Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 april, 2021 den 13:10:
Tråkigt med speluppehåll, men det är inget att göra något åt utan bara göra det bästa av det. Här är i alla falla alla matcher:

22/4 kl. 18.00 Mariestad BoIS-Troja/Ljungby
24/4 kl. 16.00 Mariestad BoIS- Hudiksvall HC
26/4 kl. 18.00 Hudiksvall HC-Mariestad BoIS
28/4 kl. 18.00 Troja/Ljungby-Mariestad BoIS
30/4 kl. 18.00 Mariestad BoIS- Nybro Vikings
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 april, 2021 den 21:44:
Göran –) Det viktiga är att man skriver vettiga inlägg som tillför kan jag tycka.

Intervju med Appelgren på g, men han har ju fastnat framför sm-slutspelet där Färjestad har en sista chans att hålla liv i matchserien mot Växjö.
Slå på/av denna metaruta.
Martin Bard Martin Bard skrev den 14 april, 2021 den 21:29:
Jag instämmer, mycket intressant inlägg från ”boisen82”
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 14 april, 2021 den 18:58:
Maa "BOISEN82" – vem det nu är? – detta forum tar sig och gör det läsvärt igen! Riktigt bra.

Btw, skall man inte gå ut med riktigt namn på Oxarnas forum numera?
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 april, 2021 den 14:34:
Boisen82: Det där var nog det bästa jag läst någonsin på denna gästbok! Applåder!
Slå på/av denna metaruta.
BOISEN82 BOISEN82 skrev den 13 april, 2021 den 23:46:
Lite reflektioner från dagens match.

  1. Känslan
  2. Matchen
  3. Frågorna efter matchen
  4. Mirakel

KÄNSLAN
Detta var dagen vi alla väntade på och såg fram emot, premiären av kvalserien, men som supporter var det såklart supertungt att se på när ens egna lag åker på en riktig stjärnsmäll i premiären när man har varit supertaggad hela dagen och bara väntat på att klockan ska bli 18:00 så att kvalserien äntligen kan dra igång.

Under matchens gång så fick man samma känsla som brasilianarna troligtvis kände när de åkte på en ordentlig stjärnsmäll i VM på hemmaplan (Brasilien – Tyskland 1-7) för några år sedan och såg sitt guld försvinna, skillnaden är att vi inte har åkt ut, vi har fortfarande en bra chans att vinna kvalserien. Om det var tungt för oss supportrar så kan jag bara tänka mig hur tungt det var för spelarna idag, men vi ger aldrig upp.

MATCHEN
Vad ska man säga om matchen. Mariestad startar riktigt bra och Björklund bjuder på riktigt hockeygodis, då kändes det som att det här kan bli en riktigt spännande match, men sen kom Nybro igång på allvar. Nybro var riktigt effektiva idag och tog vara på alla chanser som dök upp. De var starka och rejäla, så det var tyvärr svårt för spelarna att komma åt Nybro idag. Med andra ord, Nybro vann rättvist idag utan snack.

FRÅGORNA EFTER MATCHEN
  • Klarar Mariestad av att resa sig upp efter en sådan här tung inledning av kvalserien med en storförlust redan i premiären, eller gick luften ur helt ur spelarna och blir en slagpåse?

Visst är det möjligt att resa sig upp igen efter en brakförlust, men då krävs det att man studsar tillbaka snabbt och vinner redan på fredag mot Hudiksvall, så det gäller verkligen att nollställa sig och inse att det är 15 poäng kvar att spela om. Ingenting är kört än även om dagens förlust sved ordentligt. Om Mariestad vinner mot Hudiksvall på fredag och Troja vinner i sudden eller på straffar mot Nybro, då har Troja och Nybro 4 poäng och Mariestad 3 poäng, då är vi snabbt med i racet igen och glöden borde spruta som lava ur en vulkan igen hos både supportrar och spelare.

  • En annan fråga är om detta resultatet förstörde för alla andra lag i kvalserien förutom Nybro?

Troligtvis blir svaret ja (det riktiga svaret får vi när sista omgången har spelats klart). Egentligen ett riktigt mardrömsresultat för alla lag förutom Nybro eftersom målskillnaden kan vara det som avgör hela kvalserien i slutet, speciellt eftersom det är en kort matchserie med endast 6 omgångar där chansen är stor att både lag 1 och lag 2 hamnar på samma poäng om matchserien blir jämn. Nu fick Nybro den där extrabonusen direkt (en extra livlina), den där matchbollen som alla lag egentligen vill ha i slutet inför den sista omgången när alla lagen vet om vilka resultat som krävs/behövs för att vinna serien och bli det laget som tar steget upp. Om något lag ska ha en chans att hämta in den här målskillnaden så krävs det några extra mål i varje match (speciellt mot Nybro). Kanske var det just resultatet i denna matchen som avgör allt för Nybro i slutändan och vinner serien på grund av målskillnaden, eller så går Mariestad förbi Nybro med ett poäng i sista omgången efter en vinst på hemmaplan, då spelar resultatet i denna premiären ingen roll.

