Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4416 inlägg.
Göran Strid Göran Strid skrev den 2 juli, 2023 kl. 13:36
Som sagt, lite tidigt men tips och bedömningar är redan i full gång lite överallt. Det är väl kul!?! Jag tippar Bois topp 2 i AE och Skövde topp 6. Har försökt minnas hur starka lagen var sedan några decennier. För Bois del kan givetvis den senaste allsvenska säsongen konkurrera – då var man ruskigt bra – men sedan? När hade Bois en liknande uppställning som nu? Det finns ju inte en svag punkt. För Skövdes del motsvarande resonemang. Året man gick upp i allsvenskan och det allsvenska året var en bra trupp med flera toppar, men inte en sådan bredd som man har nu. Samtidigt måste man vara medveten om att hockeyn har utvecklats våldsamt, inte minst när det gäller fart och att kunna kontrollera den farten. Spännande säsong som väntar!
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 juli, 2023 kl. 00:22
Ingvar —> Lite tidigt ännu att tippa då inte alla lag har fulla trupper ännu, men jag tror att Bois kommer komma topp 4 i en alletta medan Skövde kommer hamna topp 7.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 1 juli, 2023 kl. 23:02
Det kommer att bli kämpigt mellan Bois och SIK vem som blir Skaraborgs mästare kommande säsong. Jag tror att Bois tar hem det genom att komma två steg högre än SIK I slutspelet.Välkomna med era gissningar
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 1 juli, 2023 kl. 16:17
Den 29/7 så önskar Bois få hjälp med att rodda med Rhapsody in rock på Waterside. Det handlar om att bygga scen och rigga ljus och ljud, att lasta i och ur grejer och att vara biljettvärd. Kan ni tänka er att hjälpa till med något så meddela mig eller Tobias Sandberg!
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 30 juni, 2023 kl. 19:36
Tunnt med kommunikation här på Gästboken. Kom igen nu Oxar, det finns massor att diskutera. Låt inte KH vara så gott som ensam på Gästboken. Vilket lag tror ni till exempel blir Skaraborgs mästare vid serieslutet 23/24
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 juni, 2023 kl. 14:57
Västra ettans tio bästa nyförvärv. Håller ni med?
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 juni, 2023 kl. 14:57
När Mikael Mjörnberg idag i Aftonbladet utser hockeyettans 30 bästa värvningar så är det tre av våra fem värvningar som platsar. Vincent Reimer på plats 26, Joel Thulin som nummer nio och allra bästa värvningen av alla är Tobias Sandberg!
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 juni, 2023 kl. 19:05
Att vi kommer få en grym offensiv kommande säsong råder inget tvivel om. Lite på skoj så kikade jag på poängstatistiken från förra säsongen, vilken plats Boisarna (och de blivande) kom på i poängtabellen under seriespelet. Det var rätt imponerande siffror faktiskt:
Poängligan
6. Joel Thulin 21+22=43 poäng
8. Oscar Tellström 20+20=40 poäng
13. Jesper Lindén 19+19=38 poäng
31. Ludwig Wistén 12+23=35 poäng
57. Anton Blomberg 14+16=30 poäng
61. André Astley 9+21=30 poäng
64. Johannes Jämsén 6+23=29 poäng
65. Vincent Reimer 17+12=28 poäng
Alltså hela 8 spelare topp 65!
Hur bra är detta då om man jämför med övriga förväntade topplag? Jag kollade på topp 70-placeringarna.
Kalmar: 23:a, 41:a och 48:a = 3 stycken
Väsby: 2:a, 3:a, 43:a och 44:a = 4 stycken
Karlskrona: 68:a och 69:a = 2 stycken
Hudiksvall: 12:a, 16:e, 17:e, 45:a, 47:a 54:a = 6 st (men alla dessa har inte förlängt)
Det ser med andra ord oförskämt bra ut! Nu gäller det bara att Ronny och de andra i tränarteamet får ut potentialen som finns i laget.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 juni, 2023 kl. 16:25
Blev något fel på förra inlägget så ingen länk kom med. Här är i alla fall de bästa värvningarna i västra ettan.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 juni, 2023 kl. 16:22
Ny artikelserie där jag listar ettanlagens bästa värvningar.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 13 juni, 2023 kl. 15:27
Stort cred till alla som bidragit till supporterspelarinsamlingen! 130 000 kr direkt efter man samlat in 120 000 kr i kvalkronan, satan vad starka vi är när alla hjälper till!
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 juni, 2023 kl. 12:28
Peter –> Jag vet inte om du lyssnade på Mjörnbergs trashtalk när jag var med men då lyfte jag Skövde som ett av fem lag jag tror lyfter sig. Skövde ser riktigt spännande ut, och bara för att jag kanske håller er som svagare än Bois så betyder det absolut inte att Skövde har ett dåligt. Precis som Skövde så ser vi ut att ha det starkaste laget på många år, men vi kommer från ett bättre utgångsläge. Håller med om att derbyna ska bli ruggigt spännande, denna säsong kanske också efter jul!
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 10 juni, 2023 kl. 11:50
Bois är naturligtvis mitt lag, men som varande Skövdebo tycker jag att Skövdeborna är värda at t ha ett lag som håller till på övre halvan av tabellen. Att sedan komma högre i tabellen än Bois är en annan sa. Bois lag inför säsongen ser imponerande ut och det kommer att krävas krafttag för att nå deras nivå.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 10 juni, 2023 kl. 11:00
KH:: Vi får se det vem som får rätt! Oavsett så tror jag det blir ännu mer uppmärksamhet runt omkring derbyna denna säsongen båda lagen har två riktigt spännande trupper och jag tror både Bois och Sik kommer att komma ganska långt denna säsongen där Bois måste ha kvalserien som mål minst med den trupp som ni förfogar över och jag tror att Sik kan gå ganska långt också faktiskt och det känns som att det är dags nu banne mig!
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 juni, 2023 kl. 00:09
Peter —> Intressant! Men jag tror inte att du får alla tre dina önskningar (Smedberg, Johnsson, Emanuelsson) uppfyllda, för då sitter ni med 16 forwards på kontrakt, och det blir alldeles för många av orsaker jag nämnde tidigare. Dessutom så tror jag att sportchefen inte vill lägga alla pengar på forwardssidan utan spara lite till backarna också. Eller ni kanske ska köra med en back och fyra forwards i varje femma? 😉 (Var det Djurgården som gjorde det något år?)

