Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3909 inlägg.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 11 oktober, 2022 kl. 10:41
Krister==> Håller med i det du skriver, tycker dock att det släpps till lite för mycket bra chanser i 3e perioden. Forshaga tilläts komma in på kassen för mycket och det hade inte varit orättvist om de fått en kasse. Skönt att vi hade en storspelande Malmborg.

Reflektionen jag gjort kring Erik Olsson och Andreas Axelsson är att de hade en ny center mellan sig i Herman Lundin- frågan är hur mycket det har att göra med att de utmärkte sig?!?!?!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 10 oktober, 2022 kl. 20:18
Kanske stämmer det att NCDC är den tuffaste juniorserien i USA. Det kan vara förklaring till att Leon presterar långt ifrån vad jag är van vid vid hans tidigare juniorspel i USPHL. Kanske är Calle i Bois just nu inteså jätteintressant att Leon skall komma och provspela i Bois. Kan det vara så att den mycket tuffa konkurrensen i denna serie fortfarande kan göra honom intressant för spel i Bois. Undrar om jag får chansen att få svar på den frågan.
Gillamarkeringar 15
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 oktober, 2022 kl. 18:49
Lite kort om gårdagens match:
* Kreativt och bra anfallsspel, framför allt i första perioden men också stundtals i de andra två perioderna.
* Bättre försvarsspel än i de två tidigare matcherna, framför allt var man starkare framför egen kasse.
* Mycket sämre powerplay. Det gick betydligt långsammare med passningarna, delvis kanske då man var sönderlästa, men man måste kunna hålla ett bättre passningstempo ändå så får man boxen i rörelse och de får svårare att täcka av alla avslutsvarianter.
* Sämre effektivitet. Med tanke på alla lägen man skaffade sig så borde man ha gjort i alla fall fem mål framåt. Sedan storspelade Eric Forsberg, men man måste kunna göra fler mål.
* Boxplay spelade utmärkt, riktigt bra skottäckningar av spelare som Tobias Aronsson, Erik Olsson och Andreas Axelsson.

Spelarkritik då? Min topp femma och målvakt:
* Jesper Lindén överlägset bäst på isen. Målskytt, men skapade också chanser i i stort sett varje byte. S-n vad stark han är i man-man-duellerna!
* Erik Olsson slet som ett djur. Åkte sig till lägen, checkade grymt över hela isen, täckte som sagt var skott och var allmänt nyttig.
* Andreas Axelsson gjorde sin bästa match. Vann massor med åkdueller, bröt in på kassen och skapade flera målchanser, har ett helt annat driv i år!
* Jesper Broeng suverän som spelfördelare, spelar hela tiden smarta pass.
* Tobias Aronsson gjorde sin bästa match defensivt. Stark i man-manduellerna och löste många trånga situationer bra.
* Anton Malmborg! Spelar han så som han gjorde idag så har vi verkligen fått in en bra ersättare för Sandberg!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 9 oktober, 2022 kl. 21:25
Leon och hans Islanders åkte på sin sjätte förlust på sju matcher. Totalt en poäng för Leon. Jag kommer att avstå att skriva om resultaten om inte någon positiv förändring sker inom snar framtid.
Gillamarkeringar 16
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 9 oktober, 2022 kl. 15:26
Snyggt att ni uppmärksammar jubilaren! Det är inte många lag som har förmånen att ledas av en sådan kultbärare, och han har tagit över stafettpinnen på bästa sätt.
Stort grattis till 400!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 oktober, 2022 kl. 19:53
Imorgon tänker vi i Oxarna hylla Bois store lagkapten Johan Frick som gjorde sin 400:e match för föreningen i onsdags. Jag hoppas att fler vill hylla honom, gärna med någon kommentar här i gästboken! Vad har ni för minnen av honom? Vad tycker ni han står för? Varför är ni glada över att han varit klubben trogen i hela sin karriär? Eller om ni helt enkelt bara vill skicka en hälsning. Mata på!
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 oktober, 2022 kl. 11:59
Håller med dig Mikael! Backarna måste snabbare till puck, leverera pucken snabbare och med precision. Samtidigt så måste forwards vara på plats för att ta emot passen också, vilket var sämre denna match jämfört med förra matchen, är ju ett samspel. Båda målen följer ju av att man inte spelar sig ur egen zon trots att man har pucken under kontroll.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 6 oktober, 2022 kl. 09:56
Starkt att ta två pinnar på bortaplan mot Surahammar. Dom är som många andra lag svårspelade på bortaplan. Dom har några duktiga lirare. Lukas Larsson tycker jag har börjat riktigt bra i serien. Malmborg i målet ser också stabil ut. Lite frågetecken på spelet i egen zon tycker backarna spelar fast sig emellanåt. Men är långt kvar av säsongen
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 oktober, 2022 kl. 22:50
Seger med 3-2 efter sudden! Detta var verkligen en stenhård och tuff tillställning mot ett Surahammar som enligt deras tränare gjorde deras klart bästa match för säsongen. Tycker Sura visade upp samma klass på spelet som gjorde dem framgångsrika förra säsongen. Bois kan bättre, vi hade svårt att få långa anfall mot ett Sura som smart chippade ut pucken så fort de fick tryck på sig. Bois fick börja om hela tiden och därmed inte sånt tryck som man vill ha. Starkt ändå att vinna, och powerplay är ju magiskt bra!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 5 oktober, 2022 kl. 18:17
En ganska svår bortamatch idag. Sura på borta is är inte lätt. Ska bli spännande att se om grabbarna kan lira ännu bättre idag. Real Skövde ik borde med sitt lag vinna ganska lätt mot Lindlöven.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 5 oktober, 2022 kl. 11:08
Har kollat igenom en av dom stora favoriternas seriepremiär . Nämligen Real Skövde Ik. Wallin i målet lär ju behöva höja sin lägsta nivå. Han blandar och ger som vanligt. Kanadicken Josh vad han nu heter i efternamn såg ut på tv-bilderna som han hade ganska dålig skridskoåkning. Ska dom vara med och gå långt i vår så har Staffan lite att jobba på.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 oktober, 2022 kl. 10:57
Ingvar; Hoppas!

