Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3692 inlägg.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 1 juli, 2022 den 10:22
Om nu Bois kan tänka sig att ha med Leon i laget så yppar det sig faktiskt möjlighet att han skulle kunna deltaga i både hemma och bortamatch mot SIK. Det faktum att han spelar i New York området blir ju både restid och priser bara hälften mot från Kalifornien. Och det är bara spelscheman som skulle förhindra 2 korta 2 dagars resa till Sverige eller om han kunde få permission från sitt lag om spelscheman krockar. Vi får se till hösten om möjligheten finns. ,
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 juni, 2022 den 15:21
Jag fick en liten fingervisning om vem som är tänkt som förstacenter i Bois, och även om det inte är klart ännu så kan jag säga att blir det han så är jag VÄLDIGT nöjd.
Antal gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 30 juni, 2022 den 14:27
Jag håller på att försöka genomföra ett spännande projekt tillsammans med Krister Holm.
Mitt barnbarn Leon Biller som spelat och spelar en mycket framgångsrik ungdoms och Juniorhockey i USA skall jag försöka få hem en vecka för att spela minst en och förhoppningsvis två matcher med Bois och mycket gärna en av matcherna mot SIK.
Här är mitt barnbarns USA statistik sedan 14 år och till nuvarande 20 års Juniorspelare,

U14 Kalifornien 22 lag i serien 2 säsonger
71 Matcher 65 Mål och 40 Assist. Båda säsongerna vinnare av både Mål och Poängligan.

U16 Kalifornien 1 säsong 18 lag i serien
47 Matcher 53 Mål och 45 Assist. Vinnare av både Mål-och poängligan.

USPHL Juniorhockey i Kalifornien och närliggande delstater .
2 Säsonger 69 Matcher 54 Mål 71 Assist
Topp 3 i både Mål och Poängligan 2 Ryss juniorer före.

Säsong 2022/23 Värvad till Eastern Hockey League
som är ett snäpp tuffare än USPHL och består av lag från New York och Boston med mera från Nord Östra USA. Där får han spela fram till Mars 2023 då han fyller 21 år. Alla uppgifter finns på Elite Prospekts Leon Biller.

Han borde platsa i Bois Seniorlag och min förhoppning är att detta skall bli verklighet.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 25 juni, 2022 den 16:20
Nu blir det en spännande Måndag när även bokslutet för Skövde Ik blir officiellt.. För Bois var det ju mycket positiva siffror med ett plusresultat på 616.000 Kr och ett eget kapital av 1,6 Miljoner. undrar om Skövde Ik kan matcha det?
.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 24 juni, 2022 den 19:05
Skall bli mycket spännande att se var, som jag tidigare skrev
"Den hittills klubblösa" Marcus Persson tar vägen. Han är för ung och duktig för att lägga av.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 23 juni, 2022 den 19:49
Tråkigt att du tycker så Ingvar och tråkigt att så fort någon framförallt från Skövdehåll påpekar något som kanske inte faller dig i smaken ja då blir det jobbigt det är väl inget att hänga upp sig på släpp det och gå vidare det gör jag 😉 Ha nu en trevlig midsommar ät och drick gott för det ska jag göra 😉👍
Antal gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 23 juni, 2022 den 16:32
OK Peter
Du verkar vara en hyvens och hjälpsam man, men efter lite omtanke så är nog din hjälp att rätta till mina fel en aning jobbig. Det är dessutom fler än jag som du måste hjälpa. Men tack i alla fall.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 23 juni, 2022 den 10:28
Ingvar :: Jag förstår inte varför du är bitter vi försöker bara hjälpa till inget annat som du tror!! Sluta upp med att bli förbannad hela tiden,dessutom är det ju ingen annan som går i taket och som sagt vi kan skita i att försöka hjälpa till i fortsättningen så kanske du blir nöjd! Mikael är som jag förstått det Boisare så honom behöver du ju inte vara bitter på! Ha en jättefin dag Ingvar 😉
Antal gillamarkeringar 17
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 23 juni, 2022 den 09:39
[En rekommendation till Mikael och Peter Johansson. Eftersom ni lägger ner så mycket energi att påvisa mitt fel med Marcus så bör ni väl även kontakta Sveriges Radio P4 och er egen duktiga Gunwaldh och påpeka deras fel om Marcus.
Lägg inte ner mer energi på att försöka hitta mina fel utan spara energin till att prata om och stötta ert eget Skövde Ik.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Mikael skrev den 22 juni, 2022 den 19:16
Ja, alltså Ingvar. Vet inte hur man ska förklara ...kanske därför det blev som det blev på Rebellerna när det var svårt att förklara vissa saker... Sen är det journalistik att uttrycka sig att man "tappar"... Men håller med ,borde kanske varit "ingen förlängning" men det låter inte lika bra i pressen...
Antal gillamarkeringar 13
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 22 juni, 2022 den 18:55
Se där. Enligt Gunwadh så har nu Bois tappat Marcus Persson. Hur kan man tappa en spelare som enligt experten Peter Johansson ej tillhör BOIS. och Enligt en annan känd expert på Rebellerna så har Peter med en ängels tålamod försökt att övertyga mig att Marcus inte tillhö rnågon.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 juni, 2022 den 21:48
Peter --> Det verkar inte bättre. Collberg hänger nog på om han kan spela, axeln är inte helt bra ännu. Erik Olsson känner också av sin skada fortfarande. Men blir de bra har jag svårt att se att de inte ska få kontrakt. Äldre broder Rydholm är nog inte aktuell.

Vad man väntar på kan man undra. Men faktum är att lagbyggena ligger långt efter var man brukar stå vid denna tid. Förväntade topplag som Hudik, Boden och Nybro saknar massa spets fortfarande. Och går man till allsvenskan så har hela sju klubbar 13 spelare eller i färre i sina trupper. Så verkar trögt överlag.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 20 juni, 2022 den 15:57
Får vi vänta till Augusti på de sista 5 spelarna?

Collberg: Kanske fortfarande osäkert om han kommer till spel men det hålls en plats för honom?!?!?

Center 1/2: A-kassespelare som inte kan presenteras förrän slutet på juli, början på augusti?!?!?! Eller väntar spelarna och sportcheferna ut varandra och en propp måste släppa?

Ytter 1/2: Lämnas en plats till Erik Olsson om han vill fortsätta?!?!? Äldre brodern Rydholm, vad händer där?!?!?! Eller ska det in nytt som kommer först i augusti?
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Mikael skrev den 19 juni, 2022 den 19:09
EP följer "stats" automatiskt när det gäller de högre ligorna och det förs in per automatik i Rostern. Jag var själv för nåt år sen i kontakt med grundaren Johan Nilsson för att få veta hur det funkar i jun och pojklag. I de fallen sker det inte lika snabbt om man inte som klubb/ledare/ förälder meddelar detta. Har du dessutom premium finns ju mycket mer funktioner.
Nu tror jag Peters svar var än mer uttömmande... När en spelare är klar för ex div 1 och klubben registrerar detta hoppar det per automatik in i EP...
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 19 juni, 2022 den 18:48
OK Peter
Någon detalj måste det ändock vara eftersom Smedberg borde vara klar och få den nya adressen på snabba Elite Prospect. Skövdebo som jag ju faktiskt är så hoppas jag naturligtvis att den mycket duktige Smedberg snart är klar för SIK. SIK behöver några duktiga spelare för kommande säsong för att locka tillbaka Skövde publiken. Bois som nu är mitt lag vet jag har ekonomi nog att slutligen ställa ett konkurrenskraftigt lag på isen. Lycka till med Smedberg.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 19 juni, 2022 den 18:16
Ingvar: Jag försöker igen då när det gäller både Persson och Smedberg så tillhör dom INGEN klubb alls iom att dom inte står kontrakterade för någon klubb att dom sedan spelade för Bois resp Forshaga förra säsongen har ju ingen relevans det är ju säsong 22/23 som gäller nu och där har dom som sagt inte skrivit på för någon klubb ännu eller åtminstone så har det inte offentliggjorts ännu och det kan som sagt vara någon detalj i kontraktet som gör att den nya klubben eller för den delen den gamla klubben inte vill släppa detta ännu hoppas du förstår bättre nu Ingvar vad jag menar 😉
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 19 juni, 2022 den 13:02
Peter
Jag måste faktiskt säga att jag är mycket förvånad att du Peter som alltid verkar vara mycket kunnig i allt som gäller hockey ställer denna fråga.
Jag läser rakt av på Elite Prospects som brukar vara mycket snabba på att placera en spelare i rätt klubb efter en klar värvning. Vi tar din fråga om Marcus Persson först. Vid bilden och namnet på Elite Prispects står alltid vilken är senast klubb. Och det finns ingen ny klubb för honom än så länge för såsong 22/23, Därför står det Bois. Dessutom längst ner på prestations tabellen står också Bois som senaste klubb och inga namn för säsong 22/23. När det gäller Smedberg så är det samma sak, vid namnet och bilden står enbart Forshaga som klubb och även längs ner på prestations tabellen står Forshaga som sista klubb och ingen ny klubb för säsongen 22/23. Däremot eran Josh och Bois Blomberg kom redan dagen efter värvningen med rätt klubb både bredvid bild och namn samt även står att båda tillhör ny klubb (SIK och Bois) för säsongen 22/23. Ett mer uttömmande svar kan du inte få Peter.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 19 juni, 2022 den 10:39
Ingvar: Vart står det att Marcus Persson ännu tillhör BOIS? Vart står det att Emil Smedberg ännu tillhör Forshaga? De båda står inte med i respektive trupp 22/23 vad jag kan se?! När det gäller Smedberg så har ju Ulf Andersson på vårat forum sagt att han är klar och detta förmodligen beroende på att han känner någon som har dessa uppgifter sedan att inte SIK inte väljer att offentliggöra detta än beror förmodligen på någon detalj i kontraktet som gör att dom inte kan göra det än! Det är ju inte första gången som en tidning kommer ut med uppgifter som stämmer en tid innan den nya klubben går ut och bekräftar så det är nog bara att sitta lugnt i båten och invänta detta 😉😊
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 18 juni, 2022 den 13:11
Märkligt.
Kanadaspelaren Josh och Svenske Blomberg blev omgående placerad rätt lag efter värvningn i Elite Prospects, nämligen SIK respektive Bois, däremot Emil Smedberg som enligt uppgifter värvats till SIK står fortfarande som Forshagaspelare. Kan just undra vad detta beror på??
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 juni, 2022 den 13:02
I denna grupp finns det många med stora Boishjärtan. Nu hoppas jag att ni kan tänka er att ställa upp för klubben samtidigt som man får en kul upplevelse. Den 23/7 kommer Ulf Lundell och uppträder i Mariestad. Då behöver Bois hjälp med entréer och i servering. Bois a-lag kommer också hjälpa till, så blir ett bra tillfälle att tjöta lite med dom. Hoppas att många ställer upp, svara bara på detta!
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 juni, 2022 den 16:47
Ser att Marcus Persson fortfarande står uppställd som Boisare. Kan det kanske vara tillåtet att hoppas på en helsäsong 22/23, Med sina 32 år så håller han nog fortfarande hög klass . Endast 9 matcher tror jag inte gav honom den rätta nöjligheten att visa vad han kan.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 juni, 2022 den 16:39
Krister och Peter
Intressanta diskussioner
, fortsätt gärna
Väntarmed spänning på vilka som skall fylla de tomma kockarna. Ekonomi att. Fylla utmed några slagkraftiga spelare verkar finnas.😬
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 16 juni, 2022 den 15:46
Krister ==> intressant uppställning. Men när jag läser intervjun är jag inte lika säker på att alla 4 är spetsförvärv. Tror det kan vara så att centerpositionerna ska vara spets men att ytterforward kan vara 3 & 4e linjespelare också.

