Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3800 inlägg.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 3 oktober, 2022 den 11:34
Igår var första matchen jag sett denna säsong. Jag tyckte det såg riktigt bra ut. En solid insats av hela laget. Tellströn sticker ju ut med sina tre mål. Lukas Larsson såg vassare ut än vad han gjorde förra säsongen. Hela laget får plus av mig i varje fall.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 oktober, 2022 den 22:02
Idag var det BRA! Vilka nyförvärv vi fått in! Tellström allra vassast, men Gustav Lindberg är också grymt bra idag med fina pass och snyggt mål. Och att Blomberg är en grym målskytt visade han ju verkligen idag. Broeng fyra ass och stabil som sjutton defensivt. Det som glädjer mest är vilken fin anfallshockey laget bjuder på, en helt annan snurr i anfallszonen nu när backarna fyller på. Till och med defbacken Simon Svensson kliver ju fram och ligger bakom två av målen! Finns mycket att skriva om, men får spara lite till er andra och andra dagar med. Skriv gärna era intryck av matchen! Vem var bäst? Vad var bra? Vad kan bli bättre?
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 oktober, 2022 den 12:06
Premiär! Äntligen släpps pucken och det är dags för Bois att visa vad de går för i en match där det spelas om poäng. Kan Bois fortsätta sin streak av bättre och bättre insatser eller blir det hack i maskineriet? Linden står för motståndet, och det är ett starkare Linden än det vi såg i träningsmatchen, som de ändå vann, så det kommer bli en tuff match. Jag tror dock att Bois tar hem detta, det är ett helt annat lag nu än när vi möttes då. Bättre passningsspel, noggrannare försvarsspel, mer rejält och framför allt en helt annan fart i allt de gör. Hoppas också att folk släpar sig ur sofforna och tar sig till hallen, laget behöver vårt stöd!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 den 21:59
Peter: Håller med dig i allt du skriver! Tycker det är riktigt bra fart i anfallsspelet, nu när backarna fyller på så bra så får vi både långa anfall och vi skapar mer. Där finns dock ännu mer att få ut, det var först i tredje vi utnyttjade det konsekvent. Tycker alla kommer från matchen med minst godkänt, de flesta får MVG.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 25 september, 2022 den 20:49
Roligt att det går åt rätt håll efter varje träningsmatch. Tycker Appelgren har hittat riktigt intressanta kedjor.

Elo-kedjan levererar som de ska. Skönt att se Blomberg bomba in 3 kassar. Lindberg levererar härliga mackor. Tror vi kommer få se mer av Elo.

Larsson-kedjan riktigt bra där Tellström fortsatt är ett utropstecken.

Niska-kedjan tyckte jag har imponerat. Axelsson har höjt sig, bra speed och driver hårt på kassen. Niska gjorde sin bästa match, största utropstecknet idag.

