Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
C.G C.G skrev den 8 januari, 2021 den 10:12:
Har inte missat!
Nu när tempen höjs vill man ju läsa (eller titta på) något nytt varje dag helst. 🙂

Vad gäller Adam bör man nog vara realistisk i sina förväntningar.
Första matchen på 10 månader, nytt lag, stor rink, seniorhockey…
Men ge honom lite tid så får vi nog se både poäng och bågnande sarger runt om i ishallarna! 💪🏽🥊😄

Bara det faktum att ”tuffe uffe” följer bois på swehockey är ju kittlande! 😁
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 januari, 2021 den 22:52:
Ni har väl inte missat den filmade intervjun med Adam på Bois hemsida! Visst blir man sugen på att se honom spela också?! Bara 3 dagar till allettanpremiären nu! Vill man se det spikade spelschemat så finns det på stats.swehockey.se.
Slå på/av detta i metarutan.
C.G C.G skrev den 7 januari, 2021 den 11:09:
Ser fram emot en intervju!
För att inte tala om nedsläpp på söndag.
Nu börjar det på riktigt. 💪🏽
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 januari, 2021 den 23:24:
Nu ska han ha gjort det! Inte sett honom själv dock, men skulle anlända idag om jag förstod det rätt.
Slå på/av detta i metarutan.
C.G C.G skrev den 5 januari, 2021 den 18:57:
Har han hunnit landa? Frälsaren? 😄💪🏽🇺🇸
Slå på/av detta i metarutan.
bobbo bobbo skrev den 4 januari, 2021 den 17:36:
Känns som en bra lottning för Bois. Vinn hemma och sno några matcher på bortaplan, så blir det bra! HEJA BOIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 31 december, 2020 den 22:25:
Jag satte mig och pratade med en som kan amerikansk hockey. Han berättade att att USHL är den högsta juniorligan i USA och att OHL är högsta juniorligan i Kanada (ihop med WHL och QMJHL som är på samma nivå fast i andra delar av Kanada).Det finns mängder med ligor där, så att spela i den högsta ligan och dessutom i en ledande roll i en divsionsvinnare som Adam haft indikerar att det är bra klass på Adam. Han tyckte att Adam borde ha goda förutsättningar för att bli en tongivande back i laget. Han menade att det var en av ettans mest spännande värvningar, men att det finns inga garantier för succé, det gör det aldrig.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 31 december, 2020 den 18:39:
Bois värvar in Adam Samuelsson, legendaren Ulfs son. Han är en välväxt (197 cm, 109 kg) back som främst är defensiv men som också kan spela offensivt. Anses som en stor talang och har bland annat spela J18-Vm för USA. Läs intervju med honom på Bois hemsida!
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 december, 2020 den 21:20:
Jag har tagit ett nyårssnack med Calle Johansson, finns på hemsidan!
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 december, 2020 den 23:29:
Idag vill jag credda Erik Wallskog på MT som tog ett ovanligt grepp och gick igenom topp tio i Oxarnaligan så här långt. En mycket läsvärd och träffsäker sådan dessutom!
Slå på/av detta i metarutan.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 24 december, 2020 den 09:56:
God Jul på er alla hockeysuportrar!
Slå på/av detta i metarutan.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 22 december, 2020 den 16:56:
Jag hoppas på Forshaga men tror Lindlöven.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 december, 2020 den 22:36:
Bara för skoj: Vilket lag av Forshaga och Lindlöven tror ni går till allettan? Vinner Lindlöven tre poäng mot Grums i sista matchen fixar de allettankontraktet. Löser dom det?
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 december, 2020 den 16:09:
Bobbo —> Bra fråga! Kanske ligger lite i det, men hoppas/tror Appelgren kan få ordning på en som inte jobbar hemåt.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 december, 2020 den 14:53:
Tycker du Wänghult är så dålig i hemjobbet? Att han inte kommer få samma istid tror jag inte han förväntar sig, han måste väl ändå förstå att han är i en annan konkurrenssituation om han kommer till Bois. Jag tror att han skulle vara en utmärkt värvning då han tillför tyngd och ett bra passningsspel.

