Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4416 inlägg.
Göran Strid Göran Strid skrev den 8 juni, 2023 kl. 21:47
Jag är inte lika orolig inför denna säsong som tidigare år, när det gäller backsidan…inte heller för målvaktssidan…

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte vore intresserad av den första träningsmatchen mot Bois. Oavsett en träningsmatch kommer vi direkt då få se anslaget och profilen hos de båda lagen och intresset kommer inte bli sämre när lagen möts den andra gången.
Mumma för en hockeynörd!
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 juni, 2023 kl. 21:28
Så i princip håller du med mig Göran, Bois kedjor är något vassare om man jämför dem rakt över, även om du finner marginalen hårfin, speciellt längre ner i hierarkin.

Skövdes forwardssida ser riktigt fin ut i år, i jämförelse med förra klart vassare. Men förra säsongens akkiellshäl backsidan är väl den som framför allt behöver vässas. Jag har hört att William Johansson (Lidköping) är en av pjäserna som ska in, vet du hur det ser ut i övrigt? Blir Werner kvar?
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 8 juni, 2023 kl. 20:39
Skoj med lite tidig fighting mellan Krister och Göran Strid. Som utomstående tyckare så måste jag säga att om inte SIK gör ytterligare ett par proffsiga värvningar innan seriestart så lär nog Bois komma åtskilliga placeringar över SIK I tabellen. Och derbyna lär nog gå i Bois favör. Spännande att se vad som händer innan seriestart.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 8 juni, 2023 kl. 20:22
Krister, visst är det så att ettan möter ettan, men definitivt inte alltid. Ta bort ordet "sällan" och byt det mot "inte alltid", så blir det bättre. För övrigt vad skulle man annars ha coacher till och då man byter sist?
Jag avstår från att bedöma vilken formation som är bättre än den andra och gör det för att vi ännu inte varken du eller jag har sett hur kedjorna dels formeras, dels inte sett dem spela. Men man har ju alltid en magkänsla och det är att det är kraftigt att säga "favör bois", när skillnaden kan vara hårfin om ens någon. På något sett ser jag möjligen en saxad trappstege typ boisettan är kanske bättre än sikettan, som kanske är bättre än boistvåan, som kanske är bättre än siktvåan som kanske är bättre än boistrean etc och där differensen kryper närmare och närmar till skövdes fördel. Ungefär så. En annan del är att i skrivande stund har Skövde 15(!) forwards klara och där den femte linen är klart bättre än Skövdes fjärde förra säsongen.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 juni, 2023 kl. 19:57
Göran: Visst händer det att man matchar första mot första osv, men man kan också matcha checkingline mot topplina naturligtvis. Men det spelar ju egentligen ingen roll, för ju bättre förstalina du har så kommer du prestera oavsett vem de matchas mot, ju bättre andralina du har desto bättre kommer du prestera oavsett vilken den matchas mot och så vidare. Annars skulle det ju inte vara någon mening med att ha starka kedjor…

Vilken kedja anser du med dina Skövdeögon vara bättre än Mariestads motsvarighet? Nyfiken fråga!

Håller med om att forwardsmässigt är detta det bästa ni ställt upp med på många år. Backsidan återstår väl att se ännu.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 8 juni, 2023 kl. 15:13
Krister, intressanta funderingar som vanligt, men nog tycker jag att du här skriver med väl färgade Bois-ögon. Bois är alltså bättre på varje punkt du jämför? Ok, vi får väl se, men några funderingar kan väl vara:
– I en match matchar man sällan första mot första, andra mot andra etc. Och då kommer styrkeförhållandet i ett helt annat läge.
– Under mina 30 år med Skövde har laget aldrig haft den forwardsuppsättningen rakt över. Möjligen kan laget som strax efter millennieskiftet gick upp i HA och spelade en säsong i HA matcha, men den uppsättningen var mer ojämn och tog hårt på toppspelarna.

