Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4178 inlägg.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 29 januari, 2023 kl. 20:45
Bedrövligt dåligt idag o än en gång handlar det mesta om att vi inte har några centrar, så där hade ju Appelgren rätt från början.

Vi såg ut som juniorer o Troja käkade helt enkelt upp oss när ingenting stämde från den viktigaste positionen…
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 januari, 2023 kl. 14:32
Tuff match mot Troja idag. Troja har fem segrar senaste sex matcherna och har tagit stora kliv mot toppen. De grundar sitt spel på en stark defensiv, men har blivit lite mer offensiva det sista, där backarna också kan fylla på. Det betyder att Bois måste vara alerta i egen zon och vrida på huvudena så man sorterar rätt. Förhoppningsvis nästan så blir det mycket utvisningar, för i special har Bois ett övertag, även om Trojas powerplay är bra. Men deras boxplay är väldigt svagt, bara 50%.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 26 januari, 2023 kl. 16:11
Niklas –> Vi gör framför allt defensivt en riktigt bra insats. Antalet kvalificerade Karlskronachanser kan räknas på ena handens fingrar, och målen de gör är ju chanser som är svåra att försvara sig mot, skott från svåra lägen som ändå hittar in. Vi var otroligt starka framför egen kasse, varje gång KHK fick in en puck framför så var vi först på puck och höll undan motståndarforwards riktigt bra. Så defensiven är klockren i mina ögon.

Offensiven var bra, men inte lika bra. I egen zon så var vi ofta snabba till puck och hade bra leverans, men det var stunder i matchen där vi drällde lite för mycket med den. Jag tycker också att vi skulle ha kunnat komma mer samlat i anfall, lite för ofta blev det en som kom ensam. Sedan måste framför allt andrakedjan komma lite mer insida, de spelade puck grymt bra och fick ofta långa anfall, men det saknades någon som ville in och ta jobbet framför mål. Någon i chattgruppen föreslog att man skulle skifta center mellan första och andra, så att Hugo fick bidra med lite mer pucktransport till förstakedjan medan Lukas kunde bidra med lite mer tuffhet framför kassen till den andra. Kanske inte en så tokig idé?
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 23 januari, 2023 kl. 18:54
Just nu så ser det bra ut för Bois. Vi har målvakter som steppat upp, vi har en backsida som är både bred och spetsig, och vi har fyra kedjor som alla sköter sina uppgifter på ett bra sätt. Men jag tror det skulle kunna bli ännu bättre om vi fick in den där spetscentern som Kalle pratat om hur länge som helst nu. Otto gör det otroligt bra med tanke på att han aldrig spelat center förut, men skulle vi kunna få in en naturlig spelfördelare tillsammans med Blomberg och Erik Olsson så skulle den kedjan ta ett kliv till. Nu får Blomberg agera spelfördelare, och han gör det bra, men han får alldeles för sällan själv ett pass som han kan skjuta direkt på. Där ser jag att det finns mer potential att få ut.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 januari, 2023 kl. 01:10
Det gör skillnad när folk är friska och ikapp träningsmässigt, det är det som märks de senaste två matcherna. Vi blir ett bredare lag, ett vassare lag, ett lag som orkar i tre perioder. Förstakedjan har levererat hela säsongen, på slutet har vi också fått en andrakedja som levererar och idag levererade tredjekedjan. Dessutom har fjärdekedjan gjort mål två matcher i rad nu. Lägger man därtill att försvarsspelet är betydligt bättre nu, och då märker man att också målvakterna lyfter sig. Malmborg förra matchen och Isac idag har gjort kanonmatcher. Med rätt understöd så levererar också målvakterna. Det är ännu för tidigt att ropa hej på något vis, men visst ser det bra mycket bättre ut efter åtta matcher än vad jag trodde inför allettan (jag tippade laget nia). Och då har vi ändå haft otroligt stort manfall i många av matcherna. Jag är grymt imponerad av sättet laget har tagit sig an uppgiften.
Gillamarkeringar 10
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 januari, 2023 kl. 10:52
P-G: Andrakedjan var magisk mot Dalen, de hängde inte alls med när den trampade igång. Speciellt som backarna var duktiga på att fylla på och ge dom understöd. Wistén framstår mer och mer som ett riktigt fynd, bra över hela isen och med en magisk passningsklubba. Kul också att det börjat lossna för Lindberg, jag har tyckt synd om honom då han hela tiden fått byta omgivning och inte riktigt fått det understöd han behöver.
Gillamarkeringar 10
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 18 januari, 2023 kl. 22:18
Riktigt osympatiskt! Men inga är väl så härliga att tvåla dit som dom dåliga förlorarna?! 🙂

Kul o se att BoIS kunde studsa tillbaka omgående. En enorm skillnad mot i söndags. Men det är väl kanske det som varit akilleshälen i år, just ojämnheten.
Stundom bländande för att matchen efter helt gå i stå.
Då får man ta till sig Simons ord till MT häromdagen. ”Lita på processen!”
Självklart behöver poängen komma in på kontot, men det är inte nu kvalserieplatser fördelas.

Hoppas det är många som åker med ner till Tranås och lyfter grabbarna till en lika fin insats nu på lördag. Då kommer TAIF få spela riktigt bra om inte poängen skall hamna hos gästerna.

