Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4177 inlägg.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 februari, 2023 kl. 12:25
Poängsnitt i Allettan jämfört med grundserien:
Toppen:
Gustav Lindberg +96% (+0,54)
Gustaf Malmkvist +64% (+0,11)
Andreas Axelsson +42% (+0,05)
Ludvig Wistén +27% (+0,27)
Carl-Johan Gustafsson (+0,20)
Filip Stenlund (+0,10)
Botten:
Simon Niska -100% (-0,35)
Lucas Larsson -85% (-0,61)
Tobias Aronsson -65% (-0,46)
Jesper Lindén -50% (-0,67)
Jesper Broeng -47% (-0,44)
Simon Svensson -32% (-0,12)
Johan Frick -32% (-0,19)
Oscar Tellström -31% (-0,42)
Herman Lundin -25% (-0,06)
Otto Henell -10% (-0,01)
Hugo Pettersson -6% (-0,03)
Anton Blomberg -4% (-0,03)
Erik Olsson -2% (-0,01)
Manne Håkansson -2% (-0,01)

Pettersson & Wistén har jag räknat med deras grundseriematcher i Teg & KHK. CJ och Stenlund var poänglösa i grundserien.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 8 februari, 2023 kl. 21:11
Lillebror hade chansen idag mot Tranås men den tog dom inte kan man säga. Bli nollade på hemmaplan är väl sådär i en match man måste vinna.Så snart är årets första vårtecken här.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 februari, 2023 kl. 23:54
Peter —> En tredje tanke är att ha Wistén som center i första, Hugo i andra och Lukas i tredje. Men det är kanske att dra det för långt.

Lite om vad placeringarna innebär, så man vet vad man spelar för:
1:a – Direkt till semin där man får välja som etta eller tvåa
2:a – Direkt till semin där man får välja som trea eller fyra
3:a – Kvartsfinal där man får välja som etta eller tvåa. Får garanterat välja om man går till semin, som femma eller sexa
4:a – Kvartsfinal där man får välja som trea eller fyra.
5:a – Kvartsfinal där man får välja som femma eller sexa
6:a – Kvartsfinal där man får välja som sjua eller åtta
7:a – Kvartsfinal, blir vald
8:a – Kvartsfinal, blir vald
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 7 februari, 2023 kl. 13:28
Krister=> jag instämmer. Tycker balansen i 2a kedjan är bättre, Wistén & Lindberg hittar varandra riktigt bra & Axelsson kommer in med energi. In med Hugo i 3e där han kan bära puck genom mittzon och vara en spelfördelare av klass, Olsson blir energispelare och Blomberg & Hugo kan nog hitta varandra bra. Alternativet är ju Lukas in i 3e, Wistén fortsätter i 2a och Hugo in i 1a. Men tror inte de vill rucka på en så framgångsrik 1a kedja så här nära slutet av säsongen.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 februari, 2023 kl. 11:40
Jag tycker Bois gjort två kanonmatcher det senaste, och en av förklaringarna till det tycker jag är Ludwig Wisténs spel som center.

Han var hela tiden spelbar, och när han fick pucken så var han otroligt skicklig på att hitta ur pressen och snabbt förflytta spelet till anfallszonen. Han är otroligt smidig och skridskostark och läser var luckorna finns på ett ögonblick. Det är en egenskap vi saknat i den viktiga centerpositionen, även om Hugo har liknande kvaliteter. Med Wistén inne så kunde de aldrig checka fast oss, och det är det som varit vår akkilleshäl understundom. Därför så skulle jag faktiskt fortsatt vilja se Wistén som center, även när Hugo kommer tillbaka. Kanske Hugo är centern som saknats i tredje? Vad tycker ni andra?
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 februari, 2023 kl. 19:24
Jocke B och Peter –> Stort tack för era ödmjuka svar och hyllningar. Det är inte lätt att skriva sånt om rivalen och det är stort av er att ändå göra det.

Ja Bois är ett lag helt annat lag nu jämfört med allettan. Fortfarande ojämna, men med en högstanivå som är väldigt hög. Vi ska inte be om ursäkt vare sig för vinsten mot Nybro eller Kalmar, vi vann välförtjänt! Men det gäller att behålla ödmjukheten, det var bara en vecka sedan vi förlorade mot Troja med 2-8 och det är många tuffa matcher kvar. Kan vi behålla fjärdeplatsen så har vi gjort en grym alletta!

Håller med om Visbymatchen, där var Skövde bättre. Men liksom idag mot Dalen så känns det som om Skövde ändå hittar vägar att förlora på något sätt. Jag vet inte vad det beror på, men något galet är det.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Joakim Blomquist Joakim Blomquist skrev den 5 februari, 2023 kl. 14:48
Mikael Andersson; läste ditt inlägg 4/2.
1 BoIS mötte väl Kalmar??
2 Tror inte du såg mycket av matchen Visby – Sik.. för då hade du sett att Sik var klasser bättre men man är åt helvete för ineffektiva.

Tycker du kan släppa ditt agg mot Sik snart och börja gilla hockey istället?!
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 5 februari, 2023 kl. 09:09
Ja det är bara att instämma i det Jocke Blomquist skriver man blir imponerad av BOIS bara att gratulera och applådera och tvärt om med vårat SIK då en bra trupp en riktigt bra tränare men det är ändå något som sitter i väggarna på Billingehov som gör att det inte lossnar tyvärr så det är väl bara att försöka vinna sista derbyt också så har vi ju gjort något bra iaf 😉 lycka till i PO BOIS 😉
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 5 februari, 2023 kl. 08:48
Joakim Blomqvist. Känns lite som Ronny och Peters spelidé börjar sätta sig lite. Tycker dom gör ett fantastiskt jobb efter att Appelgren försvann. Högsta nivån är jäkligt bra lägsta nivån är väl sådär. Det är ju många unga i laget så inte så konstigt om det blir så.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Joakim Blomquist Joakim Blomquist skrev den 5 februari, 2023 kl. 06:53
Måste bara få skriva hur in i helvete imponerad jag är av BoIS.. de överträffar sig själva hela tiden.. de har varit totalt uträknade denna säsongen, torskat samtliga derbyn, åkt på två stortorskar i Allettan. Lägg därtill en skral grundserie där de var ytterst nära att missa Allettan..

Men sen då??? Otroligt starkt! Och jag applåderar. Det är bara att lyfta på hatten. Och nu senast mot Kalmar trodde jag inte. Det är ett lag jag blev djupt imponerad av med sitt snabba och rörliga spel. Det var laget att slå.. nu börjar BoIS bli laget att slå..
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 4 februari, 2023 kl. 21:49
Idag var det minsann underhållning. Inte många byten som va av sämre kvalitet och Kalmar tilläts ju knappt vara på farliga ställen… Otroligt bra gjort och idag gjorde alla jobbet… Skål på er
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 4 februari, 2023 kl. 07:06
Tycker Bois hittade en av Nybros svaga punkter nämligen man satte press på deras backar i egen zon. Då hade dom der svårt. Tittade lite på Visby mot Skövde. Känns som en gåta att Bois kan förlora mot Skövde. Visby var usla ändå är inte Skövde bättre utan förlorar i sudden i en match man måste vinna. Kommer det bli som det brukar att våren snart är i Skövde..
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 februari, 2023 kl. 20:04
Sett om matchen mot Nybro och det finns mycket att ta med sig, mest positivt, men också negativt. Här är mina + och – från matchen.

+ Passningsspelet. Man levererade bra pass på blad vilket gav fart i spelet.
+ Rakheten. Man spelade mycket nord-syd, sökte pass uppåt i banan hela tiden.
+ Trafiken på mål. Man var betydligt mer i ansiktet på Robin både för att skymma, styra och komma åt returer. Wistén var mer framför mål än han varit på samtliga matcher sammanlagt innan.
+ Mycket skott. Så fort man kom in i zonen så sökte man skott, och man kom till mycket vassa avslut i och med att man även hade mycket trafik framför.
+ Sorterade bra i egen zon. Nybro hade svårt att komma loss från sin bevakning då Bois sorterade bra.
+ Vi höll Nybro utanför oss i väldigt hög utsträckning.
+ Boxplay var utmärkt, det släpptes inte många chanser där.

– I första perioden så tappade vi spelare högt några gånger vilket gav farliga spelvändningar. Det har man inte råd med.
– I korta sekvenser av matchen blev vi för duttiga i utläggen, vilket gjorde att Nybro kunde få tryck på oss.
– Powerplay blev lite för omständigt och långsamt.

Som ni ser, mest bra, men visst finns det utvecklingspotential!
Gillamarkeringar 8
Slå på/av denna metaruta.
Pehrson Pehrson skrev den 30 januari, 2023 kl. 08:54
Många som idag borde ta sig en rejäl titt i spegeln. Spelar man för laget eller för sitt eget namn? Tänker man på "här och nu" är den viktigaste perioden i mitt liv eller tänker man på morgondagen? Vilket märke krigar man för, det på bröstet eller det egna varumärket? Det är inte när det flyter på och målen trillar in som man visar vem man är. I dag känns det mest som man åker in och spelar av tre perioder och det får gå som det går.

Ge grabbarna en historielektion. Visa att vi har fan vart med och stört lag som bl.a. Linköping, Växjö, Örebro. Visa vad Skaraborgs stolthet betyder, vad det står för. Fattar man ändå inte eller tänker "detta är bara en parentes, bara Mariestad" då kanske man ska ta en rejäl funderare på vad man håller på med.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 29 januari, 2023 kl. 21:37
Samma på Billingehov så anskrämligt dåligt ingen kamp ingen inställning felpassningar sämsta insatsen på flera år så jävla tråkigt och detta ska folk behöva betala för?!?!?!? jaja vi är väl inte bättre!!!!
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 29 januari, 2023 kl. 21:08
Tyckte mer att hela laget inte hängde med, de yngsta var dock bäst!
Backar hade vi ju knappt inga, framåt var det dribbla, dribbla och ensamshower.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 29 januari, 2023 kl. 20:45
Bedrövligt dåligt idag o än en gång handlar det mesta om att vi inte har några centrar, så där hade ju Appelgren rätt från början.

Vi såg ut som juniorer o Troja käkade helt enkelt upp oss när ingenting stämde från den viktigaste positionen…
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.