Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3909 inlägg.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 november, 2022 kl. 11:58
Det var inte länge sedan vi firade att Johan Frick gjorde sin 400:e match i Boiströjan. Nu är det dags att slå på stora trumman igen. I morgondagens match har vi nämligen inte bara en, utan två jubilarer! Lukas Larsson gjorde nämligen i söndags sin 400:e match han med, medan Jesper Lindén imorgon spelar sin 200:e match i Skaraborgs stolthet. Kom till matchen och var med i hyllningarna!

Skriv gärna era hälsningar till jubilarerna här med!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 27 november, 2022 kl. 19:05
Ingen fara als. Det är inte det lättaste att få med sig poäng från Lindlövens hemmaarena. Det klarade Bois och om matchen bara varit 58 minuter så hade det blivit 3 poäng.
Fortfarande är det Bois som gjort flest mål av alla.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 26 november, 2022 kl. 23:17
Niklas --> Backar tycker jag vi har, men vi skulle behöva centrar som kan länka ihop spelet offensivt och defensivt. En bra tvåvägscenter skulle vara guld värd, som kan ge stadga bakåt samtidigt som han kan bidra offensivt.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 25 november, 2022 kl. 23:46
Dags att lyfta luren till Kandergårds agent? 1+1 på 20 matcher och nu nere i 4:e-linan.

Knappast där han gör sig bäst.

Gör ett paketpris och släng med Hedlund som kan behöva en nytändning i Ettan.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 november, 2022 kl. 23:08
Roger--> De är långt ifrån klara för en alletta, de har nu bara sex poäng till godo, så då vore de bra dumma. Nej de har inte varit riktigt lika vassa på slutet som de var i början på serien, sedan om det är en formsvacka eller annat visar sig säkert.

Bois har en grymt viktig match på söndag mot serieledarna, hoppas vi kan komma upp i samma nivå som i första mot Borlänge, då blir vi svårslagna.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 23 november, 2022 kl. 13:03
När jag äntligen fått tag i en riktig poängtabell för Islanders matcher så har jag nog bedömt Leon insatser lite väl tufft. Det visar sig att konkurrensen om platserna i laget är mycket tuff. Hela 33 spelare har deltagit än så länge i Islanders matcher. Leon ligger på en hedrande tredje plats bland dessa 33 spelare med 9 poäng på 19 matcher. Den som leder har 12 poäng på 22 matcher och tvåan har 10 poäng på 21 matcher. När man ser resultatet på detta vis så är ju Leons resultat betydligt bättre än vad jag kunnat tro. Och jag är allt mer övertygad om att han skulle platsa I Bois om den möjligheten skulle komma.
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 10 november, 2022 kl. 09:07
Blombeg snittade strax över en poäng i SIK och är redan nu strax över det snittet i Bois. Drömmen vore om han klart överskrider SIK snittet vid serieslut.
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 november, 2022 kl. 23:14
Bois har verkligen spelat superstabilt de senaste två matcherna. Inte glänsande, bara solitt och segrarna har ju varit odiskutabla, trots svårt motstånd. Vi får motståndarna att se dåliga ut de senaste två matcherna, det är ett tecken på kvalitetsinsatser.
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 november, 2022 kl. 18:41
Surahammar imorgon. En tuff nöt, de vann senast mot Tranås och gick därmed upp på en femteplats. Svårigheten med att möta Surahammar är att de spelar väldigt basic, sarg ut eller chipp ut så fort de får anfall emot sig, de försöker aldrig vara kreativa egentligen i egen zon. Sedan kör de köttmur och gör det svårt att ta sig in på de farliga ytorna framför mål. Knepet för att såra dom är att komma med fart med pucken i behåll. In på center i uppspelen, ut på kant där forwards fyller på med fart så att Surabackarna inte hänger med. Börjar vi dumpa och ska jaga pucken så blir vi lätta byten. Full fart!
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 november, 2022 kl. 10:40
Kaijser vore ett väldigt bra tillskott! Tyngd, spelsinne, bra skott.

Rapport om Ace säger att han är en speedig och ettrig ytter med bra pass. Kan säkert bli väldigt nyttig!
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Cooken Cooken skrev den 7 november, 2022 kl. 19:40
Sebastian Kaijser hade varit nåt för Bois. Lämnar tillsammans med backen August Nilsson Ungerska Ferencvárosi TC. Kaijser var ruskigt bra i Boden. Stor och stark dessutom.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 november, 2022 kl. 18:00
Måste säga att det är mycket starkt av Bois att bara släppa in ett mål på 31 skott och samtidigt göra 4 mål på 20 skott.
Detta visar med önskvärd tydlighet att när allt stämmer för bois så är dom svåra att möta med ett jättetätt försvar och mycket starkt anfall,
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 november, 2022 kl. 17:21
Måste säga att du Krister är helt otrolig med dina referat, du nöjer dig inte med själva matchen utan gör det längsta referat jag någonsin läst. Allt både före, under och efter matchen, från morgon till sena kväll. En stor bukett blommor till dig Krister.
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 6 november, 2022 kl. 16:36
Krister ett beskrivande och bra inlägg vad som sker bakom kulisserna! Bra dessutom för det lägger en filt över ett annat tidigare inlägg på denna gästbok, som än en gång väcker frågor.

Snygga mål för övrigt mot Linden, även om de bjöd in till det. Stabil seger helt klart!
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 november, 2022 kl. 13:49
En supporterresa

Vi i Oxarna har anordnat bussresor till olika bortamatcher i många år, igår var det dags för ännu en när vi reste till Eskilstuna för att möte Linden. En resa som många andra, men jag tänkte att det kanske kan vara roligt att läsa vad som händer på en vanlig bortaresa en lördag i november. Varför sitter man sex timmar i en buss för att stötta sitt lag egentligen? Jag stolpar lite kort vad jag fick uppleva och hoppas att det kan ge lite inspiration för att hänga på nästa gång.

Inför resan
Viktig match, så viktig så Bois tränare Andreas Appelgren ringer och ber om att redan verkligen måste bli av. ”Det kan vara avgörande för seger, och i förlängningen allettanspel”, menar han. Han utlovar spons till resan ur egen ficka, alla som anmäler en extra av de som redan anmält sig får åka på hans bekostnad.

Jag inhandlar kioskvaror till bussen, småpåsar med chips, drickor och godis. Orkar inte fixa i ordning smörgåsar, lite för mycket att göra.

Lördag
kl 10.30. Åker hemifrån, ansluter till ishallen 11.00. Plockar fram trumma, trumstativ, flaggor och banderoll och lastar av kioskvaror ur bilen. Folk som ska med hjälper vänligt nog till, något som det aldrig är några bekymmer med, alla hjälps åt.

11.30 Bussen avgår. Jag snackar upp matchen lite kort och går sedan runt och tar upp betalning. Några nya medlemmar blir det till supporterklubben.

Bussresan avlöper smidigt och snabbt med mycket hockeysnack, försäljning och en del öldrickande, men alla håller det på en bra nivå.

14.15 Ankommer till Lindehov. Mottas av Lennart, säkerhetsansvarig för Linden, som visar oss rätt och pratar lite gött. Han berättar bland annat att de har hockeyettans bästa speaker, en kille som jobbar på radio Bandit. Något som visar sig stämma, han tillför verkligen krydda till en normalt rätt ointressant roll.

14.30 Vi beställer hamburgare ute i regnet med ett litet partytält som enda skydd. Blir bra snack där vi är ett helt gäng Boisare som pratar och tjatar med grillgänget så Lindensupportrarna som kommer undrar om det är vi som håller i grillstationen.

15.00 Nedsläpp. Vi värmer upp lite inför med någon ramsa och får bra drag på grejerna.

Period 1: Bois tar en tidig 2-0-ledning och äger tillställningen helt.

Periodpaus 1: Några småkillar kommer fram och frågar om de får trumma på vår trumma. Det går givetvis bra. Vi hjälper dom upp på en stol och håller i dom så de står stabilt och når ordentligt att trumma. De tycker det är väldigt roligt.

Period 2: Jämnare spel denna period, men Bois släpper inte till mer än en målchans trots rätt mycket tid i boxplay. Bois gör mål i sitt enda powerplay och leder med 3-0.

Periodpaus 2: Vi går och köper korv. En unge får syn på oss och säger ”Det är ni som gapar hela tiden!”. En man i Lindentröja kommer fram och frågar om han får ta kort. På vägen tillbaka så säger en Lindenläktarvärd att de är imponerade över trycket och frågar ”Hur orkar ni gapa hela tiden?!”

Period 3: Bois fortsätter spela stabilt defensivt, utökar till 4-0 på en spelvändning. Vi fortsätter elda på från klacken och i slutet kan vi köra klassikern ”Segern är vår”. Linden gör 4-1 i sista sekunden av matchen, surt för Malmborg som gjort en bra match.

Efter matchen: Det blir Anton Blomberg som får dansa efter matchen, med ett mål och ett assist och sin kanske bästa insats i Boiströjan så förtjänade han det.

Vi går ut till bussen, på vägen ut kör vi ”Vi som är från Skaraborg, åker aldrig hem med sorg”. En läktarvärd ger tummen upp.

17.30 Bussen avgår för hemfärd. Göran Erlandsson vann halva potten på resultattipset.

Hemfärd: Hög stämning i bussen hem. Andreas Appelgren messar och tackar för stödet. Vi ringer Lukas Larsson som gjorde en riktigt bra match och mål, han är väldigt nöjd med lagets insats och tackar också han för det viktiga stödet.

20.00 Hemma i Mariestad. Packar ur bussen, men ishallen är låst. Ringer Appelgren som lovar att de tar in grejorna när de kommer hem.

21.00 Hemma hos mig. Värmer lite pannkaka från gårdagen och sätter mig sedan och skriver matchref.

22.00 Klar med matchrefet. Sätter mig och kollar om delar av matchen, ser stabilt ut!

24.00 Släcker lampan med en bra känsla i kroppen.
Gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 6 november, 2022 kl. 11:36
Du är ju helt otrolig Ingvar!! Det har väl ingenting med att göra att vi vill ha större segersiffror alls utan att rätt ska vara rätt en sådan tackling i ryggen är till 99.9 % 5 min+game oavsett vem som utfört gärningen jag undrar hur det hade låtit om det varit tvärtom?! Nu gick det ju bra för Ollas-Mattson precis som för Boisspelaren som for i sargen såg riktigt läskigt ut för det är aldrig kul att spelare blir skadade oavsett vilken förening dom tillhör så snälla lägg ner det där löjliga snacket att ni är så pryda och att vi är tvärt emot för så är det inte jag tycker att det är en lugn miljö här inne och hos oss så låt det vara så Ingvar!
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 november, 2022 kl. 09:34
OK Göran
Anledningen till att jag skrev detta är de Boisare som skriver på forumet och gästbok inte med ett enda ord skriver något negativt om domare eller SIk spelare. De tar förlusten med rak rygg och behöver inte försöka förklara förlusten på något sätt. Därför blir jag lite fundersam när SIKare vill förstärka sin vinst genom att leta efter dommarnisstag som dom skulle kunnat ge dem en ändå större vinst.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 2 november, 2022 kl. 15:47
Ingvar, jag förstår inte riktigt heller vad du är ute efter? Det måste väl ändå vara så att man tillåts diskutera en match på ett diskussionsforum om vad som hänt - ibland en del detaljer - och varför det ena eller andra händer? Dessutom tycker jag för min del att tonen i inläggen har varit ganska bra ändå - och mycket bättre än förr om åren - oavsett ämne. Lite tråkningar hit eller dit vore väl tråkigt om de föll bort?
Gillamarkeringar 14
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 31 oktober, 2022 kl. 10:21
Vi får hoppas att USA killen Ace sätter fart på spelet. Jag såg att han gjort mycket bra ifrån sig I Islanders USA, men det var i USPHL serien som troligtvis är lite lamare än NCDC seri där Leon spelar
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Emil Emil skrev den 31 oktober, 2022 kl. 08:15
Det var ju ett jäkla hafsande med pucken i uppspel och pucktapp vid linjer. Felskär m.m.

Kändes som det var lite bråttom att kliva
Framåt och fick ju mängder med spelvändningar mot sig.