Kikar vi på de med lite rutin uppifrån av de jag listade så är det utöver Wänghult bara tre namn som kan visa upp det: Olsén, Lennartsson och Norberg. Av dessa är det väl Lennartsson som är den med högst klass, men också Olsén hade varit en bra värvning.
Slå på/av detta i metarutan.
bobbo bobbo skrev den 19 december, 2020 den 13:27:
Ang. Söderlund så minns vi alla hur bra han kom in förra säsongen i allettan. Mot tuffare motstånd. Jag tycker som Krister att han blivit mycket bättre defensivt den här säsongen. Tror att han kan blomma ut offensivt igen. Sen ser man ju en riktigt positiv utveckling på Fjellström nu. Två riktiga offensiva sparkapital i Bois!
Slå på/av detta i metarutan.
bobbo bobbo skrev den 19 december, 2020 den 12:17:
För övrigt så tycker jag att Bois ska kika efter en riktigt rutinerad och etablerad spelare, om de ska förstärka! Gärna med allsvensk rutin. I allettan kommer det bli tightare och tuffare och många av de spelare som ni räknar upp har inte varit med i såna matcher alls. Nä, mer rutin in om det ska värvas.
Slå på/av detta i metarutan.
bobbo bobbo skrev den 19 december, 2020 den 12:15:
Så ni menar att Wänghult ska få spela 2 min i varje pp och ha 30 minuters speltid i Bois, som han får i Kumla? Jag tycker inte att han passar i ett kollektiv som Bois där alla måste jobba arslet av sig även defensivt. Nej från min sida, om han inte kan underkasta sig jobbet som krävs. Gör han det kan han få en chans.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 december, 2020 den 11:48:
Söderlund jobbar stenhårt och är nyttig i spelet defensivt, men det är ju inte därför han är i laget. Han är här för att producera. För att göra det så måste han dock få lägen att göra det, och jag tycker han serveras alldeles för få pass av kvalitet för att göra det. Kedjan får inget tryck i anfallsspelet, man blir snabbt avväpnade och lägena uteblir. Med Wänghult får kedjan ett annat tryck i spelet och han är också en utmärkt passningsspelare så jag är övertygad om att Söderlund då skulle få betydligt fler lägen att förvalta. Och lossnar det för honom så finns en enorm potential, han har inte bara ett bra skott utan också riktigt bra skills. Han är både teknisk och har bra blick.
Slå på/av detta i metarutan.
C.G C.G skrev den 19 december, 2020 den 11:38:
Håller med dig att det är i andrakedjan det behöver hända något.
Men det är svårt, för vart sätter man den som får flytta på sig?
Personligen tycker jag Söderlund varit alldeles för blek. Men om exempelvis Wänghult skulle ta hans plats, vart sätter man då honom?

Ingen lätt uppgift, men det är väl det Appelgren o co har betalt för. 😁
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 december, 2020 den 11:02:
C.G –> Förstakedjan funkar som du säger alldeles för bra för att splittra, där har vi en leading line som kommer kunna producera mot samtliga lag.

Tredjekedjan med Elgestål-Willig-Fjellström har funkat bra på slutet, framför allt Fjellström har ju blommat ut i den omgivningen. Två väldigt fina assist två matcher i rad nu.

Fjärdekedjan gör sin uppgift bra, de är ju inte producerande men spelar enkelt och får ofta ner pucken i anfallszon.

Det är andrakedjan jag vill se mer av. Var för sig är det väldigt skickliga spelare men de har svårt att få spelet att stämma. Det är därför här jag skulle vilja se en ny pjäs in, helst kanske en center. Om vi då får önskedrömma och får in Wänghult så skulle en andrakedja kunna formeras Söderlund-Wänghult-Jidenius. Det känns som en VÄLDIGT bra kedja i mina ögon.
Slå på/av detta i metarutan.
C.G C.G skrev den 19 december, 2020 den 10:49:
KH>> Här går det undan. 🙂

Kumla-pöjkera är onekligen intressanta.
Så Wänghult eller Östergren kan vi väl sätta upp på önskelistan.

