Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4416 inlägg.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 14 augusti, 2023 kl. 20:41
Fredag den första september skall vi möta SIK hemma i Mariestad. Det blir det första av åtminstone fyra möten denna säsong. Vem skall ta första segern?
Hoppas att jag kan se denna på datorn då jag inte kan se matchen live.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 14 augusti, 2023 kl. 17:45
Faktiskt synd att jag inte blev insläppt på SIK forum. Admin var förmodligen rädd att att jag skulle skriva en massa skit,
Så var inte alls min tanke, utan tvärtom. Jag är ju Sövdebo och tänkte skriva en hel del positivt om SIK, bland annat att jag tycker att det är mycket positivt att SIK nu värvar tufft och Skaraborgs folkrikaste stad kanske nu får ett lag som gör att Skövdeborna kommer rikligt till Billingehov och att mitt BOIS förhoppningsvis får lite konkurrens om att vara Skaraborgs bästa lag. Det skall bli oerhört intressant att se vad som händer I första träningsmatchen när 2 starkt satsande Skaraborgslag drabbar samman
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 augusti, 2023 kl. 23:09
Efter att Göran Strid och jag lagt ner stridsyxan så tänkte jag skriva lite neutral hockeysnack på SIK forum, men det gick inte alls, blev nobbad inträde av SiKs Admin. Inte ledsen för det, kan skriva lite mer på denna gästbok.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 augusti, 2023 kl. 18:56
Det låter bra Ingvar! Blir en spännande säsong att se fram emot, där vi kommer få hetare derbyn än på många år skulle jag tro. Båda lagen har laddat på rejält, och båda lagen har stora förhoppningar på säsongen. Kanske blir två Skaraborgslag i slutspel framåt mars?
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 augusti, 2023 kl. 20:28
Jag och Göran Strid har kommit överens om att lägga allt gräl bakom oss och i fortsättningen blir det bara hockey snack. Men jag är naturligtvis fortfarande till 100% Boisare.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 9 augusti, 2023 kl. 00:29
Då håller vi tummarna för positiva besked och att det får vara bra med skador och sjukdomar sen. 🙂

Är du på plats och rapporterar från hallen i morgon? Nu väntar man med spänning på reportage och intervjuer!
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 augusti, 2023 kl. 23:41
Ursäkta sent svar P-G!
Ja riktig otur verkar han ha Hugo, men det har gått fyra månader redan och han ska nästa vecka gå till läkare som ska testa honom och se hur status är. I bästa fall kan han sedan köra igång och då kommer han nog ifatt igen redan till seriestarten. Men är det så illa att han inte kan köra på så ser det mörkare ut. Visserligen slipper Bois hans lön, så rent teoretiskt så skulle man kunna ta hans pengar för att skaffa ersättare, men det tror jag inte man kommer göra. Man ska gå till allettan även utan Hugo och då är det bättre att spara krutet till det behövs.

Backup ifall han inte kommer till spel är ju närmast Simon Niska och Axelsson/CJ. Men en av dem ska ju täcka upp för Astley, så utan Hugo kommer vi bara ha 12 forwards och då behöver en 13:e lyftas upp från juniorerna. Där ligger Alex Fält närmast hands skulle jag tro, men även Philip Josefsson har fått visa upp sig tidigare i a-laget och gjort det bra. Även Gustav Flood, som vann den interna poängligan förra säsongen i J20 skulle vara spännande att se.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 8 augusti, 2023 kl. 09:58
Laget på is och säsongen igång!
Spännande är bara förnamnet.

Tråkig att läsa om HP dock.
Känns som om man kan dra lite paralleller med Wallin när man lyssnade på intervjun med honom. Det ena bakslaget som avlöser det andra.
En snabb titt på 1177 säger att hjärtmuskelinflammation kan innebära ”att behöva avstå från krävande fysisk aktivitet upp till sex månader efter att du har blivit sjuk.”
Tvingas han vila fram till oktober kommer uppförsbacken vara ganska lång till en plats i topplinorna, där han väl är tänkt att husera.
Och möjligheterna att plocka in en ersättare känns inte så stora, med tanke på det ekonomiska läget.

Vi får hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att någon hungrig junior tar tillvara på möjligheten under tiden!

Du som har bra koll KH, vilka namn från J20 står och knackar på dörren?
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 7 augusti, 2023 kl. 19:39
Ja du Göran, kan vara tufft att höra sanningen, med du måste också titta på det positiva som jag skrev, nämligen att SIK:s nya strategi att värva tuffare, förhoppningsvis kommer att ge min stads invånare ett lag som lockar dem tillbaka till Billingehov. Det handlade i alla fall om hockey.
Vi hörs Göran och då är enbart om hockey, det lovar jag.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 2 augusti, 2023 kl. 19:04
Ingvar, vad är syftet med ditt inlägg? Att försöka skapa en helt onödig och grundlös konflikt på nytt? Lägger märke till att du modererat ditt inlägg. Dåligt samvete?