Jag har lekt lite med tanken att sätta Blomberg-Lukas-Otto i samma kedja. Tung - grinig och numera målfarlig 🙂

En ungdomskedja med Tellström-Ny-Hedlund

1a med Lindén-Ny-Ny
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 juni, 2022 den 11:47
Enligt intervjun jag hänvisade till så vill Calle fortfarande ha in två centrar och två yttrar med spetskvaliteter. Då skulle man kunna tänka sig att kedjeformationerna skulle kunna se ut så här när det är färdigbyggt:
1:a
Blomberg - Ny center - Ny ytter
2:a
Tellström - Ny Center - Lindén
3:e
Hedlund - Lukas Larsson -Erik Olsson/Ny ytter
4:e
Henell - Lundin -Axelsson/Rydholm/Gustavsson

Ser väl rätt så bra ut?!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 12 juni, 2022 den 18:32
Marcus, så uppfattade jag också dig som du skriver. Att Marcus P pytsade in en del poäng och för den delen Blomberg i Skövde var väl kanske inte det saken gällde.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 12 juni, 2022 den 10:52
Nu tänkte jag inte på Pajen utan de andra som var med hela säsongen. Och på båda matcherna hemma mot Halmstad. Tycker att endast Kandergård och några få till kom upp i kapacitet när det gällde som mest.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 11 juni, 2022 den 18:15
Marcus, on the spot när det gäller spelare som inte presterade, när det krävdes. Spelar- och coachkramp kopplat till kraven och förväntningar? Jag är övertygad om att Bois nu får in spelare som behövs, men visst är det en utmaning att hitta just de rätta.

För mig är Skövde just nu mer spännande, när det gäller lagbygget. Här har man gjort ett gediget arbete och med Staffan Lundh som medarkitekt. Skövde kommer ligga på samma nivå rent spelarmässigt som Bois kommande säsong, påstår jag.

Vi får se när säsongen är slut!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 11 juni, 2022 den 11:31
Inget att gråta över att några lämnar. De var ju med om att vara som sämst när det gällde att vara som bäst förra säsongen. Men mycket produktion ska in i laget. Intressant! Är målsättningen att hota uppåt vill det till en hel del på de 4 platserna som ska fyllas.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 juni, 2022 den 21:43
Två riktigt bra inlägg i rad från dig Peter! Ja Calle borde ha kulor kvar, tror som du säger att prio är två centrar, och du har ett gäng bra namn där.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 den 14:34
Det borde ju finnas lite kulor kvar i Calles budget.

Truppförändringar som borde blivit billigare:
A.Malmborg - T.Sandberg
E.Hedlund - O.Kandergård
O.Tellström - M.Hansson
A.Blomberg - J.Alanne

Samma kostnad:
O.Henell - S.Eriksson
F.Stenlund - A.Pettersson

För att ge juniorerna chansen kanske det blir en lite tunnare trupp i början på säsongen för att fylla på senare när KHL-->SHL-->HA-->HE har satt sig. Då kanske det bara är 1a, 2a center och L.Collberg som ska in innan säsongstart.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 den 10:20
Några intressanta centrar

Carl Wassenius - Väsby
Henrik Rommel - Väsby
Alex Levänen - Nyköping
Ville Heikkinen - Visby Roma
Filip Barklund - Örebro J20
Arvid Eljas - Leksand J20
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 den 09:17
Tråkigt att Norberg försvinner. Jag tyckte att han var strålande i stunder men tyvärr så försvann han helt i vissa matcher. En ojämnhet som vissa yngre spelare kan ha. Riktigt tråkigt att Calle inte lyckats förlänga med honom för jag är rädd för att det här kommer bli hans stora genombrottsår och allsvenskan säsong 23/24. Men när de stora drakarna kastar pengar på spelare så är vi ju i underläge.

Osannolik värvning med tanke på att han har ett juniorår kvar men Arvid Eljas i Leksand hade varit en fjäder i hatten att få till BoIS.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 7 juni, 2022 den 15:56
Jag är mycket väl medveten att detta inte kommer att hända, men det är väl tillåtet att drömma. Min dröm består av att se de båda Marcusarna Persson och Andersson i samma kedja. 32 och 33 år gamla, mycket välväxta, en vänsterspelande och en högerspelande, båda mycket framgångsrika mål och poängplockare i Borlänge, men inte samtidigt. Båda fortfarande i mycket god form. Persson 13P på 9 matcher i Bois och Andersson 70P på 30 matcher i Hedemora. Persson står än i dag kvar som Boisare och Andersson kvar i Hedemora. Är helt övertygad om att de är värda ett pris i storleksordningen som Blomberg. PERSSON, Andersson och Bllomber är kapabla att skotta in över hälften av Bois mål och vara en möjlighet att komma till AS Jag tror att de båda i dag kan fås för ett överkomligt pris.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 7 juni, 2022 den 14:46
Som truppen ser ut nu så gissar jag att det ska in följande:

1a center - Philip Norberg eller nyförvärv.
2a center - nyförvärv
3e kedja ytter - Erik Olsson eller nyförvärv
4e kedja ytter - Nils Rydholm
2a backpar - Ludwig Collberg om han är hel eller nyförvärv.
+ juniorer från egna led.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 juni, 2022 den 21:23
Peter Johansson
Ok. jag kan erkänna att värdelös var kanske att ta i, men jag har nog aldrig läst en så negativ skrivelse om en spelare som trots allt så länge han var med var den absolut bäste både målskytt och poängtagare. Men åsikten om honom kan naturligtvis kraftigt förändras när han plötsligt lämnar ett lag i nöd.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 6 juni, 2022 den 21:08
Ingvar: Det är ingen som sagt att han är värdelös överhuvudtaget däremot så går det väldigt mycket upp och ner i hans standard som vi sikare tidigare sagt inget annat inte att han är mer eller mindre värdelös tex som du påstår att vi sagt!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 juni, 2022 den 20:46
Peter Johansson
Jag har inte dragit igång något alls och kommer heller inte att så göra. Jag har bara citerat en del som står att läsa på erat eget forum.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 6 juni, 2022 den 18:10
Om Anton fortsätter dundra iväg skott och vara en elak jävel, men samtidigt inordnar sig under Appelgrens tuffare kravställning än Skövde så kan det här bli riktigt bra. Jag tror på flipp!
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 6 juni, 2022 den 15:37
Anton Blomberg är en humörspelare som levererar när han är på rätt humör men lika lite poäng när han inte är på humör och sänder då inga bra signaler till övriga laget. Ingvar dra inte i gång något nu bara för vi i Sik har en åsikt och spä inte på en massa utan låt oss tycka som vi vill tack! Ser f.ö att det är fler boisare som också är lite tveksamma men som jag skrev till David på vårat forumet så hoppas jag för er del att det inte blir samma visa i Bois för i grunden så är Anton en grym spelare.
Antal gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 6 juni, 2022 den 15:22
Kluven till Blomberg, måste jag säga. Helt ok spelare när han har humöret med sig men alltför lätt att komma under skinnet på. Men intressant lär det bli...
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 6 juni, 2022 den 14:27
Håller med Bobbo om funderingarna kring Anton B. 13 klubbyten på sju säsonger säger väl någonting, antar jag. Men visst skall det bli intressant att följa Anton kommande säsong.
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 juni, 2022 den 13:55
Lite sjukt
Läser på Rebellerna att Blomberg blir baktalad till den grad att han anses vara mer eller mindre värdelös.
Om Anton skulle läsa detta så lär han för alltid akta sig för att ens komma i närheten av SIK
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 juni, 2022 den 12:16
Jättegrattis till Anton Bois.
Fick en chock när jag på radio Skaraborg hörde detta. Blev mycket förvånad när Anton i intervjuen sade att Skövde IK inte hade visat något direkt intresse för att få hem honom.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 juni, 2022 den 11:27
Bobbo ---> Som Sandberg skriver på twitter så tror jag det kan ha att göra med omgivningen med, kan inte vara så roligt att spela för ett lag som ständigt förlorar. Se när han spelade i Tranås, där sprutade han in poäng och var verkligen älskad av supportrarna, ingen brist på lagspel då. Det vi vet att vi får är fart, en ruggig skottstyrka och en vinnarskalle av stora mått. Förhoppningsvis är han också en lagspelare i Boiströjan.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 6 juni, 2022 den 10:31
Krister>> Det trodde jag aldrig. Jag tycker att han har en del att bevisa. Lagspel och disciplin tex. Är inte övertygad om det är en bra värvning än. Det man sett när han varit motståndare har inte imponerat på mig. Men, han ska såklart få en chans att bevisa vad han är för spelare. Hoppas på det bästa! Välkommen Anton.
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 4 juni, 2022 den 18:38
Jag hade ett 5-tal tilll tänkbara objekt när jag blev fullständigt dissad av Stefan Jansson och Mikael och 30 gillare så all energi att föreslå objekt försvann helt.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 juni, 2022 den 11:56
Jag misstänker att också Norberg går till Nybro, det är så ryktena går i alla fall. Så vi behöver ha in två vassa centrar och en till två yttrar till som går in i förstakedjorna. Namnen du nämner Peter är riktigt bra och är med på min önskelista också. En annan som skulle kunna vara tänkbar är Filip Barklund, han gjorde det grymt bra i Lindlöven. Ville Heikkinen är också en center som skulle tillföra spets.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 4 juni, 2022 den 09:54
A.Kedbrant och S.Ericsson till Nybro, jag är tudelad. Som ersättare till S.Ericsson tror jag Calle tänker O.Henell, han får ju ses som ett nyförvärv då han kom in under säsongen. E.Olsson känns ju tveksam med tanke på skadeproblemen han hade, men om han kör vidare hade Otto-Lucas-Erik kunna bilda en stark och snabb 3e kedja.

Hoppas att P.Norberg förlänger för att byta ut 1a, 2a och (3e) center igen känns inte bra, lite kontinuitet behövs. Kunde Calle förlänga honom och fiska upp 2 av dessa till 1/2a kedjan; Marcus Karlberg Borlänge, Samuel Eriksson Kalix eller Alex Levänen Nyköping så får vi in ny vass spets.

En Leksands-kedja med Hedlund-Norberg-Karlberg hade varit fin.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 3 juni, 2022 den 11:28
Ja Simon kommer att saknas, en fysisk spelare som var lika nyttig för laget som jobbig för motståndarna. Undrar om detta betyder att vi ska gå från ett mer fysiskt lag till ett mer spelande?
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 1 juni, 2022 den 22:32
Nästan lite oroväckande tyst kring a-laget. Calle trodde på nästintill klart lag till sista maj och ca. 10 förlängningar bland forwards. Hoppas på proppen ur snart eller är han ute och fiskar efter stora fiskar?!?!
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 26 maj, 2022 den 18:32
Ta en koll på Rebellernas forum på Gunwalds you tube video om SIK:s nyförvärv Josh Laframboise. Din får ni något att se upp med alla lag i Västra ettan, var så säkra.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 26 maj, 2022 den 12:19
Jag måste verkligen gratulera SIK som snott åt sig Kanadicken Josh Lafromboise. Har redan tidigare kollat vad an gjort i Kanada och han är verkligen inte en Division 2 spelare.
Som 15-16 åring U18 Hockey i 2 säsonger
72 matcher 49 mål 98 poäng.
Hela tiden fram till 24 års ålder stor framgång i Universitetshockeyn Sista 2 åren i Kanada spelade han i USports som är den högsta nivån i Universitetshockey. 56 matcher 27 mål 48 poäng. Totalt i Kanada sedan 15 åring. 368 matcher, 207 mål och 429 poäng. Jag var helt övertygad om att ett AS lag skulle övertaga honom om han inte återvände till Kanada. Ursäkta min omfattande statistik som jag vet att många ogillar, men spännande blir det att se vad han åstadkommer när Bois och SIK möts.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 25 maj, 2022 den 20:32
Håller med Krister. Det har gått för långt nu. Jag vill ge Göran ett tips som du bör betänka. Först kontrollera vad du får för falska vänner typ "lars" som inleder dig att skriva sådant som du egentligen inta har tänkt skriva. Nästa tipps är att du kan inte kalla alla som inte har samma uppfattning som du för sådana som gör personangrepp eller snutskatsar dig. Om du försöker följa dessa enkla regler så kan det så småningom bli ett normalt och acceptabelt förhållande mellan Gästboken och forumet. Ledsen att jag efter 65 år som sIK:are valde att byta klubb. Mycket beroende på vin vän sedan minst 25 år KH., och någon som plötsligt och oväntat blev min ovän på Rebellerna. och egentligen helt utan rimlig anledning.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 maj, 2022 den 20:12
Jag tycker vi drar ett streck över detta nu och fokuserar på lagbygget, onödigt med mer pajkastning. Och det hoppas jag vi slipper från alla håll på alla forum!
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 25 maj, 2022 den 19:25
Göran>> Kraftig reaktion mot nån som inte tas på allvar...