Lundin-kedjan gör jobbet bra och kör med mycket energi. Hoppas det lossnar poängmässigt för Hedlund & Lundin.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 den 20:44
Är det inte dags att checka av punkterna jag skrev ner inför match?
* Bra sortering i egen zon. - Så gott som klockrent! En gång kunde Forshaga få ett läge sedan två Boisare gått på samma spelare.
* Tufft spel framför egen kasse. - Jajjemensan, där agerade vi resolut, och trots flera bra inspel så kontrollerade vi bort Forshagas klubbor.
* Aggressivt försvarsspel när Forshaga kommer in i zonen.- Det var inte många långa anfall Forshaga fick.
* Snabba förstapass, på bladen. - Klart snabbare uppspel idag och klart fler vassa omställningar.
* Överlag ett passningsspel som hittar blad. - Bra passningsspel, visst satt inte alla pass på blad, men en väldigt stor majoritet och ett klart lyft.
* Inga tappade puckar vid linjerna. - Vi bjöd inte på några sådana spelvändningar väl?
* Att laget kommer samlat vid anfallen. - Det gjorde vi rätt ofta vilket gav många fina långa anfall.
* Mycket trafik på mål. - Detta tycker jag är enda punkten som jag velat se mer av.
* Backar som deltar i anfallsspelet. - Speciellt i den tredje perioden hade vi väldigt aktiva och bra backar, till och med Simon Svensson var ju med och bidrog!
* Mål i powerplay efter att man passat snabbt till varandra. - Såg ni 3-0-målet?! Klockrent!
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 den 20:35
Göran: Ja det är ett dilemma det där. Kommer tex ha Nybro som ettor för att de får bäst betyg lagdel för lagdel, men är nästan 100% söker på att de inte tar det, det kommer antagligen Kalmar (möjligen Troja) att göra. I västra ettan så kommer nog inte Dalen vinna serien heller, där tror jag ni eller vi tar hem det. Så svårt, får fundera på hur jag ska göra det mer flexibelt nästa gång. När man lägger upp tips med start en månad innan så blir det svårt att ändra det man bestämt också.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 25 september, 2022 den 13:47
Krister, jag har haft en trevlig (som alltid) och konstruktiv skriftväxling med Mjörnberg och hans ranking. Han berättade bland annat att stopptid för bilagan är 30 aug, så nästan ingen hänsyn har tagits till träningsmatcherna. Mina avvikande synpunkter grundas i huvudsak på vad jag också sett under träningsmatcherna. Exempel kan vara Smedberg och Söder, där vi ger omvända plusbetyg. Jag föreslog honom att också bedöma lagets nivå rent spelmässigt, eftersom summan av bedömda lagdelar och spelare ingalunda behöver betyda hur bra laget egentligen är, något jag väl också skrivit till dig om. Något att fundera på även för dig kommande år? Mjörnberg nappade och tyckte synpunkten var intressant och skall prata med redaktionen om det till nästa år.

Till sist, dina tips när det gäller AE är synnerligen läsvärda. Konkret, genomtänkt och bra utan utsvävningar. Hatten av!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 den 11:51
Göran: Vi får helt enkelt se om han har rätt. Mitt tips är mer pessimistiskt för Bois del, bestämde mig för att vara tuff i min bedömning av Bois slagstyrka.

Match idag för Bois! Idag vill jag se:
* Bra sortering i egen zon.
* Tufft spel framför egen kass.
* Aggressivt försvarsspel när Forshaga kommer in i zonen.
* Snabba förstapass, på bladen.
* Överlag ett passningsspel som hittar blad.
* Inga tappade puckar vid linjerna.
* Att laget kommer samlat vid anfallen.
* Mycket trafik på mål.
* Backar som deltar i anfallsspelet.
* Mål i powerplay efter att man passat snabbt till varandra.