Detta forum trodde jag handlade främst om hockeylaget Bois och eventuella kopplingar till hockeylaget Skövde och numera riktigt bra och läsvärt, när dina värsta hatiska inlägg upphört sedan en tid. Låt det vara så!
Gillamarkeringar 10
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 29 juli, 2023 kl. 21:21
Ja du Krister. Det är nog inte bara i lagen som klubbarna är olika. Anledningen att jag gick över och blev Boisare var nog även deras forum som sista året behandlade mig dåligt, vad jag än skrev och föreslog så fick jag för det mesta mycket kritik.
Då speciellt om värvningar, där mina förslag att värva spelare som gjorde att publiken kom tillbaka och ekonomin skulle förbättras. Detta fullständigt krossades av dessa specialister. Som varande Skövdebo så gläds jag lite i dag, eftersom mina förslag nu verkar vara användbarara och jag hoppas att SIK nu med sin nya strategi ger Skaraborgs folkrikaste stad vad de vill ha.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 27 juli, 2023 kl. 22:29
Lyssnade på Mjörnbergs trashtalk idag, där han intervjuade Robin Wallin, ex-sikaren och ex-Boisaren. Där fick han en hel del frågor om skillnaden mellan Skövde och Mariestad, och där menade han att det var en annan vinnarkultur i Mariestad, spelarna blödde mer för laget och staden. I Skövde var det mer ok att förlora. Han menade också att gemenskapen han upplevde i Mariestad var en helt annan än han upplevt i någon annan klubb, det var unikt menade han. Så det kan ju vara en förklaring till att spelare som Lindén, Sandberg och Aronsson blir kvar trots att de är alldeles för bra för att spela ettan egentligen.

Kul lyssning, det är gratis så lyssna du med!
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 23 juli, 2023 kl. 22:48
Tack Göran! Roligt att jobbet man gör uppskattas, och det är roligt att fler och fler upptäcker det man skriver. Senaste veckan är faktiskt den vecka med mest läsare på kmhockey.se någonsin, över 80 000, och det trots att det inte ens är säsong! Dessutom får jag mer och mer positiv feedback samt fler och fler som tipsar, och det är givetvis också något som gör att det blir roligare att skriva!

Idag är det dessutom exakt en månad till första träningsmatchen, mot Borås. Jag längtar!
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 23 juli, 2023 kl. 20:54
KH är oförtröttlig och skriver med en entusiasm och kunskap som slår de flesta. Det som imponerar är förmågan att täcka hela ettan och det med djupet som ingen mäktar med, inte ens Mjörnberg. Att hitta på olika vinklar och ämnen för att skildra AE är så bra och ökar intresset för denna tredje nivå. En nivå som glädjande bara har blivit bättre och bättre och där skillnaden mellan bottenlagen i HA och topplagen i AE numera är liten om ens någon. KH, måtte du orka fortsätta ett tag till och förhoppningsvis kunna få in lite annonsslantar på din hemsida! Bois är att gratulera till en sådan eldsjäl.

Btw, sympatisk framtoning hos sportcheferna, som KH intervjuar just nu.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 17 juli, 2023 kl. 12:47
Att med bibehållen sund ekonomi bygga ett lag som både lockar publiken och öppnar supoternas plånbok är ganska svårt. Efter över 60 års erfarenhet av Skövdepubliken så vet jag att den är mycket kräsen. Laget skall ligga bland topp 5 samt ha minst en spelare bland topp 10 i poängligan. Om det går snett så kommer nästan bara de närmast sörjande på matcherna, det vill säga, de med fribiljetter och de med årsbiljetter. Så jag hoppas att mitt lag Bois och även SIK träffar rätt denna säsong så man slipper oroa sig för förlorade licenser eller KK.
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 13 juli, 2023 kl. 22:04
Det är väldigt tråkigt när en del bara försöker att leta fel och väldigt konstigt att man då inte ens nämner sin egna förening! Det med Sik:s hyror är ju inte första gången och kanske inte sista heller men som Göran skrev så har man fått klartecken från Licensnämnden där det finns en uttalad plan för att fixa detta och då är säkerligen hyrorna med där! Jag tror och hoppas på en riktigt lång säsong för båda de skaraborgska lagen och då lär det komma in en hel del extra slantar vilket är välbehövligt i båda lägren.
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 13 juli, 2023 kl. 17:50
Vad jag förstår så finns det en godkänd avbetalningsplan till kommunen som enligt föreningen skall och kan hanteras. Jag vill tro att man är bränd av tidigare ekonomiska bekymmer och sneglar givetvis även på konkurrentklubben Bois som förvånat många även utanför föreningen med hiskeliga minusresultatet på 1,4 miljoner(!) säsongen som gick. Det finns många höjda ögonbryn kring detta överraskande minusresultat med tanke på vad som hände 1998 och kraschlandningen med konkursen, när man under flera säsonger köpte spelare för monopolpengar. Säkert hoppas föreningen på att kanonlaget skall dra folk och fixa de ekonomiska bekymren, precis som Skövde med sitt lag. Fortsättning följer!
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
bv bv skrev den 9 juli, 2023 kl. 15:09
– The same procedure as last year, Miss Sophie?
– The same procedure as every year, James.
😏
https://sverigesradio.se/artikel/stora-hyresskulder-for-skovde-ik-tvingas-till-avbetalningsplan
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Kimmo Varis Kimmo Varis skrev den 7 juli, 2023 kl. 10:50
Krister:> Mitt tips grundar sig på att vi ibland har svårt att hålla fokus mot dem lite sämre lagen medans SIK brukar ha hyfsat lätt mot dem, så 1a borde vara den som vinner flest derbyn, men jag är orolig för fokuset mot dem sämre som sagt… men det kommer nog att vara jämt i poäng mot slutet….
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 juli, 2023 kl. 13:39
Kimmo: Spännande tips. Delar din uppfattning om att Skövde går till slutspel men håller nog ändå Bois lite före i såväl grundserien som
allettan. Men kommer bli rekordbra derbyn denna säsong, med tanke på att båda lagen fått ihop så starka trupper.

Tack Peter, kul att höra!
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Kimmo Varis Kimmo Varis skrev den 5 juli, 2023 kl. 10:44
Mitt tips blir att SIK tar hem grundserien (1a) bois 2a, men att Bois sedan placerar sig före SIK i kvalserien, här kommer det nya för i år, jag tror att SIK även dem går till playoff i år… men hur långt jaa det får vi se.
Bois då ? jag tror ju så klart som alla andra år att vi går upp, finns ju inget annat 😉
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.