Jag håller som sagt var Smedberg som en bättre center än Smith, men det kanske vi aldrig får veta.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 9 juni, 2023 kl. 21:07
Detta är vad jag hoppas på då i forwardsväg och utifrån det så kan man tänka sig följande uppställning:

Jesper Andersson Ludvig vännström Emil Smedberg

Gustav Lindberg Tommy Lee Josh Laframboise

Elias Andersson Lukas Smith Alexander Henriksson

Jesper Emanuelsson Alexander Ternblad Oskar Johnsson

Erik Möller Simon Siwert Alexander Artursson

Då undrar du säkert över kristoffer Söder och jag diskuterar så att han har/är väldigt skadebenägen och borta mycket och levererar inte så mycket som vi förväntar oss och inte konstigt pga alla skador därutav så skulle inte jag ta med honom men det är min syn på saken sedan är det vissa namn som inte är klara som jag har med och dom kanske inte blir det heller inget som jag vet eller hört något om heller så detta är ren spekulation från mig sen får vi se vad som händer.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 juni, 2023 kl. 19:23
Peter —> Smedberg kan spela center, och då Skövde har väldigt gott om bra yttrar men ont om bra centrar så vore det tjänstefel i mina ögon att inte nyttja Smedberg som center. Väljer man att låta Smith gå center på Smedbergs bekostnad så får man sämre kedjor i mina ögon.

Vad vill man ha ut av en fjärdekedja? Energi och fysiskt spel! Då är det gjutet att Möller ska spela där enligt mig.

Artursson platsar inte högre upp, och detta trots att jag alltså väljer att låta Smedberg spela center. Hade jag satt Smedberg som ytter hade Artursson varit hänvisad till fjärdekedjan.

Skövde har 14 forwards med Smedberg. Det är max vad som är lämpligt, annars blir det spelare som får sitta och det sprider misstämning i truppen och blir svårare att träna alla på ett effektivt sätt. Det är liksom ingen slump att lagen bara har 13 eller 14 forwards i trupperna.

Men ok, ge mig din uppställning som du tycker! Vore spännande att se!
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 9 juni, 2023 kl. 18:35
KH::: Har kollat på dina spännande kedjekonstellationer när det gäller Sik och har några frågor angående detta. Smedberg som center? Vad grundar du det på? Han gick ju som ytterforward förra säsongen. Smith som ytterforward? Han spelade som jag vet i stort sett hela förra säsongen som center och är väl tänkt som detta antar jag men du kanske har fått andra indikationer? Möller i en fjärdelina? Artursson i en tredje lina? Säkert att inte Emanuelsson skriver på?? Forwardsbesättningen är ju inte klar än heller så det kan ju fortfarande komma/falla bort spelare.
Alltså med dessa förändringar får du ju helt andra styrkeförhållanden när du ska jämföra kedjorna.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 9 juni, 2023 kl. 09:49
Det blir sannerligen spännande bataljer i höst/vinter/vår!
För att SIK kommer vara bättre än förra säsongen känns väl ganska givet.
Det snackades mycket om att ”det hände något” när allettan drog igång, och det enkla svaret var väl att nivån höjdes några snäpp.
För att ligga med i toppen av västra var nog egentligen inte den bedriften man kanske där och då trodde.
Skövde och Tranås sist i Södra, Lindlöven näst sist i Norra, ett BoIS som under hösten underpresterade på historiska nivåer samt en rad andra lag som också tagit kliv tillbaka. Sura och Forshaga exempelvis.
Jag säger inte att SIK var dåliga under hösten, men man kanske fick lite för mycket luft under vingarna och när verkligheten sen kom ikapp blev man tagna på sängen.

Vidare läste jag intervjun med Thilander, och nog känns det som om han kommer krita på.
Ett smart sätt att ställa lite krav på den sportsliga ledningen innan man förlänger.
Känns som en oerhört viktig pjäs för laget.

Är dock lite kluven till två träningsmatcher mot SIK. Förvisso kul med extra nerv redan tidigt på säsongen, men går det inflation i derbyn? Jag längtar gärna några månader till innan det är dags. Men va fan, likväl kommer man sitta bänkad när pucken släpps.

BoIS då… Spännande med filmserien som sakta byggs upp.
Ska vi gissa att färgerna vi ser i bakgrunden är en inzoomning av en ny logga? Isåfall tycker jag mig kunna ana mönstret av kommunvapnet. Det blåa i Tidan-ån och det röda som i oxen som stiger upp.
Ska bli riktigt spännande och se resultatet.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.