Jag läser inte Sik-forum till vardags men när nåt påpekas så kollar ja. Du var med i drevet mot Ingvar och du pratar ner KH i tredje person. Jämför hur många inlägg han skrivit i år mot förra året. Ni har väl ingen aning om hans privatliv och vad har har tid med osv. Är han er egendom, tror ni?!? Har du kritik så framför det men inte till en hittepåperson som har som enda mål att tracka och förminska människor. "Lars" jävla löjligheter mot Ingvar tar ta mig fan priset. En "gammal" människa som skriver för att han älskar hockey är inte betjänt av sån skit och kunde "ni" inte se det från början så är det beklämmande!
Du får tycka vad du vill om mig, det gör mig det samma. Men ge er inte på "mina" gubbar för då biter jag tillbaks.
Trevlig helg!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 25 maj, 2022 den 17:44
Bobbo, Krister, Ingvar, Mikael och övriga:
- Rent elaka och oförskämda kommentarer om mig. Rena pennalismen, som för övrigt flera andra anser.
- Helt felaktiga påståenden. Medvetet?
- Ynkligt att inte svara direkt på Rebellernas forum.
- Tack för tipset om denne Lars Hildegard om denne skribent skriver under falskt namn. Trist givetvis om det är så.
- Direkt till Bobbo, vem är du som i feghet och ynkedom inte skriver under riktigt namn? Jag vet flera inklusive mig själv som inte kan ta denne "Bobbo" på allvar om man inte vet vem du är. Patetiskt och att detta har få fortsätta under alla år och är också ett direkt underbetyg åt gästboken.
- Skamligt att påstå att jag skulle vara kritisk på ett fult sätt mot KH, som jag regelbundet höjer till skyarna. Har jag då kritik, måste man kunna ta det mitt i allt beröm.
- Överväger att anmäla en mängd inlägg på gästboken för rena personangreppen mot mig, men jag gör inte det, för det kommer inte ge effekt, inte ens en uppmaning om att hålla en anständig nivå?
- Ingvar, jag svarar inte dig direkt för jag har lärt mig att vad jag än skriver om eller till dig ständigt medvetet misstolkas. Mycket tråkigt.
Antal gillamarkeringar 12
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 25 maj, 2022 den 17:19
Ingvar: Jag har aldrig klankat ner på KH som gör ett storartat jobb en kille som skriver mycket om allt möjligt jag läser ofta vad han skriver och tycker till stora delar att han är både kunnig och proffsig så DRA INTE ALLA ÖVER SAMMA KANT!! Förresten den spelaren Josh Lambroise som du tippsade om i Åmål har skrivit på för Sik om du missat det riktigt intressant värvning bra jobbat och tipsat där Ingvar!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 25 maj, 2022 den 10:33

Krister
Bry dig inte ett skit om vad de avundsjuka på Rebellerna skriver. Du skall veta att det var du som gjorde det lätt för mig att byta från SIK till BOIS efter att varit Sikare långt innan de flesta stora skribenterna var födda. Jag fick absolut inte ha någon annorlunda åsikt om vissa viktiga detaljer om SIK. Om jag inte höll med den stora bossen så kallade han det för personangrepp eller smutskastning vilket fortsatta även efter att jag slutat. Efter allt du gjort för hockeyn med dina inlägg, dina blogg, dina intervjuer, varit med och startat Hockeyettan supportrar med över 4000 medlemmar, startat Hockeyettan Västra med 800 medlemmar.
Krister Du har flera 100 personer som följer ditt omfattande hockeyarbete. Vad har dina tykare från Rebellerna att komma med. Inte ett skit jämfört med dig. Du är älskad och omtyckt Krister så bara fortsätt med dina skriverier.
Antal gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 24 maj, 2022 den 22:31
Var inte för positiv nu Krister för då kan ”Lars” börja gråta igen. Det blir jobbigt för honom att räkna dina inlägg från juni 21 om han har tårar i ögonen förstår du.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 24 maj, 2022 den 16:22
Nästan lite sorgligt att läsa om att man är elak mot en äldre herre som Ingvar. Tragiskt att en fd ordförande för en förening sitter vid sin dator och ägnar sig åt pennalism.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 24 maj, 2022 den 15:28
Mannen som lyckades komma in på Rebellerna med sitt falska namn ger sig inte utan har nu börja växla mellan att hålla med och kritisera. Från min sida är han fullständigt noll och ingenting efter sitt fula påhopp på mig och sitt sätt att tyka Krister.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 23 maj, 2022 den 22:02
Bobbo
Verkligen trevligt att någon vill döma ut den lek i sandlådan som framförallt de stora skribenterna på forumet sysslar med. När lekskolepojken Lars Hildegard ganska nyligen började sin verksamhet så blev resultatet mycket mycket lågt för forumet.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 23 maj, 2022 den 21:57
Jag är ärligt talat inte så upprörd, har undvikit att läsa där utan bara fått det berättat för mig, hade kanske varit annorlunda annars. Tycker dock det är tråkigt om Ingvar också drabbats, är man 80+ förtjänar man lite extra respekt!
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 23 maj, 2022 den 21:17
Hej Ingvar, välkommen tillbaka.
Att "Lars" får bli medlem och får utrymme att mobba människor är inget annat än ett riktigt lågvattenmärke för hela Sik. Och att Göran medverkar till detta är riktigt lågt. De anmärker på vad Krister skriver, hur Krister skriver, hur många inlägg Krister skriver, vilka "glasögon" Krister har på sig när han skriver! Allvarligt, ni har alltså suttit och räknat Kristers inlägg från maj 21?!? Ni har problem. Allvarliga problem! Vem ska tala om för Krister hur han vill använda sin blogg. Ge fan i att läsa om inte galoscherna passar, korkskallar!!! Gå nu och lägg er, krama kudden riktigt hårt och fäll lite mer tårar av avundsjuka. Pinsamt!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 23 maj, 2022 den 20:53
Har inte skrivit på Gästboken på ett tag men tycker nu att det är dags. Samma Lars Hildegard som tykar Krister Holm på forumet var den man som startade sin Bullskit tråd där han med adress till mig skrev löjliga och förödmjukande nlägg. Märkligt nog lekte både Admin och flera av de stora skribenterna på forumet I samma sandlåda.
När det nu visar sig att Lars Hildegard förmodligen är ett falskt namn så måste man verkligen ifrågasätta Rebellernas forums seriositet.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 23 maj, 2022 den 18:33
Krister>> Kollat lite i Sikforumet nu. Vore det inte bättre om "Lars" och Göran ringer varandra och ältar sitt Bois-förakt? Anmärkningsvärt att Göran medverkar till sån där skit! Inte nog med Ingvar - vill han tysta även dig tro?! Otroligt svagt agerande av dig Göran. Vidrigt, rent av! Lärde du dig det när du var i det militära? Vilken sten "Lars" har krupit fram ifrån är en gåta. Att han har stora problem med Bois märks i alla fall, med all önskvärd tydlighet. Vilken tönt!

...och administratörerna sitter och rullar tummarna trots brott mot reglerna... Snyggt!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 23 maj, 2022 den 13:29
Jag har sedan ett år eller mer inte varit inne och läst och skrivit på Rebellernas forum då jag kände mig totalt rättslös där inne, påhopp av alla de slag haglade utan konsekvens. Men nu har jag fått ett tips av en som brukar vara inne där om att jag tydligen fått en ny "beundrare" där inne. En medlem vid namn Lars Hildegard (ett namn som enligt uppgiftslämnaren inte finns i Sverige) skriver inlägg på inlägg med cyniska kommentarer om mig och mitt skrivande. Med andra ord har en person hittat på ett namn (och märkligt nog fått det godkänt av admin som säger sig vara noggrann med att det ska vara riktiga namn) med enda syfte att smutskasta mig. Ska man skratta eller gråta?
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 maj, 2022 den 23:54
Göran --> Ja Aronsson är en klassback redan nu och det finns fortfarande stor utvecklingspotential hos honom, förhoppningsvis kan han ta ytterligare kliv redan i vinter.

Jag har börjat blogga igen, idag gick jag igenom sillyn hos lagen i den västra ettan. Klicka på nedanstående länk om ni är lässugna!
kmhockey.se
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 20 maj, 2022 den 16:58
Tobias Aronssons påskrift är en nyckel till fortsatt satsning. Viktigare än vad många tror. En back med stor potential som redan visat mycket och kommer bli ännu bättre! Grattis till det!
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 maj, 2022 den 15:09
Tobias Aronsson förlänger med ännu en säsong! En grymt stark förlängning som visar att satsningen fortsätter och att Bois är en klubb spelare gärna stannar i trots att de får lockande bud från andra klubbar. Gött!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 maj, 2022 den 15:33
Vi får hälsa Mikael Kvarnström välkommen som klubbchef i Bois! Jag vet att han gjorde ett bra jobb när han var tränare för Skövde, förhoppningsvis kan han göra det i Bois med.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 17 maj, 2022 den 14:47
Peter --> Ser ut som en riktigt stark uppställning och förhoppningsvis så kan vi få se något liknande i alla fall. Tror precis som du skriver att det inte blir så mycket nytt på backsidan till nästa säsong, utan det är offensivt som förnyelsen kommer att ske. De namnen du nämner här är alla bra klass på och nu får vi hålla tummarna för att Calle får ihop det också!
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 17 maj, 2022 den 09:53
Det här hade väl varit en fin uppställning till nästa år.

Manne Håkansson - Tobias Aronsson
Marcus Karlberg-Philip Norberg-Erik Hedlund

Ludvig Collberg - Jesper Broeng
Samuel Eriksson-Albin Kedbrant-Jesper Lindén

Johan Frick - Simon Svensson
Otto Henell-Lucas Larsson-Simon Eriksson

Gustaf Malmkvist
Nils Rydholm-Herman Lundin-Andreas Axelsson

Juniorer
Carl-Johan Gustafsson
Emil Ullberg
Filip Stenlund
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 maj, 2022 den 18:11
Gustaf Malmkvist förlänger! Det innebär att truppen ser ur så här i dagsläget:

Målvakter
Anton Malmborg
Isac Ohlsson

Backar
Jesper Broeng
Gustaf Malmkvist
Manne Håkansson
Simon Svensson

Forwards
Erik Haglund
Jesper Lindén
Lukas Larsson
Herman Lundin
Otto Henell

Ser ut som en bra stomme, men saknar en del spets.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 15 maj, 2022 den 14:21
För några dagar sedan listade jag intressanta backar, idag tänkte jag lista några forwards/centrar som skulle kunna fylla de tomrum som bland annat Kandergård och Hansson lämnat. Jag har försökt välja bland dom som Bois realistiskt skulle kunna välja bland.

Samuel Eriksson, Kalix: En spelskicklig spelare med bra fart, kan både spela ytter och center. En riktig poängspelare.