MIRAKEL
Detta var ju bara första omgången, så ingenting är kört även om det känns tungt att inleda med en storförlust. Allt kan hända även om det endast finns en plats att spela om i en kort matchserie där varenda poäng är viktig. Mirakel har hänt förr och mirakel kommer hända igen, frågan är om det är i denna kvalserien miraklet kommer att uppstå. Nu hoppas man att Mariestad nollställer sig och kör järnet på fredag mot Hudiksvall och vinner åtminstone 3 matcher och har råd med max ett poängtapp i en fjärde match där vi tar 1 eller 2 poäng samtidigt som Nybro och Troja tappar några poäng på vägen, då kan det bli riktigt intressant i slutomgången. Ett härligt scenario vore om vi är med ända in i slutet och ligger 1-2 poäng bakom Nybro där vi inte har en chans att knappa in på målskillnaden men har allt i egna händer på hemmaplan i sista matchen och avslutar med en seger och går förbi med 1 poäng och avancerar till Allsvenskan, då spelade inte resultatet i denna omgången någon roll. Som sagt, mirakel har hänt förr och kommer hända igen, så nu kör vi.

Spelarna ska veta att VI tror på dem och VI ger aldrig upp. VI kommer heja ända in i målsnöret i sista omgången, sedan firar VI tillsammans!!! BOIS BOIS!!!!
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 13 april, 2021 den 20:13:
Det där var inte så kul. Bara bryta ihop och komma igen. 💙❤💛
Slå på/av denna metaruta.
mano mano skrev den 13 april, 2021 den 20:13:
Fortfarande bakfulla från avancemanget till kvalserien?
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 12 april, 2021 den 19:22:
Mjörnberg Trashtalk
Skoglund "-Talat med företrädare för Dalen & de är fortfarande bittra att de inte kom upp i standard, sen kom inte heller Boden upp i standard mot Mariestad." Mjörnberg"-Kanske det var Mariestad som var bra?!?!". Skoglund: tystnad 😅😅😅😅
Slå på/av denna metaruta.
Icka Icka skrev den 12 april, 2021 den 18:03:
Krister Holm! Det är alltid lika kul att läsa dina krönikor. Uppskattat!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 april, 2021 den 17:52:
Jag tror att första matchen mot Nybro kan bli en nyckelmatch. Vinst där och vi kommer ha ett riktigt härligt flow i laget inför resten av den korta kvalserien. Förlust och det är inte kört, men felmarginalerna minskar betydligt.
Slå på/av denna metaruta.
BOISEN82 BOISEN82 skrev den 11 april, 2021 den 16:52:
Då var schemat klart inför kvalserien.

OMGÅNG 1 – Tisdag 13/4 (18:00)
Nybro – Mariestad
Hudiksvall – Troja

OMGÅNG 2 – Fredag 16/4 (18:00)
Troja – Nybro
Mariestad – Hudiksvall

OMGÅNG 3 – Måndag 19/4 (18:00)
Nybro – Hudiksvall
Troja – Mariestad

OMGÅNG 4 – Torsdag 22/4 (18:00)
Hudiksvall – Nybro
Mariestad – Troja

OMGÅNG 5 – Söndag 25/4 (16:00)
Nybro – Troja
Hudiksvall – Mariestad

OMGÅNG 6 – Onsdag 28/4 (18:00)
Mariestad – Nybro
Troja – Hudiksvall
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 april, 2021 den 22:37:
Vad roligt att så många dök upp för att hylla våra hjältar! Vi var ett 20-tal bilar som slöt upp till Hassletappen där vi tog emot bussen med flaggor och tutande bilar. Sedan åkte vi karavan in till Krontorpsrondellen där folk stod med stor banderoll och givetvis åkte bussen segervarv. Karavanen fortsatte till hallen där ännu mer folk slöt upp. Det var nog uppåt 100 pers som tog emot laget med marschaller, isfacklor, flaggor, konfettibomber och sång! Riktigt uppskattat av både spelare och ledare var det. Jag fick SMS från Appelgren där han tackade för ett magiskt mottagande och hyllade Boissupportrarna som toppklass i hockeyettan. Han bad mig också tacka alla som dök upp!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 april, 2021 den 16:14:
Hoppas att så många som möjligt sluter upp i vår hyllningskortege! Vi samlas vid Hassletappen vid 19,45 för att sedan åka kortege med laget till ishallen och hylla dom där!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 april, 2021 den 16:13:
Tack Jan-Erik!

