Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3692 inlägg.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 maj, 2022 den 18:11
Gustaf Malmkvist förlänger! Det innebär att truppen ser ur så här i dagsläget:

Målvakter
Anton Malmborg
Isac Ohlsson

Backar
Jesper Broeng
Gustaf Malmkvist
Manne Håkansson
Simon Svensson

Forwards
Erik Haglund
Jesper Lindén
Lukas Larsson
Herman Lundin
Otto Henell

Ser ut som en bra stomme, men saknar en del spets.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 15 maj, 2022 den 14:21
För några dagar sedan listade jag intressanta backar, idag tänkte jag lista några forwards/centrar som skulle kunna fylla de tomrum som bland annat Kandergård och Hansson lämnat. Jag har försökt välja bland dom som Bois realistiskt skulle kunna välja bland.

Samuel Eriksson, Kalix: En spelskicklig spelare med bra fart, kan både spela ytter och center. En riktig poängspelare.

Emil Smedberg, Forshaga: Klev fram ordentligt i Forshaga denna säsong när stjärnorna lämnade, och visade att han kan tillföra också till ett lag som Bois- Tänkbar andrecenter?

Filip Sjöberg, Sundsvall: Inte så bra spelsinne, men en liten speedig ytter med bra handledsskott som gör en hel del poäng.

Markus Karlberg. Borlänge: Fick enormt mycket hjälp av Martin Janohls men det är inte hela förklaringen till den fina poängskörden under säsongen. Bra skridskoåkare och läser också spelet bra vilket gör att han ofta hamnar rätt på isen.

Alex Levänen, Nyköping: Spelskicklig center som var Nyköpings klart bäste spelare under säsongen.

Daniel Lindberg, Kumla: När de andra två stjärnorna i Kumlas förstakedja (Wänghult och Arle Östergren) lämnade blev Lindberg Kumla trogen. Men trots att han är en riktigt skicklig ytter så kunde han inte rädda klubben kvar i ettan. Vill han vara kvar i ettan borde Bois vara ett bra alternativ.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 maj, 2022 den 20:51
Göran och Peter --> Ja Mitell gjorde under med truppen, från att ha saknat identitet i spelet och ett gäng individualister till att man visste precis hur Färjestad ville att matchbilden skulle se ut och att alla i laget var beredda att offra allt för varandra och för laget. Sällan har man sett ett sådant lyft av ett tränarbyte.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 maj, 2022 den 14:19
Söderklubbarna är upprörda över att KHK och Kalmar inte får en spänn när Coronastödet delades ut, Nybro fick 600 000 kr medan Bois fick 1,2 miljoner. Fina pengar för Bois!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 12 maj, 2022 den 21:04
Erik Hedlund till Bois: Har hört med mina kontakter om honom och det är idel lovord. Erik var en jättetalang (största talangen i Leksand i den årskullen) som spåddes en lysande framtid men så kom Corona och inställt j20-spel och då Leksand inte ville låna ut honom då de ville ha honom som backup för a-laget så fick han för få matcher för optimal utveckling. Men fortfarande en riktigt bra spelare som är riktigt snabb på rören och med bra arbetsmoral. Kan spela såväl i producerande kedja som i en tredjekedja och göra det bra.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 11 maj, 2022 den 08:16
Riktigt härligt med signaturer från Jesper och Simon S.

Vad gäller backar tycker jag att vi har det rätt bra ställt, om vi får behålla de flesta och Collberg kommer tillbaka så ser det riktigt bra ut.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 maj, 2022 den 20:08
Backar jag tycker Bois borde höra sig för med:
André Dahlqvist, Borlänge. Spelskicklig och skridskostark back med sina stora styrkor i offensiven. Fick sitt stora genombrott i år men som jag tyckte gjort det bra redan under sina år i Lindlöven.
Marcus Björk, Borlänge. Starkare defensivt än sin lagkamrat men är inte så pjåkig offensivt heller, en tvåvägsback.

Alexander Edström, Halmstad. Rutinerad back med ruggigt bra spelsinne. Det gör att hankan lösa många situationer på isen.

Robin Liljekvist, Kalix. En stor (205 cm) kille som är väldigt stark fysiskt samtidigt som han har helt ok rörlighet ändå. Kan också hantera pucken förvånansvärt bra med tanke på storleken.