Var ju inte alls samma spel som mot Tranås.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 oktober, 2022 kl. 14:26
Förslag på ramsa till Lindén:

Melodi: Go west med Pet shop Bois 😉

"Lindén, han är stark som få
Lindén, dribblar en och två
Lindén, jobbar hårt som få
Lindén, gör en massa mål!"

och så om och om igen. Vad tycks?
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 oktober, 2022 kl. 12:53
Hjälp sökes!

Pehrson hade ju en grym ramsa, kanske han eller någon annan där ute vill hjälpa till med fler?

Jag skulle vilja ha hjälp med en hyllningsramsa till Jesper Lindén, han är värd en egen efter sin briljanta serie så här långt.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Pehrson Pehrson skrev den 29 oktober, 2022 kl. 17:27
Jag har filat lite på en ny ramsa men nu kommer jag inte längre. Så nu delger jag den här så ni kan använda den som ni vill, OM ni vill.

Melodi: When Johnny comes marching home.

(Vi är) Skarabrogs stolthet nummer ett
Hurra hurra
Vi offrar blod, vi offrar svett
Hurra hurra
Knä om knä vi krigar på
Krigar på för/i färgen blå
Vi älskar Boisen, alltid oavsett
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 oktober, 2022 kl. 15:49
Derbyt i siffror:
Lag: Skövde-Mariestad
Poäng: 17-14
Gjorda mål: 27-30
Insläppta: 21-20
Powerplay %: 32,14-38,46
Boxplay %: 78,95-77,78
Utv min; 5-22,75
Tekningar %: 51,33-49,44

Topp 3 poäng
Skövde
1. Adam Thilander 3+10=13 poäng
2. Amil Smedberg 5+1=9 poäng
3. Josh Laframboise 3+4=7 poäng

Bois
1. Jesper Lindén 8+3=11 poäng
2. Oscar Tellström 4+5=9 poäng
3. Jesper Broeng 1+6=7 poäng

Målvakter
Skövde
1. Fritz Abrahamsson 91,4% (fem matcher)
2. Robin Wallin 89,0% (tre matcher)

Mariestad
1. Isac Ohlsson 92,4% (tre matcher)
2. Anton Malmborg 91,1% (sex matcher)

Senaste matcherna:
Linden-Skövde 4-0
Skövde-Forshaga 3-1
Skövde-Dalen 5-3

Mariestad-Tranås 3-1
Mariestad-Dalen 3-4
Köping-Mariestad 4-7

Tre senaste mötena lagen emellan (förra säsongen)
Skövde-Mariestad 0-4
Mariestad-Skövde 4-5
Skövde-Mariestad 1-4
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Tomas Persson Tomas Persson skrev den 28 oktober, 2022 kl. 18:45
Appelgren har uttryckt real Skövde🤔🤔🤔Ja vad han menar med det får väl stå för honom!!!!! Nä värvningarnas lag är väl Real Mariestad....
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 28 oktober, 2022 kl. 16:48
Calle verkar dessutom i denna intervju lämna öppet för ytterligare nyförvärv. Om vi räknar med att detta är en forward/center för toppkedjorna så skulle vi få ett riktigt starkt lag. Kanske skulle kedjorna se ut så här med fullt lag?

Ace Cowans-HP-Ny ytter
Tellström-Lukas-Lindén
Blomberg-Niska-Lindberg
Erik Olsson-Lundin-Henell

Rätt hyfsat lag ändå! 😉
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 28 oktober, 2022 kl. 16:03
Vi får hälsa amerikanske forwarden Ace Cowans välkommen till Bois! Amerikanen gjorde en stark säsong i Kalix förra säsongen och förhoppningsvis blir han lika framgångsrik i Boiströjan!

Se hemsidan för mer info.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 27 oktober, 2022 kl. 15:59
P-G: Ja maximal otur! Här får vi in en spelare som verkligen visar klass direkt och så skadar han sig på träning efter en match... Men ska vi se det ljusa i mörkret så gav det Niska chansen som center i förstakedjan igår, och som han tog den! Han lyfte ju förstakedjan till en nivå de inte varit i någon gång när Elo spelat där (första matchen undantagen möjligen). Han har en otrolig speed samtidigt som han hela tiden har blicken uppåt och kan fördela passen. Han var den länk som saknats i kedjan. Nu skapade de chanser på ett helt annat sätt, synd de inte fick trycka dit någon bara.

Men ska vi prata bra spelare så måste vi ju lyfta Jesper Lindén! Han spelar i en egen liga just nu. Vinner puckar, täcker skott, vinner närkamper, omöjlig ta pucken från, skjuter vasst och gör mål. Har sällan sett en spelare dominera isen på detta sätt. Igår parkerade hans kedja i anfallszonen mer eller mindre varje byte. Tellström och Lukas kompletterar dessutom alldeles utmärkt.

Några andra att lyfta fram som normalt inte får så mycket cred:
* Isac Ohlsson: Chanslös på målet men räddade allt annat. Såg lugn och trygg ut.
* Otto Henell: Som han sliter! Tacklas och åker mil under en match i maxfart känns det som. Värd ett mål.
* Backparet Simon Svensson/Gustaf Malmkvist; Supertrygga defensivt men också deltagande offensivt på ett helt annat sätt. Svensson har ju lyft sig klasser i spelet med puck.

Det känns som att laget är på väg att hitta något riktigt bra!
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 27 oktober, 2022 kl. 12:03
Trist med HP! Gipsad hand borde betyda ett antal veckors konvalescens.

Typiskt också att han precis blivit utsedd till poängspelaren. Kanske läge att lägga det ansvaret på Lindén. Kan bli dyrt för oss iof…. 😄
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 25 oktober, 2022 kl. 17:24
Trist att det inte föll ut med Elo.
Men en stor eloge till Calle som agerar istället för att ta den enkla vägen och ”hoppas det blir bättre”. Bra ledarskap!
Vi får också skicka med Elo ett stort lycka till vart han nu hamnar härnäst.
Så länge det inte blir hos en konkurrent… 😉

In med HP mellan Lindberg och Blomberg.
Blir det inte succé inom 3 matcher så får Blomberg ge plats åt någon som river och sliter lite bättre. Kanske Axelsson?
Eller varför inte Niska som serverade fina mackor till HP i söndags..
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
admin@oxarna.se admin@oxarna.se skrev den 24 oktober, 2022 kl. 10:02
Vad jag hörde så var alla helt friska men dem valde att gå på egna spelare denna gång och lät H vila denna match, hur det är nästa beror på deras insatser på träning och dagsform (samt känslan hos coach antar jag 😀 ).
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 24 oktober, 2022 kl. 08:30
Hoppas inte det var något allvarligt med Erik H som var bort igår. Om Appel fortsätter som igår men sätter in Erik H istället för Niska får vi 4 rätt intressanta kedjor.

Tellström-Larsson-Lindén

Lindberg-Elo-Blomberg

Erik H-Pettersson-Erik O

Henell-Lundin-Axelsson

Sen har ju varken Niska eller CJ gjort bort sig så bra sparkapital där.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 oktober, 2022 kl. 14:58
Lite fakta inför morgondagens match:

Delgren: Bois-Dalen
Poäng: 11-13
Mål gjorda: 24-23
Insläppta: 15-17
Utv min: 25,67-9,33
PP %: 45,45-13,04
Bp %: 85-66,67
Tek %: 48,97-48,63

En liten kommentar: Tittar man på utvisningsminuterna så är det ju en minst sagt anmärkningsvärd skillnad i antalet minuter lagen dragit på sig. Men tittar man på annan statistik, som egentligen är mer relevant, nämligen antalet minuter med en man mindre, så har faktiskt Dalen mer minuter i boxplay. Anledningen till det är att Bois har fått med sig motståndarna ut i betydligt högre utsträckning, så de spelar alltså mindre tid med en man mindre än vad Dalen gjort, trots att de dragit på sig nästan tre gånger så många minuter.

Topp 3 poänggörare:
Bois
1. Jesper Lindén 4+3
2. Jesper Broeng 1+6
3. Oscar Tellström 4+2

Dalen
1. Alex Ek 4+4
2. Kristian Röykås Marthinsen 4+3
3. Colton Kaelzic 2+4

Målvakter
Bois
1. Anton Malmborg 92,8%
2. Isac Ohlsson 84%

Dalen
1. Oscar Malm 91,7%
2. Hampus Hedman 85,1%
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 20 oktober, 2022 kl. 17:27
Ja det var onekligen en match som hade alla ingredienser. 🙂 Kul att höra oxarna på plats också.

Nu blir det grymt spännande omgångar som väntar.
Hoppas Erik Olsson är fit for fight och att HP’s intåg blir en extra boost. Kan bara Appelgren hitta en bra omgivning åt honom så tror jag på succé.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 20 oktober, 2022 kl. 17:05
Angående situationen igår. Lindèn, Lukas bråkade lite, men inget allvarligt. Då kom en Köpingspelare och började bråka med Frick, slog honom flera gånger utan att han slog tillbaka. Han drog istället ner honom.

Sen när domarna bestämde sig för straffen hörde de flesta i hallen att de tog de som kramades på isen (alltså Frick) skulle få matchstraff. Lindèn och Frick påtalade ett flertal gånger att det var fel spelare innan någon hade lämnat isen. Frick erkände detta till alla domare utan att få gehör.

Så att ta fel spelare när flera säger tvärtom är ju bara galet. Jag hörde att domaren sa till Lindèn att de nu hade bestämt sig och då är det så... Alla protesterade, men inget hände.

Horribelt dålig nivå, men sen att domarna var konsekventa hela matchen och att de under sista halvan av matchen dömde åt båda hållen gjorde ju att vi vände.

Kul match med gött slut och fantastiskt roligt att åka på bortamatch...
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 20 oktober, 2022 kl. 16:38
KH! Du som var på plats igår och såg situationen med egna ögon. Vad hände egentligen när Lindén fick matchstraff?

Var det inte så att det egentligen var Frick som skulle haft det?
Och isåfall, tyckte BoIS det var bättre att ha kvar kapten Frick på banan så att man inte påtalade förväxlingen? Eller var domaren bara inte intresserad av att lyssna?
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 20 oktober, 2022 kl. 13:51
Krister==>Intressanta uppställningar. Jag skulle vilja byta plats på Erik Olsson och Erik Hedlund.
  • Henell-Larsson-Olsson otroligt tung och jobbig, perfekt checking line mot motståndarnas 1a lina.
  • Axelsson-Lundin-Hedlund blir mer en speedig teknisk kedja som kan snurra friskt och pressa hårt.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 oktober, 2022 kl. 11:57
När jag vänder och vrider på hur jag skulle vilja formera kedjorna så kommer jag till slut fram till detta:

Blomberg-Hugo Pettersson-Lindberg

Lindberg är lite ensam om att sätta fart på spelet nu när Elo spelar center då Elo mer är en tänkande spelare än en fartspelare, I Hugo så får Lindberg en center som kan hjälpa honom med farten och det kommer öppna upp ytor för alla i kedjan.

Lindén-Elo-Tellström
Lindén och Tellström är två powerspelare som bygger sitt spel mer på kraft. Där skulle Elo kunna passa in utmärkt med sitt länk-spel, alltså med smarta pass sätta upp sina kedjekompisar. Lukas Larsson är en smart spelare men ingen riktig playmaker på samma sätt.

Axelsson-Lundin-Olsson
Jag tycker denna kedja varit riktigt bra när de fått spela tillsammans, Axelsson och Lundin känner varandra otroligt väl och det märks.

Otto-Larsson-Hedlund
Två jobbiga fartspelare på kanterna och så en Lukas Larsson som kan styra upp spelet defensivt och offensivt. Kommer bli en otroligt jobbig kedja att möta.

Powerplay 1:
Broeng
Blomberg-Larsson-Lindberg
Elo

Powerplay 2:
Aronsson
Lindén-Olsson-Tellström
HP

Vad tror ni?
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 oktober, 2022 kl. 11:10
Hugo Pettersson officiellt klar, nu finns min intervju med honom på hemsidan. Där säger han bland annat att han helst spelar center, vilket jag tror passar Bois utmärkt då man sökt en sådan.