Emil Smedberg, Forshaga: Klev fram ordentligt i Forshaga denna säsong när stjärnorna lämnade, och visade att han kan tillföra också till ett lag som Bois- Tänkbar andrecenter?

Filip Sjöberg, Sundsvall: Inte så bra spelsinne, men en liten speedig ytter med bra handledsskott som gör en hel del poäng.

Markus Karlberg. Borlänge: Fick enormt mycket hjälp av Martin Janohls men det är inte hela förklaringen till den fina poängskörden under säsongen. Bra skridskoåkare och läser också spelet bra vilket gör att han ofta hamnar rätt på isen.

Alex Levänen, Nyköping: Spelskicklig center som var Nyköpings klart bäste spelare under säsongen.

Daniel Lindberg, Kumla: När de andra två stjärnorna i Kumlas förstakedja (Wänghult och Arle Östergren) lämnade blev Lindberg Kumla trogen. Men trots att han är en riktigt skicklig ytter så kunde han inte rädda klubben kvar i ettan. Vill han vara kvar i ettan borde Bois vara ett bra alternativ.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 maj, 2022 den 20:51
Göran och Peter --> Ja Mitell gjorde under med truppen, från att ha saknat identitet i spelet och ett gäng individualister till att man visste precis hur Färjestad ville att matchbilden skulle se ut och att alla i laget var beredda att offra allt för varandra och för laget. Sällan har man sett ett sådant lyft av ett tränarbyte.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 maj, 2022 den 14:19
Söderklubbarna är upprörda över att KHK och Kalmar inte får en spänn när Coronastödet delades ut, Nybro fick 600 000 kr medan Bois fick 1,2 miljoner. Fina pengar för Bois!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 12 maj, 2022 den 21:04
Erik Hedlund till Bois: Har hört med mina kontakter om honom och det är idel lovord. Erik var en jättetalang (största talangen i Leksand i den årskullen) som spåddes en lysande framtid men så kom Corona och inställt j20-spel och då Leksand inte ville låna ut honom då de ville ha honom som backup för a-laget så fick han för få matcher för optimal utveckling. Men fortfarande en riktigt bra spelare som är riktigt snabb på rören och med bra arbetsmoral. Kan spela såväl i producerande kedja som i en tredjekedja och göra det bra.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 11 maj, 2022 den 08:16
Riktigt härligt med signaturer från Jesper och Simon S.

Vad gäller backar tycker jag att vi har det rätt bra ställt, om vi får behålla de flesta och Collberg kommer tillbaka så ser det riktigt bra ut.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 maj, 2022 den 20:08
Backar jag tycker Bois borde höra sig för med:
André Dahlqvist, Borlänge. Spelskicklig och skridskostark back med sina stora styrkor i offensiven. Fick sitt stora genombrott i år men som jag tyckte gjort det bra redan under sina år i Lindlöven.
Marcus Björk, Borlänge. Starkare defensivt än sin lagkamrat men är inte så pjåkig offensivt heller, en tvåvägsback.

Alexander Edström, Halmstad. Rutinerad back med ruggigt bra spelsinne. Det gör att hankan lösa många situationer på isen.

Robin Liljekvist, Kalix. En stor (205 cm) kille som är väldigt stark fysiskt samtidigt som han har helt ok rörlighet ändå. Kan också hantera pucken förvånansvärt bra med tanke på storleken.

David Lidström, Surahammar. En back med rutin som är bra i båda ändar av isen.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 maj, 2022 den 19:18
Att Jesper förlänger är den starkaste signaturen hittills. Jesper vann den interna poängligan i allettan och undantar man alla Hudiksvallsspelare som hade ruggigt bra +/- så var det bara en Nybroit med bättre +/-. Det finns otroligt mycket hockey och otroligt mycket hjärta i Jesper, vi ska vara glada över att han trivs så bra i Bois!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 maj, 2022 den 17:02
Simon Svensson klar för en säsong till. En underskattad spelare som alltid gör sitt yttersta, en defensivback som spelar större än sin storlek, med ett hjärta större än de 1,80 han är. Bra förlängning!
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 maj, 2022 den 17:00
Då var målvaktsparet spikat, då Isac Ohlsson skrivit på för ännu en säsong. Tycker Isac var riktigt bra så det känns som ett starkt målvaktspar vi har till förfogande.
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 5 maj, 2022 den 11:53
Malmborg känns som en riktigt bra målvaktsvärvning, hoppas att även Isac Ohlson blir kvar.

Fler kontraktsskrivningar på gång mot slutet av veckan och Calle räknar med att ha en i princip färdig trupp innan maj är slut enligt intervju i Mariestadstidningen. 👍
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 maj, 2022 den 18:38
Anton Malmborg blir det som ersätter Tobias Sandberg. Visbymålvakten hade en kanonsäsong 19/20 då han vann hela allettan södras målvaktsliga och var väldigt starkt bidragande till att Halmstad överraskande vann den södra allettan. Även säsongen efter i Visby var riktigt bra, men säsongen som gick kanske något svagare, men då kanske det är bra med en nytändning med en ny klubb. Vi hälsar Anton välkommen till Bois och hoppas du blir en ny vägg i Boiskassen!
Antal gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 3 maj, 2022 den 23:00
En klart vassare västra ettan kommande säsong där man inte kan åka på en grilla och ändå ta sig till en alletta. Det tror jag är bra, ju fler tuffa matcher under grundserien, desto bättre förberedd är man sedan inför en alletta. Kanske till och med kan bli spännande!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 3 maj, 2022 den 18:41
VÄSTRA:
Mariestads BoIS HC, Surahammars IF, Borlänge HF, Skövde IK, Forshaga IF, Lindlövens IF , Eskilstuna Linden Hockey, Köpings HC, HC Dalen, Tranås AIF
Vad tror ni om det här?
En plats i Allettan är inte självklar...
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 1 maj, 2022 den 23:20
Göran mfl ---> Visst börjar man bli lite fundersam över avsaknaden av påskrifter, normalt brukar Calle vara rätt tidigt ute med merparten av truppen. Samtidigt så är det inte truppen den 1/5 som avgör hur säsongen kommer att se ut, han har ännu fem månader på sig att bygga ett slagkraftigt lag. Men som supporter vill man ju helst se ett superlag signat redan imorgon, man är ju inte direkt tålmodig...
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 1 maj, 2022 den 19:36
Manne H från Charlottenberg 6p 21/22. Otto H från Lenhovda 7p 21/22. Blir säkert bra, men brukar det vara så här så här dags när försäsongen börjat och efter en sådan satsning 21/22? Jag som tycker att Skövdes klara är för tunt och oroande med bara 10, när försäsongen börjat.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 28 april, 2022 den 15:10
Tänk om Calle kunde landa Max Wennlund som ny 1a center. Han var en utpräglad poängspelare i sin juniorår men sedan han spelat seniorhockey har han blivit placerad i defensiva 3 och 4e uppställningar med begränsad speltid både i HV och BIK. Han skulle kanske behöva kliva ner en division för att få möjlighet att bygga på sina offensiva skills på seniornivå.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 26 april, 2022 den 08:25
Krister ==> Arvid Ljung tror jag är för dyr att plocka in, han har kunnat leva på hockeyn i rätt många år nu och tror inte han är beredd att gå ner några större summor i lön.

Jag skulle hellre se att man förlängde med Isac och kunde de plocka in Jacob Crespin från Halmstad så har du 2 bra målvakter i utvecklingsbar ålder som kan konkurrera/dela på sysslan.

Önskade nyförvärv:
*Max Wennlund - locka hem honom och ge han mycket speltid.
*Alex Levänen från Nyköping - vass framspelare för 1a kedjan.
*Samuel Eriksson, Kalix - stor, bra ålder och poänggörare.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 april, 2022 den 14:09
Riktigt tungt tapp av Tobias Sandberg som lämnar för Hästen. Detta i kombination med att det verkar gå trögt med kontraktsskrivande gör att det börjar smyga sig på lite oro, kommer vi få ett slagkraftigt lag till hösten? Samtidigt brukar Calle leverera så vi hoppas han får ihop det, och en bra start på det skulle kunna vara att värva tillbaka Arvid Ljung som sista utpost.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Joo Joo skrev den 21 april, 2022 den 15:22
Bra förlängningar med både Henell och Håkansson. Förtjänar det båda två. Kul för Kandergård med allsvenskt kontrakt. Jag tror att han kommer göra succé där med. Blir dock svårt för Bois att hitta en ersättare. Hur ser det ut med ett beslut från Alanne? Lever hoppet om att vi får se honom i Bois tröjan även nästa säsong?
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 april, 2022 den 21:31
Kul att höra att Luleås klack tagit efter min ramsa jag kom på för ett gäng år sedan som vi fortfarande kör:
"Åh Mariestad,
Åh Mariestad,
Ja vi älskar Mariestad
Vi älskar er
Vi krossar allt,
ja ni ska passa er för vårat lag!"

Samma melodi, samma ord fast Luleå istället.
Antal gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 17 april, 2022 den 10:23
Peter
Jag har lovat denna Gästboks medlemmar att inte prata personliga problem här, och det löftet vill hag gärna hålla. Jag har läst båda Görans inlägg på Bullskit och kan konstatera att inläggen är ganska olika hur man nu skall tolka detta. Slut på mitt svar och inga ytterligare kommentarer om Göran på denna Gästbok.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 april, 2022 den 11:48
Roger --> Pajen är en kravställare, sånt går inte hem hos alla. Sedan är han rätt fast knuten till Dalarna så därför tror jag inte att det blir något med Bois.

Ingvar --> För mig får du skriva om vad du vill så länge det berör hockey, så skriv på du!
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 april, 2022 den 11:45
Joo --> Intressanta namn allihop du nämner och framför allt Eddie Larsson vore en grym förstärkning och dessutom den som känns minst orealistisk med tanke på att han sagt att han vill spela i moderklubben innan han lägger av och åldern börjar peka på att han börjar närma sig slutet på karriären (även om 31 inte är någon avsevärd ålder som back). Frågan är också var Collberg hamnar med tanke på hans stora skadeproblematik? Hur attraktiv är han när han bara kan spela halva säsonger? Inte helt omöjligt att han har svårt att få allsvenska anbud och då är han givetvis högintressant för Bois! Anderberg och Bertov har inte Bois som moderklubb och tror jag blir än svårare att få tillbaka tyvärr, de lär ju inte sakna anbud från klubbar högre upp.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 april, 2022 den 09:24
Roger. Inte så skojigt höra om Pajen. En sådan egenskap på en duktig hockeyspelare sänker hans värde naturligtvis. Min ide om de båda vänster och högerspelande mål och poängkungarna var egentligen lite av en egen dröm och är nog långt från att kunna bli verklighet.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Glenn Andersson Glenn Andersson skrev den 16 april, 2022 den 08:19
Ingvar. Härligt att se ditt hockeyintresse och du skriver om vad du vill så klart. Jag hoppas att du inte tar åt dig alltför mycket av vad vissa skribenter skriver på andra forum än här. Ren mobbning och självklart inte ok. Hoppas du kan se det som att dom enbart förminskar och skadar sig själva och inte dig !
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Roger Strömsund Roger Strömsund skrev den 16 april, 2022 den 00:23
Ingvar jag undrar om Pajen blir något tillskott,enligt hörsägen så drog han ner moralen i Borlänge och undrar hur det var nu när han kom till BoIS med bra mycket lön .Bara en undrande som inte kan så mycket.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 15 april, 2022 den 22:21
Jag skulle faktiskt tycka att det skulle vara mycket spännande att se de båda Borlänge Marcus Persson och Andersson i en säsong i samma kedja. Tänk de båda mycket duktiga mål och poängplockare som inte alls trots 33 års ålder är på nedförsbacke, En höger och en vänsterspelare med nassor av erfarenhet och verkligen mål och poängplockare. Problemet är bara vad detta skulle kosta för en säsong. Men det kan vara inträdesbiljetten till AS.. Gäller bara att hitta finansiärerna som kan öppna plånböckerna.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Joo Joo skrev den 15 april, 2022 den 20:14
Det känns som att det största fokuset bör ligga på att behålla stommen från fjolåret. Hoppas att man lyckas förlänga med Lindén, Frick, Sandberg & Aronsson då de skulle vara väldigt svåra att ersätta.

