Oxarnas gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
Göran Strid Göran Strid skrev den 7 juni, 2020 den 13:11:
KH, Inga invändningar mot den sakkunskapen! Håller helt med om Troja och de problem man verkar stå inför, vilket förvånar en del faktiskt med tanke på den styrkan föreningen har. Krif har tveklöst jätteproblem och är Kalmars saga slut för den här gången också? Det verkar så. Nu ser man fram emot din granskning av norra och östra grupperna!
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 juni, 2020 den 11:23:
En lång genomgång av de starkaste trupperna i den södra ettan just nu. Håller ni med?
kmhockey.se
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 juni, 2020 den 22:54:
Peter –> Intressant med en transatlant, det har vi inte haft många i Bois. Skulle absolut kunna vara något, även om hans stats ser lite sådär ut utöver föregående säsong. Lite sämre ligor han spelat i.
Slå på/av detta i metarutan.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 5 juni, 2020 den 22:25:
Vad tror ni om Kristoff Kontos som 1e center?

https://www.eliteprospects.com/player/45545/kristoff-kontos
Slå på/av detta i metarutan.
Göran Strid Göran Strid skrev den 5 juni, 2020 den 18:11:
Så här tycker jag kring Kristers funderingar kring Västra just nu på sin blogg.
1. Mariestad – men visst är det så även just nu!
2. Borlänge – jag tycker du övervärderar lite här!
3. Forshaga – kan bli en nätrullare! Spännande!
4. Skövde – önskan men också realism! Underdog!
5. Lindlöven – lyfter dem mer än vad du gör!
6. Grums – nja, visst en bra trupp just nu, men den är övervärderad av dig, tycker jag.
Och därefter lika utom Linden. Malung ett nytt Sura? Heders åt Sura som i alla fall försöker! Kumla som vanligt ett riktigt grått lag i botten, men klarar sig. Linden klarar sig detta andra år som Krister tycker, men kommer inte komma lika långt upp! Nyköping som vanligt höll jag på att skriva. Kan bli allt från bottenplats till kring mitten. Att de aldrig lär sig? Kanske jag tar plats på detta forum, som istället skulle ha skrivits på KH:s blogg men det gick inte, så håll till godo ändå!

Så tycker jag!
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 juni, 2020 den 14:11:
Tobbe –> Tycker du att jag siktar för högt? Tror man måste sikta mot en spelare från allsvenskan som kan tänka sig att ta ett steg tillbaka för att få ett lyft i utvecklingen. Men vi får väl se.
Slå på/av detta i metarutan.
Tobbe Tobbe skrev den 5 juni, 2020 den 11:44:
Krister –> Ja den lista med spelare du räknar upp vore inte fel.. MEN det är nog första gången jag tycker du svävat iväg! Tycker istället Hedlund var rätt nivå vi kunde sikta på.. Han hade out i kontraktet till allsvenskan och det högg inte någon klubb.. Men Calle får gärna överraska igen! 😊
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 juni, 2020 den 22:13:
Jag bloggar ju på kmhockey.se numer, tillsammans med Mats Tjernström. Där kan du läsa, men du kan inte skriva inlägg utan att vara inloggad. Jag skulle kunna lägga upp ditt inlägg som ett gästinlägg åt dig där om du vill, annars kan du skriva här.
Slå på/av detta i metarutan.
Göran Strid Göran Strid skrev den 4 juni, 2020 den 21:46:
Krister, jag återkommer, men på vilken sida? Här eller din blogg? Jag kommer inte in där trots flera försök! Btw, jag gillar din argumentation för rankingen som du tycker lagen skall ha.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 juni, 2020 den 20:03:
Göran –> Hur vill du ranka lagbyggena just nu? Nyfiken!
Slå på/av detta i metarutan.
Göran Strid Göran Strid skrev den 4 juni, 2020 den 19:26:
krister, bra skrivet om lagen i västra! Håller inte helt med om rankingen, men ändå! T ex Lindlöven, Grums och Forshaga ligger lite fel, tycker jag.
Slå på/av detta i metarutan.
Göran Strid Göran Strid skrev den 4 juni, 2020 den 16:41:
Angående Pelle H, jag tycker Bois gjorde helt rätt med att släppa det hela! J:a bra markering! Jag tycker Pelle H bör fundera på vad han gjort, borde ha gjort och tänkt efter före.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 juni, 2020 den 15:15:
Skoglund
Bois är rankat som näst bästa hockeyettanlag, vi ligger på plats 174 av de 250 bästa lagen i Europa.
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 juni, 2020 den 15:13:
Majoriteten av klubbarna är för att starta upp seriespelet även om det blir utan publik.
Hockeynews
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 juni, 2020 den 14:48:
Tobbe –> Ja riktigt surt med Pelle, men pengarna han kostade finns ju kvar och det finns fortfarande en hel del spets kvar att leta bland så förhoppningsvis hittar Calle något riktigt bra att ta in istället.

Av de tre du nämner så är ju Max Lalander inte ens igång med träning än efter en långvarig skada, så han tycker jag inte vi ska ta in. Joakim Nilsson är ingen spets som duger i Bois. Kandergård hade varit bra men står under kontrakt med Forshaga så han är körd.