Jag har sett Hugo framför allt i våra möten med KHK förra säsongen och då tyckte jag att han var KHK:s främsta spelare. En skridskostark och avig spelare med ett bra skott.

Som bloggare måste man hålla kontakt med de olika lagens supportrar för att få inside. Så här skrev de tre KHK-are jag brukar chatta med om övergången av Hugo:
"Det är klart men inte officiellt.
Helt otroligt..ni får en av div 1 mest talangfulla spelare som om han får rätt utveckling längs vägen en dag kommer lira SHL utan tvekan"

"Riktigt jäkla märkligt..precis skrivit nytt kontrakt och allt.
Misshandlats av tränaren i 3e o 4e femman dock så kan ju varit så att han tröttnat på de..den killen ska ju va en spjutspets"

"Bara att gratulera er!"

Så jag har höga förväntningar på HP. Det ska bli spännande att se hur Appelgren formerar laget nu.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 20 oktober, 2022 kl. 10:14
Kul med Hugo Pettersson in. Han har använts som ytter och back i KHK. Det är väl en center vi ska ha så gissar att han får den rollen. Verkar vara en stor talang.

https://www.svenskafans.com/hockeyzon/infor-tyringe-hugo-pettersson-ut-gronhagen-in-649937
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 19 oktober, 2022 kl. 21:44
  • Det var inte skönlir.
  • Kulturbärarna satte tonen tidigt med aggresivt, intensivt & hårt spel.
  • 4e kedjan hängde 3 kassar
  • Starkt av spelarna att lyckas vända i 3e när vi var påväg mot en förlust igen. 👏

Krister==> Rykte om vad?????
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 oktober, 2022 kl. 16:06
Idag åker jag och kollar på laget så blir inget matchref.

Jag hoppas på en 4-1-seger. Målskyttar blir Lindén, Tellström, Blomberg och Axelsson.

Det ryktas!
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 19 oktober, 2022 kl. 15:44
Idag tror jag hårt på en krigarseger. Det kommer inte blir något klapp-klapp spel alá sovjetunionen utan istället några kulturbärare som kommer sätta tonen tidigt med sitt aggressiva, intensiva och hårda spel. Tippar 3-1 seger där 4e kedjan hänger minst 1 kasse 😃
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 16 oktober, 2022 kl. 18:21
-Vart finns grundspelet?

-Nu är det 5 man som inte spelar som ett lag.

-Alla väntar på att någon annan ska göra något.

-Pressar inte som ett lag, ensam kille som åker mot 3 och blir bortspelade.

-+Energin gick upp fler gånger än mot Borlänge men allt för sällan.

+4e kedjan var bäst, Erik Hedlund var riktigt bra idag. Hög energi och bra intentioner.

Nu är det nog dags att göra något drastiskt för att väcka laget. Bänka Blomberg och Elo nästa match.
Gillamarkeringar 12
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 oktober, 2022 kl. 12:49
Lindlöven idag. Ett lag med backar stora som hus, så det gäller att ha fart på skridskorna idag så de inte hinner komma in i närkamper och få stopp på oss. Våra egna backar måste fylla på så de får mer att hålla reda på, då borde det kunna lösa sig. Defensivt vill jag se aggressivt försvarsspel, ligg nära och ge dom inga ytor. Fixar vi båda dessa punkterna tror jag vi vinner.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 15 oktober, 2022 kl. 19:08
Jag vet inte om detta är ett bra inlägg en lördagskväll, men ok. Jag har av naturliga skäl haft tät kontakt med många tränare under årens lopp och utbytt tankar om det ena och det andra. Med Staffan har det tankeutbytet lyfts en nivå. Bara det med mig som en före detta aktiv Sik-person. Det säger allt om denne Bois-ikon.

Som Skövde-supporter får man ändå önska lycka till i morgon mot Lindlöven. Jag tror det blir kross med tanke på senaste matchen (för den var inte bra).
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 15 oktober, 2022 kl. 12:43
Marcus, varför det? Det är ju en Bois-ikon som leder laget och det är hans förtjänst att laget lyft sig en nivå till denna säsong (plus kanske lyckade nyförvärv)!
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 14 oktober, 2022 kl. 13:19
Krister ==> du har rätt, det är ett ungt lag och plumpar kommer definitivt komma. Det viktiga är att dra lärdom av dem för att undvika dem när det gäller som mest.

Nu kör vi för nya härliga poäng på söndag mot Lindlöven - det kommer bli en svår match tror jag, men favoritskap ska vi ha.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 oktober, 2022 kl. 17:33
Jag har sett om Forshagamatchen tre gånger, och den blir bättre och bättre för var gång. Att vi inte vinner den med större siffror var väldigt märkligt i mina ögon. Sedan ÄR det ett ungt lag och med det så kommer prestationerna att variera, men alla måste ändå kunna göra sitt yttersta för dagen och det tycker jag inte man gjorde igår.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 13 oktober, 2022 kl. 14:17
Jag kan faktiskt tycka att de nedåtgående tendenserna fanns redan i Forshaga matchen, med den stora skillnaden att då var alla påkopplade och gneta/slet sig till en seger trots att spelet inte klaffade. Det kanske inte var snyggt men det gav poäng.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 oktober, 2022 kl. 11:18
På min bloggsida så skrev jag så här om Boisförlusten.

På sista träningen innan Mariestads match mot Borlänge så hade tränare Appelgren en stor videogenomgång på alla bra saker man gjort så långt, ett sätt att boosta självförtroendet och att få laget att fortsätta bygga på de positiva saker som gjort att laget inlett med tre raka segrar. Man kan bara konstatera efteråt att det gav helt fel effekt.

För när Mariestad klev in i Borlänge ishall så verkade de tro att de var världsmästare som bara kunde ställa ut skridskorna så var segern bärgad. Och när man då mötte ett Borlänge som stred som ett skadat djur efter storförlusten mot Tranås matchen innan så blev Boisspelarna uppkäkade. Borlänge vann varenda lös puck, varje kampmoment, varje 50/50-duell. Och som ni vet så är hockey en kampsport där de som vinner de små kamperna också vinner den stora, matchen.

I en och en halv period stod Bois på hälarna, man lät Borlänge styra händelserna, och på så sätt skaffade man sig en uppförsbacke (2-0-underläge) som blev för brant för att bestiga. För trots att tränare Appelgren ändrade om i formationerna och fick fart på maskineriet, trots att man reducerade och hade massor med bud på också en kvittering, så blev till slut jakten för vild. Man drog på sig onödiga utvisningar i offensiv zon och Borlänge kunde göra både 3-1 och 4-1 när Bois anfallschansningar istället gav hemmalaget öppen gata.

En sur förlust för ett ungt Mariestad, men jag tror faktiskt i slutändan att det kan komma något gott ur det. Det kan bli en nyttig väckarklocka, att stämplar man inte in så får man inte heller någon lön. Att man måste vara på plats och göra det hårda jobbet varje match, varje byte.

Om ni vill läsa hela inlägget kan ni klicka på länken nedanför.
Tre skrällar med olika grunder och följder
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 12 oktober, 2022 kl. 21:24
Väldigt välförtjänt seger till Borlänge.
Det var egentligen bara sista 4min i 2a perioden som vi var med i matchen, resten var helt ärligt katastrof. Appelgren försökte med att ändra i kedjorna men det gav en väldigt kort injektion.

-Linden-Larsson-Tellström var enda kedjan som hade någon intention men de kan ändå inte få godkänt.
-PP var katastrof idag. Helt ärligt var det mest tur att vi fick ett PP mål. Borlänge stressade sönder Bois PP totalt.
-BP var riktigt dåligt, Borlänge fick lira runt hur de ville utan vidare press.
-Seg skridskoåkning och duttande med pucken istället för tryck i åkningen och rejäla pass med fart genom mittzon.
-Tilltänkta 1a kedjan med Blomberg-Elo-Lindberg har inte rosat marknaden sista 2 matcherna. Där ska vi kunna kräva mycket mer. Dags att se sig i spegeln.
-Malmborg kan inte vara nöjd men det var inte mycket till hjälp han fick.
-Har de lyft sig till skyarna och tänkt att det ska gå lätt? Finns inga lätta matcher i den här serien.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 oktober, 2022 kl. 20:46
Ja i powerplay så fick de några bra lägen, men som tur var så storspelade Malmborg som du skriver. Dock tänkte jag kanske mer på spel 5 mot 5 och att det funkade bättre.

Du kan säkert ha en poäng där med att Andreas Axelsson och Erik Olsson höjde sig med Herman Lundin som center. Hoppas att de kan få chansen igen imorgon!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 11 oktober, 2022 kl. 10:41
Krister==> Håller med i det du skriver, tycker dock att det släpps till lite för mycket bra chanser i 3e perioden. Forshaga tilläts komma in på kassen för mycket och det hade inte varit orättvist om de fått en kasse. Skönt att vi hade en storspelande Malmborg.

Reflektionen jag gjort kring Erik Olsson och Andreas Axelsson är att de hade en ny center mellan sig i Herman Lundin- frågan är hur mycket det har att göra med att de utmärkte sig?!?!?!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 10 oktober, 2022 kl. 20:18
Kanske stämmer det att NCDC är den tuffaste juniorserien i USA. Det kan vara förklaring till att Leon presterar långt ifrån vad jag är van vid vid hans tidigare juniorspel i USPHL. Kanske är Calle i Bois just nu inteså jätteintressant att Leon skall komma och provspela i Bois. Kan det vara så att den mycket tuffa konkurrensen i denna serie fortfarande kan göra honom intressant för spel i Bois. Undrar om jag får chansen att få svar på den frågan.
Gillamarkeringar 15
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 oktober, 2022 kl. 18:49
Lite kort om gårdagens match:
* Kreativt och bra anfallsspel, framför allt i första perioden men också stundtals i de andra två perioderna.
* Bättre försvarsspel än i de två tidigare matcherna, framför allt var man starkare framför egen kasse.
* Mycket sämre powerplay. Det gick betydligt långsammare med passningarna, delvis kanske då man var sönderlästa, men man måste kunna hålla ett bättre passningstempo ändå så får man boxen i rörelse och de får svårare att täcka av alla avslutsvarianter.
* Sämre effektivitet. Med tanke på alla lägen man skaffade sig så borde man ha gjort i alla fall fem mål framåt. Sedan storspelade Eric Forsberg, men man måste kunna göra fler mål.
* Boxplay spelade utmärkt, riktigt bra skottäckningar av spelare som Tobias Aronsson, Erik Olsson och Andreas Axelsson.