Gustaf, en sådan tränare med den kvalitén rakt över har Skövde inte haft under min tid med Skövde.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 7 juni, 2023 kl. 22:29
Mycket fördel Bois där Krister, men jag tror att lillebror faktiskt kan bli farliga i år. Att Staffan (och det beror inte på att han är gammal boisare utan en riktigt bra tränare) får ytterligare ett år att forma laget. deras akilleshäl är backarna, men får de första målet så kommer det vara tufft…
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 juni, 2023 kl. 21:32
Nu har jag skrivit ett antal inlägg där jag spekulerat i hur Bois skulle kunna formera sina trupper inför kommande säsong. Men nu är Skövde mer eller mindre klara med sin forwardsuppsättning så tänkte jag skulle spåna lite i hur kedjorna vi ska spela derby mot kommer se ut. Jag har hört troärdiga rykten om att Emil Smedberg är sista forwarden in, så jag har med honom i min uppställning.

Förstakedjan:
Jesper Andersson-Emil Smedberg-Gustav Lindberg
Smedberg playmaker med två rappa forwards på kanterna, kan vara den vassaste enheten Skövde haft på över 10 år.

Andrakedjan:
Josh Laframboise-Tommy Lee-Alexander Henriksson
En tuff kedja men inte utan skills.

Tredjekedjan:
Elias Andersson-Ludvig Vännström-Alexander Artursson
En tredjekedja som inte bara är tänkta att hålla tätt bakåt utan även kunna producera.

Fjärdekedjan:
Lukas Smith-Kristoffer Söder/Alexander Ternblad-Erik Möller
Håller Söder sig skadefri så får han den perfekta rollen för honom, annars får Ternblad agera backup. En kedja som ska ge egna laget energi och suga ut motståndarnas.

Hur står sig dessa mot Mariestads?
Lindén-Lukas-Tellström vs Andersson-Smedberg-Lindberg
Fördel Bois.

Wistén-Jämsén-Thulin vs Laframboise-Lee-Henriksson
Fördel Bois.

Blomberg-Astley-Reimer vs Andersson-Vännström-Artursson
Fördel Bois.

Hugo-Lundin-CJ/Axelsson vs Smith-Söder/Ternblad-Möller
Fördel Bois utan 100%-ig Söder, fördel Skövde med 100%-ig Söder

Edit: Jag jämför med en som jag kanske tycker bättre Boisuppställning:
Lindén-Jämsén-Tellström vs Andersson-Smedberg-Lindberg
Fördel Bois

Thulin-Wistén-Hugo vs Laframboise-Lee-Henriksson
Fördel Bois.

Blomberg-Astley-Reimer vs Andersson-Vännström-Artursson
Fördel Bois

Lukas-Lundin-CJ/Axelsson vs Smith-Söder/Ternblad-Möller
Fördel Bois utan 100%-ig Söder, Jämnbördig med 100%-ig Söder.
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 juni, 2023 kl. 17:09
Nu när jag har scoutat de nya spelarna så tänkte jag det kunde vara läge att försöka sätta ihop två bra powerplayformationer och två bra boxplayformationer utifrån det spelarmaterial vi har. Det vi kan konstatera är att det kommer bli en grym konkurrens om framför allt att få speltid i pwerplay, och särskilt hänsynslös är positionen vid vänster tekningscirkel där vi har fyra spelare, (ja jag räknar in Lindén, det vore väl illa om vi inte lyckas rodda ihop de futtiga 9000 som saknas?!), som gärna står på direktskott på den positionen.

Men så här skulle powerplayformationerna kunnan formeras:
Back: Andreas Thelander
Vänster tekningscirkel: Joel Thulin
Höger tekningscirkel: Ludwig Wistén
Högt slott: Jesper Lindén
Framför mål: Lukas Larsson
Lindén har ett rappt skott, därför tror jag han skulle kunna stå och vara beredd mitt i slottet och nypa på instick.

Back: Tobias Aronsson
Höger tekningscirkel: Anton Blomberg
Vänster tekningscirkel: Oscar Tellström
Framför mål: André Astley Rydberg
Nedanför förlängd: Johannes Jämsén ELLER Högt slott: Vincent Reimer
Två alternativ beroende på var du vill spela ifrån, toppen eller från bakom mål.

Vi har ruggigt bra skott från samtliga positioner utifrån med dessa uppställningar.

Så över till boxplay. Där är konkurrensen inte lika mördande, vi kommer vara offensivt lagda denna säsong. Men så här skulle det kunna se ut.

Frick-Simon
Herman-Axelsson

Malma-Manne
Lindén-Lukas

Finns det andra förslag?
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 juni, 2023 kl. 23:11
Scoutrapport om nya backen Andreas Thelander. Jag har skärskådat alla hans byten i tre matcher, Mariestad i grundserien, samt Tyringe och Forshaga i vårettan södra. Han spelade med olika backpartner varje match, men han var förstaback i de två sista matcherna och fick massor med istid, både i powerplay och i boxplay.

