Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4177 inlägg.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 februari, 2023 kl. 21:18
Bois ger det ett försök i sista, gör 3-1 och skapar lägen för fler mål, men utan att lyckas. Plockar målvakten med dryga 4 min kvar, men då kommer 4-1 i öppen kasse, vilket blir slutresultatet. Därmed så kommer Bois med stor sannolikhet få kvala sig upp som grupptvåa.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 februari, 2023 kl. 20:29
Fick tyvärr lite att göra i första periodpausen men lite rapport efter andra.
Bois inleder den första perioden riktigt svagt och Mjölby får en 2-0-ledning mer eller mindre till skänks tack vare att Bois dräller med puckar i egen zon och inte spelar rejält någonstans. Sedan spelar man dock upp sig och har merparten av spelet i den första perioden. Det är dock inte mer än ett par bra målchanser för Bois och då räddar deras a-lagsmålvakt (också överårig). Mjölby har också ett par bra lägen efter spelvändningar. Med bara sekunder kvar av första så kommer 3-0 efter en riktig målvaktstavla. En handledare från blå utan någon framför, ett nerlägg mot mål bara, som hittar in.
I den andra perioden inleder Bois bra och har ett par bra skottlägen som dock ej resulterar. Efter det drar man på sig den ena utvnsingen efter den andra och med en man mindre är det svårt att skapa något. Mjölby har ett bra powerplay, och får en del skott på mål, men Liljekvist i Boiskassen har spelat upp sig och räddar.
Ska man få med sig poäng efter denna match så måste man hålla sig på isen i tredje och spela lite mer desperat.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 februari, 2023 kl. 18:36
Ikväll spelar Bois J20 en avgörande match mot Mjölby i juniorettans näst sista omgång. Vinner Bois är man klar för spel i J20 Regional nästa säsong, något som är väldigt viktigt för att våra juniorer ska få bra matchning och steget upp till a-laget inte ska bli för långt.

Bois leder just nu serien och kommer till spel med samtliga a-lagsjuniorer och har ett starkt lag.

Serietvåan Mjölby kommer med sitt starkaste lag och har dessutom plockat med sina två starkaste a-lagsspelare, båda är överåriga. Vet ej om man får det men tydligen. Bois väljer dock inte att plocka med några överåriga.

Vill man se matchen kan man göra det via svenshockeytv på denna länk.

Jag kommer att se matchen och kommer skriva lite korta rapporter från matchen här för de som är intresserade.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 februari, 2023 kl. 22:41
Vi spelar inte vår bästa hockey, men just nu är Bois bra på riktigt. Då vinner man också när man inte spelar på topp. Bois är nu seriens formstarkaste lag, och vi har faktiskt en reell chans att utmana också om en topp 2-placering. Men då måste vi vinna den svåraste matchen vi har kvar först, på onsdag mot Dalen. Dalen är också formstarka, har besegrat både Nybro och Kalmar borta och kommer bli en ruggigt svår nöt att knäcka. Men vinner vi, då tror jag vi går rent sista tre och då kommer vi förbättra vår placering, det vågar jag lova. Men hur högt vi kommer är svårt att säga, för det känns som att det inte går att sia utgången i några matcher (utom Skövdes då).
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 19 februari, 2023 kl. 21:00
Skön seger, vart var de 2028 personerna?

Var det 1200 kanske, bara Boisare.

Kul att åka mot Vänerns pärla/Skaraborgsstolthet när det är ett långt rött streck över Låstagärdena med bilar på väg hem från derbyvinsten!!
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 19 februari, 2023 kl. 20:57
I dagens derby så såg man ju att det är klasskillnad mellan lagen. När Bois satte fart så kom ju Skövde knappt ur zon. Bois vinst är hur rättvis som helst borde blivit ännu större om Bois inte spelat så avvaktande i tredje perioden man lät ju Skövde vara kvar matchen.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 19 februari, 2023 kl. 18:56
Otroligt sköna poäng och ordningen är återställd. Givetvis extra skönt med Skövdes uttalanden i SLA inför avslutningen av grundserien i färskt minne.
Nu fick dom äta upp de orden och gå på en sedvanlig barmarksträning när det roliga börjar. Såg förövrigt att den första tranan hade synts vid Hornborgarsjön idag. Ingen slump va? 🙂