Spelarkritik då? Min topp femma och målvakt:
* Jesper Lindén överlägset bäst på isen. Målskytt, men skapade också chanser i i stort sett varje byte. S-n vad stark han är i man-man-duellerna!
* Erik Olsson slet som ett djur. Åkte sig till lägen, checkade grymt över hela isen, täckte som sagt var skott och var allmänt nyttig.
* Andreas Axelsson gjorde sin bästa match. Vann massor med åkdueller, bröt in på kassen och skapade flera målchanser, har ett helt annat driv i år!
* Jesper Broeng suverän som spelfördelare, spelar hela tiden smarta pass.
* Tobias Aronsson gjorde sin bästa match defensivt. Stark i man-manduellerna och löste många trånga situationer bra.
* Anton Malmborg! Spelar han så som han gjorde idag så har vi verkligen fått in en bra ersättare för Sandberg!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 9 oktober, 2022 kl. 21:25
Leon och hans Islanders åkte på sin sjätte förlust på sju matcher. Totalt en poäng för Leon. Jag kommer att avstå att skriva om resultaten om inte någon positiv förändring sker inom snar framtid.
Gillamarkeringar 16
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 9 oktober, 2022 kl. 15:26
Snyggt att ni uppmärksammar jubilaren! Det är inte många lag som har förmånen att ledas av en sådan kultbärare, och han har tagit över stafettpinnen på bästa sätt.
Stort grattis till 400!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 oktober, 2022 kl. 19:53
Imorgon tänker vi i Oxarna hylla Bois store lagkapten Johan Frick som gjorde sin 400:e match för föreningen i onsdags. Jag hoppas att fler vill hylla honom, gärna med någon kommentar här i gästboken! Vad har ni för minnen av honom? Vad tycker ni han står för? Varför är ni glada över att han varit klubben trogen i hela sin karriär? Eller om ni helt enkelt bara vill skicka en hälsning. Mata på!
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 oktober, 2022 kl. 11:59
Håller med dig Mikael! Backarna måste snabbare till puck, leverera pucken snabbare och med precision. Samtidigt så måste forwards vara på plats för att ta emot passen också, vilket var sämre denna match jämfört med förra matchen, är ju ett samspel. Båda målen följer ju av att man inte spelar sig ur egen zon trots att man har pucken under kontroll.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 6 oktober, 2022 kl. 09:56
Starkt att ta två pinnar på bortaplan mot Surahammar. Dom är som många andra lag svårspelade på bortaplan. Dom har några duktiga lirare. Lukas Larsson tycker jag har börjat riktigt bra i serien. Malmborg i målet ser också stabil ut. Lite frågetecken på spelet i egen zon tycker backarna spelar fast sig emellanåt. Men är långt kvar av säsongen
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 oktober, 2022 kl. 22:50
Seger med 3-2 efter sudden! Detta var verkligen en stenhård och tuff tillställning mot ett Surahammar som enligt deras tränare gjorde deras klart bästa match för säsongen. Tycker Sura visade upp samma klass på spelet som gjorde dem framgångsrika förra säsongen. Bois kan bättre, vi hade svårt att få långa anfall mot ett Sura som smart chippade ut pucken så fort de fick tryck på sig. Bois fick börja om hela tiden och därmed inte sånt tryck som man vill ha. Starkt ändå att vinna, och powerplay är ju magiskt bra!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 5 oktober, 2022 kl. 18:17
En ganska svår bortamatch idag. Sura på borta is är inte lätt. Ska bli spännande att se om grabbarna kan lira ännu bättre idag. Real Skövde ik borde med sitt lag vinna ganska lätt mot Lindlöven.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 5 oktober, 2022 kl. 11:08
Har kollat igenom en av dom stora favoriternas seriepremiär . Nämligen Real Skövde Ik. Wallin i målet lär ju behöva höja sin lägsta nivå. Han blandar och ger som vanligt. Kanadicken Josh vad han nu heter i efternamn såg ut på tv-bilderna som han hade ganska dålig skridskoåkning. Ska dom vara med och gå långt i vår så har Staffan lite att jobba på.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 oktober, 2022 kl. 10:57
Ingvar; Hoppas!

Sett halva matchen mellan Tranås och Surahammar och vart väl inte superimponerad av Suras insats, men kan också bero på att Tranås gjorde det bra givetvis. Tranås spel liknade Bois, där de försökte fylla på med backar och det passade Surahammar illa, deras igelkottförsvar hängde inte med riktigt. Så förhoppningsvis kan Bois också fortsätta sitt fina rörliga anfallsspel och på så sätt skapa kaos i Suras försvarszon. Det vi måste se upp med är Suras omställningar, de är snabba upp med en gubbe så fort de erövrar puck och lägger sedan gärna en luftpastej upp i mitten där den kan bli friläge om inte Bois backar är beredda på det.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 4 oktober, 2022 kl. 22:21
Att efter en enda match kunna ha 8 spelare i poängtabellen torde vara ytterst ovanligt. Jag skulle vilja påstå att detta aldrig tidigare har hänt. Vilka spelare skall motståndarna sätta bevakning på. HELA LAGET är nästan nödvändigt. Vilken bredd
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 oktober, 2022 kl. 10:18
Har nu sett om matchen och det finns mest positivt att lyfta fram, men det finns också lite som bör bli bättre. Om vi börjar med de "dåliga nyheterna", som egentligen handlar om spelet i egen zon.

- Jag tycker att spelet i egen zon kan bli bättre. Linden var väldigt spelskickliga och kunde ibland hitta in till bra avslutslägen i slottet, framför allt efter spelvändningar. Där måste vi bli bättre i hemgångarna och ta upp markering bättre.

- Vi kan också bli noggrannare i spelet runt egen kasse, det hände vid ett par tillfällen att två Boisare klev ner bakom mål på samma gubbe och lämnade det tomt framför mål. Vi kan också bli lite tuffare i spelet framför målvakten.

- Vi skulle också kunna spela ännu mer resolut i presspelet i egen zon.

Om vi då går vidare med det positiva, som framför allt handlar om det offensiva spelet, som antagligen platsat topp 3 offensiva prestationer under förra säsongen.

+ Bra passningsspel från egen zon. Backarna var snabba till puck och levererade bra pass till forwards som gav bra understöd och kom med fart.

+ Fanns det till äventyrs ingen forward så tog backarna bra initiativ och kunde antingen transportera pucken på egen hand eller hålla i den tills läge för pass dök upp, de gjorde bra värderingar där.

+ Forwards kunde komma med bra fart genom mittzonen vilket gjorde att de ofta kunde ta med sig pucken in i zon med kontroll istället för att dumpa.

+ Bois fick ofta bra snurr i anfallszonen, där backarna bidrog till att dra isär försvarsspelet hos Linden, de fick klara problem med att sortera in Boisarna.

+ När Lindenspelarna då blev oorganiserade så gav det ytor i mitten av anfallszonen och framför mål, något som gav flera av målen. Även backarna var beredda att ta dessa ytor, bra!

+ Boisarna var riktigt bra på att ta sig in på mål och skymma och styra, ofta var det två inne på kassen när skotten kom. Och där framför var de hungriga, högg så fort läge gavs.

+ Powerplay förtjänar en massa lovord. Tog mycket skott, bra trafik, smarta pass av framför allt Lindberg. Skapade hur mycket lägen som helst!
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 3 oktober, 2022 kl. 11:34
Igår var första matchen jag sett denna säsong. Jag tyckte det såg riktigt bra ut. En solid insats av hela laget. Tellströn sticker ju ut med sina tre mål. Lukas Larsson såg vassare ut än vad han gjorde förra säsongen. Hela laget får plus av mig i varje fall.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 oktober, 2022 kl. 22:02
Idag var det BRA! Vilka nyförvärv vi fått in! Tellström allra vassast, men Gustav Lindberg är också grymt bra idag med fina pass och snyggt mål. Och att Blomberg är en grym målskytt visade han ju verkligen idag. Broeng fyra ass och stabil som sjutton defensivt. Det som glädjer mest är vilken fin anfallshockey laget bjuder på, en helt annan snurr i anfallszonen nu när backarna fyller på. Till och med defbacken Simon Svensson kliver ju fram och ligger bakom två av målen! Finns mycket att skriva om, men får spara lite till er andra och andra dagar med. Skriv gärna era intryck av matchen! Vem var bäst? Vad var bra? Vad kan bli bättre?
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 oktober, 2022 kl. 12:06
Premiär! Äntligen släpps pucken och det är dags för Bois att visa vad de går för i en match där det spelas om poäng. Kan Bois fortsätta sin streak av bättre och bättre insatser eller blir det hack i maskineriet? Linden står för motståndet, och det är ett starkare Linden än det vi såg i träningsmatchen, som de ändå vann, så det kommer bli en tuff match. Jag tror dock att Bois tar hem detta, det är ett helt annat lag nu än när vi möttes då. Bättre passningsspel, noggrannare försvarsspel, mer rejält och framför allt en helt annan fart i allt de gör. Hoppas också att folk släpar sig ur sofforna och tar sig till hallen, laget behöver vårt stöd!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 21:59
Peter: Håller med dig i allt du skriver! Tycker det är riktigt bra fart i anfallsspelet, nu när backarna fyller på så bra så får vi både långa anfall och vi skapar mer. Där finns dock ännu mer att få ut, det var först i tredje vi utnyttjade det konsekvent. Tycker alla kommer från matchen med minst godkänt, de flesta får MVG.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 25 september, 2022 kl. 20:49
Roligt att det går åt rätt håll efter varje träningsmatch. Tycker Appelgren har hittat riktigt intressanta kedjor.

Elo-kedjan levererar som de ska. Skönt att se Blomberg bomba in 3 kassar. Lindberg levererar härliga mackor. Tror vi kommer få se mer av Elo.

Larsson-kedjan riktigt bra där Tellström fortsatt är ett utropstecken.

Niska-kedjan tyckte jag har imponerat. Axelsson har höjt sig, bra speed och driver hårt på kassen. Niska gjorde sin bästa match, största utropstecknet idag.

Lundin-kedjan gör jobbet bra och kör med mycket energi. Hoppas det lossnar poängmässigt för Hedlund & Lundin.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 20:44
Är det inte dags att checka av punkterna jag skrev ner inför match?
* Bra sortering i egen zon. - Så gott som klockrent! En gång kunde Forshaga få ett läge sedan två Boisare gått på samma spelare.
* Tufft spel framför egen kasse. - Jajjemensan, där agerade vi resolut, och trots flera bra inspel så kontrollerade vi bort Forshagas klubbor.
* Aggressivt försvarsspel när Forshaga kommer in i zonen.- Det var inte många långa anfall Forshaga fick.
* Snabba förstapass, på bladen. - Klart snabbare uppspel idag och klart fler vassa omställningar.
* Överlag ett passningsspel som hittar blad. - Bra passningsspel, visst satt inte alla pass på blad, men en väldigt stor majoritet och ett klart lyft.
* Inga tappade puckar vid linjerna. - Vi bjöd inte på några sådana spelvändningar väl?
* Att laget kommer samlat vid anfallen. - Det gjorde vi rätt ofta vilket gav många fina långa anfall.
* Mycket trafik på mål. - Detta tycker jag är enda punkten som jag velat se mer av.
* Backar som deltar i anfallsspelet. - Speciellt i den tredje perioden hade vi väldigt aktiva och bra backar, till och med Simon Svensson var ju med och bidrog!
* Mål i powerplay efter att man passat snabbt till varandra. - Såg ni 3-0-målet?! Klockrent!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 20:35
Göran: Ja det är ett dilemma det där. Kommer tex ha Nybro som ettor för att de får bäst betyg lagdel för lagdel, men är nästan 100% söker på att de inte tar det, det kommer antagligen Kalmar (möjligen Troja) att göra. I västra ettan så kommer nog inte Dalen vinna serien heller, där tror jag ni eller vi tar hem det. Så svårt, får fundera på hur jag ska göra det mer flexibelt nästa gång. När man lägger upp tips med start en månad innan så blir det svårt att ändra det man bestämt också.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 25 september, 2022 kl. 13:47
Krister, jag har haft en trevlig (som alltid) och konstruktiv skriftväxling med Mjörnberg och hans ranking. Han berättade bland annat att stopptid för bilagan är 30 aug, så nästan ingen hänsyn har tagits till träningsmatcherna. Mina avvikande synpunkter grundas i huvudsak på vad jag också sett under träningsmatcherna. Exempel kan vara Smedberg och Söder, där vi ger omvända plusbetyg. Jag föreslog honom att också bedöma lagets nivå rent spelmässigt, eftersom summan av bedömda lagdelar och spelare ingalunda behöver betyda hur bra laget egentligen är, något jag väl också skrivit till dig om. Något att fundera på även för dig kommande år? Mjörnberg nappade och tyckte synpunkten var intressant och skall prata med redaktionen om det till nästa år.

Till sist, dina tips när det gäller AE är synnerligen läsvärda. Konkret, genomtänkt och bra utan utsvävningar. Hatten av!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 11:51
Göran: Vi får helt enkelt se om han har rätt. Mitt tips är mer pessimistiskt för Bois del, bestämde mig för att vara tuff i min bedömning av Bois slagstyrka.

Match idag för Bois! Idag vill jag se:
* Bra sortering i egen zon.
* Tufft spel framför egen kass.
* Aggressivt försvarsspel när Forshaga kommer in i zonen.
* Snabba förstapass, på bladen.
* Överlag ett passningsspel som hittar blad.
* Inga tappade puckar vid linjerna.
* Att laget kommer samlat vid anfallen.
* Mycket trafik på mål.
* Backar som deltar i anfallsspelet.
* Mål i powerplay efter att man passat snabbt till varandra.