Veckans stora glädjeämne: Nykomponerade formationen med Wisten, HP och Lindberg.
Det tog några månader att hitta rätt i den där 2:a-linan, men den som väntar på något gott… Och som sagt, lita på processen.
Gillamarkeringar 10
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 18 januari, 2023 kl. 21:17
Alltså finns det någon drygare tränare än Per Gustafsson. Han gör ju bort sig fullständigt varje gång han ställer sig framför en kamera. Så sjukt skönt att knäppa lilla Per på näsan 😁
Gillamarkeringar 12
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 16 januari, 2023 kl. 09:32
De som kommenterade derbyt (som inte är vilka som helst) var utmärkta. Visste vad de pratade om och i lagom mängd. Vilka killar och hur snygga förlorare som helst. Applåder! Där har många mycket att lära i olika delar av Hockeysverige, t ex i vår serie.
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 15 januari, 2023 kl. 13:11
KH> Visst har Visby varit riktigt bra på bortaplan i år men i fredags var de inte bra. Kan boisen haft huvudena på dagens match? Hur som helst, det blir spännande idag! Bästa psyket vinner.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 15 januari, 2023 kl. 12:27
Så här otroligt stor skillnad kan det bli vid olika utfall i eftermiddagens matcher:
UTFALL 1
Dalen 17
Nybro 10
Kalmar 10
Halmstad 10
Troja 7
Visby 7
Skövde 7
Mariestad 7
Karlskrona 6
Tranås 6
Sanslöst jämnt med Dalen överlägset men sedan bara fyra poäng mellan tvåan och tian!

UTFALL 2
Dalen 14
Nybro 13
Kalmar 13
Troja 10
Mariestad 10
Halmstad 7
Karlskrona 6
Tranås 6
Visby 4
Skövde 4
Betydligt större skiktningar.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 januari, 2023 kl. 21:13
Markus –> För att ge lite perspektiv: Visby hade innan gårdagens match tagit 25 av 30 poäng på bortaplan under säsongen, så att påstå att Visby är dåliga stämmer helt enkelt inte. Däremot håller jag med om att lagen stundtals var duktiga på att ta ut varandra, att stänga ner uppspelsvägar osv. Det är just det som gör Visby så starka.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 14 januari, 2023 kl. 16:32
Sämsta matchen i denna Allettan. Sämre än mot Nybro, 2-8.Inte många pass som satt där de skulle. Tur Visby var lika dåliga. En målis som släpper en lucka vid första stolpen på ca 20 cm och i övrigt såg osäker ut. Till hans försvar så har han ju inte spelat speciellt mycket. Förvånad över att Henell tyckte de började matchen bra!
Det positiva förutom 3 poäng är slitvargarna. Lundin, Henell, Axelsson, Larsson, Frick, Svensson mfl. Även kul att se Collberg.
Nyckeln mot SIK blir stor noggrannhet vid linjerna och bra passningsspel. Och undvika de onödiga utvisningarna.
Tror på uddamålsseger i morgon och 3 nya poäng, 4-3.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 14 januari, 2023 kl. 13:45
Tycker Bois ägde Visbymatchen till större delen. Lite hafsigt första minuterna innan vi tog tag i det, och sedan hade Visby några minuter i slutet av andra och minuterna mellan 4-2 och 4-3, i övrigt så var det Bois som hade taktpinnen. Roligt att se att alla fyra kedjor leverera mål, tycker fjärde hade bra energi hela matchen. Wistén bäst på isen tillsammans med HP. Lindén såg lite blek ut, han var nog tagen efter många dagar med hög feber, förhoppningsvis är han mer fit imorgon. Kul för Isac att få göra en bra match och få vinna.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 13 januari, 2023 kl. 21:54
Onödigt spännande i tredje när man backade hem för att (Blää) bevaka ledningen!

4-1 målet var årets godis, & viktigt som hellsike!
Även 5-3 målet var viktigt!
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 10 januari, 2023 kl. 20:30
Ser på Bois J20 spela match mot Härryda. Bois är både ett och två nummer större och leder med 5-1 efter två perioder. Bois har ett helt annat tempo än motståndarna, både vad gäller skridskoåkning, speluppfattning och hanterandet av puck. Finns många killar som skulle kunna vara intressanta att se i ett a-lag utöver de vi redan sett.
Gillamarkeringar 6
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 januari, 2023 kl. 13:02
Mikael –> Halmstad är bra, det är inte ett lag som kommer befinna sig i botten när det summeras, så en seger är inget måste. Men visst vore det skönt med en seger, och det är inte helt orealistiskt. Det är i alla fall det mänskligaste motståndet vi haft så här långt, för de första tre matcherna har vi mött idel topplag. Halmstad är i mina ögon ett mittenlag.

Så här skulle jag formerat laget tror jag:
Broeng-Håkansson
Tellström-Larsson-Lindén

Aronsson-Frick
Olsson-Pettersson-Wistén

Malmkvist-Svensson
Henell-Lundin-Axelsson

Stenlund-Collberg
Josefsson-Niska-Gustafsson
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 8 januari, 2023 kl. 12:04
Då var det match idag igen. Halmstad hemma bör man slå om man ska bli bland dom 8. Lillebror Skövde har en tuff bortamatch mot Tranås frågan är om dom kommer lyckas vinna sin första match i allettan. Undras om dom tränat på skotten.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.