Inte så höga krav med andra ord! 😉
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 23 september, 2022 den 08:36
Krister, jag har den största respekt för Mjörnbergs (och dina!) kunskaper, men här är det fråga om betygsättning av 909 spelare. Det klarar ingen, inte ens Mjörnberg. Sedan är det ju frågan vilka parametrar och ingångar som utgör grunden för bedömningen. Förra säsongen? Snack med coacher? Krönikor? Träningsmatcher? Enstaka matcher? Studier på plats? Bedömning av framtiden utifrån nuet och erfarenhet? Säkert ligger Mjörnberg rätt i de flesta fall, men som sagt inte alla. Och visst, en roande läsning av rankingen och betygsättningen är det så klart!
Antal gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 september, 2022 den 21:26
Niklas: Håller med. Men har sett alla förväntade topplag spela träningsmatcher och det är INGET som ser ut att vara det. Jag såg Hudik-Väsby, mängder med felpass och felbeslut. Jag såg Nybro-Vimmerby som innehöll sämre passningsspel än det Bois visade upp de första träningsmatcherna. Jag har sett Kalmar i två matcher, där de var riktigt bra ena matchen, riktigt svaga andra, Jag har sett Troja två matcher, där de ena matchen hade det sämsta försvarsspelet jag sett ett Trojalag prestera, medan de i den andra såg rätt bra ut. Ändå så kommer säkert dessa lag att vara i kvalserien fram i vår, just för att det just nu är TRÄNINGSMATCHER, det är inte nu man ska vara som bäst. Samtliga lag, även Bois, kommer hålla en helt annan nivå när det närmar sig slutspelet. Så det är alldeles för tidigt att döma ut något lag ännu.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 september, 2022 den 18:56
Göran: Får försvara Mjörnberg lite. Han brukar ha väldigt mycket rätt, finns det någon som kan ettan bättre? Sedan kan det säkert bli något fel någonstans, men generellt så har han stenkoll och det är inte ofta han är ute och cyklar i sina tips.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 22 september, 2022 den 15:26
Konstigt! Går inte att redigera bort inlägg och nu blev det plötsligt tre!
Antal gillamarkeringar 0
admin@oxarna.se Svar från admin: admin@oxarna.se
Hej det borde bara vara på din dator som det syns fler än 1 inlägg, jag ser bara ett inlägg från dig 😀
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 22 september, 2022 den 15:24
Jag tycker väl så där om hockeybilagans rankning och texter i övrigt. Det är uppenbart att man gått på gamla meriter och lite hörsägen och snack här och var. Lika uppenbart är att man inte sett så många träningsmatcher. Jag kan nog Skövde ganska detaljerat och flera spelares betygsättning är helt fel både uppåt och neråt, i varje fall om man sett träningsmatcherna och något borde väl de prestationerna betyda både lag- och spelarmässigt?
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 22 september, 2022 den 11:21
Är väl inte alls konstigt att Bois ligger bäst till i totala ettan av de västra lagen när dom tippas som bästa lag i västra serien !?

Jaja all press på Bois det är bra dä 😉
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 september, 2022 den 23:38
Go seger idag mot Borås 2-0. Tycker Bois tog ett jättesteg framåt idag både vad gäller försvarsspel och anfallsspel. Passningarna satt bättre på blad, man höll sina positioner i försvarsspelet och man skapade mycket framåt och släppte till lite bakåt. Ett lika stort steg framåt i matchen mot Forshaga så börjar det se riktigt bra ut!

En annan sak: Idag släppte Aftonbladet sin Hockeybilaga om allsvenskan och ettan. Bois rankas där som klart bästa lag i västra med 22+. tvåa Tranås med 20+ och delad trea Surahammar, Skövde och Dalen med 19+. De har också en ranking över hela ettan med de lag som mest sannolikt avancerar uppåt. Där ligger Bois som sjua, bäst av alla västras lag.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 september, 2022 den 13:20
Match imorgon mot Borås. Då hoppas jag få se:
* Att man kan fortsätta trenden med ett bättre och bättre passningsspel från möte 1 (där period 1 var genomusel, 2 svag och 3 ok).
* Ett aggressivare försvarsspel, där man inte låter Borås få hantera puck i lugn och ro någon gång.
* Mer samlat anfallsspel, där man kan komma in i anfallszon med pucken under kontroll.
* Noggrannhet i hemjobbet, inte släppa några två mot ettor eller tre mot tvåor.
* Fortsatt tryggt målvaktsspel.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 september, 2022 den 11:05
Trummis sökes!
En av våra trummisar har flyttat och kommer inte kunna trumma i vinter. Därför söker vi nu en ny trummis som kan vara med och ge takt och tryck till klacken. Oxarna tycker positionen är så viktig att vi bestämt att vi betalar ett årskort till den som kan tänka sig hjälpa till. Är du intresserad eller vet du någon som kan passa, hör av dig till mig på mailadressen hkrister@msn.com eller tel 0735056131.
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 september, 2022 den 10:28
Efter att Leons pappa Curt berättat för mig att säsongen startat bra så gratulerade jag leon och skrev: fortsätter det så här så är chansen att få se honom i Mariestad ganska liten. I dag fick jag ett mejl från Leon där det står följande:
"If thinks don´t gå well here i would love to come to Mariestad"
Nu är ju frågan: Vill jag att det skall gå bra för Leon i USA eller inte???
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter