Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 30 juni, 2021 den 11:40
Rasmus==> i fjol fick Mariestad 26.000 i 1a tilldelningen och Skövde 210.000. Gällde ungdomscuper etc. Då var klubbchefen irriterad över att BoIS blev bestraffade för att de var ärliga/noggranna i ansökan.

I 2a utbetalningen fick BoIS 565.000, det var för uteblivna intäkter i de matcher som spelades utan publik och de matcher som skulle komma framåt. Där tror jag Sik fick 0 då deras säsong tog slut i februari.
... Slå på/av denna metaruta.
Rasmus Rasmus skrev den 29 juni, 2021 den 15:35
Såg listan nu för hur mycket föreningarna får för staten från januari till april och tycker den såg märklig ut?
Mariestad: 127.000kr
Skövde: 385.000kr
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 28 juni, 2021 den 15:52
Då har spelschemat för västra ettan kommit! Bois inleder den 3/10 mot Lindlöven och avslutar den 24/11 mot Nyköping. Det är ett rätt hektiskt spelschema, med 18 matcher på 53 dagar, mer än två matcher i veckan. När vi spelar derbyna? 22/10 borta, 19/11 hemma. Hela spelschemat hittar ni här:
Spelchema hockeyettan västra
... Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 26 juni, 2021 den 19:17
O där ser jag att Krister redan skrivit om det... Sorry...
... Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 26 juni, 2021 den 19:16
18 matcher innan jul... 27 matcher i allettan, o så två steg med 4 till 6 matcher...

Sen en kvalserie med 10 matcher till innebär minst 59 matcher om man ska upp till hockeyallsvenskan... Inte dåligt det...
... Slå på/av denna metaruta.
Roger Strömsund Roger Strömsund skrev den 25 juni, 2021 den 18:37
Ja det får vi hoppas att de gör så de inte ligger på stranden och dricker öl 😎
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 juni, 2021 den 14:17
Om jag har räknat rätt så kan det bli hela 61 matcher för ett lag som går hela vägen till kvalserien, det är enormt många! Som jämförelse så hade Bois som gick hela vägen denna säsong 52 matcher. Men roligt med mycket hockey!

Så här räknade jag:
Grundserie: 2*9=18 matcher
Alletta:3*9=27 matcher
Slutspel (kvart+semi): 2*3=6 matcher
Kvalserie: 2*5=10 matcher

Hoppas att killarna tränar ordentligt i sommar så man fixar detta!
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 24 juni, 2021 den 17:53
Det blir fem lag till allettan istället för fyra som var tänkt från början. En annan nyhet är att allettorna spelas i tre omgångar istället för traditionella två (hemma/borta). Det blir också sex lag i kvalserien. Mer info om hur serieupplägget ser ut på denna länk.
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 24 juni, 2021 den 17:43
Det blir tyvärr ingen träningskoll idag, står utan bil. Men istället så har jag tid att lägga upp en grej här som jag tänkt på ett tag, nämligen att göra en liten jämförelse av de spelare vi tappat jämfört med de vi fått in. Jag ska göra en ordentligt genomgång när alla spelare är på plats givetvis, men det kan ju vara intressant att se var vi står just nu.

SPELARE FRÅN FÖRRA SÄSONGEN-SPELARE DENNA SÄSONG
Melvin Björklund-Isak Olsson
Melvin var en ung och orutinerad målvakt som mest var backup ifall skada uppstod, annars så var det Sandberg som stod. I Isak tror jag att Sandberg kan få en nyttig avlastare, en som kan stå i 25% av matcherna så Sandberg kan få vila emellanåt. Förra säsongen var den första jag tyckt mig märka att han var mentalt sliten, under kvalserien var han inte den vägg han brukar vara. Isak har spelat två säsonger med mycket förtroende och med mycket skott emot sig, jag har hört mycket gott om honom och tror att han kan förbättra sin räddningsprocent (som ingalunda var dålig tidigare) rätt mycket med ett bra försvar framför sig. Ett klart lyft med andra ord.

Tobias Björklund-Jesper Broeng
Tobias Björklunds kvaliteter med puck är magiska. Hans teknik och spelsinne är det få andra backar som har. Men han tappade rätt ordentligt i rörlighet förra säsongen, och i det fysiska spelet så var han rätt klen. I Jesper Broeng så tror jag att vi kan få nästan samma kvalitet i spelet med puck, men han är betydligt rörligare och står också upp väl i det fysiska spelet, även om inte heller Jesper är den mest fysiske backen. Men på detta byte gör vi plus i mina ögon, jag har lobbat för Broeng i ett par år.

Fredrik Granberg-Adam Samuelsson
Visst var Adam med efter jul förra säsongen, men jämfört med starten förra säsongen så är han ny. Och Adam är minst en klass vassare än Fredrik. Mer fysisk, läser spelet bättre, bättre med puck, bättre skott. Och även om Adam var bra redan säsongen som gick så räknar jag med en ännu bättre spelare kommande säsong. Nu har han inget långt speluppehåll att komma igen från, han är mer van med stor rink och han kan spelsystemet bättre. I Adam så har vi en back som kan komma att spela på högre nivå.

Douglas Lögdal-Joonas Alanne
Dogge var en av ettans bästa playmaker, men Jonnas har betydligt större verktygslåda att plocka från i mina ögon. Han är också en duktig spelfördelare, men han har också en helt annan fart, ett väldigt bra avslut och läser spelet lika bra, I mina ögon en klar uppgradering.

Liam Nilsson-Mikael Hansson
Liam hade jag höga förhoppningar på, men i slutet av säsongen platsade han knappt. Det lär inte bli fallet med Mikael Hansson. Där har vi en riktigt stark tvåvägscenter med bra fart och hårt jobb, men också en bra spelfördelare och avslutare. Också här står vi starkare.

Adam Willig-Albin Kedbrant
Jag vet inte om Adam inte får förlängt, men då Calle sagt att han bara ska ha in två yttrar till så antar jag att Adam inte är kvar. Det är synd tycker jag. Adam är en egen produkt som jobbar stenhårt i varje byte och är duktig defensivt. Offensivt har han dock inte fått ut lika mycket som jag hoppats, där tror jag att Albin kan lyckas bättre. Men defensivt vet jag inte vem som är bäst, känns som plus-minus noll på detta byte.

Utöver dessa så tappar vi också Lucas Jidenius, Lukas Söderlund, Oliwer Fjeslltröm och Philip Elgestål. Istället så har Calle pratat om att plocka in två spetsforwards. Mer om detta när det är klart vilka det blir.
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 24 juni, 2021 den 13:37
Peter: Det har inte hänt så mycket sedan jag pratade med honom senast, så avvaktar lite. Däremot så planerar jag att närvara vid dagens träning, så imorgon kan det nog komma en liten rapport från den.
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 24 juni, 2021 den 09:11
Kan vi hoppas på en midsommarkaramell?!?!
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 23 juni, 2021 den 09:38
Krister => Kanske en midsommar-update med Calle!
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 juni, 2021 den 16:47
Helt rätt Roger! Jag ska också sätta in mer när jag får lön, hoppas fler gör detsamma.
... Slå på/av denna metaruta.
Roger Strömsund Roger Strömsund skrev den 19 juni, 2021 den 21:17
Kom igen nu alla ny månad nya bidrag själv satt in månads pengen jag lovat 🏒
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 juni, 2021 den 12:22
Så här ser lagbygget ut efter senaste underskrifterna:

Målvakter
Tobias Sandberg
Isak Olsson

Backar
Tobias Aronsson
Adam Samuelsson
Jesper Broeng
Gustaf Malmkvist
Johan Frick
Simon Svensson
Ludvig Collberg
Anton Pettersson

Forwards
(Joonas Alanne)
Erik Olsson
Jesper Lindén
Mikael Hansson
Lukas Larsson
Albin Kedbrant
Simon Eriksson
Andreas Axelsson
Herman Lundin
Nils Rydholm