Hur ser det ut med potentiella återvändare då? Finns det någon i listan nedan som skulle kunna vara aktuell för comeback?

Eddie Larsson (Inget förnyat kontrakt med LHC eller annan SHL klubb ännu)
Alexander Anderberg (Inget förnyat med SSK eller annan allsvensk klubb ännu)
Max Wennlund (Om HV71 går upp så är det väl inte osannolikt att han får hitta ny klubb i Allsvenskan eller nedåt).
Daniel Bertov (Samma som ovan).
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 15 april, 2022 den 14:45
Stort tack bobbo för ditt stöd för mig på denna Gästbok och även tack för dina väl valda ord åt ett gäng vuxna hockeysupportrar några mil åt Sydöost som tydligen flyttat ner i lekstugan och nu leker på sandlådenivå.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 15 april, 2022 den 09:34
...och så läser man reglerna för "det patetiska forumet". Vad får man då se?! Jo, två av mobbarna är administatörer och ska upprätthålla ordningen för skiten! Allvarligt talat... Avgå!!!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 15 april, 2022 den 08:29
Vad är det som händer? Nu kommer det inlägg om vad folk får, och inte får, skriva i gästboken?! Och det kommer från nån som aldrig(?) skrivit nåt själv! Är det ett skämt eller???? Passar det inte får man väl scrolla vidare eller ge fan in att läsa här! Lägg ner det där jävla skitsnacket och låt folk skriva vad de vill! Om man tror att man ska sitta här och censurera en öppen gästbok så tror man fel!

Annars kan man ju läsa i ett forum där vuxna(?) män sitter och gruppmobbar en annan person som skriver hockeyrelaterade inlägg! Dessa jävla lågpannor borde däremot lägga av att skriva. Ren jävla mobbing tillåts på det patetiska forumet. SKÄMS!!!
Antal gillamarkeringar 10
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 14 april, 2022 den 23:59
Stort tack Niklas för vad du skrev på forumet. Jag skriver aldrig mer där.Låt dom stackarna hålla på med sitt sandlådesnack. De har ju uppenbarligen inget hockeylag att prata om och då börjar gruppen att leka i stället
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Mikael skrev den 14 april, 2022 den 18:13
Kanske bättre att ha olika trådar så det blir mer överskådligt(som på Rebellerna som ex....Blir svårt att överblicka allt när det bara blir löpande. Då kan det ju finnas en tråd med mer statistik/publiksiffror så kan man gå in o läsa där om man tycker det är intressant.
Nu blir det korvstoppning av "samma sak"... Tror att det blir silly ett tag innan man haft avslutningssamtal med spelarna...
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Mikael skrev den 14 april, 2022 den 16:17
Jag tycker också det blir lite för mycket av samma vara (statistik mm) Det var ju lite samma sak på Rebellernas då en del slutade skriva, vilket var tråkigt. Alla behöver ju inte skriva , inget tvång men jag håller med om att det ska vara en levande gästbok...
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 april, 2022 den 14:22
Stefan Jansson --> För mig är ditt inlägg obegripligt.
För det första:
Ingvar skriver mycket, ja, men det bidrar till en levande gästbok i mina ögon. Tycker du han blir för dominant så är det ju bara för oss andra att skriva mer, något jag inte sett dig bidra med.
För det andra:
Jag tycker det är väldigt intressant med sillysnack och vilka spelare som skulle kunna vara spännande tillskott. Bara för att du inte delar den uppfattningen så tycker jag det är märkligt att du förbjuder folk att skriva dylika inlägg. Det är ju bara att bläddra förbi om det inte faller dig i smaken.
För det tredje:
Vi vill ha MER inlägg på denna gästbok, inte färre. Därför så hoppas jag i fortsättningen att vill man ha en annan typ av inlägg än det som skrivs så bidrar man med detta istället för att racka ner på det som skrivs!
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 april, 2022 den 21:20
Det verkar som att Åmål är ett Canadentiskt lag. Nu upptäckte jag en fjärde spelare från Canada nämligen Joseph som gjorde ett mål. I övrigt var de två andra målen från Nik Canade och två passningar från Josh Canada. Men de räcker inte till och de är ute från Ettan.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 april, 2022 den 18:23
En toppspelare från norr

Anton Holmberg 21 år Burträsk HC Div 2.
Som 16 åring Clemensnäs J18
10 Matcher 30 Poäng
2016/2022 Burträsk HC Division 2
131 Matcher och hela 290 Poäng Snitt 2,2
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 april, 2022 den 17:57
Mer Division 2 spelare. Mer information på Elite Prospectys

Oscar Skiöld 26 år Nynäshamn IF Div 2.
Säsong 2015/17 New Jersey Hitman USPHL USA
87 Matcher 109 Poäng.
2021/22 Nynäshamn 2-an 16 Matcher 25 Poäng
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 april, 2022 den 17:40
Fortsätter lite lätt med Divison 2 spelare som sticker ut. Lite mindre uppgifter. Vill ni veta mer så besök Elite Prospects

Boris Kofman 17 år Flemingsberg IK från Dynamo Moskva
U16 Flemingsberg 19 Matcher 37 Poäng
J18 Flemingsberg 15 Matcher 29 Poäng
Div 2 Flemingsberg 8 Matcher 14 Poäng
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 april, 2022 den 23:40
Ja Krister Josh gör 97 Poäng på 33 matcher vilket nästan når 3 poäng i snitt. Det fins en Boisar som gjort något liknande när han var I stöten, nämligen Dennis Ström.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 12 april, 2022 den 21:13
Att göra 97 poäng som Josh gjorde indikerar att det mycket väl kan vara en intressant värvning också för ett bra lag i ettan. Skulle inte tacka nej till honom.

Emil Ax har jag varit och spanat på tidigare säsonger när vi saknade centrar, men så var ju inte fallet i år. Tror dock tyvärr att han inte är flyttbar, därför är det svårt att få hit honom.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 april, 2022 den 15:54
Orkar ni bara läsa mina inlägg så fortsätter jag min studie av Division Två spelare som kan anses vara lämpliga att värva till Ettan. Här är en relativt ung ung spelare som absolut bör platsa i ett Div ett lag-.

Emil Ax 29 år, Falu IF Div 2. Moderklubb Malung.
Som 17 åring spelade han 30 matcher för Malung J18. Det resulterade i 41 Mål, 66 Assist och strålande 109 Poäng.
Som 20-åring spelade han för Vallentuna J20.
Han gjorde mycket bra ifrån sig 11 Mål och 12 Assist på 8 Matcher, 23 Poäng.
Sedan diverse klubbar med bra resultat innan han som 24-åring kom till Malung Div 2. Vid 26 års ålder fick han ett kontrakt med Marseille i Frankrike och spelade 18 Matcher gjorde 6 mål och 19 assist och 25 Poäng. Han gick dock tillbaka till Malung Div 2, och sedan Div 1. Sammanlagt 124 Matcher, 61Mål och 122 Assist, 183 Poäng

Att han fortfarande bibehåller sin förmåga visar sig av att han för Falun Div 2, (kvalar till Ettan nu) gjort 31 Matcher, 19 Mål och 39 Assist 58 Poäng. Har man svårighet att få ihop ett hyfsat Div ett lag så varför inte.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 april, 2022 den 15:02
Vid en lite närmare koll på Åmål i Div 2 så förefaller det som att de tre Canada spelarna Josh Laframboise, Nic Coric och Tommy Lee de som tillsammans fört fram Åmål till kval till Div 1. Utan dem så hade det troligen inte varit möjligt. De har tillsammans på 33 Matcher gjort 109 Mål Mål, 145 Assist (Heja Canada)
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 april, 2022 den 19:46
Att Manne skrev på för Bois var riktigt bra, han hade anbud från superelitlag vad jag förstått och kunde lätt ha hoppat på ett sådant anbud med tanken att få spela högre upp i seriesystemet. Nu väljer han att stanna och det är riktigt roligt, för det är en kille som absolut kan bli en toppback redan nästa säsong.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 11 april, 2022 den 15:26
Stefan tack
Jag skall meddela min svärson detta.

Dock kan jag inte riktigt hålla med dig om att Åmål skulle tillhöra en så dålig Div 2 serie. Åmål kom tvåa i sin serie Hockey tvåan A. I Hockeyserie B gick Orsa och Falun vidare till kvalserien.
Falun ligger sist i kvalserien och Orsa 3:a med samma poäng som Åmål så det finns därför inget som tyder på att Åmåls Serie A skulle vara sämre än serier B som du påstår.
Dessutom slog senast Åmål kval tvåan Köping med 5-4.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
stefan jansson stefan jansson skrev den 11 april, 2022 den 13:57
Ingvar Persson: Spelaren från Åmål kostar inte i närheten av de pengarna. Din ”hockeykunniga” släkting får nog läsa på.

Det är otroligt långt från de pengarna. Dessutom är den div2 serien en av de svagare.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 11 april, 2022 den 13:17
Ytterligare en Division 2 spelare som kanske på grund av sin ålder inte år högaktuell för värvning men han är verkligen "Still going strong"

Marcus Andersson 33 år Hedemora Div 2 Moderklubb Borlänge.
Började spela i Borlänge som 18 åring och spelade både J20 och Div 1 under två säsonger.
Bäst lyckades han i J20 där ha spelade 28 Matcher och fick ihop 45 Poäng.
Därefter vandrade han runt i olika klubbar men dock mest i i Borlänge där han spelade 389 Matcher och fick ihop 324 poäng. Han var som bäst säsongerna 2011 till 2016,
Hade han varit kvar några säsonger till så hade han kunnat bilda en "superkedja" tillsammans med en annan Marcus nämligen "Pajen" Persson, som var på topp i Borlänge säsongerna 2018/21. Vilken superkedja det hade blivit med höger spelade Pajen och vänster spelande Andersson. Den kombinationen hade varit närmast oslagbara säsongerna 2018/21.
Nuvarande säsong 2021/22 spelar Marcus Andersson för Hedemora Div 2 och visar verkligen att han fortfarande är ganska nära sin topp, 31 Matcher, 32 Mål, 39 Assist och 71 Poäng. Han skulle utan vidare platsa i vilket Div 1 lag som helst, men i den åldern så är dom inte så lätt flyttbara. Men varför inte en säsong tillsammans Pajen i Bois. De skulle säkerligen inte göra bort sig.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 11 april, 2022 den 11:21
Här kommer mer information om en Div 2 spelare som sticker ut mer än de flesta om ni bara orkar läsa mina långa inlägg.