Här är mina förslag:
Joakim Axman från Strömsbro
Oscar Milton, AIK
Henrik Rommel, AIK
Oscar Pentler, Almtuna
Carl Åsell, Almtuna
Filip Cederqvist, Karlskoga
Anton Johansson, Vita Hästen
Oliver Nordberg, Vita Hästen
David Åslin, Vita Hästen
Daniel Andersson, Kristianstad
Måns Carlsson, Mora
Tim Wahlgren, Timrå
Oliver Fjellström, Timrå
Felix Olsson, Tingsryd
Jesper Johansson, Västerås
Alexander Lunsjö, Västerås
Slå på/av detta i metarutan.
Tobbe Tobbe skrev den 4 juni, 2020 den 09:19:
Så surt att det sket sig med Hedlund, men tror han kommer till all-ettan och/eller dagen innan transfer-stopp. Nu frigjordes en del pengar… tre förslag på spelare som har näsa för mål och jag tror skulle kunna flytta hit… Rutin och målsinne Max Lalander (Lindelöven) eller två unga som skulle kunna ta nästa steg hos oss, Oliver Kandegård (Forshaga) eller Joakim Nilsson (Kumla). Nej de är kanske inte stjärnor men tror på speciellt Kandegård.. Kom igen Calle – fyll luckan, så tar vi Hedlund till All-ettan 😉
Slå på/av detta i metarutan.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 3 juni, 2020 den 18:20:
Jesper o Krister. Denna insamling är till supporterspelaren och inte till någon övergångssumma till Grums. Upplägget är exakt som förra säsongen med den skillnaden att vi har ca en miljon idéer som förhoppningsvis gör att vi kan få lite 💵…
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 3 juni, 2020 den 13:34:
Jesper –> Vi i Oxarna kommer att arrangera en insamling för Pelle Hedlund, mer info kommer under nästa vecka skulle jag tro.

Marcus –> Om det är så vet jag faktiskt inte, men skulle inte tro det. Vet att Boisspelare haft kontrakt med längre tid kvar och ändå har allsvenska klubbar förhandlat med dom.

Tobbe –> Ja visst har Calle med tanke på den stora generationsväxlingen gjort ett kanonjobb.Laget är i nuläget hela 3½ år yngre i snitt, men också 3 kg lättare. Kommer att bli ett mer tempostarkt lag och det tror jag öppnar upp för ett spel som passar Appelgrens sätt att spela bättre egentligen. Han vill ha mer fart och intensitet och det kommer han definitivt att få. Sedan kommer vi kanske väga lite lätt, men Appelgren hävdar iaf att det inte kommer att bli något problem. Får vi in en stark center/ytter till, typ Dogge (som jag fortfarande inte gett upp hoppet om) så kommer vi definitivt att vara i den absoluta toppen av ettanlag. Tranås, Nybro och Borlänge är de enda lagen som kan konkurrera.
Slå på/av detta i metarutan.
Tobbe Tobbe skrev den 3 juni, 2020 den 12:45:
Vilket jobb Calle har gjort!!! Kanske ska bli oroliga att klubbar börjar rycka i honom.. 😳 Utgår från att det löse sin med Hedlund, då har vi verkligen ett lag som vi kan hoppas på. Skön generationsväxling utan att tappa slagkraft, det vi tappar i rutin tar vi igen med speed och talang tror jag. Enda negativa är väl att vi tappar lite "Mariestadshjärta". Men vill vi uppåt så känns det som rätt väg att gå i några år. Jag tänker på juniorverksamheten kommer ju också haka på ett snäpp upp och A-laget tar ett steg upp… så Mariestads-produkter kommer att komma fram om vi supporters ger det något år och fortsätter att gå på matcherna. Har inte full koll, men Krister du har ju superkoll, min känsla är att om pluggen skulle dras för Karlskrona så är vårt lag mest slagkraftigt av etta-lagen just nu… (vet att vi rankades trea) #biostillalsvenskan
Slå på/av detta i metarutan.
Marcus Lundgren Marcus Lundgren skrev den 3 juni, 2020 den 10:09:
Krister: Ja, ett tillägg är väl att det oftast brukar vara så att man kan förhandla med andra klubbar när det återstår en viss tid av kontraktet (typ 6 månader).

Jag var inte och fiskade efter att Bois skulle gjort något fel, tycker bara det är intressant att det hänt nu två gånger i veckan.
Slå på/av detta i metarutan.
jesper jesper skrev den 3 juni, 2020 den 09:54:
Finns de intresse för att starta en insamling om de nu skulle behövas en summa för att få hit Pelle?
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 3 juni, 2020 den 00:05:
Alla spelare har ju kontrakt tom april, och det skrivs ju mängder med nya innan dess så det lär ju vara tillåtet. Och i detta fall ska Bois inte ens ha känt till att det fanns ett gällande kontrakt om man får tro det som skrivs i MT.
Slå på/av detta i metarutan.
Marcus Lundgren Marcus Lundgren skrev den 2 juni, 2020 den 22:11:
Någon som vet hur det fungerar med kontrakt i hockeyettan? Jag vet i många andra ligor/sporter så är det inte ens tillåtet att förhandla med spelare under kontrakt. Finns det några sådana regler i hockeyettan?
Slå på/av detta i metarutan.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 juni, 2020 den 22:04:
Göran–> Ja Pelle Hedlund är en riktig spetsvärvning som kommer tillföra mycket till laget. Jag antar att det blir en förhandlingsfråga mellan klubbarna, det löser sig säkert.
Slå på/av detta i metarutan.
Göran Strid Göran Strid skrev den 2 juni, 2020 den 19:12:
Vilken kanonvärvning med Pelle H! Trodde han var given i ett allsvenskt lag, men är han verkligen klar? Grums lär inte släppa honom bara så där, när han precis skrivit kontrakt?
Slå på/av detta i metarutan.
Marcus Lundgren Marcus Lundgren skrev den 2 juni, 2020 den 18:43:
Intressant att Pelle verkar ha kontrakt med Grums över nästa säsong: https://hockeynews.se/articles/14606/?fbclid=IwAR2_IliR_EkBmQ5mA4hg5gASOTq9WmUFEqIWr7qHXGHgoBDQDUIXSNq_8NA
Slå på/av detta i metarutan.
Dela på facebook
Dela på twitter