Inte så höga krav med andra ord! 😉
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 23 september, 2022 kl. 08:36
Krister, jag har den största respekt för Mjörnbergs (och dina!) kunskaper, men här är det fråga om betygsättning av 909 spelare. Det klarar ingen, inte ens Mjörnberg. Sedan är det ju frågan vilka parametrar och ingångar som utgör grunden för bedömningen. Förra säsongen? Snack med coacher? Krönikor? Träningsmatcher? Enstaka matcher? Studier på plats? Bedömning av framtiden utifrån nuet och erfarenhet? Säkert ligger Mjörnberg rätt i de flesta fall, men som sagt inte alla. Och visst, en roande läsning av rankingen och betygsättningen är det så klart!
Gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 september, 2022 kl. 21:26
Niklas: Håller med. Men har sett alla förväntade topplag spela träningsmatcher och det är INGET som ser ut att vara det. Jag såg Hudik-Väsby, mängder med felpass och felbeslut. Jag såg Nybro-Vimmerby som innehöll sämre passningsspel än det Bois visade upp de första träningsmatcherna. Jag har sett Kalmar i två matcher, där de var riktigt bra ena matchen, riktigt svaga andra, Jag har sett Troja två matcher, där de ena matchen hade det sämsta försvarsspelet jag sett ett Trojalag prestera, medan de i den andra såg rätt bra ut. Ändå så kommer säkert dessa lag att vara i kvalserien fram i vår, just för att det just nu är TRÄNINGSMATCHER, det är inte nu man ska vara som bäst. Samtliga lag, även Bois, kommer hålla en helt annan nivå när det närmar sig slutspelet. Så det är alldeles för tidigt att döma ut något lag ännu.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 september, 2022 kl. 18:56
Göran: Får försvara Mjörnberg lite. Han brukar ha väldigt mycket rätt, finns det någon som kan ettan bättre? Sedan kan det säkert bli något fel någonstans, men generellt så har han stenkoll och det är inte ofta han är ute och cyklar i sina tips.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 22 september, 2022 kl. 15:26
Konstigt! Går inte att redigera bort inlägg och nu blev det plötsligt tre!
Gillamarkeringar 0
admin@oxarna.se Svar från admin: admin@oxarna.se
Hej det borde bara vara på din dator som det syns fler än 1 inlägg, jag ser bara ett inlägg från dig 😀
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 22 september, 2022 kl. 15:24
Jag tycker väl så där om hockeybilagans rankning och texter i övrigt. Det är uppenbart att man gått på gamla meriter och lite hörsägen och snack här och var. Lika uppenbart är att man inte sett så många träningsmatcher. Jag kan nog Skövde ganska detaljerat och flera spelares betygsättning är helt fel både uppåt och neråt, i varje fall om man sett träningsmatcherna och något borde väl de prestationerna betyda både lag- och spelarmässigt?
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 22 september, 2022 kl. 11:21
Är väl inte alls konstigt att Bois ligger bäst till i totala ettan av de västra lagen när dom tippas som bästa lag i västra serien !?

Jaja all press på Bois det är bra dä 😉
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 september, 2022 kl. 23:38
Go seger idag mot Borås 2-0. Tycker Bois tog ett jättesteg framåt idag både vad gäller försvarsspel och anfallsspel. Passningarna satt bättre på blad, man höll sina positioner i försvarsspelet och man skapade mycket framåt och släppte till lite bakåt. Ett lika stort steg framåt i matchen mot Forshaga så börjar det se riktigt bra ut!

En annan sak: Idag släppte Aftonbladet sin Hockeybilaga om allsvenskan och ettan. Bois rankas där som klart bästa lag i västra med 22+. tvåa Tranås med 20+ och delad trea Surahammar, Skövde och Dalen med 19+. De har också en ranking över hela ettan med de lag som mest sannolikt avancerar uppåt. Där ligger Bois som sjua, bäst av alla västras lag.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 september, 2022 kl. 13:20
Match imorgon mot Borås. Då hoppas jag få se:
* Att man kan fortsätta trenden med ett bättre och bättre passningsspel från möte 1 (där period 1 var genomusel, 2 svag och 3 ok).
* Ett aggressivare försvarsspel, där man inte låter Borås få hantera puck i lugn och ro någon gång.
* Mer samlat anfallsspel, där man kan komma in i anfallszon med pucken under kontroll.
* Noggrannhet i hemjobbet, inte släppa några två mot ettor eller tre mot tvåor.
* Fortsatt tryggt målvaktsspel.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 september, 2022 kl. 11:05
Trummis sökes!
En av våra trummisar har flyttat och kommer inte kunna trumma i vinter. Därför söker vi nu en ny trummis som kan vara med och ge takt och tryck till klacken. Oxarna tycker positionen är så viktig att vi bestämt att vi betalar ett årskort till den som kan tänka sig hjälpa till. Är du intresserad eller vet du någon som kan passa, hör av dig till mig på mailadressen hkrister@msn.com eller tel 0735056131.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 september, 2022 kl. 10:28
Efter att Leons pappa Curt berättat för mig att säsongen startat bra så gratulerade jag leon och skrev: fortsätter det så här så är chansen att få se honom i Mariestad ganska liten. I dag fick jag ett mejl från Leon där det står följande:
"If thinks don´t gå well here i would love to come to Mariestad"
Nu är ju frågan: Vill jag att det skall gå bra för Leon i USA eller inte???
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 september, 2022 kl. 15:02
Leon klarade med glans Tryouten till Islanders och de spelade i går första träningsmatchen mot NCDC laget Boston Adventage där de dock förlorade på övertid med 2-3. Leon gjorde dock ett av Islanders 2 mål.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 11 september, 2022 kl. 15:45
Det var länge sedan det var så svårt att tippa de fem i topp. KH:s tips 6-10 skriver jag under på.

Tipset får då bli:
1. Tranås - ser mkt bra ut!
2. Skövde - ser klart bättre ut än förra säsongen!
3. Bois - för mkt ungdom?
4. Dalen - nä, inte som förra säsongen.
5. Surahammar - tuffare denna säsong. Kan inte utnyttja som underdog och de andra lagen har blivit bättre.

Skall bli spännande att få läsa KH:s experttips!
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Jimmy Olofsson Jimmy Olofsson skrev den 11 september, 2022 kl. 14:32
Jo jag vet att jag är pessimistisk! Då kan man ju bara bli positivt överraskad =). Och jag har mer än gärna fel. Men någon domedag har jag väl inte pratat om. Har ju bara tippat serien och sagt att jag inte tror bois är topp 5 här inne. Eller så är jag realistisk och inte blåögd! Men årets Bois skrämmer ingen.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 september, 2022 kl. 11:59
Du får givetvis ha din åsikt Jimmy, men när var du optimistisk när det gäller Bois senast? Tycker bara jag läser domedagsprofetior från dig. Med det sagt så är västra ettan så jämn denna säsong så Bois KAN mycket väl missa en alletta. Men det kan Tranås, Dalen och Surahammar, dina tre favoriter, också göra. Det finns inget lag som kan räkna in en alletta i år.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 4 september, 2022 kl. 17:42
9-1 mot Comet idag efter gediget, rent av strålande spel. Staffan L for president...Inget att bry sig om för det är försäsong. Men visst, 9-1 är 9-1.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 september, 2022 kl. 16:10
Nu har ni chansen att slå två flugor i en smäll: Ring Göran Erlandsson på tel 0737821475 och skänk er pant, då slipper ni åbäket att panta dom själva samtidigt som ni bidrar med pengar till Bois!
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 30 augusti, 2022 kl. 12:21
Nu är Leon i Boston hos Islanders för hårdträning inför starten. Vi får se hur han lyckas och trivs. Annars blir det try out med Bois.
Till nästa säsong då han är för
gammal för juniorhockey så kan det mycket väl bli Bois om han inte kommer in på någon av de bästa skolorna säger Hans pappa Curt förutsatt att Calle anser att han platsar naturligt vis.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 augusti, 2022 kl. 20:05
Peter --> Angående centrar så tror jag att vi kommer behöva stärka upp redan innan seriestart, inget ont om Niska och Åkerberg, men de har inte gjort ens en säsong med J20 ännu, och att då gå direkt upp i a-laget känns som ett väldigt stort steg. Sedan kanske man kan hitta en billig lösning så att man ändå har pengar kvar att värva spets fram i februari. Men detta är min förhoppning, inget jag vet.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 29 augusti, 2022 kl. 08:39
Efter intervjun med Appelgren så är känslan att han och Calle inte riktigt ser på lagbygget på samma sätt. Calle ser att vi har många centeralternativ i truppen, Appelgren väljer att plocka upp 2st 04or för att få ihop truppen. Samtidigt nämner Appelgren att Lundin har gått ner i arbetstid för att verkligen ge hockeyn en chans, då känns det hårt att inte ge han chansen in en 2a/3e kedja.

Frågan vem som vinner den dragkampen där Appelgren nog vill att vi stärker upp med en center ganska fort medan Calle tänkte värva en bit in på säsongen.

Vad tror ni andra?

Både Alex Levänen och Henrik Rommel står utan kontrakt. Båda riktiga klasscentrar på den här nivån.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 28 augusti, 2022 kl. 19:21
Det lagga för mig oxå, reklamerade och fick en värdekod till en match.

Bra 1a period med hög intensitet, bois checka högt och stressade dalen. Perioden till BoIS.
2a perioden var dalen hetare och det såg lite trött ut i BoIS. Perioden till Dalen.
3e kom BoIS ut bättre, jämn period där dalen spelade på resultat i slutet.

Ändå helt ok för en första match där det fanns en del bra spel trots dålig is. Erik-Lucas-Jesper var tunga, där Jesper stack ut mest. Gustav Lindberg såg bra ut. Manne gjorde ett stabilt intryck. En hel del missade bra lägen från båda lagen
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 27 augusti, 2022 kl. 20:56
Göran --> Visst är det så att 1+1 inte alltid blir 2, det kan både bli 1 och 3 när det kommer till hur spelare presterar. Det är ju människor och inte maskiner vi pratar om. Dessutom så är det ju positioner som är viktigare än andra, en bra målvakt får en poäng i denna betygsättning, samma som 13:e forwarden och då har jag absolut hellre en vass keeper. Men denna jämförelse var inte menad att visa med empirisk riktighet vilket lag som var bäst, mest en kul grej som ändå ger lite mer kött på benen.

Med det sagt: Mina funderingar kring vilket lag jag tror kommer vara starkast av dessa två (och alla andra i västra) kommer du kunna läsa om på kmhockey.se, men du får ge dig till tåls ytterligare en tid, för jag kan avslöja att dessa två lag kommer spela allettan om jag får tippa och därmed dröjer deras presentationer. Jag går ju nerifrån och upp.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 27 augusti, 2022 kl. 20:23
Krister, jag har inga invändningar mot din betygssättning spelare för spelare för det kan du mycket bättre än jag och din värdering stämmer säkert. Det jag funderar på är vad det säger om laget, för trots allt är det ju laget och dess prestationer som avgör resultatet alldeles oavsett betygsättningen - eller den "sanna" nivån - på den enskilde spelaren. Coachning, spelsätt, taktisk anpassning och inte minst motivation med mera.

Som sagt, du kan mycket mer än jag om detta, men det vore intressant att höra hur du funderar kring dessa frågor. Alltså, hur mycket avgör egentligen den enskilde spelarens nivå om det oftast ligger inom felmarginalen, vilket det ofta gör mellan lagen
på jämförbara nivåer och en subjektiv värdering mera ligger till grund för slutsatserna.

Alltså, det är absolut intressant att läsa om dina funderingar kring spelarnas nivå, men det var inte det mina funderingar gällde!
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 27 augusti, 2022 kl. 16:57
Dalen och Bois är två förväntade topplag i den västra ettan säsongen som kommer. Dalen gick till allsvenska kvalserien förra säsongen, och även om man tappat tre spetsar så har man också fyllt på med intressanta ersättare. Då kan det kanske vara intressant att göra en jämförelse lagen emellan, spelare för spelare. Så här är min syn på den!

Målvakter

Oscar Malm - Anton Malmborg
Två bra målvakter, men Malm kommer från en starkare säsong och vinner ronden. 1-0.

Hampus Hedman - Isac Ohlsson
Hampus Hedman visade under många matcher förra säsongen att han är en vass keeper på nivån, Isac fick betydligt färre matcher. 2-0.