Sett halva matchen mellan Tranås och Surahammar och vart väl inte superimponerad av Suras insats, men kan också bero på att Tranås gjorde det bra givetvis. Tranås spel liknade Bois, där de försökte fylla på med backar och det passade Surahammar illa, deras igelkottförsvar hängde inte med riktigt. Så förhoppningsvis kan Bois också fortsätta sitt fina rörliga anfallsspel och på så sätt skapa kaos i Suras försvarszon. Det vi måste se upp med är Suras omställningar, de är snabba upp med en gubbe så fort de erövrar puck och lägger sedan gärna en luftpastej upp i mitten där den kan bli friläge om inte Bois backar är beredda på det.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 4 oktober, 2022 kl. 22:21
Att efter en enda match kunna ha 8 spelare i poängtabellen torde vara ytterst ovanligt. Jag skulle vilja påstå att detta aldrig tidigare har hänt. Vilka spelare skall motståndarna sätta bevakning på. HELA LAGET är nästan nödvändigt. Vilken bredd
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 oktober, 2022 kl. 10:18
Har nu sett om matchen och det finns mest positivt att lyfta fram, men det finns också lite som bör bli bättre. Om vi börjar med de "dåliga nyheterna", som egentligen handlar om spelet i egen zon.

- Jag tycker att spelet i egen zon kan bli bättre. Linden var väldigt spelskickliga och kunde ibland hitta in till bra avslutslägen i slottet, framför allt efter spelvändningar. Där måste vi bli bättre i hemgångarna och ta upp markering bättre.

- Vi kan också bli noggrannare i spelet runt egen kasse, det hände vid ett par tillfällen att två Boisare klev ner bakom mål på samma gubbe och lämnade det tomt framför mål. Vi kan också bli lite tuffare i spelet framför målvakten.

- Vi skulle också kunna spela ännu mer resolut i presspelet i egen zon.

Om vi då går vidare med det positiva, som framför allt handlar om det offensiva spelet, som antagligen platsat topp 3 offensiva prestationer under förra säsongen.

+ Bra passningsspel från egen zon. Backarna var snabba till puck och levererade bra pass till forwards som gav bra understöd och kom med fart.