Vart tänker du att nya pjäsen skall in då?
För första-linan lär man väl inte splittra.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 december, 2020 den 10:27:
C.G –> Ser att du önskar en lista på spelare som skulle kunna vara intressanta för Bois. Det finns massor med spelare som skulle kunna vara intressanta givetvis, men om jag begränsar mig till att leta bland offensivspelare som spelar i den västra ettan och bland lag som inte når allettan så finns det fortfarande ett gäng spännande namn.

I Kumla hittar vi kedjetrion Viktor Wänghult, Oliver Arle Östergren och Daniel Lindberg som ligger etta, tvåa trea i västra ettans poängliga. Där skulle Viktor Wänghult vara den vassaste värvningen. Med sin tyngd, skridskoåkning, blick och vassa skott så skulle han tillföra en hel del. Han är dessutom rightare, en klar bonus. Arle Östergren är mer en målskytt, men har också en hel del skills, och kan liksom Wänghult spela center, något jag tror Bois önskar. Lindberg är en skicklig framspelare med bra blick, men det svagaste kortet av de tre.

I Grums så finns det två namn som är intressanta. Dels Johan Mörnsjö, en liten reptilsnabb ytter med bra sinne för mål. Det andra namnet är Pelle Hedlund, en mer kraftfull spelare med bra blick och en inte oäven målskytt. Kan dessutom spela center.

I Köping så är Kivilahti en spelare jag gärna sett i Bois. Han ryktas dock vara klar för Karlskrona redan. Linus Skager har redan lämnat Köping och är en kvick och irrationell ytter, en stor talang. Emil Norberg skulle också kunna vara intressant, en kraftfull ytter som trots sin ungdom har en del allsvensk rutin.

I Surahammar är det bara två spelare som kan komma på tal. Blake Luscombe är en bra skridskoåkare med bra teknik och arbetsmoral. André Astley Rydberg är en center med god arbetsetik som är rätt kraftfull i spelet.

I Malung är det egentligen bara Elias Jakobs jag tycker är intressant. Elias är en lång spelare som utnyttjar sin räckvidd bra. Rätt bra spelsinne också.

Sista laget i genomgången (Lindenspelarna är för formsvaga) blir Forshaga. Men frågan är om de är villiga att släppa spelare. Men gör de det är ju russinet i kakan Viktor Lennartsson. En snabb, teknisk och ändå kraftfull spelare utrustad med ett ruggigt bra skott. Dessutom rightare. Oliver Kandergård skulle också vara ett namn på önskelistan, en snabb och ettrig ytter med bra spelsinne och bra arbetsmoral. Sist ut är Henrik Olsén, en center med bra spelsinne och som är stark längs med sargerna. Spelar väldigt rutinerat.

Där har du ett gäng namn, ska jag utöka sökningen till att gälla också andra serier och positioner så får jag hålla på tills imorgon! 😀
Slå på/av detta i metarutan.
C.G C.G skrev den 18 december, 2020 den 22:55:
KH>> Trodde dom hade skärpt reglerna ytterligare. Hade känts snopet nu när det börjar hända grejer i laget!
Ska bli riktigt intressant att se hur man står sig mot lagen från södra.

Också kul att Calle öppnat för att förstärka.
En mellandagslista över de 20 hetaste namnen kanske? ?
Slå på/av detta i metarutan.
bobbo bobbo skrev den 18 december, 2020 den 21:49:
Melvin, Krister. Melvin Björklund! ? Ja, det var en skön vinst igen och att bli tvåa i serien med det här nya, unga laget är väldigt bra gjort!
Och gällande din sista mening; "The same procedure as last year, Miss Sophie? -The same procedure as every year, James!" ✌️
GOD JUL!
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 december, 2020 den 21:24:
C.G –> Nej på rak fråga om elitidrott också ska ställas in så var svaret nej. I Ishockey är det ner tom Hockeyettan som räknas som elitverksamhet.

En riktigt go seger ikväll! Kul att se Oliwer Björklund i kassen, tycker han gjorde en kanoninsats. Också roligt att de lät Manne Håkansson få göra ispremiär i a-laget.

I och med segern så är Bois före Skövde i tabellen åter en gång!
Slå på/av detta i metarutan.
Dela på facebook
Dela på twitter

Pantrunda

På måndag är det dags […]

Tack!

Stort tack till alla pantsamlare […]