Backar
Anton Johannesson - Tobias Aronsson
Anton Johannesson är en ny ung junior, mycket lovande och tros vara Dalens toppback. Mot Aronsson står han sig dock slätt. 2-1.

Karl Johnsson - Jesper Broeng
Karl Johnsson är den back av de som är kvar i Dalen som var poängstarkast förra säsongen med sina 11 poäng och ska vara deras spelförande back. Men mot Jesper Broeng har han inte en chans. 2-2.

Axel Eidstedt - Johan Frick
Två backar som påminner mycket om varandra. Starka, fysiska backar som älskar att tacklas och har sina styrkor i defensiven. Eidstedt har en hel del rutin från högre serier, men Frick är ruggigt stabil och matchen blir oavgjord. 2½-2½

Andreas Röykås Marthinsen - Gustaf Malmkvist
Röykås är en stark defensiv back men mycket begränsad i spelet med puck, något man inte kan säga om Malmkvist, som även har kvaliteter offensivt. Därmed avgår Malma med duellsegern. 2½-3½.

Gustav Särenborg - Simon Svensson
Två elaka backar som älskar att spela på gränsen och vara jobbiga för forwards. Otroligt nyttiga defensivt, men sämre med pucken. Oavgjort. 3-4.

Sebastian Ehrenflod - Manne Håkansson
En lite svår duell att avgöra, för medan Ehrenflod är en klassisk defensivback, stor och stark men lite svagare på rören och med pucken, så är Manne rörlig och spelskicklig men inte lika stark fysiskt. Manne har en högre potential, men väljer ändå att dela matchupen. 3½-4½.

Calle Holm - Ludde Collberg
En ung lovande back med offensiva kvaliteter, mot en back som varit med några år nu och visat bra klass. Klar Boisseger. 3½-5½

Linus-Jacob Hjalmarsson - Filip Stenlund
Två juniorer som får chansen i a-laget. Stenlund har dock betydligt bättre statistik från juniortiden och tar hem ronden. 3½-6½

Centrar
Felix Lidgren - Kasper Elo
Felix Lidgren är en bra center som var en del av Hudiksvalls framgångsrika lag förra säsongen. Lika bra som Elo är han dock inte. 3½-7½

Alex Ek - Lukas Larsson
Alex Ek var skadad hela förra säsongen, men är fulltränad en riktigt bra center. Lukas Larsson är en stabil tredjecenter med stark defensiv, men Ek har en högre potential och tar hem ronden. 4½-7½

Karl Smedberg - Herman Lundin
Lundin är en utpräglad defensivcenter medan Smedberg behärska båda ändar av rinken. 5½-7½

Daniel Bergqvist - Carl Åkerberg
Daniel Bergqvist är en etablerad center på nivån, Carl Åkerberg ung med potential men inte där riktigt ännu. 6½-7½

Forwards
Kalle Hult - Jesper Lindén
Kalle Hult är en grovjobbare och slitvarg, men har inte alls samma skills som Jesper. 6½-8½


Colton Kalezic - Anton Blomberg
Colton är tanken ska vara den offensiva spetsen i Dalen, men har inte spelat på ettannivå eller motsvarande tidigare medan Blomberg är en etablerad toppforward. 6½-9½

Erik Thorwalls - Oscar Tellström
Två unga lovande forwards med fint facit på juniornivå. Men Tellström har setts som den större talangen och har också visat att han kan leverera på ettannivå tidigare. 6½-10½

Gustav Salmi Lilja - Eric Hedlund
Det går att titta på statistiken men man kan också lyssna på de som följer juniorhockeyn, Eric är den mer lovande talangen. 6½-11½

Kristian Röykås Marthinsen - Erik Olsson
Två powerforwards, där Röykås kanske har lite mer spets med pucken, men där Erik är snabbare och med ett bättre skott. Oavgjort. 7-11.

Hugo Rostedt - Gustav Lindberg
Två 99:or där Hugo är en nyttig tvåvägsspelare, medan Lindberg är mer offensivt lagd. Jag håller dock Lindberg som klar vinnare av ronden. 7-12

Felix Wermelin - Andreas Axelsson
Två rollspelare som gillar att spela med fart och som tillför mycket energi till laget. Jag håller dock Wermelin som mer komplett och vinnare av ronden. 8-12

Oliver Wallqvist - Carl-Johan Gustavsson
Spelare som kommer få slåss om att ta en plats i respektive lag, men Wallqvist är mer etablerad och vinner. 9-12

Ingen - Helmer Rydholm
Dalen har bara 12 forwards, vilket är ett svaghet,. Ronden till Bois. 9-13

Som ni kan se så är Bois klart bättre på backsidan och forwardssidan medan Dalens målvakts- och centeruppsättning är starkare. Totalt sett håller jag dock Bois trupp som vassare som helhet.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 augusti, 2022 kl. 17:42
Ingvar --> Har sett en dryg period av matchen, och så långt var det inte orättvist med Grästorpsledning med 1-2. Skövdes spel imponerar långt ifrån. Men samtidigt är det en första träningsmatch bara så finns ju tid att slipa på spelet och bli bättre.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 augusti, 2022 kl. 21:43
Är en intressant uppställning du har där Peter, men jag tror inte att Gustafsson är center. Ser inte heller Henell är en naturlig center. Återstår Rydholm i så fall. Så sätt in honom istället för Gustafsson och det skulle kunna funka. Dock vart jag personligen grymt imponerad av Lindbergs passningsöga i internmatchen, han satte upp Blomberg för två öppna mål efter grymma pass, så kanske han skulle kunna spela center?
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 18 augusti, 2022 kl. 13:01
Frågan är hur Appel resonerar. Skola om en tilltänkt 1/2 linjespelare till center eller nyttja en center längre ner i hierarkin.

Befintliga centrar:
Kasper Elo, Lucas Larsson, Herman Lundin, CJ Gustafsson, Helmer Rydholm och tror även Otto Henell har spelat en del center.

Skola om något av nyförvärven till center.

Ett alternativ:
Kvalité
Tellström-Elo-Blomberg
Tyngd/erfarenhet
Olsson-Larsson-Lindén
Entusiasm
Lindberg-Gustafsson-Hedlund
Kriga
Henell-Lundin-Axelsson
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 17 augusti, 2022 kl. 18:46
Peter --> Ja riktigt snyggt! Kan berätta att han var hur trevlig som helst också att intervjua, var nog den jag fått allra bäst intryck av i en första intervju genom alla tider. Och då har jag ändå gjort några (100?).
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Urban Stahel Urban Stahel skrev den 17 augusti, 2022 kl. 14:04
170000 är ju inte illa alls,tyder på ett jäkla stort intresse.Det måste ha hänt något enastående efter 8/8,då var det 98000 insamlat enligt bois hemsida.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 17 augusti, 2022 kl. 07:50
Fint mål av Kasper Elo

https://www.hockeyettan.se/2021/02/01/tv-ett-fantastiskt-hockeymal/

Calle kan väl plocka hit bästa kompisarna Janne Kivilahti och Joonas Alanne lagom till slutspelet 😉
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 augusti, 2022 kl. 19:55
Det blir alltså Kasper Elo som blir säsongens supporterspelare. En kille som mest huserat i Mestis (finska allsvenskan) och där gjort bra med poäng de senaste säsongerna. Svårt att översätta det till svenska förhållanden givetvis, det som är mer jämförbart är de 13 matcher han gjorde i Östersund då han noterades för fina 13 poäng, trots att han kom dit från en tre månader lång skadeperiod. Calle har väl säkert bättre koll på honom, han var tydligen kompis med Joonas Alanne, så borde ju kunna få referenser därifrån. Spännande nyförvärv hur som, nu håller vi tummarna för att det blir en riktig flipp!

Till sist ett stort tack till alla som skänkt, hörde att det samlats in över 170 000 kr igår, och antagligen ännu mer nu. Fortsätter donationerna strömma in kanske det räcker till en förstärkning till?!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 15 augusti, 2022 kl. 20:15
Ni som kommer och ser på internmatchen imorgon (lineup ca 16.55) får se en riktig klasspelare. Landslagsspelaren och fd Djurgårdaren (som skulle bli Leksing men gick till Nordamerika istället) Filip Cederqvist är med på internmatchen. Dessutom bjuds det på en överraskning till (kan ha att göra med supporterspelaren att göra)!
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 15 augusti, 2022 kl. 14:49
Nyköping har fortfarande stora förhoppningar att Levänen skall förlänga.
Skulle han vara ”muntligt överens” med BoIS hade dom kanske inte uttryckt sig så?

När det är en 1:a-center som skall in känns det nog tveksamt med Salo som nämnts.
Plocka in en ytter och skola om tror jag inte Calle chansar på.

Nej han har nog något annat, ännu mer spännande i kikaren!?

En finne känns logiskt. Befinner sig hemma just nu och ansluter till laget om några veckor. Helt enligt plan, och insamlingen kan ticka på lite till.
När får vi veta? Spänningen är olidlig. 🙂
Har du någon uppdatering gällande insamlingen KH?
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 augusti, 2022 kl. 14:24
Detta kan man läsa på Oxarnas facebooksida:
"Nu på tisdag så är det dags att börja sparka igång säsongen 22/23. Då har Bois öppen isträning med spelarpresentationer, internmatch, intervjuer och straffläggning. Vilka spelare skulle du vilja lägger en av straffarna? Skriv i kommentarerna, de med flest röster kommer att få lägga straff!"

Så in och rösta! Och så hoppas jag att vi ses där på tisdag!
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 augusti, 2022 kl. 13:20
Peter --> Jag vet vem som är aktuell, men får inget säga. Men kan säga att han är värd för alla att swisha en hudring eller två för att få in. Kommer bli viktig för oss!

Då vi bara kommer få in en center till så lär vi få skola om en ytter till center. Då Gustav Lindberg har spelsättet som passar så skulle han kunna vara ett alternativ. Då skulle kedjorna kunna formeras så här:

Lindén-Ny-Tellström

Blomberg-Lindberg-Hedlund

Olsson-Larsson-Henell

Pettersson-Lundin-Gustavsson/Rydholm
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 10 augusti, 2022 kl. 11:01
Det ryktas om en finne som 1a center till BoIS.

Alex Levänen har det surrats om men han ska vara bara detaljer från förlängning med Nyköping.

Någon annan som hört något?
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 augusti, 2022 kl. 15:00
Vill påminna om att jag bloggar på kmhockey.se, Där kan ni just nu läsa en intervju med våra blivande motståndare Dalen, men också om hur vi står oss vad gäller egna produkter och mycket mycket annat.

kmhockey.se
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 1 augusti, 2022 kl. 00:21
Idag måndag återsamlas laget med alla gamla och nya spelare. Jag tänkte gå dit och skriva ihop något, någon som har en idé/vinkel på hur jag ska lägga upp det?
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 28 juli, 2022 kl. 17:45
Spännande läsning!
Hoppas pengarna trillar in nu.
Kanske hade varit ett smart drag från Calle att hinta om vem supporterspelaren är. Skapa ytterligare lite hype.
”Han har gjort XX poäng i HE”, ”X matcher i allsvenskan” osv.
Hur mycket behöver vi få ihop? Hur mycket har vi kvar.

Det tror jag kommer få fart på insamlandet.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 28 juli, 2022 kl. 08:21
Krister==> i intervju med Calle i MT säger han "-Med Gustav Lindberg i truppen har Mariestad Bois nu två målvakter, åtta backar och tolv forwards i truppen, men ytterligare ett namn ska in.

– Vi har ”supporterspelaren” kvar, sedan är truppen klar. Vi för dialog med en spelare just nu och det är nästan helt klart. Det är bara jag som ska trycka på knappen, men innan jag gör det måste jag se att insamlingen går åt rätt håll, säger sportchefen."