David Lidström, Surahammar. En back med rutin som är bra i båda ändar av isen.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 maj, 2022 den 19:18
Att Jesper förlänger är den starkaste signaturen hittills. Jesper vann den interna poängligan i allettan och undantar man alla Hudiksvallsspelare som hade ruggigt bra +/- så var det bara en Nybroit med bättre +/-. Det finns otroligt mycket hockey och otroligt mycket hjärta i Jesper, vi ska vara glada över att han trivs så bra i Bois!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 maj, 2022 den 17:02
Simon Svensson klar för en säsong till. En underskattad spelare som alltid gör sitt yttersta, en defensivback som spelar större än sin storlek, med ett hjärta större än de 1,80 han är. Bra förlängning!
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 maj, 2022 den 17:00
Då var målvaktsparet spikat, då Isac Ohlsson skrivit på för ännu en säsong. Tycker Isac var riktigt bra så det känns som ett starkt målvaktspar vi har till förfogande.
Antal gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 5 maj, 2022 den 11:53
Malmborg känns som en riktigt bra målvaktsvärvning, hoppas att även Isac Ohlson blir kvar.

Fler kontraktsskrivningar på gång mot slutet av veckan och Calle räknar med att ha en i princip färdig trupp innan maj är slut enligt intervju i Mariestadstidningen. 👍
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 4 maj, 2022 den 18:38
Anton Malmborg blir det som ersätter Tobias Sandberg. Visbymålvakten hade en kanonsäsong 19/20 då han vann hela allettan södras målvaktsliga och var väldigt starkt bidragande till att Halmstad överraskande vann den södra allettan. Även säsongen efter i Visby var riktigt bra, men säsongen som gick kanske något svagare, men då kanske det är bra med en nytändning med en ny klubb. Vi hälsar Anton välkommen till Bois och hoppas du blir en ny vägg i Boiskassen!
Antal gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 3 maj, 2022 den 23:00
En klart vassare västra ettan kommande säsong där man inte kan åka på en grilla och ändå ta sig till en alletta. Det tror jag är bra, ju fler tuffa matcher under grundserien, desto bättre förberedd är man sedan inför en alletta. Kanske till och med kan bli spännande!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 3 maj, 2022 den 18:41
VÄSTRA:
Mariestads BoIS HC, Surahammars IF, Borlänge HF, Skövde IK, Forshaga IF, Lindlövens IF , Eskilstuna Linden Hockey, Köpings HC, HC Dalen, Tranås AIF
Vad tror ni om det här?
En plats i Allettan är inte självklar...
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 1 maj, 2022 den 23:20
Göran mfl ---> Visst börjar man bli lite fundersam över avsaknaden av påskrifter, normalt brukar Calle vara rätt tidigt ute med merparten av truppen. Samtidigt så är det inte truppen den 1/5 som avgör hur säsongen kommer att se ut, han har ännu fem månader på sig att bygga ett slagkraftigt lag. Men som supporter vill man ju helst se ett superlag signat redan imorgon, man är ju inte direkt tålmodig...
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 1 maj, 2022 den 19:36
Manne H från Charlottenberg 6p 21/22. Otto H från Lenhovda 7p 21/22. Blir säkert bra, men brukar det vara så här så här dags när försäsongen börjat och efter en sådan satsning 21/22? Jag som tycker att Skövdes klara är för tunt och oroande med bara 10, när försäsongen börjat.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 28 april, 2022 den 15:10
Tänk om Calle kunde landa Max Wennlund som ny 1a center. Han var en utpräglad poängspelare i sin juniorår men sedan han spelat seniorhockey har han blivit placerad i defensiva 3 och 4e uppställningar med begränsad speltid både i HV och BIK. Han skulle kanske behöva kliva ner en division för att få möjlighet att bygga på sina offensiva skills på seniornivå.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 26 april, 2022 den 08:25
Krister ==> Arvid Ljung tror jag är för dyr att plocka in, han har kunnat leva på hockeyn i rätt många år nu och tror inte han är beredd att gå ner några större summor i lön.

Jag skulle hellre se att man förlängde med Isac och kunde de plocka in Jacob Crespin från Halmstad så har du 2 bra målvakter i utvecklingsbar ålder som kan konkurrera/dela på sysslan.

Önskade nyförvärv:
*Max Wennlund - locka hem honom och ge han mycket speltid.
*Alex Levänen från Nyköping - vass framspelare för 1a kedjan.
*Samuel Eriksson, Kalix - stor, bra ålder och poänggörare.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 april, 2022 den 14:09
Riktigt tungt tapp av Tobias Sandberg som lämnar för Hästen. Detta i kombination med att det verkar gå trögt med kontraktsskrivande gör att det börjar smyga sig på lite oro, kommer vi få ett slagkraftigt lag till hösten? Samtidigt brukar Calle leverera så vi hoppas han får ihop det, och en bra start på det skulle kunna vara att värva tillbaka Arvid Ljung som sista utpost.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter