att vi skulle ha kunnat komma mer samlat i anfall, lite för ofta blev det en som kom ensam. Sedan måste framför allt andrakedjan komma lite mer insida, de spelade puck grymt bra och fick ofta långa anfall, men det saknades någon som ville in och ta jobbet framför mål. Någon i chattgruppen föreslog att man skulle skifta center mellan första och andra, så att Hugo fick bidra med lite mer pucktransport till förstakedjan medan Lukas kunde bidra med lite mer tuffhet framför kassen till den andra. Kanske inte en så tokig idé?
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 23 januari, 2023 kl. 18:54
Just nu så ser det bra ut för Bois. Vi har målvakter som steppat upp, vi har en backsida som är både bred och spetsig, och vi har fyra kedjor som alla sköter sina uppgifter på ett bra sätt. Men jag tror det skulle kunna bli ännu bättre om vi fick in den där spetscentern som Kalle pratat om hur länge som helst nu. Otto gör det otroligt bra med tanke på att han aldrig spelat center förut, men skulle vi kunna få in en naturlig spelfördelare tillsammans med Blomberg och Erik Olsson så skulle den kedjan ta ett kliv till. Nu får Blomberg agera spelfördelare, och han gör det bra, men han får alldeles för sällan själv ett pass som han kan skjuta direkt på. Där ser jag att det finns mer potential att få ut.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 januari, 2023 kl. 01:10
Det gör skillnad när folk är friska och ikapp träningsmässigt, det är det som märks de senaste två matcherna. Vi blir ett bredare lag, ett vassare lag, ett lag som orkar i tre perioder. Förstakedjan har levererat hela säsongen, på slutet har vi också fått en andrakedja som levererar och idag levererade tredjekedjan. Dessutom har fjärdekedjan gjort mål två matcher i rad nu. Lägger man därtill att försvarsspelet är betydligt bättre nu, och då märker man att också målvakterna lyfter sig. Malmborg förra matchen och Isac idag har gjort kanonmatcher. Med rätt understöd så levererar också målvakterna. Det är ännu för tidigt att ropa hej på något vis, men visst ser det bra mycket bättre ut efter åtta matcher än vad jag trodde inför allettan (jag tippade laget nia). Och då har vi ändå haft otroligt stort manfall i många av matcherna. Jag är grymt imponerad av sättet laget har tagit sig an uppgiften.
Gillamarkeringar 10
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 januari, 2023 kl. 10:52
P-G: Andrakedjan var magisk mot Dalen, de hängde inte alls med när den trampade igång. Speciellt som backarna var duktiga på att fylla på och ge dom understöd. Wistén framstår mer och mer som ett riktigt fynd, bra över hela isen och med en magisk passningsklubba. Kul också att det börjat lossna för Lindberg, jag har tyckt synd om honom då han hela tiden fått byta omgivning och inte riktigt fått det understöd han behöver.
Gillamarkeringar 10
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 18 januari, 2023 kl. 22:18
Riktigt osympatiskt! Men inga är väl så härliga att tvåla dit som dom dåliga förlorarna?! 🙂

Kul o se att BoIS kunde studsa tillbaka omgående. En enorm skillnad mot i söndags. Men det är väl kanske det som varit akilleshälen i år, just ojämnheten.
Stundom bländande för att matchen efter helt gå i stå.
Då får man ta till sig Simons ord till MT häromdagen. ”Lita på processen!”
Självklart behöver poängen komma in på kontot, men det är inte nu kvalserieplatser fördelas.

Hoppas det är många som åker med ner till Tranås och lyfter grabbarna till en lika fin insats nu på lördag. Då kommer TAIF få spela riktigt bra om inte poängen skall hamna hos gästerna.

Veckans stora glädjeämne: Nykomponerade formationen med Wisten, HP och Lindberg.
Det tog några månader att hitta rätt i den där 2:a-linan, men den som väntar på något gott… Och som sagt, lita på processen.
Gillamarkeringar 10
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 18 januari, 2023 kl. 21:17
Alltså finns det någon drygare tränare än Per Gustafsson. Han gör ju bort sig fullständigt varje gång han ställer sig framför en kamera. Så sjukt skönt att knäppa lilla Per på näsan 😁
Gillamarkeringar 12
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 16 januari, 2023 kl. 09:32
De som kommenterade derbyt (som inte är vilka som helst) var utmärkta. Visste vad de pratade om och i lagom mängd. Vilka killar och hur snygga förlorare som helst. Applåder! Där har många mycket att lära i olika delar av Hockeysverige, t ex i vår serie.
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 15 januari, 2023 kl. 13:11
KH> Visst har Visby varit riktigt bra på bortaplan i år men i fredags var de inte bra. Kan boisen haft huvudena på dagens match? Hur som helst, det blir spännande idag! Bästa psyket vinner.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.