Josh Laframboise 25 År Åmål SK Div 2 från Canada.
Kom till Åmål nuvarande säsong direkt från Canada. Hur denne klasspelare kunde hamna i lilla Åmål i Div 2 har jag inte trots stora ansträngningar inte kunnat hitta. Redan som 15 åring spelade han i U18 i Canada och spelade i 3 säsonger 2011-.2013 med stor framgång.
109 Matcher, 82 Mål, 77 Assist och 155 Poäng.
Fortsatte sedan hos diverse klubbar i Canada med ofta mycket goda resultat och i flera säsonger över 1 poäng i snitt. Enligt uppgifter från min svärson som bor i Kalifornien och är mycket kunnig i hockey frågor säger att denna typ av klasspelare kostar mellan 10 till 15.000 Dollar per månad (80-120.000 Kronor)
En stor utgift för den lilla Div 2 klubben iÅmål.
Jag kan gissa att det möjligen varit en rik knös som bekostat detta för att sätta Åmål på hockey kartan. Och det har resulterat många inlägg i Dalsland och Värmlands tidningen. OK, nu är har i alla fall i Åmål hur det nu än ha gått till. och han har verkligen visat vilken klasspelare han är. Än så länge 33 Matcher
50 Mål och 47 Assist och 97 Poäng. Åmål är i kvalserien för Div 1 så det återstår 3 matcher innan säsongen är slut. Vad händer med denne duktige spelaren nästa säsong. Jag kan gissa 3 alternativ. Åmål betalar den summa som behövs för att behålla honom. Han flyttar tillbaka till Canada. En klubb i AS eller SHL är så intresserade av honom att att de övertar honom och betalar vad som krävs. Spännande blir det i alla fäll att följas vad som händer denna spelare.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 10 april, 2022 den 19:18
Ska vi gissa att det är Johan Frick som släpps imorgon, därefter Jesper Lindén.

Önskade nyförvärv
Alex Levänen - Nyköping hade varit en drömförstärkning.
Samuel Eriksson - Kalix. Ser oerhört bra ut och en bra ålder, dessutom från sydligare breddgrader.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 10 april, 2022 den 14:24
Hoppas att ni inte tröttnar på allt mitt skrivande, men när det inte är någon sport på TV så får jag sysselsätta mig med det bästa jag vet: Nämligen hockey. Därför försöker jag numera att hålla mig till enbart ämnet hockey.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 10 april, 2022 den 12:50
I brist att ha något att syssla med så har jag börjat titta runt i Sverige på vad Division 2 klubbar kan ha för intressanta spelare som skulle lämpa sig att värva om man behöver förstärka. Detta är absolut inte en rekommendation till Bois att värva, utan endast en fundering för mig själv om jag sitter som ansvarig för värvning till mitt lag. Då sklulle jag lägga ner mycket arbete på att söka bästa spelaren i förhållande till bästa kostnad. Jag inbillar mig att möjligheten att göra ett klipp är att börja titta på Division 2. Om man inte kan hitta något intressant där så får man titta på Division 1 eller Allsvenskan men riktigt bra spelare där tenderar att bli mycket kostsammare, och om den lite dyrare spelaren ej motsvarar förväntningarna så blir det ett ekonomiskt bakslag som flera förtenningar säkerligen fått erfara. Jag har hittat till att börja med 6 st Division 2 spelare som i alla fall jag skulle prova om det finns något intresse och ekonomiska möjligheter att denne skulle kunna tänka sig att byta klubb.

Jag börjar med Oscar Haglund Falu IF Div 2. Moderklubb Säters HC
i stort sett tillhört Falu IF sedan Ungdomen med nogot undantag. Började med J18 redan som 15 åring med stora framgångar och J20 som 17 åring med fortsatta framgångar. 2018/19 värvades han till Karlskoga J20 där han spelade 28 Matcher och fick 46 Poäng.
2019/20 som 20 åring värvades han till Kumla Div 1 där han spelade 2 säsonger och spelade 67 Matcher och 45 Poäng.
Säsongen 2021/22 återkom han till Falu IF och var helt dominerande i serien med 36 Matcher 35 Mål och 50 Assist och 85 Poäng.
Har är bara 175 cm lång men kompenserar detta med sin kraftiga kropp och 85 Kg.
Detta är exakt den spelare som jag skulle leta efter. Rätt ålder, Hela tiden sedan ungdomen på uppgång och slutligen skulle jag nog vilja säga Allsvensk klass. Skulle bli mycket förvånad om inte denna grabb spelar i AS eller åtminstone Ettan nästa säsong. Ytterligare ett antal tänkbara värvnings objekt kommer senare.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 april, 2022 den 22:23
Ingvar --> Skövde är en riktigt stark handbollsstad och nu har ju också fotbollen tagit kliv. Tror det kan vara svårt för SIK att hävda sig i den konkurrensen. I Mariestad är det hockey som gäller, det märks också när man går på stan, det snackas hockey överallt.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 9 april, 2022 den 17:56
Jag är ju Skövdebo men Boisare till livets ände. Vilken idrottsstad Skövde är, men dock inte när det gäller hockey.
Skövde AIK vann i dag mot Landskrona i superettan med-
2-0 och leder nu serien. IFK Skövde Handboll slog ut Hammarby i kvartsfinalen med 37-23 och sammanlagt 3-0.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 9 april, 2022 den 17:28
Östersund trampar på mot AS. 2 segrar och 9-0.
Vem skall stoppa dem. Jag är själv i grunden Jämtlänning så jag hejar på dem tillsammans med alla mina släktingar där uppe,
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 9 april, 2022 den 15:56
Tittat lite närmare på spelare i grannföreningen Töreboda där jag ´´´hittat två spelare som sticker ut. Båda är mycket välkända för Bois.
Den första är Douglas Lögdal 29 år med hemmaklubb Södertälje. Sedan säsongen 2015/16 har han gjort 256 Matcher 80 Mål och hela 149 Assist 229 Poäng. varav 1 säsong i Vita Hästen och sedan Töreboda men gjorde 2 Matcher för Bois denna säsong men är enligt Elite prospect tillhörande Töreboda.
Douglas gjorde mycket bra insatser för Timrå i J18 och J20 samt tillhörde bland Halmstads bäste spelare i Div ett under tre säsonger. Uppenbart en passningsspelare av rang. Varför han lämnade Bois känner jag inte till, han borde ha platsat i Bois både säsongen 2020/21 och 2021/22.
Nästa spelare är Tim Olsson 21 år. Hemmaklubb Lidköping. Gjorde mycket bra ifrån sig för Bois i J18 och J20, men inga framgångar för Bois i Div ett vilket förmodligen gjorde att han förlorade sin Alagsplats och gick till Töreboda Div 2. Där överraskade han med 16 Mål och 15 Assist på 36 matcher. Personligen tror jag att han mycket väl tillhör den spelartypen som blommar ut efter 19 års ålder och jag skulle absolut rekommendera en utökad koll på denne spelare.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 9 april, 2022 den 11:55
Mitt barnbarn Leon är överlycklig. Har skrivit kontrakt med New York Islanders för spel i en serie med 13 lag från hela Nordöstra USA. Jag skall ta reda på vad serien heter så att jag kan följa med till hösten. Inget Bois på något år.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 8 april, 2022 den 19:54
Som pensionär har man ju all tid i världen att syssla med det som man tycker mest om nämligen hockey. Jag har ingen aning om vilka spelare som lämnar BoIS för nästa säsong, ej heller någon som helst aning om vilka planer Bois har om värvningar av nya spelare. Därför har jag lagt lite tid åt att studera vad våra närmaste föreningar har för spelare som kanske kan vara av intresse för Bois att värva. Jag börjar med en av Bois närmaste föreningar nämligen Grästorp Div 2 som i år vann sin serie i Hockey tvåan Södra
Tobias Henriksson 24 år. Hemmaklubb Västervik. Sedan 2020 i Grästorp 75 Matcher 43 Mål 49 Assist 92 Poäng. Han är mycket framgångsrik för Tingsryd som juniorspelare.
Alexander Liljendahl 26 år Hemmaklubb Skara.
Sedan 2020 för Grästorp 80 Matcher 38 Mål 50 Assist 89 Poäng. Mycket framgångsrik hos Mariestad Bois som juniorspelare.
Marek Rubner 23 år Moderklubb Plzen check.
Sedan 2021 i Grästorp 39 Matcher 16 mål 16 Assist 32 Poäng. Mycket framgångsrik i Checkien som juniorspelare. Detta var första genomgången av våra närmaste föreningar. Kommer att fortsätta så småningom med hela västra Götaland, dock inte Skövde IK.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 april, 2022 den 15:16
Har kollat lite närmare på Halmstad Hammers. Hur de har klarat sig så bra trots att de inte ens vann Hockeyettan södra vår. Inte så konstigt faktiskt när man tittar närmare på laget som har en drös av duktiga spelare. På de 25 bästa på poäng listan Södra vår belade Halmstadsspelare plats 1,2, 7 och 8. samtlige betydligt över 1 poäng i snitt. med Robin Dahse i topp med 32 Poäng på 18 matcher, Levingsson kom tvåa med 25 poäng på 18 matcher. Sedan poänglistan på de 25 bästa spelarna i slutspelet på Hockeyetta.
Samtliga 4 första platserna belades av Halmstadsdpelare med betydligt över 1 poäng i snitt. Milan Garret från USA har spelat 23 matcher sedan han kom till Halmstad och gjort 29 poäng. Darby Llewellyn från Canada har spelat endast 12 matcher sedan han kom till Halmstad och gjort 12 poäng.
Slutsats: Bois behöver inte alls skämmas för att fått stryk av detta lag och de andra 5 i playoff till AS får nu verkligen passa sig för Halmstad.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 3 april, 2022 den 20:00
Jag tror att hoppet finns för nästa säsong. Ettan absolut bästa målvakt, hoppas att han stannar kvar. mycket bra försvar, uppspel och anfall. Bra kondition vilket visar sig att Bois är svåra att besegra i tredje samt i ÖT. Dock har Bois en en benägenhet att vid viktiga och svår matcher svår att hitta gliporna i motståndarburen. Detta visade sig med önskvärd tydlighet i de två .avgörande matcherna mot Halmstad då det förefall som att Boisarna bara skickade i väg skott på vinst och förlust utan någon tanke på att skaffa läge för ett möjligt mål. Men som jag tidigare skrivet på denna Gästbok så går detta att rätta till. Jag lovar kan laget utsätta sig för den intensiva målskottstränligen som ett NHL lag utsatte sina spelade för så kommer målen i förhållande till skotten öka med minst 40%. En sådan ökning för Bois hade betytt både seger i Västra ettan oich seger i Allettan. Varför är ingen intresserad av hur en sådan intensivträning går till.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 april, 2022 den 20:10
Roger --> Ja att Halmstad fick en hysterisk formtopp var svårt att förutse men det visar också på vad små marginaler det är i ett slutspel över endast tre matcher. Denna gång var det vi som hade "oturen" att få laget med formtoppen emot oss, men nästa gång...
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Roger Strömsund Roger Strömsund skrev den 2 april, 2022 den 19:24
Om det var fiasko att BoIS förlorade mot Hammers som vissa vill ha det till så är väl det ett större fiasko att Kalmar förlorade mot Hammers.Men som sagt det gäller att vara bäst av tre och då gäller det att dagsformen är på topp.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 2 april, 2022 den 17:27
Halmstad vann och är vidare. Gjorde 3 mål i andra perioden på 5 skott. 5 mot 5. De vet tydligen hur målvakten skall passeras. Detta visar att Halmstad är ett betydligt bättre lag än vissa ville påskina när Bois fick stryk.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 31 mars, 2022 den 23:00
Jag tror att man ska ta den där plus/minusstatistiken med en nypa salt, den är inte helt tillförlitlig. Men -2 i allettan med så pass lite istid är ju ingen bra statistik.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 31 mars, 2022 den 21:04
Håller med dig kh om att behålla Herman Lundin och Andreas Axelsson två unga löften som kan bli riktigt bra. Daniel Bertov hade varit ett fint nyförvärv. Kan ju bli många svenskar som återvänder från KHL till svensk hockey och då kommer det finnas gott om spelare på marknaden.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 31 mars, 2022 den 15:34
Det är inte stadens storlek som ger de bästa förutsättningar till framgång. Det är i stället "Hockeykultur" och det har Mariestad i mängder. Om endast städernas storlek vore avgörande så skulle varken Leksand, Timrå eller Mors vara i SHL.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 31 mars, 2022 den 11:44
Beträffande om Anton P skall vara kvar eller inte är en svårare fråga. Han har nu spelat 56 matcher på 2 säsonger och inte gjort några poäng alls. Visserligen har han haft mycket lite speltid och jag har tyvärr ingen uppfattning om den totala speltiden. Statistik älskare som jag är kan jag endast redovisa den statistik som jag har från NHL. En back i NHL förväntas göra minst en poäng på 100 minuters speltid. En forvard förväntas göra minst en poäng på 60 minuter för att bli godkänd. Många unga spelare i Antons ålder stagnerar i den åldern d.v.s. den uppåtgående trenden avstannar. Många gör tvärtom och det finns mängder med exempel på spelare som blommar ut först vid 22.23 års ålder. Hur det är med Anton vet jag ej. Skulle föreslå att låna ut honom till en närliggande Div 2 eller 3 klubb och kontrollera hur han utvecklas.
Kanske vi får tillbaka en spelare på stark uppgång.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 31 mars, 2022 den 10:35
Beträffande pajen så förväntade jag mycket av honom,
KH:s statistik de första matcherna såg lovande ut.Men senare stagnerade han och pajen effekten försvann. Vist skulle han platsa i Bois lag till nästa säsong men då till ett pris som för en normal Div ett spelare.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 30 mars, 2022 den 21:08
Göran
Bara så du vet
Samtliga av dina tuffa inlägg mot mig finns sparade.
Jag är absolut inte den person som anmäler inlägg utan jag väljer att fightas mot den person som skriver inlägg mot mig.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 30 mars, 2022 den 20:45
Underligt nog så vet jag att pajen inte har kostat Bois några större pengar. Det vet jag genom andra kontakter än med KH, utan med bra kontakter av industripersoner i Mariestad
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 mars, 2022 den 20:33
Niklas: Anton P har tyvärr legat bakom många baklängesmål trots begränsat med speltid. Då tycker jag Manne gjort det mycket bättre och då är det han som ska ha kontraktet. Sedan har jag hört att Stenlund är en annan riktigt bra back på g uppåt, han tycker jag snarare ska få kontrakt om det finns plats i truppen.

