Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3910 inlägg.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 25 september, 2022 kl. 20:49
Roligt att det går åt rätt håll efter varje träningsmatch. Tycker Appelgren har hittat riktigt intressanta kedjor.

Elo-kedjan levererar som de ska. Skönt att se Blomberg bomba in 3 kassar. Lindberg levererar härliga mackor. Tror vi kommer få se mer av Elo.

Larsson-kedjan riktigt bra där Tellström fortsatt är ett utropstecken.

Niska-kedjan tyckte jag har imponerat. Axelsson har höjt sig, bra speed och driver hårt på kassen. Niska gjorde sin bästa match, största utropstecknet idag.

Lundin-kedjan gör jobbet bra och kör med mycket energi. Hoppas det lossnar poängmässigt för Hedlund & Lundin.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 20:44
Är det inte dags att checka av punkterna jag skrev ner inför match?
* Bra sortering i egen zon. - Så gott som klockrent! En gång kunde Forshaga få ett läge sedan två Boisare gått på samma spelare.
* Tufft spel framför egen kasse. - Jajjemensan, där agerade vi resolut, och trots flera bra inspel så kontrollerade vi bort Forshagas klubbor.
* Aggressivt försvarsspel när Forshaga kommer in i zonen.- Det var inte många långa anfall Forshaga fick.
* Snabba förstapass, på bladen. - Klart snabbare uppspel idag och klart fler vassa omställningar.
* Överlag ett passningsspel som hittar blad. - Bra passningsspel, visst satt inte alla pass på blad, men en väldigt stor majoritet och ett klart lyft.
* Inga tappade puckar vid linjerna. - Vi bjöd inte på några sådana spelvändningar väl?
* Att laget kommer samlat vid anfallen. - Det gjorde vi rätt ofta vilket gav många fina långa anfall.
* Mycket trafik på mål. - Detta tycker jag är enda punkten som jag velat se mer av.
* Backar som deltar i anfallsspelet. - Speciellt i den tredje perioden hade vi väldigt aktiva och bra backar, till och med Simon Svensson var ju med och bidrog!
* Mål i powerplay efter att man passat snabbt till varandra. - Såg ni 3-0-målet?! Klockrent!
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 20:35
Göran: Ja det är ett dilemma det där. Kommer tex ha Nybro som ettor för att de får bäst betyg lagdel för lagdel, men är nästan 100% söker på att de inte tar det, det kommer antagligen Kalmar (möjligen Troja) att göra. I västra ettan så kommer nog inte Dalen vinna serien heller, där tror jag ni eller vi tar hem det. Så svårt, får fundera på hur jag ska göra det mer flexibelt nästa gång. När man lägger upp tips med start en månad innan så blir det svårt att ändra det man bestämt också.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 25 september, 2022 kl. 13:47
Krister, jag har haft en trevlig (som alltid) och konstruktiv skriftväxling med Mjörnberg och hans ranking. Han berättade bland annat att stopptid för bilagan är 30 aug, så nästan ingen hänsyn har tagits till träningsmatcherna. Mina avvikande synpunkter grundas i huvudsak på vad jag också sett under träningsmatcherna. Exempel kan vara Smedberg och Söder, där vi ger omvända plusbetyg. Jag föreslog honom att också bedöma lagets nivå rent spelmässigt, eftersom summan av bedömda lagdelar och spelare ingalunda behöver betyda hur bra laget egentligen är, något jag väl också skrivit till dig om. Något att fundera på även för dig kommande år? Mjörnberg nappade och tyckte synpunkten var intressant och skall prata med redaktionen om det till nästa år.

Till sist, dina tips när det gäller AE är synnerligen läsvärda. Konkret, genomtänkt och bra utan utsvävningar. Hatten av!
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 september, 2022 kl. 11:51
Göran: Vi får helt enkelt se om han har rätt. Mitt tips är mer pessimistiskt för Bois del, bestämde mig för att vara tuff i min bedömning av Bois slagstyrka.