Möjligt att de plockar in en center till under säsongen men just nu verkar centervalen stå mellan: ny, L.Larsson, O.Henell, H.Lundin, C-J.Gustavsson, H.Rydholm
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 27 juli, 2022 kl. 17:35
Nu är det bara två centrar som ska in innan truppen är spikad och då kan det vara läge att börja tänka på hur man ska formera laget. Här är ett förslag:

Förstafemma:
Aronsson-Malmkvist
Lindberg-Ny center-Blomberg

Aronsson och Malma kommer vara ett superbra backpar, båda är bra med puck och kan leverera pass samtidigt som de är stabila defensivt. Lindberg och Blomberg spelade tillsammans i Södertälje och trivdes bra tillsammans, Fick dessa ord skickade till mig från Lindbergs gamla pojklagstränare som följer Enköping. "Fartfylld spelare med stort spelsinne. Haft lite trassel med sjukdom som inte gett full rättvisa senaste säsongen här hos oss, men det ska vara avklarat nu och han kommer att vara minst en nivå högre den här säsongen. Appelgren har ju bra koll på honom sedan VIK." Han har potential!

Andrafemma:
Broeng-Håkansson
Lindén-Ny center-Tellström
Broeng vill gärna ha en backkollega att lira hockey med, och det kan Manne, samtidigt som han inte är oäven defensivt. Lindén slitvarg och fysik medan Tellström kan stå för farten.

Tredjefemma:
Collberg-Frick
Olsson-Larsson-Hedlund
Collberg är ett spelgeni men svagare defensivt, då passar Frick som handen i handsken, för han sätter knappt en skridsko fel i defensiven. Olsson och Hedlund är ett bra ytterforwardspar som både kan leverera offensivt och defensivt, så får Lukas styra upp defensiven.

Fjärdefemma:
Svensson-Stenlund
Henell-Lundin-Rydholm/Axelsson/Sjögren
Svenson och Stenlund "blir över" men det är inget dåligt fjärde backpar. Svensson skulle lika gärna kunna spela första backpar. En defensivkedja sedan som får mala ner motståndarna, det kommer de sköta kanon.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 27 juli, 2022 kl. 10:51
På måndag är det dags för pantrunda igen. Så har ni pant så tar vi gärna emot den så slipper ni böket med att panta samtidigt som ni stöttar vårt arbete med att stötta Mariestad Bois. Ring vår pantgeneral Göran på tel 0737821475 så tar vi vägen förbi er!
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 juli, 2022 kl. 21:23
Riktigt glädjande nyheter att Erik Olsson idag förlängde! En målfarlig powerforward med ruggig toppfart, ge honom en en mot en-situation och det är målchans. Bra rutin dessutom, det kan behövas i ett föryngrat lag.
Gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 18 juli, 2022 kl. 12:18
Andra matchen vann Leons Islanders med 6-1. En Assist för Leon. Tredje matchen förlorades med 2-1. Leon poänglös. 3 Matcher och 3 poäng för Leon. Godkänt säger Pappa Curt. Nu blircdet tyst till fram i slutet av augusti.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 juli, 2022 kl. 09:22
Leons Islander vann sin första match med 6-2,mot Cinsinatti. Leon spelade mycket bra skrev pappa Curt och gjorde 2 snygga Assist., De spelar 2x25 minuter. Mycket tufft spel. Leon fick 2 ordentliga jack i ansiktet efter höga klubbor. Dammarna tillåter mer här än på USPHL. I dag Lördag blir det match mot Wilkers Barry.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 14 juli, 2022 kl. 22:14
i morgon kväll USA tid spelar Leon sin första träningsmatch för sin nya club Islanders Hockey möter Cinsinatti cyclones. Leon är oturligt lite krasslig så pappa Curt som har rest de 400 milen för att se de tre matcherna som spelas i helgen är lite orolig. Resultat omkring kl 02.00 lördag.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 juli, 2022 kl. 16:45
Självklart kan jag inte sitta och skriva att Leon skall spela en säsong I Bois. Calle i Bois måste ju självklart avgöra om han platsar, och han får naturligtvis komma hit en vända för att provspela. Jag skulle dock bli mycket förvånad om han inte skulle platsa. Jag har sett massor med wideo på honom och jag såg honom under en hel vecka som 16 åring i Fiskens hockeyskola i Furudal i Sverige där han som enda utlänning tränades med vad jag upplevde som toppklass av Svenska 16 åringar. Enligt min uppfattning var han utan vidare topp 5 av dessa 20 svenska grabbar.
Nu återstår bara om jag på ålderns höst kan få se mitt barnbarn i verklig aktion i mitt lag Mariestad Bois.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 juli, 2022 kl. 14:06
Nu finns Leon i Boston för hårdträning med sitt nya lag Islanders hockey. Till helgen skall de spela 3 träningsmatcher mot lag i deras serier som heter NCDC. Jag vet i dag ej namnen på lagen.
'
'NCDC bildades är 2014 av USA hockeyförbund för att man skulle starta en ny högsta Junior hockeyliga inom USPHL som då blev kallad National Collegiale Development Conference (NCDC) . Syftet med denna liga är att förbereda spelarna inför spel i college- och universitets serierna inom National Collegiate Athletic Association. Hur konstigt det än låter så hoppas jag faktiskt att Leon inte kommer att trivas i denna enligt uppgift starkt konkurrenskraftiga miljön utan väljer att spela en säsong med Bois i stället.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 7 juli, 2022 kl. 16:31
Jag hade ett långt samtal med Leons Pappa Curt i går. Det visar sig inte alls omöjligt att Leon kan satsa hela nuvarande säsong på Division ett spel i Sverige. Curt säger att det är mycket politik, halv mygel och kanske även mutor i den högre juniorhockeyn i USA. Striden att komma in i de bästa Senior Hockey High Sc.hool kan vara mycket tuff och de är inte alltid de bästa spelarna får den mesta speltiden. Om Leon inte skulle trivas i den nya klubben så tar han hellre ett år i Sverige än går tillbaka till sin gamla klubb Fresno Monsters där han får spela tills han fyller 21 i April nästa år. Om 2 veckor spelar Leons nya lag 3 träningsmatcher mot 3 av motståndarna i serien.
Skulle det bli Sverige denna säsong så är han beredd att komma och provspela för Bois innan de bestämmer om han platsar.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 juli, 2022 kl. 14:00
Fina ord Göran! Jag tror att hade han inte åkt på skadan så hade han mycket väl kunnat spela allsvenskt denna säsong. Det var ett stort tapp för Bois när han skadade sig, förhoppningsvis kan han visa att han ska ta steget kommande säsong istället.
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 5 juli, 2022 kl. 16:32
Collberg, en klassback som kämpat i motvind med sin svåra skada. Av det jag sett av honom tidigare säsonger, så är det bara att gratulera! För mig en back med HA-klass. Jag trodde nog han var på väg någonstans. Kanske nästa säsong, om han får visa denna säsong vad han kan? Men visst, klockan går även för Ludvig.
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 1 juli, 2022 kl. 10:22
Om nu Bois kan tänka sig att ha med Leon i laget så yppar det sig faktiskt möjlighet att han skulle kunna deltaga i både hemma och bortamatch mot SIK. Det faktum att han spelar i New York området blir ju både restid och priser bara hälften mot från Kalifornien. Och det är bara spelscheman som skulle förhindra 2 korta 2 dagars resa till Sverige eller om han kunde få permission från sitt lag om spelscheman krockar. Vi får se till hösten om möjligheten finns. ,
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 juni, 2022 kl. 15:21
Jag fick en liten fingervisning om vem som är tänkt som förstacenter i Bois, och även om det inte är klart ännu så kan jag säga att blir det han så är jag VÄLDIGT nöjd.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 30 juni, 2022 kl. 14:27
Jag håller på att försöka genomföra ett spännande projekt tillsammans med Krister Holm.
Mitt barnbarn Leon Biller som spelat och spelar en mycket framgångsrik ungdoms och Juniorhockey i USA skall jag försöka få hem en vecka för att spela minst en och förhoppningsvis två matcher med Bois och mycket gärna en av matcherna mot SIK.
Här är mitt barnbarns USA statistik sedan 14 år och till nuvarande 20 års Juniorspelare,

U14 Kalifornien 22 lag i serien 2 säsonger
71 Matcher 65 Mål och 40 Assist. Båda säsongerna vinnare av både Mål och Poängligan.

U16 Kalifornien 1 säsong 18 lag i serien
47 Matcher 53 Mål och 45 Assist. Vinnare av både Mål-och poängligan.

USPHL Juniorhockey i Kalifornien och närliggande delstater .
2 Säsonger 69 Matcher 54 Mål 71 Assist
Topp 3 i både Mål och Poängligan 2 Ryss juniorer före.

Säsong 2022/23 Värvad till Eastern Hockey League
som är ett snäpp tuffare än USPHL och består av lag från New York och Boston med mera från Nord Östra USA. Där får han spela fram till Mars 2023 då han fyller 21 år. Alla uppgifter finns på Elite Prospekts Leon Biller.

Han borde platsa i Bois Seniorlag och min förhoppning är att detta skall bli verklighet.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 25 juni, 2022 kl. 16:20
Nu blir det en spännande Måndag när även bokslutet för Skövde Ik blir officiellt.. För Bois var det ju mycket positiva siffror med ett plusresultat på 616.000 Kr och ett eget kapital av 1,6 Miljoner. undrar om Skövde Ik kan matcha det?
.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 24 juni, 2022 kl. 19:05
Skall bli mycket spännande att se var, som jag tidigare skrev
"Den hittills klubblösa" Marcus Persson tar vägen. Han är för ung och duktig för att lägga av.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 23 juni, 2022 kl. 19:49
Tråkigt att du tycker så Ingvar och tråkigt att så fort någon framförallt från Skövdehåll påpekar något som kanske inte faller dig i smaken ja då blir det jobbigt det är väl inget att hänga upp sig på släpp det och gå vidare det gör jag 😉 Ha nu en trevlig midsommar ät och drick gott för det ska jag göra 😉👍
Gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 23 juni, 2022 kl. 16:32
OK Peter
Du verkar vara en hyvens och hjälpsam man, men efter lite omtanke så är nog din hjälp att rätta till mina fel en aning jobbig. Det är dessutom fler än jag som du måste hjälpa. Men tack i alla fall.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 23 juni, 2022 kl. 10:28
Ingvar :: Jag förstår inte varför du är bitter vi försöker bara hjälpa till inget annat som du tror!! Sluta upp med att bli förbannad hela tiden,dessutom är det ju ingen annan som går i taket och som sagt vi kan skita i att försöka hjälpa till i fortsättningen så kanske du blir nöjd! Mikael är som jag förstått det Boisare så honom behöver du ju inte vara bitter på! Ha en jättefin dag Ingvar 😉
Gillamarkeringar 17
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 23 juni, 2022 kl. 09:39
[En rekommendation till Mikael och Peter Johansson. Eftersom ni lägger ner så mycket energi att påvisa mitt fel med Marcus så bör ni väl även kontakta Sveriges Radio P4 och er egen duktiga Gunwaldh och påpeka deras fel om Marcus.
Lägg inte ner mer energi på att försöka hitta mina fel utan spara energin till att prata om och stötta ert eget Skövde Ik.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Mikael skrev den 22 juni, 2022 kl. 19:16
Ja, alltså Ingvar. Vet inte hur man ska förklara ...kanske därför det blev som det blev på Rebellerna när det var svårt att förklara vissa saker... Sen är det journalistik att uttrycka sig att man "tappar"... Men håller med ,borde kanske varit "ingen förlängning" men det låter inte lika bra i pressen...
Gillamarkeringar 13
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 22 juni, 2022 kl. 18:55
Se där. Enligt Gunwadh så har nu Bois tappat Marcus Persson. Hur kan man tappa en spelare som enligt experten Peter Johansson ej tillhör BOIS. och Enligt en annan känd expert på Rebellerna så har Peter med en ängels tålamod försökt att övertyga mig att Marcus inte tillhö rnågon.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 juni, 2022 kl. 21:48
Peter --> Det verkar inte bättre. Collberg hänger nog på om han kan spela, axeln är inte helt bra ännu. Erik Olsson känner också av sin skada fortfarande. Men blir de bra har jag svårt att se att de inte ska få kontrakt. Äldre broder Rydholm är nog inte aktuell.

Vad man väntar på kan man undra. Men faktum är att lagbyggena ligger långt efter var man brukar stå vid denna tid. Förväntade topplag som Hudik, Boden och Nybro saknar massa spets fortfarande. Och går man till allsvenskan så har hela sju klubbar 13 spelare eller i färre i sina trupper. Så verkar trögt överlag.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 20 juni, 2022 kl. 15:57
Får vi vänta till Augusti på de sista 5 spelarna?