Pajen visade sig bli en felinvestering, tanken med honom var ju att han skulle bidra som mest när det gällde som mest. Så blev den tyvärr inte, men det är inte lätt att veta innan. Och säg den klubb som alltid gjort klockrena värvningar?
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 30 mars, 2022 den 20:11
Ang. Pajen var jag kritisk redan från början då han värvades som spetsforward till Bois.
Att komma från div 2 i en medioker serie där han ägnat mängder av tid på botbänken, visserligen hade han gjort många poäng!

Självklart var jag fruktansvärt förhoppningsfull inför värvningen men då är jag bara en vanlig supporter, så jag anser att han borde scoutats mkt bättre av våra ansvariga i klubben.

Hoppas bara att inte klubben (& andra??) bränt allt för mkt pengar på den värvningen!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 30 mars, 2022 den 20:03
Hur kan du såga Anton P. som precis som du skriver inte ens fått speltid att bevisa något?

Jag anser att han trots sin ringa speltid han fått, platsar lätt i ett lag av Bois kaliber i div ett västra!
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 mars, 2022 den 19:30
Urban --> Inget konstigt alls, Pajen var grym fram till slutspelet då han helt försvann. Det är då man som spets ska kliva fram, och då han inte gjorde det så faller han bort i mina ögon.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 mars, 2022 den 16:29
Så här går mina tankar vad gäller silly season.

Målvakter;
Prio 1 är att behålla Sandberg. Så borde det bli i och med att han blir ny marknadschef i klubben, det omöjliggör ett klubbyte samtidigt som han är alldeles för ung för att sluta, speciellt som han gjorde sin bästa säsong säsongen som gick. Hade gärna haft kvar Isac också, men har svårt att se att Calle lyckas få honom ett år till med tanke på vad få matcher han gjorde. Med andra ord behövs en ny andrekeeper.

Backar:
Här kan det bli tufft att få behålla Aronsson, även om han kanske inte var lika dominant som förra säsongen. Men här tycker jag Calle ska lägga ner krut, för det är en klassback. Jag vill också prioritera att behålla Broeng, han är en av våra två poängbackar och var otroligt viktig för oss. Att vi behåller Frick, Malma och Manne är en no brainer. Svensson och Samuelsson är väl frågetecknen. Försvinner en eller två av dom så måste ersättare in. Jag vill också ha kvar en skadefri Collberg så vi får in en offensiv back till. Anton Pettersson lär inte bli kvar, han har inte visat att han ska ha en plats de få minuter han fått.

Centrar:
Norberg och Kedbrant vill jag absolut ha kvar. Utan att veta vad de vill så tror jag vi borde kunna lyckas med det. Även Lukas Larsson och Herman Lundin är givna att behålla. Mikael Hansson fick mest spela ytter och jag misstänker att han inte är nöjd med den rollen så han lämnar antagligen. En ersättare kan vara på sin plats.

Yttrar:
Mest attraktiv för andra klubbar lär Kandergård vara, men han ska vara kvar i Bois om jag får bestämma. Lindén är en annan nyckelspelare som visat på klubbhjärta och kvalitet, han måste bli kvar. Olsson har haft stora problem med skador under flera år nu, frågetecken för honom. Jag sätter också frågetecken för Eriksson och Henell, som är bra men är de nöjda med sina roller? Misstänker de kanske lämnar. Pajen tycker jag inte ska få nytt och Alannes problem med skador kanske sätter stopp för hans fortsatta Boisspel. En skadefri Alanne är dock med i mitt lag. Jag har inget emot att se förlängning med Axelsson och Rydholm. Men här krävs ersättare för Pajen och eventuellt ersättare för Pajen, Alanne, Eriksson och Henell (om de nu inte förlänger).
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 30 mars, 2022 den 09:46
Ser att Göran nu tagit bort sitt inlägg om NHL skotträning från Rebellernas forum. Förmodligen för att den i alltför stor grad var riktad mot mig. Jag har den dock sparad på min dator om någon önskar läsa den igen.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Glenn Andersson Glenn Andersson skrev den 29 mars, 2022 den 21:19
Ok Göran, syftningsfel, jag förstår och tack.

Ingvar, Tack och ingen orsak 🙂
Ja, skott-träning får man fortsätta med och kanske anamma ditt förslag. Intressant vad du skriver.

Kan tänka mig att ledare och spelare är mycket besvikna nu efter ett tidigare slut på säsongen än vad dom velat ha.
Låt hoppas att samtliga i truppen vill vända denna besvikelse till en stark revanschlust. Att namnunderskrifter kommer på papper tidigt och att styrelse, marknadsgrupp, oxarna, övrigt ideellt jobbande supportrar och sponsorer ger sportchef Calle goda förutsättningar att ställa ett minst lika slagkraftigt lag på isen nästa säsong. Förstärkt under resan fram så att BOIS kan utmana hårt om en plats till Allsvenskan !
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 29 mars, 2022 den 15:23
Kan det tro vara tillåtet för en ganska nybliven Boisare att ge sina synpunkter på den gångna säsongen.
Först vill jag ta fram det som jag ser är positivt. Bois har utan tvivel Ettans bästa målvakt och bland Ettans bästa försvar. Skridskoåkningen, anfallen och konditionen och viljan är snäppet bättre än Ettans medel. Mål fabrikationen i förhållande till skotten är sett över hela serien med tvekan godkänd 85 mål på 964 matcher. Det som sänker värdet är Bois återkommande oförmåga att göra mål i jämna matcher . Hela 10 Matcher har förlorats med uddamålet 343 skott har då gett 20 mål. Ett mål var 17:e skott i GENOMSNITT. Självklart inte godkänt i dessa jämna matcher. Tråkigaste resultatet är siffrorna mot Halmstad Där Bois på de tre matcherna hade 100 skott och 5 mål och det sämsta var att på de två avgörande matcherna hade Bois 72 skott och 2 mål. Ett mål var 39:de skott. Om Bois hade följt sin standard under serien med 1 Mål på 11 skott så hade Bois gjort 7 mål på de två sista matcherna mot Halmstads 5 och Bois hade gått vidare. Men Boisare, jag försäkrar er att det finns fungerande åtgärder mot detta, Även om jag flera gånger blev ""dissad" och närmast förklarad löjlig i min förra klubb när jag försökte få dem att förstå att skotträning skulle ge resultat och då menar jag inte ett pass skotträning utan 14 dagars intensiv träning som jag lärt mig av ett NHL lag som hade dessa problem. När jag för cirka åtta år sedan besökte min dotter med familj i Kalifornien där deras son spelade mycket framgångsrik pojk och ungdomshockey så var det bara hockey som gällde i den familjen. Säkert 3-4 kanaler på TV sände allt om hockey och det var så jag fick min skottränings lektion. Ett NHL lag inledd en mycket massiv skotträning dagligen i flera pass under 14 dagar och efter detta kunde de öka sin skott-mål statistik med 40% från ett mål var 16:e skott till ett mål var 11 skott i genomsnitt. Om någon önskar se mitt försök att återge denna lektion så ge mig er mejl adress till ip@dahlborg.nu så översänder jag min berättelse. Jag lovar till 100% att inte använda er mejl adress till annat än att skicka berättelsen. Nästa säsong kommer att bli Bois framgångsrikaste.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 29 mars, 2022 den 09:18
Glenn, intressant läsning! Till stora delar håller jag med dig om Bois idag och resan man gjort under de senaste åren. Bois är idag på en annan och högre nivå än Skövde, inget snack om det. Det framgår med all önskvärd tydlighet på diverse trådar på Rebellernas forum, att jag anser det. Några kommentarer till ditt inlägg:
- Jag tycker givetvis INTE att du skjuter på pianisten! Min skrivning blev helt felaktig med galet syftningsfel. Sorry för det! Du har för övrigt tillsammans med några andra Bois-supportrar aldrig hemfallit åt den typen av skrivningar. Respekt för det!
- När jag skriver kritiskt om Bois (och Skövde) utgår jag från de förväntningar man kan ha med tanke på den nivå laget har, till exempel inför den gångna säsongen.
- Angående respekten för Ingvar, så lärde jag känna honom i mitten på 90-talet. Jag har under ca 25 år visat honom all den respekt han då förtjänade.

Ha det gott Glenn!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Glenn Andersson Glenn Andersson skrev den 28 mars, 2022 den 22:51
Ja, åren går Göran. Hoppas allt är väl med dig ! 🙂

Du läser mitt svar fel om du känner det som att jag försöker skjuta pianisten. Vilket lag du är supporter till spelar så klart ingen roll. Jag har bemött dina starka val av ord som Högmod, Fiasko och Rannsakning. För mig väldigt överdrivna ord men ord som du så klart ska använda om dem känns rätt för dig. Lämnade bara min åsikt om dem i mitt svar.

Varför det gick som det gick ?`
Jag är full av beundran av hur BOIS har utvecklats som klubb och inte minst över de senaste 22 åren.
De senaste åren har man tagit riktigt stora steg och det ser man inte minst i representationslaget. I mina ögon ett riktigt starkt lag de senaste tre åren då man verkligen har varit med och fightats med toppen. All heder till alla inom BOIS för det !

