Logga in för att publicera ett inlägg

P-G P-G skrev den 25 januari, 2024 kl. 17:10
Håller med till 100 % bv.
Det där vet jag Appelgren tryckte på. Att man kunde ställa om spelet när det behövdes.
För att försvara en ledning och spela av en match. Eller för att spara energi för att kunna växla upp med 10 kvar exempelvis.
Det har BoIS inte riktigt klarat av i år. Vi har sett det flera gånger och även om man lyckats vinna har det blivit onödigt spännande många gånger.
Det funkar inte att bara mata på i 110 över 60 minuter, och det är som du säger inte spelarnas fel.

Tycker mig också kunna utläsa en inte helt delad mening spelare vs ledning.
I intervjun efter matchen mot Kristianstad sa Wisten att ”Vi ska inte behöva göra sju-åtta mål framåt, utan för att vinna matcher måste vi täppa till bakåt”.
Samtidigt säger Calle i en intervju att ”ärligt talat så skiter jag i om vi släpper in många mål, bara vi gör fler framåt” och Ronny tyckte efter gårdagens match att det som hade behövts var ”lite mer skärpa framåt”.

Det är ett väldigt stort ansvar att lägga på offensiven att producera ett par mål varje period för att vinna matcher.

Som BV skriver så kräver BoIS spelidé att det klaffar till 100%. När det väl gör det kan det gå jäkligt bra. Som i inledningen av matcherna när alla är pigga och fräscha. 2-0 ledning igår, 3-0 ledning mot KHK osv. Sen kommer tröttheten vilket påverkar möjligheten att fatta dom där snabba och bra besluten. Ska jag kliva på och checka eller inte? Vad gör kompisen? Behöver jag täcka upp bakåt?
Då kommer misstagen komma och motståndarna kan med ett enkelt pass spela bort tre forwards som alla tre bestämt sig för att checka högt samtidigt.

Att man nu skulle börja nöta in en ny spelidé tror jag inte är görbart, utan det är nog bara spänna fast säkerhetsbältet och åka med!
Förhoppningsvis kan vi göra dom där 5-6 målen och ändå vinna matcher, för den kvaliteten finns.