Collberg: Kanske fortfarande osäkert om han kommer till spel men det hålls en plats för honom?!?!?

Center 1/2: A-kassespelare som inte kan presenteras förrän slutet på juli, början på augusti?!?!?! Eller väntar spelarna och sportcheferna ut varandra och en propp måste släppa?

Ytter 1/2: Lämnas en plats till Erik Olsson om han vill fortsätta?!?!? Äldre brodern Rydholm, vad händer där?!?!?! Eller ska det in nytt som kommer först i augusti?
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Mikael skrev den 19 juni, 2022 kl. 19:09
EP följer "stats" automatiskt när det gäller de högre ligorna och det förs in per automatik i Rostern. Jag var själv för nåt år sen i kontakt med grundaren Johan Nilsson för att få veta hur det funkar i jun och pojklag. I de fallen sker det inte lika snabbt om man inte som klubb/ledare/ förälder meddelar detta. Har du dessutom premium finns ju mycket mer funktioner.
Nu tror jag Peters svar var än mer uttömmande... När en spelare är klar för ex div 1 och klubben registrerar detta hoppar det per automatik in i EP...
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 19 juni, 2022 kl. 18:48
OK Peter
Någon detalj måste det ändock vara eftersom Smedberg borde vara klar och få den nya adressen på snabba Elite Prospect. Skövdebo som jag ju faktiskt är så hoppas jag naturligtvis att den mycket duktige Smedberg snart är klar för SIK. SIK behöver några duktiga spelare för kommande säsong för att locka tillbaka Skövde publiken. Bois som nu är mitt lag vet jag har ekonomi nog att slutligen ställa ett konkurrenskraftigt lag på isen. Lycka till med Smedberg.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 19 juni, 2022 kl. 18:16
Ingvar: Jag försöker igen då när det gäller både Persson och Smedberg så tillhör dom INGEN klubb alls iom att dom inte står kontrakterade för någon klubb att dom sedan spelade för Bois resp Forshaga förra säsongen har ju ingen relevans det är ju säsong 22/23 som gäller nu och där har dom som sagt inte skrivit på för någon klubb ännu eller åtminstone så har det inte offentliggjorts ännu och det kan som sagt vara någon detalj i kontraktet som gör att den nya klubben eller för den delen den gamla klubben inte vill släppa detta ännu hoppas du förstår bättre nu Ingvar vad jag menar 😉
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 19 juni, 2022 kl. 13:02
Peter
Jag måste faktiskt säga att jag är mycket förvånad att du Peter som alltid verkar vara mycket kunnig i allt som gäller hockey ställer denna fråga.
Jag läser rakt av på Elite Prospects som brukar vara mycket snabba på att placera en spelare i rätt klubb efter en klar värvning. Vi tar din fråga om Marcus Persson först. Vid bilden och namnet på Elite Prispects står alltid vilken är senast klubb. Och det finns ingen ny klubb för honom än så länge för såsong 22/23, Därför står det Bois. Dessutom längst ner på prestations tabellen står också Bois som senaste klubb och inga namn för säsong 22/23. När det gäller Smedberg så är det samma sak, vid namnet och bilden står enbart Forshaga som klubb och även längs ner på prestations tabellen står Forshaga som sista klubb och ingen ny klubb för säsongen 22/23. Däremot eran Josh och Bois Blomberg kom redan dagen efter värvningen med rätt klubb både bredvid bild och namn samt även står att båda tillhör ny klubb (SIK och Bois) för säsongen 22/23. Ett mer uttömmande svar kan du inte få Peter.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 19 juni, 2022 kl. 10:39
Ingvar: Vart står det att Marcus Persson ännu tillhör BOIS? Vart står det att Emil Smedberg ännu tillhör Forshaga? De båda står inte med i respektive trupp 22/23 vad jag kan se?! När det gäller Smedberg så har ju Ulf Andersson på vårat forum sagt att han är klar och detta förmodligen beroende på att han känner någon som har dessa uppgifter sedan att inte SIK inte väljer att offentliggöra detta än beror förmodligen på någon detalj i kontraktet som gör att dom inte kan göra det än! Det är ju inte första gången som en tidning kommer ut med uppgifter som stämmer en tid innan den nya klubben går ut och bekräftar så det är nog bara att sitta lugnt i båten och invänta detta 😉😊
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 18 juni, 2022 kl. 13:11
Märkligt.
Kanadaspelaren Josh och Svenske Blomberg blev omgående placerad rätt lag efter värvningn i Elite Prospects, nämligen SIK respektive Bois, däremot Emil Smedberg som enligt uppgifter värvats till SIK står fortfarande som Forshagaspelare. Kan just undra vad detta beror på??
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 juni, 2022 kl. 13:02
I denna grupp finns det många med stora Boishjärtan. Nu hoppas jag att ni kan tänka er att ställa upp för klubben samtidigt som man får en kul upplevelse. Den 23/7 kommer Ulf Lundell och uppträder i Mariestad. Då behöver Bois hjälp med entréer och i servering. Bois a-lag kommer också hjälpa till, så blir ett bra tillfälle att tjöta lite med dom. Hoppas att många ställer upp, svara bara på detta!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 juni, 2022 kl. 16:47
Ser att Marcus Persson fortfarande står uppställd som Boisare. Kan det kanske vara tillåtet att hoppas på en helsäsong 22/23, Med sina 32 år så håller han nog fortfarande hög klass . Endast 9 matcher tror jag inte gav honom den rätta nöjligheten att visa vad han kan.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 juni, 2022 kl. 16:39
Krister och Peter
Intressanta diskussioner
, fortsätt gärna
Väntarmed spänning på vilka som skall fylla de tomma kockarna. Ekonomi att. Fylla utmed några slagkraftiga spelare verkar finnas.😬
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 16 juni, 2022 kl. 15:46
Krister ==> intressant uppställning. Men när jag läser intervjun är jag inte lika säker på att alla 4 är spetsförvärv. Tror det kan vara så att centerpositionerna ska vara spets men att ytterforward kan vara 3 & 4e linjespelare också.

Jag har lekt lite med tanken att sätta Blomberg-Lukas-Otto i samma kedja. Tung - grinig och numera målfarlig 🙂

En ungdomskedja med Tellström-Ny-Hedlund

1a med Lindén-Ny-Ny
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 juni, 2022 kl. 11:47
Enligt intervjun jag hänvisade till så vill Calle fortfarande ha in två centrar och två yttrar med spetskvaliteter. Då skulle man kunna tänka sig att kedjeformationerna skulle kunna se ut så här när det är färdigbyggt:
1:a
Blomberg - Ny center - Ny ytter
2:a
Tellström - Ny Center - Lindén
3:e
Hedlund - Lukas Larsson -Erik Olsson/Ny ytter
4:e
Henell - Lundin -Axelsson/Rydholm/Gustavsson

Ser väl rätt så bra ut?!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 12 juni, 2022 kl. 18:32
Marcus, så uppfattade jag också dig som du skriver. Att Marcus P pytsade in en del poäng och för den delen Blomberg i Skövde var väl kanske inte det saken gällde.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 12 juni, 2022 kl. 10:52
Nu tänkte jag inte på Pajen utan de andra som var med hela säsongen. Och på båda matcherna hemma mot Halmstad. Tycker att endast Kandergård och några få till kom upp i kapacitet när det gällde som mest.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 11 juni, 2022 kl. 18:15
Marcus, on the spot när det gäller spelare som inte presterade, när det krävdes. Spelar- och coachkramp kopplat till kraven och förväntningar? Jag är övertygad om att Bois nu får in spelare som behövs, men visst är det en utmaning att hitta just de rätta.

För mig är Skövde just nu mer spännande, när det gäller lagbygget. Här har man gjort ett gediget arbete och med Staffan Lundh som medarkitekt. Skövde kommer ligga på samma nivå rent spelarmässigt som Bois kommande säsong, påstår jag.

Vi får se när säsongen är slut!
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 11 juni, 2022 kl. 11:31
Inget att gråta över att några lämnar. De var ju med om att vara som sämst när det gällde att vara som bäst förra säsongen. Men mycket produktion ska in i laget. Intressant! Är målsättningen att hota uppåt vill det till en hel del på de 4 platserna som ska fyllas.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 kl. 14:34
Det borde ju finnas lite kulor kvar i Calles budget.

Truppförändringar som borde blivit billigare:
A.Malmborg - T.Sandberg
E.Hedlund - O.Kandergård
O.Tellström - M.Hansson
A.Blomberg - J.Alanne

Samma kostnad:
O.Henell - S.Eriksson
F.Stenlund - A.Pettersson

För att ge juniorerna chansen kanske det blir en lite tunnare trupp i början på säsongen för att fylla på senare när KHL-->SHL-->HA-->HE har satt sig. Då kanske det bara är 1a, 2a center och L.Collberg som ska in innan säsongstart.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 kl. 10:20
Några intressanta centrar

Carl Wassenius - Väsby
Henrik Rommel - Väsby
Alex Levänen - Nyköping
Ville Heikkinen - Visby Roma
Filip Barklund - Örebro J20
Arvid Eljas - Leksand J20
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 kl. 09:17
Tråkigt att Norberg försvinner. Jag tyckte att han var strålande i stunder men tyvärr så försvann han helt i vissa matcher. En ojämnhet som vissa yngre spelare kan ha. Riktigt tråkigt att Calle inte lyckats förlänga med honom för jag är rädd för att det här kommer bli hans stora genombrottsår och allsvenskan säsong 23/24. Men när de stora drakarna kastar pengar på spelare så är vi ju i underläge.

Osannolik värvning med tanke på att han har ett juniorår kvar men Arvid Eljas i Leksand hade varit en fjäder i hatten att få till BoIS.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 7 juni, 2022 kl. 15:56
Jag är mycket väl medveten att detta inte kommer att hända, men det är väl tillåtet att drömma. Min dröm består av att se de båda Marcusarna Persson och Andersson i samma kedja. 32 och 33 år gamla, mycket välväxta, en vänsterspelande och en högerspelande, båda mycket framgångsrika mål och poängplockare i Borlänge, men inte samtidigt. Båda fortfarande i mycket god form. Persson 13P på 9 matcher i Bois och Andersson 70P på 30 matcher i Hedemora. Persson står än i dag kvar som Boisare och Andersson kvar i Hedemora. Är helt övertygad om att de är värda ett pris i storleksordningen som Blomberg. PERSSON, Andersson och Bllomber är kapabla att skotta in över hälften av Bois mål och vara en möjlighet att komma till AS Jag tror att de båda i dag kan fås för ett överkomligt pris.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 7 juni, 2022 kl. 14:46
Som truppen ser ut nu så gissar jag att det ska in följande:

1a center - Philip Norberg eller nyförvärv.
2a center - nyförvärv
3e kedja ytter - Erik Olsson eller nyförvärv
4e kedja ytter - Nils Rydholm
2a backpar - Ludwig Collberg om han är hel eller nyförvärv.
+ juniorer från egna led.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 juni, 2022 kl. 21:23
Peter Johansson
Ok. jag kan erkänna att värdelös var kanske att ta i, men jag har nog aldrig läst en så negativ skrivelse om en spelare som trots allt så länge han var med var den absolut bäste både målskytt och poängtagare. Men åsikten om honom kan naturligtvis kraftigt förändras när han plötsligt lämnar ett lag i nöd.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 6 juni, 2022 kl. 21:08
Ingvar: Det är ingen som sagt att han är värdelös överhuvudtaget däremot så går det väldigt mycket upp och ner i hans standard som vi sikare tidigare sagt inget annat inte att han är mer eller mindre värdelös tex som du påstår att vi sagt!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 6 juni, 2022 kl. 18:10
Om Anton fortsätter dundra iväg skott och vara en elak jävel, men samtidigt inordnar sig under Appelgrens tuffare kravställning än Skövde så kan det här bli riktigt bra. Jag tror på flipp!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 6 juni, 2022 kl. 15:40
Anton har hört av sig till Sik men dom har tackat nej tack enligt säkra källor inget konstigt med det.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.