I powerplay dansade han väldigt fint på blå, han vandrade fram och tillbaka med pucken för att söka öppningar och skott om det behövdes. Han hade också ett rätt bra direktskott som han inte tvekade att använda. Men oftast stod han och fördelade passen och han har en ruggigt bra förmåga att pegga upp medspelarna perfekt, bara i dessa tre matcher så la han en perfekt uppeggad pass som det blev mål på fyra gångar. I boxplay fick han också stort förtroende.

Hans största styrka är passningsspelet. Han har ett riktigt bra passningsöga och hittar oftast upp på bästa uppspelspunkt. Han är trygg med pucken och kan hålla i den och vända bort motståndare om han får press på sig. Det gör att han är oerhört svår att checka fast. Han är också bra i man man-spelet när motståndarna kommer emot honom, han spelar bra klubba mot puck och kan sätta upp motståndaren i sargen om läge finns för det. Han är dock inte den mest fysiska backen. Han följer gärna med upp i anfallsspelet och är då rätt bra med pucken. Han har en kraftfull skridskoåkning.

Hans svaghet är spelet framför egen kasse. Där kan han bli pucktittande och låta motståndarna komma loss från hans bevakning. i Köping var han dock långt ifrån ensam om den egenskapen, det verkade vara ett systemfel då alla spelade så. Här tror jag att han behöver tydliga direktiv från tränarhåll, skit i pucken och ta spelaren. Pucken får målvakten ta!

En annan liten svaghet som egentligen är samma sak är när det blir rörigt i försvarszonen, då kunde han ha svårt att reda ut vilken spelare han skulle ta. Men också detta tror jag en tydlig organisation skulle hjälpa, för i Köping så var det svårt att se några linjer i försvarsspelet överhuvudtaget.

Mina betyg på Andreas (och vad de andra nyförvärven fått):
Skott Joel 7 Vincent 8 Johannes 5 Andreas 6
Passningsspel: Joel 9 Vincent 6 Johannes 8 Andreas 9
Skridskoåkning: Joel 7 Vincent 6 Johannes 5 Andreas 6
Speluppfattning (vara på rätt plats) Joel 7 Vincent 7 Johannes 7 Andreas 4
Fysik: Joel 5 Vincent 5 Johannes 6 Andreas 6
Defensiv: Joel 4 Vincent 6 Johannes 7 Andreas 5
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 3 juni, 2023 kl. 20:13
Scouting av nyförvärvet Johannes Jämsén. Jag har sett alla hans byten i två matcher, dels Lindlöven-Mariestad i grundserien, dels allettanmatchen Lindlöven-Väsby. I Mariestadsmatchen utgjorde han förstakedja tillsammans med Barklund och Jonsson, i Väsbymatchen rullade de på tre centrar och fyra ytterforwardspar så där var han i olika omgivning hela tiden. Men han fick mycket förtroende i avgörande lägen.

Jämsén spelade i första powerplayet, och han hade rollen som playmaker, ofta i position lite nedanför förlängd mållinje till höger, men han var rätt rörlig. Han spelade dock inget boxplay.

I spelet så var han en klassisk centertyp. Han spelade mycket centralt i banan och skulle ha uppspelen för att sedan fördela ut den. Hans största styrka var hans silkeslena handleder, som han kunde smeka fram passningarna med, det var mer än en gång en lite lätt lyftning över en motståndarklubba landade perfekt på medspelarnas blad. Han hade bra blick och nyttjade detta såväl offensivt som defensivt. Skridskoåkningen var väl averege, han hade få riktiga maxåkningar utan såg till att vara rätt placerad så det inte behövdes riktigt. Han passade hellre än han sköt, men fanns det inget så hade han inget emot att skjuta heller. Han är inte stor men nog den av de jag scoutat som ändå spelade mest fysiskt, även om han inte direkt och delade ut tacklingar till höger och vänster. Men han smällde på då det behövdes och gillade att ligga nära och trycka i försvarsspelet. Han sökte sig också gärna in på motståndarkassen när det fanns läge för det. Defensivt skötte han sig bra, han låg rätt och var som jag skrev inte rädd för att agera fysiskt när det behövdes. En svaghet kan jag tycka som center var att han förlorade mer tekningar än han vann.