Match idag för Bois! Idag vill jag se:
* Bra sortering i egen zon.
* Tufft spel framför egen kass.
* Aggressivt försvarsspel när Forshaga kommer in i zonen.
* Snabba förstapass, på bladen.
* Överlag ett passningsspel som hittar blad.
* Inga tappade puckar vid linjerna.
* Att laget kommer samlat vid anfallen.
* Mycket trafik på mål.
* Backar som deltar i anfallsspelet.
* Mål i powerplay efter att man passat snabbt till varandra.

Inte så höga krav med andra ord! 😉
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 23 september, 2022 kl. 08:36
Krister, jag har den största respekt för Mjörnbergs (och dina!) kunskaper, men här är det fråga om betygsättning av 909 spelare. Det klarar ingen, inte ens Mjörnberg. Sedan är det ju frågan vilka parametrar och ingångar som utgör grunden för bedömningen. Förra säsongen? Snack med coacher? Krönikor? Träningsmatcher? Enstaka matcher? Studier på plats? Bedömning av framtiden utifrån nuet och erfarenhet? Säkert ligger Mjörnberg rätt i de flesta fall, men som sagt inte alla. Och visst, en roande läsning av rankingen och betygsättningen är det så klart!
Gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 september, 2022 kl. 21:26
Niklas: Håller med. Men har sett alla förväntade topplag spela träningsmatcher och det är INGET som ser ut att vara det. Jag såg Hudik-Väsby, mängder med felpass och felbeslut. Jag såg Nybro-Vimmerby som innehöll sämre passningsspel än det Bois visade upp de första träningsmatcherna. Jag har sett Kalmar i två matcher, där de var riktigt bra ena matchen, riktigt svaga andra, Jag har sett Troja två matcher, där de ena matchen hade det sämsta försvarsspelet jag sett ett Trojalag prestera, medan de i den andra såg rätt bra ut. Ändå så kommer säkert dessa lag att vara i kvalserien fram i vår, just för att det just nu är TRÄNINGSMATCHER, det är inte nu man ska vara som bäst. Samtliga lag, även Bois, kommer hålla en helt annan nivå när det närmar sig slutspelet. Så det är alldeles för tidigt att döma ut något lag ännu.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 september, 2022 kl. 18:56
Göran: Får försvara Mjörnberg lite. Han brukar ha väldigt mycket rätt, finns det någon som kan ettan bättre? Sedan kan det säkert bli något fel någonstans, men generellt så har han stenkoll och det är inte ofta han är ute och cyklar i sina tips.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 22 september, 2022 kl. 15:26
Konstigt! Går inte att redigera bort inlägg och nu blev det plötsligt tre!
Gillamarkeringar 0
admin@oxarna.se Svar från admin: admin@oxarna.se
Hej det borde bara vara på din dator som det syns fler än 1 inlägg, jag ser bara ett inlägg från dig 😀
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 22 september, 2022 kl. 15:24
Jag tycker väl så där om hockeybilagans rankning och texter i övrigt. Det är uppenbart att man gått på gamla meriter och lite hörsägen och snack här och var. Lika uppenbart är att man inte sett så många träningsmatcher. Jag kan nog Skövde ganska detaljerat och flera spelares betygsättning är helt fel både uppåt och neråt, i varje fall om man sett träningsmatcherna och något borde väl de prestationerna betyda både lag- och spelarmässigt?
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 22 september, 2022 kl. 11:21
Är väl inte alls konstigt att Bois ligger bäst till i totala ettan av de västra lagen när dom tippas som bästa lag i västra serien !?

Jaja all press på Bois det är bra dä 😉
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 september, 2022 kl. 23:38
Go seger idag mot Borås 2-0. Tycker Bois tog ett jättesteg framåt idag både vad gäller försvarsspel och anfallsspel. Passningarna satt bättre på blad, man höll sina positioner i försvarsspelet och man skapade mycket framåt och släppte till lite bakåt. Ett lika stort steg framåt i matchen mot Forshaga så börjar det se riktigt bra ut!