För oss som inte hade möjlighet att närvara på Billingehov ikväll, finns det något materiel från när hjältarna ropades in på isen? Upp med det isåfall, så vi får njuta hela kvällen lång.
Gillamarkeringar 7
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 19 februari, 2023 kl. 10:37
Får vi se om grabbarna bjuder igen idag och låter lillebror få gripa sista halmstrået till playoff. Eller om dom kör på i 60 minuter för då är jag övertygad om dom kör över lillebror.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 februari, 2023 kl. 10:22
Marcus —> Ja nu ser det riktigt bra ut för våra juniorer. Vinst mot Mjölby på tisdag och det är klart med spel i J20 regional nästan säsong, tar man en pinne har man det fortfarande i egna händer, men vid förlust så måste man vinna sista samt hoppas att Mjölby tappar poäng. Går allt fel får vi kvala, och det kan bli tufft.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 18 februari, 2023 kl. 20:24
Seger för J20 idag. 2 poäng att gå på sista 2 omgångarna gentemot Mjölby. Avgör de borta mot just Mjölby på tisdag? Hoppas det! Annars får man gå på 2 matcher på lördag.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 februari, 2023 kl. 19:50
Matchen igår: Klockren defensiv, Visby hade 2-3 målchanser på hela matchen, det är ruggigt starkt. Offensivt var det sämre, visst hade vi drygt 10 vassa målchanser, men avsluten var för tama. Nej det blir avslutsträning i veckan för laget.

Nu om kanonvärvningen igår: André Astley
Precis en sån center Bois saknat hela säsongen. En center som är komplett. Mycket bygger på hans fina förmåga att läsa spelet, det gör att han både kan spela fram bra, men också stänga defensivt. På så sätt blir han både ett offensivt hot och en defensiv klippa. En spelare man kan slänga in i slutet både när man vill jaga mål själva, eller bevaka en ledning. Dessutom en av ettans starkaste tekare, något vi också är i stort behov av. Tänk att få börja med pucken i powerplay istället för att få börja med att hämta den i egen zon. Eller börja med att få ut den i boxplay osv. Dessutom en bra kille med säsonger som lagkapten, rutin från spel högre upp och allmänt en klippa ute på isen i alla lägen. Spelade med en rapp ytter i form av Hampus Pettersson och en riktig sniper i form av Lukas Söderlund. Låter inte det som Erik Olsson och Anton Blomberg?
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 16 februari, 2023 kl. 10:50
Var väl en av dom tråkigaste matcher på länge igår. Sändningen var ganska medelmåttig precis som avsluten var. Tradionens makt är stor inom sporten Lillebror ser ut att bli sist i allettan och återtåget stannar åter kvar på perrongen. Inte ens en meriterande tränare fick dom framåt.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 15 februari, 2023 kl. 16:17
Kommer bli tufft att slå Visby på bortaplan. Men kan man lira som man gjort senaste tiden så borde det räcka. Dags för sportchefen att krita på en fortsättning med Ronny och Isgren som tränare nästa säsong också. Ikväll är det ju sista chansen för lillebror att ta sig vidare. Karlskrona är ju allettans största besvikelse än så länge. Förlorar lillebror så försvinner säkert nån spelare till andra lag. Eftersom det sparas pengar då.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 februari, 2023 kl. 22:03
Fun fact om de tre senaste matcherna:
* Johan Frick har gjort mål i alla tre matcherna!
* Vi har släppt in noll mål i boxplay på 20 utvisningsminuter. Däremot har vi gjort ett framåt.
* Vi har gjort 3 mål i powerplay på 18 utvisningsminuter.

I matchen mot Nybro var förstakedjan poängstarkast.
I matchen mot Kalmar var andrakedjan poängstarkast.
I matchen mot Halmstad var tredjekedjan poängstarkast.
Känns ju bra att alla kedjor kan kliva fram!

Isac Ohlsson har vunnit målvaktsmatchen mot tre av ettans bästa målvakter (Robin Johansson, Alexander Nilsson och Jacob Crespin) med över 7 procentenheter (7,79%, 7,07% och 8,56%) varje match.
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 12 februari, 2023 kl. 22:10
Vad ska man säga om Halmstadsmatchen så här med lite distans? Jo att det var en jäkla holmgång med chanser som stod som spön i backen åt båda håll. Underhållande absolut, men jag tror inte någon av tränarna var supernöjda med försvarsspelet, framför allt i mittzonen. Mina plus och minus på Bois:
+ Snabbheten i omställningsspelet, det gick undan från att vi erövrade pucken till vi var i anfallszonen.
+ Kreativiteten när vi etablerat spel i anfallszonen. Halmstad är starkt organiserade men vi skapade ändå mycket lägen även när de kommit hem med alla spelare.
+ Anton Blomberg! Vilket skott han har, och vilka passningar han lägger! Klart bästa matchen i Boiströjan för hans del.
+ Powerplay fortsätter leverera. Ett mål på tre försök är mer än godkänt.
+ Boxplay 100%-igt igen. Vilket lyft det fått de senaste 7-8 matcherna, var ju minst sagt svagt hela säsongen fram tills dess.
+ Isac Ohlsson. När Boisare sitter och jämför honom med Tobias Sandberg i chattgruppen då förstår man hur bra man tycker han är. Spelar med ett otroligt lugn och säkerhet nu, tänk vad lite självförtroende kan göra!