Ska jag sätta betyg på honom som jag gjort med de andra så skulle det se ut så här:
Skott Joel 7 Vincent 8 Johannes 5
Passningsspel: Joel 9 Vincent 6 Johannes 8
Skridskoåkning: Joel 7 Vincent 6 Johannes 5
Speluppfattning (vara på rätt plats) Joel 7 Vincent 7 Johannes 7
Fysik: Joel 5 Vincent 5 Johannes 6
Defensiv: Joel 4 Vincent 6 Johannes 7
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 2 juni, 2023 kl. 16:52
Bois söker hjälp!
Natten mellan fredagen den 9:e och lördagen den 10:e juni så önskar Bois ha två vakter som hjälper till att kolla så inga stjäl båtar eller hittar på andra dumheter. Det kommer finnas vakt på plats, så du behöver inte göra något mer än kontakta vakten om du ser något. Tiden är mellan kl 02.00-07.00, eventuellt går det dela tiden på hälften. Detta ger Bois fina pengar så hoppas det finns någon som kan tänka sig ställa upp!
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 31 maj, 2023 kl. 21:10
Dags att avge scoutrapport på spelare två, Vincent Reimer. Jag har sett bytena i två matcher med honom, Borås borta i vårserien, och Forshaga hemma även den i vårserien.

Han spelade högerytter i det som var deras förstakedja tillsammans med Jesper Hultberg och Boisbekantingen Lucas Jidenius. Han fick mycket istid i powerplay där han stod till vänster och främst skulle avsluta, men också vara delaktig i spelet. I boxplay fick han dock ingen istid.

Vincent har flera styrkor: Han är teknisk och bra med pucken, han är duktig på att transportera in pucken i anfallszonen och att snurra runt med motståndarbackarna, han är snabb i vändningarna. En stor styrka är hans skott. Han skjuter gärna snabba direktskott med bra tryck och precision. Är duktig på att söka upp ytor i farliga lägen och avslutar sedan snabbt och precist om han får passen.

Han är något snabbare än medel skulle jag säga, men inte speciellt fysisk. Han tacklas sällan men är hyfsat stark i kroppen ändå. Han har över medel i spelsinne och ser bra lösningar. Han sköter sina defensiva uppgifter bra. Snabb hemåt, ofta först, och tar då först en central position innan han tar klivet ut på sin back. Han kanske inte har riktigt samma spetsegenskaper mer än skottet som Joel Thulin, men är mer allround.

EDIT: Han var klart bättre än Jidenius var i båda matcherna.

Om jag skulle sätta betyg på egenskaperna hos Joel Thulin och Vincent Reimer skulle de kunna se ut så här:
(0=kass 5=medelgod ettanspelare 10=topp ettan)

Skott Joel 7 Vincent 8
Passningsspel: Joel 9 Vincent 6
Skridskoåkning: Joel 7 Vincent 6
Speluppfattning (vara på rätt plats) Joel 7 Vincent 7:
Fysik: Joel 5 Vincent 5
Defensiv: Joel 4 Vincent 6
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 28 maj, 2023 kl. 22:49
Tänker scouta våra fyra nyförvärv för att se deras styrkor och svagheter. Idag började jag med att kolla in Joel Thulin, jag såg hans byten i match två mot Sundsvall i kvartsfinalspelet och i allettanmatchen hemma mot Hudiksvall. Vad kom jag då fram till?

Han spelade högerytter i en kedja som bestod utöver honom själv av Mattias Sundberg (center) och Fredrik Schlyter (vänsterforward). Kedjan fick mängder med istid och var alltid den som började i powerplay. I powerplay var det han som var playmakern. I boxplay så fick han dock inte spela.

Hans stora styrka är blicken för spelet. Han brer riktiga mackor med små fina instick, smarta pass på yta och även längre pass. Han är bra med pucken, dock inte den starkaste i närkamperna. Han verkar föredra att skjuta handledsskott, som är snabbt och välriktat. Han gillar att driva på kassen i förstavåg, och söker sig gärna in på kassen för att skymma och gå på returer. Snabbheten är över medel, men han är ingen blixt. Han är hela tiden i rörelse för att hitta ytor åt sig själv och bereda andra plats. Det märks att han spelat center, för han bågade gärna in i mitten för att ta emot pass i uppspelsfasen för att sedan fördela pucken ut på kanten. Hans stora styrkor ligger i offensiven, men han är bra på att checka. I försvarsspelet i egen zon är han dock något under medel skulle jag säga, dock kan det kanske förklaras med sättet Tyresö/Hanviken spelade i egen zon, där yttrarna inte var särskilt delaktiga. Han hade överlag en offensiv roll, och var oftast längst fram i anfallen men också sist hem.