Med andra ord så är just nu två målvakter, åtta backar och tio forwards under kontrakt. Det ska in två spetsforwards till samt att den 13:e forwardsplatsen lär vara en juniorplats. Ser väldigt bra ut måste jag säga!
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 juni, 2021 den 21:56
Affe: En spelare av Alannes kaliber är inte billig. Men det är ju av en orsak också, han är minst ett snäpp bättre än vad vi är vana att se på hockeyettannivå. Vad jag förstår så behövs samlas in 100 000 kr till seriestarten, resten kan vi samla in sen. I förmiddags var väl 57000 insamlade, så.vi är redan en bra bit på väg, men vi har en bit kvar. Men det fixar vi väl?!
... Slå på/av denna metaruta.
AffeHockey AffeHockey skrev den 18 juni, 2021 den 21:50
Är det någon som har koll på vad en spelare av Joonas kaliber kan kosta och hur ligger vi till med insamlingen?
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 18 juni, 2021 den 17:17
Otroligt skönt att Aronsson stannar. Den killen hade nog många anbud att fundera på. Men jag tror att han gör helt rätt. Ett år till i ettan och sen är han helt redo för allsvenskan. Med BoIS!!!
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 juni, 2021 den 12:04
Ja Aronsson satt riktigt fint, han var Bois klart bäste back säsongen som gick. Det finns dessutom massor med utvecklingspotential i honom, går inte Bois upp så lär Aronsson göra det.
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 18 juni, 2021 den 11:09
Den satt fint, hoppas pandemin lugnar sig så man får gå till hallen i augusti ☀
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 17 juni, 2021 den 14:04
Jag hoppas fortfarande på Aronsson, det är en riktig klassback. Blir det inget med honom så måste vi ha in en annan spetsback som har starka offensiva skills. I övrigt är det väl tre forwards som ska in, en som 13:e och de andra två för de två första kedjorna. 13:e lär bli en egen junior, men de andra två lär hämtas utifrån. Såg att Nybro plockade in en finne till, det kanske kan vara ett alternativ. Annars hade jag gärna sett Viktor Wänghult (som dock tyvärr verkar lägga av) eller Maxim Semjonovs i laget.
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 17 juni, 2021 den 08:28
Gissar nog att resten som ska in blir utifrån.
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 17 juni, 2021 den 08:18
Stiltje nu. Vad ska vi tro, Willig in som ytter, nytt försök på Pelle Hedlund, Aronsson velar, en till junior in?!?!?
... Slå på/av denna metaruta.
Roger Strömsund Roger Strömsund skrev den 16 juni, 2021 den 22:59
Jädrar vad bra fortsätt och ha en go ekonomi i framtiden också 👍💪
... Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 14 juni, 2021 den 20:39
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 juni, 2021 den 20:19
Bois kunde idag på årsmötet redovisa en vinst för säsongen på 449000 kronor! Då har man ändå inte tillgodoräknas ersättningen för publiktappet för våren. För hösten fick klubben 1,3 miljoner, det är fler matcher och mer publik efter nyår. Det pekar alltså på att Bois kommer få ännu mer pengar för våren. Med andra ord ett ruggigt starkt år ekonomisk OCH sportsligt för Bois!
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 juni, 2021 den 15:06
Bois kommer möta Dalen i två träningsmatcher, båda hemma. Den 8/9 och 22/9 är datumen ni kan boka in.
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 juni, 2021 den 18:02
Ja även ni kommer få ett starkare lag Göran. Frågan är om det inte blir två Skaraborgslag som tippas i toppen av västra när det drar ihop sig.
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 11 juni, 2021 den 16:41
Nu j:r, vilket lag ni verkar få ihop! Den ena guldklimpen efter den andra trillar in. Grattis! Det blir en spännande säsong, men nog vågar jag påstå att ni inte blir ensamma om att uppleva den spänningen...
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 juni, 2021 den 12:36
Underbara lunchnyheter att Tobias Sandberg fortsätter en säsong till. Tror att han kan göra ännu bättre ifrån sig kommande säsong när han får en bra backup också.
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter

Pantrunda

På måndag är det dags […]

Tävlingen är avslutad och de lyckliga vinnarna är:

Supporterklubben har under ett par veckor haft en egeninsamling till supporterspelaren i form av entävling/utlottning där varje hundralapp har varit en lott. Ni skänkte sammanlagt 8000 kr och tillsammans med oss i Oxarna skänkte vi 10900 kr. […]