Nu till minusen!
– Vi hade svårt att få stopp på Halmstad i mittzonen, de sågade igenom oss alldeles för lätt.
– Halmstad vann en del kamper framför vårt mål, där har vi varit starka annars det sista.
– De fick för många fria skottlägen högt i skottsektorn.
– Vi hade stora problem med Robin Dahse. Visst är han stor och stark men man måste väl hitta på något knep för att stoppa honom? Dubblera oftare? Han spelade ju varannat byte i stort sett så måste ju få honom trött på något sätt. Men detta kanske mest är ett plus för honom när jag tänker efter…

Fyll på med saker jag glömt!
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 11 februari, 2023 kl. 09:05
Man kan inte säga annat än att Blomberg gör jävligt snygga mål. Inte den spelare som jobbar stenhårt i det defensiva. Men bra spelsinne i motståndarnas egen zon. Jag som är så gammal kommer ihåg Kenta Nilsson och Micke Nylander två spelare som var livsfarliga åt både håll. Blomberg är lite åt det hållet nästan så man behöver markera honom i egen zon.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 februari, 2023 kl. 23:40
Offensiva skills finns det i alla fall gott om i Bois anno 22/23. Fem spelare topp 23 i allettans poängliga, och Johan Frick har gjort flest mål av alla backar. Detta såg man inte komma i höstas då vi levde på en stark förstafemma!
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
bv bv skrev den 10 februari, 2023 kl. 21:33
Jävligt sköna poäng i Halmstad. Blomberg kung med 2+2! Vilka mååååål!!! Starkt att vinna med Per Gessle som domare som gjorde allt han kunde för att Halmstad skulle få poäng. Dahse gnällde heeeeeeeeeela matchen och domarn pallade inte trycket. Men tre sköna poäng in på kontot!
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 februari, 2023 kl. 14:40
Nu var det för länge sedan vi spelade så nu var hockeysuget tvunget att fyllas. Därför ägnade jag 4-5 timmar av gårdagen åt att se om Kalmarmatchen och kartlägga Bois spelare för spelare. Här är facit!

Tacklingar:

Frick 6
Erik Olsson och C-J 3
Lindén och Wistén 2
Broeng, Malma, Manne, Tellan, Axelsson, Blomberg och Herman 1
Kommentar: Frick spelar överlägset mest resolut, i övrigt inte så jättemånga tacklingar som jag trodde. Kalmar spelade mer fysiskt (fult!).

Passningar rätt/fel:
Broeng 25/2
Lindberg 24/2
Wistén 23/2
Aronsson 22/4
Malma 18/3
Simon 16/1
Tellan 15/4
Lindén 14/2
Manne 13/2
Otto 10/0
Frick 10/1
C-J 8/0
Niska 7/0
Herman 7/0
Lukas 7/2
Axelsson 5/1
Blomberg 4/1
Erik 3/0
Kommentar: Tredjeformationen saknar en riktig playmaker. Broeng och Aronsson står för en stor majoritet av uppspelen med kvalitet. Andraformationen lirar mest.

Brytningar högt+lågt (egen zon)

Lindén 6+1
Frick 0+5
Lukas 2+2
Tellström 2+1
Lindberg 2+1
Manne 2+0
Wistén 1+1
Blomberg 1+1
Aronsson 1+0
Broeng 0+1
Otto 1+0
Lundin 0+1
C-J 0+1
Kommentar: Jag var väldigt hård med bedömningen av brytning i egen zon, man var tvungen att verkligen erövra pucken, inte att motståndaren fipplade och man kunde ta den. Men visar tydligt at Frick är den som är starkast i man-man-spelet i egen zon och att Lindén är den som vinner klart mest offensivt och från det blir det ofta bra målchanser.

Skott
Tellström 7
Broeng och Aronsson 6
Lukas 5
Malma 4
Lindén och Wistén 3
Frick, Manne, Axelsson, Otto och C-J 2
Simon, Lindberg, Blomberg, Olsson och Niska 1
Kommentar: Tog även skott som kanske gick utanför, svårt att se. Men Tellan kommer oftast till bra avslutslägen. Broeng och Aronsson fick igenom skotten bra genom att röra sig i sidled. Blomberg får för få pass, så han får för lite skottlägen.

Skottäck
Simon 3
Frick, Broeng, Lindén, Lukas, Wistén och Blomberg 1
Kommentar: Var inte supermånga block, men mycket berodde på att Kalmar inte sköt när de hade någon i vägen. Men Simon blockar som vanligt mest.

Tekningar vunna/förlorade
Lindberg 7/3
Lukas 14/15
Otto 6/9
Wistén 1/4
Lundin 3/9
Kommentar: För många förlorade tekningar, den enda som gick plus var Lindberg. Lundin kanske behöver avlastning som tekare?

Målvakt Isac Ohlsson
Skott utifrån 15
Närskott 8
Gå ut bakom mål: 6 lyckade/0 misslyckade
Kommentar: Gav någon omotiverad retur, annars hur stabil som helst
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.