Hoppas ni läst krönikan på Bois hemsida, men det finns givetvis mycket mer att skriva om bragden. Det tydligaste är dock vilken enorm coach Andreas Appelgren måste vara. Han har tränat Bois under tre hela hockeyettansäsonger:
* 07/08 vann vi kvalserien.
* Förra säsongen var känslan att vi skulle nått kvalserien om inte playoff 3 avbrutits.
* Denna säsongen är vi i kvalserien igen.
Betänk då att Bois endast nått kvalserien 2 (3 med förra inräknad) så inser man att Appelgren är mannen bakom alla Bois största framgångar senaste 20 åren.
Slå på/av denna metaruta.
Jan-Erik Karlsson Jan-Erik Karlsson skrev den 10 april, 2021 den 08:49:
Väldigt imponerande av Bois att ta ner Boden i 2 raka, nu kvittar det vilka 2 andra som går till kvalserien det kommer att stå mellan Bois och Nybro. Grattis.
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 9 april, 2021 den 23:58:
”Omöjliga” Boden besegrades med 9-2 över två matcher. NIO-TVÅ!!! Hade någon sagt det den 1:e november, just efter att BoIS förlorat hemma mot Surahammar, hade jag varit mycket tveksam. Men nu står vi här, i en kvalserie!
Och vi går in i den med ordentligt med vind i seglen.

Nu är det bara mosa på!! Ett helt års hårt slit och arbete ska få sitt utlopp i sex matcher.
Vinn hemma och knyck några poäng borta så välkomnar vi HV71, AIK och andra storheter till Mariestad till hösten!
Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 9 april, 2021 den 20:21:
Så sjukt kul, men denna match hade ju kunnat gå hur som helst… Men vilka krigare vi har som aldrig någonsin slutade åka skridskor… Känns som att resan hemåt känns som en tur till Kumla…

Stort tack Boisen och nya tag på onsdag…
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 9 april, 2021 den 20:16:
Grattis! Storartat! Lycka till i kvalserien!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 april, 2021 den 17:18:
Tack Göran! Ska jag vara ärlig så har laget överraskat också mig! Visst har jag sett att det finns en hög kapacitet, men jag trodde laget var för ungt och oerfaret för att kunna prestera så bra hockey under så lång tid. Under slutspelet så kan man dessutom se en klar uppåtgående trend vilket lovar gott. Men ikväll lär bli den svåraste matchen hittills. Boden är stora favoriter med mängder med klasspelare, ikväll lär de dessutom gå all in. Kan inte bli så mycket tuffare än så…
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 9 april, 2021 den 15:55:
Lycka till ikväll! Laget har chansen att smälla experterna på fingrarna! Imponerande så här långt.
Slå på/av denna metaruta.
Susanna Johansson Susanna Johansson skrev den 7 april, 2021 den 17:37:
Fått bekräftat nu att det är 18.00 som gäller för matchstart på fredag
Slå på/av denna metaruta.
Susanna Johansson Susanna Johansson skrev den 7 april, 2021 den 16:29:
Kollade hockeyettan play nu och där står det att sändningen börjar 17.50
Slå på/av denna metaruta.
Susanna Johansson Susanna Johansson skrev den 7 april, 2021 den 16:27:
Nu vet jag inte vad jag ska tro om starttid. Står 18.00 på swehockey och Pontus sa 18.00 till mig igår men går jag in på Aftonbladet så står det att sändningen börjar 18.50
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 april, 2021 den 16:14:
Ni som inte sett det, här kommer Bois resplan.

Träning idag förmiddag i Mariehus arena, avfärd med lunch i Arboga. Matstopp i Hudiksvall innan man anländer i Örnsköldsvik ikväll för övernattning. Imorgon träning i Ö-vik på morgonen innan man åker de 36 återstående milen till Luleå där man övernattar till fredag. Morgonträning där och sedan förberedelse inför match. De sista 3½ milen till Boden åker man så man kommer dit lagom för matchvärmning och sedan nedsläpp kl 19. Föreningen ger killarna bra förutsättningar för att kunna leverera bra ishockey!
Slå på/av denna metaruta.
Dela på facebook
Dela på twitter