En annan sak: Idag släppte Aftonbladet sin Hockeybilaga om allsvenskan och ettan. Bois rankas där som klart bästa lag i västra med 22+. tvåa Tranås med 20+ och delad trea Surahammar, Skövde och Dalen med 19+. De har också en ranking över hela ettan med de lag som mest sannolikt avancerar uppåt. Där ligger Bois som sjua, bäst av alla västras lag.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 september, 2022 kl. 13:20
Match imorgon mot Borås. Då hoppas jag få se:
* Att man kan fortsätta trenden med ett bättre och bättre passningsspel från möte 1 (där period 1 var genomusel, 2 svag och 3 ok).
* Ett aggressivare försvarsspel, där man inte låter Borås få hantera puck i lugn och ro någon gång.
* Mer samlat anfallsspel, där man kan komma in i anfallszon med pucken under kontroll.
* Noggrannhet i hemjobbet, inte släppa några två mot ettor eller tre mot tvåor.
* Fortsatt tryggt målvaktsspel.
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 september, 2022 kl. 11:05
Trummis sökes!
En av våra trummisar har flyttat och kommer inte kunna trumma i vinter. Därför söker vi nu en ny trummis som kan vara med och ge takt och tryck till klacken. Oxarna tycker positionen är så viktig att vi bestämt att vi betalar ett årskort till den som kan tänka sig hjälpa till. Är du intresserad eller vet du någon som kan passa, hör av dig till mig på mailadressen hkrister@msn.com eller tel 0735056131.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 13 september, 2022 kl. 10:28
Efter att Leons pappa Curt berättat för mig att säsongen startat bra så gratulerade jag leon och skrev: fortsätter det så här så är chansen att få se honom i Mariestad ganska liten. I dag fick jag ett mejl från Leon där det står följande:
"If thinks don´t gå well here i would love to come to Mariestad"
Nu är ju frågan: Vill jag att det skall gå bra för Leon i USA eller inte???
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 12 september, 2022 kl. 15:02
Leon klarade med glans Tryouten till Islanders och de spelade i går första träningsmatchen mot NCDC laget Boston Adventage där de dock förlorade på övertid med 2-3. Leon gjorde dock ett av Islanders 2 mål.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 11 september, 2022 kl. 15:45
Det var länge sedan det var så svårt att tippa de fem i topp. KH:s tips 6-10 skriver jag under på.

Tipset får då bli:
1. Tranås - ser mkt bra ut!
2. Skövde - ser klart bättre ut än förra säsongen!
3. Bois - för mkt ungdom?
4. Dalen - nä, inte som förra säsongen.
5. Surahammar - tuffare denna säsong. Kan inte utnyttja som underdog och de andra lagen har blivit bättre.

Skall bli spännande att få läsa KH:s experttips!
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Jimmy Olofsson Jimmy Olofsson skrev den 11 september, 2022 kl. 14:32
Jo jag vet att jag är pessimistisk! Då kan man ju bara bli positivt överraskad =). Och jag har mer än gärna fel. Men någon domedag har jag väl inte pratat om. Har ju bara tippat serien och sagt att jag inte tror bois är topp 5 här inne. Eller så är jag realistisk och inte blåögd! Men årets Bois skrämmer ingen.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 11 september, 2022 kl. 11:59
Du får givetvis ha din åsikt Jimmy, men när var du optimistisk när det gäller Bois senast? Tycker bara jag läser domedagsprofetior från dig. Med det sagt så är västra ettan så jämn denna säsong så Bois KAN mycket väl missa en alletta. Men det kan Tranås, Dalen och Surahammar, dina tre favoriter, också göra. Det finns inget lag som kan räkna in en alletta i år.
Gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 4 september, 2022 kl. 17:42
9-1 mot Comet idag efter gediget, rent av strålande spel. Staffan L for president...Inget att bry sig om för det är försäsong. Men visst, 9-1 är 9-1.
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter

Pantrunda!

Ny månad-ny pantrunda. På måndag […]