+ Fanns det till äventyrs ingen forward så tog backarna bra initiativ och kunde antingen transportera pucken på egen hand eller hålla i den tills läge för pass dök upp, de gjorde bra värderingar där.

+ Forwards kunde komma med bra fart genom mittzonen vilket gjorde att de ofta kunde ta med sig pucken in i zon med kontroll istället för att dumpa.

+ Bois fick ofta bra snurr i anfallszonen, där backarna bidrog till att dra isär försvarsspelet hos Linden, de fick klara problem med att sortera in Boisarna.

+ När Lindenspelarna då blev oorganiserade så gav det ytor i mitten av anfallszonen och framför mål, något som gav flera av målen. Även backarna var beredda att ta dessa ytor, bra!

+ Boisarna var riktigt bra på att ta sig in på mål och skymma och styra, ofta var det två inne på kassen när skotten kom. Och där framför var de hungriga, högg så fort läge gavs.

+ Powerplay förtjänar en massa lovord. Tog mycket skott, bra trafik, smarta pass av framför allt Lindberg. Skapade hur mycket lägen som helst!
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 3 oktober, 2022 kl. 11:34
Igår var första matchen jag sett denna säsong. Jag tyckte det såg riktigt bra ut. En solid insats av hela laget. Tellströn sticker ju ut med sina tre mål. Lukas Larsson såg vassare ut än vad han gjorde förra säsongen. Hela laget får plus av mig i varje fall.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 oktober, 2022 kl. 22:02
Idag var det BRA! Vilka nyförvärv vi fått in! Tellström allra vassast, men Gustav Lindberg är också grymt bra idag med fina pass och snyggt mål. Och att Blomberg är en grym målskytt visade han ju verkligen idag. Broeng fyra ass och stabil som sjutton defensivt. Det som glädjer mest är vilken fin anfallshockey laget bjuder på, en helt annan snurr i anfallszonen nu när backarna fyller på. Till och med defbacken Simon Svensson kliver ju fram och ligger bakom två av målen! Finns mycket att skriva om, men får spara lite till er andra och andra dagar med. Skriv gärna era intryck av matchen! Vem var bäst? Vad var bra? Vad kan bli bättre?
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 oktober, 2022 kl. 12:06
Premiär! Äntligen släpps pucken och det är dags för Bois att visa vad de går för i en match där det spelas om poäng. Kan Bois fortsätta sin streak av bättre och bättre insatser eller blir det hack i maskineriet? Linden står för motståndet, och det är ett starkare Linden än det vi såg i träningsmatchen, som de ändå vann, så det kommer bli en tuff match. Jag tror dock att Bois tar hem detta, det är ett helt annat lag nu än när vi möttes då. Bättre passningsspel, noggrannare försvarsspel, mer rejält och framför allt en helt annan fart i allt de gör. Hoppas också att folk släpar sig ur sofforna och tar sig till hallen, laget behöver vårt stöd!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 21:59
Peter: Håller med dig i allt du skriver! Tycker det är riktigt bra fart i anfallsspelet, nu när backarna fyller på så bra så får vi både långa anfall och vi skapar mer. Där finns dock ännu mer att få ut, det var först i tredje vi utnyttjade det konsekvent. Tycker alla kommer från matchen med minst godkänt, de flesta får MVG.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 25 september, 2022 kl. 20:49
Roligt att det går åt rätt håll efter varje träningsmatch. Tycker Appelgren har hittat riktigt intressanta kedjor.

Elo-kedjan levererar som de ska. Skönt att se Blomberg bomba in 3 kassar. Lindberg levererar härliga mackor. Tror vi kommer få se mer av Elo.

Larsson-kedjan riktigt bra där Tellström fortsatt är ett utropstecken.

Niska-kedjan tyckte jag har imponerat. Axelsson har höjt sig, bra speed och driver hårt på kassen. Niska gjorde sin bästa match, största utropstecknet idag.

Lundin-kedjan gör jobbet bra och kör med mycket energi. Hoppas det lossnar poängmässigt för Hedlund & Lundin.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter

Pantrunda!

Ny månad-ny pantrunda. På måndag […]