Sammantaget en stark offensiv spelare, där hans blick är riktig spetskvalitet,. Jag hade hellre valt honom än Fredrik Schlyter sju dagar i veckan.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 28 maj, 2023 kl. 18:58
Sprang på Calle Johansson igår på mässan. Vi snackade givetvis lagbygget, och han sa bland annat att han trodde stenhårt på Joel Thulin. "Han kan vara ettans bästa spelare säsongen som kommer!" Det låter givetvis väldigt spännande när Calle säger så och det får mig omedelbart att sätta mig och fundera kring formationer. Antagligen får vi väl betrakta laget som färdigbyggt och då skulle jag vilja presentera några olika alternativ till uppställning, och då är det forwardsuppställningen jag tänker på. Backuppställningen ser antagligen ut som så:
Aronsson-Frick
Thelander-Simon
Manne-Stenlund
Sundberg-?

Men hur ska forwardsuppställningen formeras då. Här är alternativ 1 som bygger på förra säsongens uppställningar.
Tellström-Lukas-Lindén
Thulin-Jämsén-Wistén
Blomberg-André-Reimer
Hugo-Lundin-CJ
Axelsson-Niska

Man skulle också kunna tänka sig att låta Lukas få en mer defensiv roll, kanske nått sånt här?
Lindén-Jämsén-Tellström
Thulin-Hugo-Wistén
Blomberg-André-Reimer
Axelsson-Lukas-CJ

Jag är också sugen på att se vad Wistén skulle kunna göra som center i en förstakedja. Då skulle man kunna sätta upp dessa kedjor:
Lindén-Wistén-Tellström
Hugo-Jämsén-Thulin
Blomberg-André-Reimer
Axelsson-Lukas-CJ

Som ni ser så har jag tredjekedjan intakt, detta då jag absolut inte vill dela på Blomberg och André och jag tror att Reimer skulle kunna passa bra med dem.

Vilket alternativ föredrar ni? Eller ser ni andra lösningar?
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 26 maj, 2023 kl. 22:42
Jag tycker vi skickar Bois till nästa VM! 😉

Imorgon är det Elfordonsmässan, jag hoppas att många kommer! Det är gratis entré och Bois får betalt för varje åskådare som kommer, så det är ett enkelt sätt att stötta Bois samtidigt som man får se lite ny teknik och även höra Cale prata om laget och Volvo om sin syn på framtiden i Mariestad.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 26 maj, 2023 kl. 16:22
Det håller inte med massa hemplockade NHL spelare till WM.Tror att följande laguppställning hade gått bättre:
De två bästa femmorna från Växjö, den bästa femman från Skellefteå och den bästa femman från Färgestad. Dessa hade gjort betydligt mer än 1 mål på 45 skott mot Lettland.
Dessa är till skildnad.från NHL spelarna vana med varandra och vet hur dom spelar.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 25 maj, 2023 kl. 22:35
P-G –> Tror inte Calle har så mycket pengar kvar i budgeten, för då hade han nog signat med Broeng. En junior eller något annat billigt alternativ är nog troligast. Men visst händer det positiva saker i klubben. Igår på filminspelningen så såg jag att storbildsskärmen är på plats tex (äntligen!).
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 25 maj, 2023 kl. 19:53
Spännande KH! Det händer mycket bra kring laget nu.

Vad tror vi om sista backplatsen då?
Har man något namn på g? Kommer man försöka ersätta Broäng eller låter man Thelander fylla den platsen?
Har du hört några rykten KH?
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 maj, 2023 kl. 11:38
Idag på förmiddagen så har Bois gjort tester och i eftermiddag så blir det tävlingar. Alla spelare på plats utom Wistén, även nyförvärven. Kommer rapport i eftermiddag/kväll på hemsida/sociala medier.
Gillamarkeringar 7
Slå på/av denna metaruta.