Som ytterligare svar på din undran vad jag tycker:
Små marginaler bland många bra lag, toppa formen och stolpe in/ut.
Hade BOIS inte tagit sig till playoff efter en längre serie. Ja då hade det luktat ett fiasko tycker jag. Men att ta sig till playoff och där förlora 2 matcher av tre. Där det också fanns god möjlighet att vinna minst en till. Mot ett bra, hungrigt, taktiskt lag i bäst av 3 (Obs. bäst av tre inte en längre matchserie) Nej, det ser jag inte som ett fiasko !
Min högst personliga åsikt är även den att jag tror inte BOIS var som bäst precis nu utan att tanken var att vara det lite längre fram då de på pappret svåraste lagen dyker upp. Om det nu skulle stämma så helt rätt taktiskt anser jag. Svår och slingrig väg att ta sig igenom och många ekonomiskt starkare klubbar att besegra på vägen fram och upp. BOIS är ett erkänt starkt playofflag som brukar ha sin bästa form när det gäller som mest. Och svårt att ha en sådan toppad form hur länge som helst. Jag tror BOIS hade varit i bättre form lite längre fram i år. Inte minst med tanke på fjolårets kvalserie.
Oavsett det. Ingen fiasko att det blev stopp i detta playoff. Där har du även min analys och kan BOIS fortsätta att även till nästa säsong ställa ett starkare lag på isen än tidigare så vad mer kan man då begära ?! Utvecklingen för klubb och representationslag har till skrivande stund gått framåt ! 🙂
Vad finns då att rannsaka sig själv om ? Men att analysera och fortsätta hitta nycklar till fortsatt förbättring ska aldrig upphöra.

Skövde IK kan jag inte uttala mig om då jag inte vet mycket om dem. Men man kämpar nog på så hårt man kan där tänker jag. Jag vet inte vad klubben vill och hur ekonomin, ungdomssidan ser ut så jag kan inte bolla mer med dig där tyvärr.

Du nämner Ingvar i ditt svar till mig. Ingvar tycker jag har många sunda tankar, åsikter och ideer. Ingvar har varit med länge inom Skaraborgshockeyn. Troligtvis långt innan jag kunde plocka av stödhjulen på min trampcykel. All respekt för dig Ingvar ! Jag tycker du kan visa Ingvar bättre respekt Göran.

Ha det gott Göran och lycka till med nästa säsongs utgåva av Skövde IK 🙂
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 28 mars, 2022 den 17:04
Hej Glenn, det var ett tag sedan vi bytte synpunkter! Det har jag saknat. Snyggt av dig att svara på mitt inlägg på ett seriöst sätt och jag har full respekt för dina synpunkter på mitt tyckande, även om vi inte är överens. Märk väl att jag också är minst lika kritisk till Skövdes agerande och fiasko även denna säsong. Jag har skrivit en tråd på Rebellernas forum under rubriken "Skaraborgshockeyn", där jag gör ett försök att fundera kring både Skövde IK och Bois och vad man presterat och lite om framtiden.

Det jag kan sakna är att flera än du inte bara skjuter på pianisten för att jag är Skövde-supporter på detta forum, utan kunde försöka fundera kring just varför det gick som det gick. Ett tydligt och trist exempel är ju Ingvar, men det får man ta med jämnmod och bara låta det vara och inte värt att ens kommentera.

För det är ju så att Bois insatser och spel borde ha varit mer än det man fick se (såg nog minst 20 matcher på webben) denna säsong och det vore intressant att höra någon kommentar kring det.

Till sist, jag är imponerad av Bois försök att åtminstone utmana de bästa lagen i ettan, något som inte Skövde mäktade med.
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 28 mars, 2022 den 12:16
Om vi tänker på nästa säsong, vilka vill ni helst se förlängningar med?

I det stora hela tycker jag att det är en trupp som är utvecklingsbar där majoriteten är 20-23 år, så länge de spelarna tar kliv så finns ingen anledning att byta ut dem. Sen är frågan om vi får behålla dem, många måste vara attraktiva för andra klubbar.

Men först ut hoppas jag blir våra Kaptener; Johan Frick, Jesper Lindén & Lucas Larsson, men även Ludwig Collberg. Där finns BoIS-andan att bygga runt.

Sen kan vi ju hoppas att få klart med offensiv spets i; Oliver Kandergård, Philip Norberg, Jesper Broeng, Tobias Aronsson.

Defensiv styrka i; Tobias Sandberg, Simon Svensson, Simon Eriksson, Otto Henell.

Allroundspelare: Albin Kedbrant, Mikael Hansson,

Lite framtid i: Manne Håkansson, Isac Ohlson, Gustav Malmqvist, Nils Rydholm, Herman Lundin, Andreas Axelsson. Men tror att någon av dessa får lämna.

Gissar att dessa lämnar: Joonas Alanne, Markus Persson, Adam Samuelsson, Erik Olsson.

Det betyder in med 2 yttrar med spets, Alex Levänen hade varit ett bra 1a nyförvärv 🙂
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Glenn Andersson Glenn Andersson skrev den 27 mars, 2022 den 22:34
Hej Göran 🙂

Stora ord från dig. Högmod och Fiasko. Du fortsätter med "alla supportrar och proffskrönikörer såg Halmstad som en munsbit och givna 2-0 till Bois"

Jag ser varken något högmod eller fiasko.
Vart får du högmod ifrån ? Den har jag inte sett något av !

Att kalla det för fiasko att BOIS åker ut i playoff mot Halmstad tycker jag är väl magstart. Givetvis tungt att inte gå vidare till semifinal för klubb, spelare, ledare och supportrar när man har sett vilket bra lag man har. Men att kalla det för fiasko. Nej det tycker jag är kraftigt överdrivet. Samtidigt som jag förstår att vissa (Du) gärna vill måla upp det till det och varför :)) Står dig så klart helt fritt att kalla det för ett fiasko om du känner så.

Mittenlag ? Nej det stämmer inte. Kolla tabellen igen Göran. Den brukar väl inte ljuga va ? 😉

Halmstad som en "munsbit" är det nog inte många fler än du som har tänkt. Finns inga munsbitar i playoff. På tal om "alla supportrar och proffskrönikörer, tror jag du kallade dem för. Med andra ord. Ditt påhitt och inget annat 😉

"Rannsakning" Nej, tycker jag inte. Återigen väl starka ord, tycker jag :)) Analysera, precis som efter tidigare säsonger. Så att BOIS kan komma igen med minst samma slagstyrka som i år. Det är jag fullt nöjd med 😉

Jag är grymt imponerad av det arbete klubbledning, marknadsgrupp, sportchef, lagledning och spelare har visat prov på. Har tagit kliv framåt för varje säsong som gått. S¨även denna säsong. Kämpa på och med lite stolpe in istället för ut så kommer även Göran få se det (på pappret) 😉
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 27 mars, 2022 den 15:47
Det finns de som missbrukar ordet fiasko. De som gör så måste tydligen försöka förminska sitt eget dunderfiasko genom att felaktigt kalla andras helt vanliga förluster för fiasko. Skrattretande försök.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Roger Strömsund Roger Strömsund skrev den 26 mars, 2022 den 22:34
Mitten lag vill jag inte hålla med om de slåss om att ta sig vidare men som sagt det är ett nålsöga att hitta igenom .Bra gjort av killarna att presterat de har gjort denna säsong och jag hoppas att vi har de flesta kvar inför nästa säsong.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Roger Strömsund Roger Strömsund skrev den 26 mars, 2022 den 22:04
Läste just att någon kallade denna förlust ett fiasko vilket inte jag vill hålla med om allt som handlar om att vinna bäst av tre kan allt hända och nu var motståndarna bättre de två sista matcherna.Men den som ville kalla för fiasko så var väl deras lag ännu mera fiasko.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 26 mars, 2022 den 21:13
Göran
Självklart är detta resultat ingen höjdare men i allafall jag och förmodligen även Kh är nöjda med att Bois är ett mittenlag vilket vi tycker är avsevärt mycket bättre än att vara ett lag som verkligen nått botten.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 26 mars, 2022 den 19:31
Högmod går före fall. Ok, jättejobbigt med detta fiasko givetvis och förstår hur Ingvar, KH med flera känner just nu, när alla supportrar och proffskrönikörer såg Halmstad som en munsbit och givna 2-0 till Bois. För min del är jag inte helt överraskad för Bois var egentligen inte mer än ett mittenlag i allettan och klart under Nybros och Kalmars nivå sett över hela serien och visade definitivt inte upp den hockeyn som supportrarna och egna experter ville se, men lite för ofta lyste med sin frånvaro.

Det är uppenbart att inte bara Skövde behöver rannsaka sig och analysera denna säsong.
Antal gillamarkeringar 12
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 26 mars, 2022 den 17:42
Bara att gratulera Halmstad, de läste sönder Mariestad och Fredrik vann coachmatchen ganska rejält över Andreas.

Att få till ett första bra PP 16min i 3e perioden i 3e matchen håller givetvis inte.

Se skillnaden på Halmstads kyla i ledning, Mariestad började sprätta sarg ut igår med över 10min kvar, Halmstad var coola idag och spelade vidare.

Att vara underdog passar Mariestad då vi ofta spelar otroligt bra mot andra topplag, men att vara favorit fungerar dåligt. Den kulturen måste bort hårt nästa säsong.

Sen är det surt för vi var ett stolpskott av Alanne från 2 raka igår. Bryt ihop och komma igen.

Forza BoISen.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 26 mars, 2022 den 09:30
Snabbheten, kreativiteten och tyngden behöver de nog hitta idag om det ska bli något fortsatt spel. Halmstad är riktigt bra och spelar ut allt de har och känslan är att BoIS inte gör det fullt ut.

Våra två mest tongivande spelare behöver kliva fram, Alanne var riktigt bra i slutet av matchen så han kan fortsätta där han slutade och Persson behöver visa betydligt mer.

Sen är det två väldigt starka box-playlag men BoIS PP var otroligt svagt & långsamt, om inte det förbättras så blir inte säsongen lång, oavsett em utfall.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 26 mars, 2022 den 08:58
Håller med dig Krister! Att de inte sätter upp Samuelsson för mer skott är en gåta! Han skjuter väl hårdast i hela ettan kan jag tänka mig. Snabba pass och skott! Idag gäller det!
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 26 mars, 2022 den 00:18
Idag var det inte bra nog, framför allt var powerplay under all kritik. Jag för fram min idé igen som jag tror stenhårt på.

En skjutande uppställning:
Aronsson på blå, kan skjuta.
Pajen till vänster för direktskott.
Samuelsson till höger för direktskott,
Eriksson och Larsson framför mål för styrning och skymning.
När det låser sig så är det basic att skjuta mycket och ha trafik på kassen, denna är grymt skottstark.

En mer spelande med Broeng på blå.
Kandergård till vänster.
Norberg bakom mål.
Hansson till höger.
Lindén framför mål.
Sedan varianten där Norberg har pucken och kan spela in till Lindén, alternativt på en inrusande Hansson eller på en Broeng som kommer utanför för direktskott.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 25 mars, 2022 den 20:12
Tror inte att man kan skylla på tränaren i SIK för det dåliga resultatet. Vem är egentligen ansvarig för att de egna juniorerna inte skulle få en plats i laget utan i stället låta nykomlingar ta plats utan på alla matcher enbart lyckas ta mer än någon enstaka poäng. Inte undra på att de bästa juniorerna flyr och åskådarna sviker och ekonomin går baklänges.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 23 mars, 2022 den 18:14
Ingvar --> Skövde har varit på ett sluttande plan de senaste åren med vikande resultat. Man behöver göra en nystart, med nya spelare, unga lovande spelare från J20 och tvåan är billigast, och sedan bygga ett lag på 2-3 års sikt.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 23 mars, 2022 den 17:35
Ingvar --> Att något behöver göras är uppenbart.

Bois har bästa målvakten i ettan i mina ögon. Sandberg är en matchvinnare som vinner många poäng åt laget.

Gustaf --> Får jag önskedrömma så vänder Sura samtidigt som Väsby åker ur, då skulle jag tror att vi får Sura i semin. Åker båda ur får vi det lag som blir över och då lär det bli Vimmerby, ett Vimmerby som slog KHK med 8-2 igår, tufft!
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 23 mars, 2022 den 15:22
Om Väsby o Surahammar förlorar (ligger ju under o det är fullt rimligt att de faktiskt kan förlora) så får vi hemmaplansfördel.
Dock får vi det kvarvarande laget som de andra inte väljer, men ändå hemmamatcher...

Så trots att det är kul att Surahammar har gått långt så...
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.