Oxarnas Gästbok

Logga in för att publicera ett inlägg

5401 inlägg.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 22 februari, 2020 kl. 23:53
När jag spelade på BoIS & Huddinge (också sv. spel) i höstas stog de på 17 ggr båda två!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 22 februari, 2020 kl. 22:54
Svenska spel ger 15 gånger pengarna på att Bois kommer topp 2 i allsvenska kvalserien. Är det ett bra spel tycker ni?
Så här ser oddsen för favoriterna ut:
Troja 8
Väsby 11
Hudiksvall 12
Bois 15
Nybro, Boden och Huddinge 16
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 februari, 2020 kl. 19:27
Göran–> Kom på att jag måste passa på att återgälda berömmet, Skövde tog ett stort kliv framåt denna säsong. Framför allt offensivt såg det riktigt vasst ut. In med en tränare Som kan ge lite mer struktur så kan det bli ännu bättre nästa säsong!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 februari, 2020 kl. 19:25
Göran–> Tack för beröm! Vi är nöjda, speciellt med andra halvan av serien och extra speciellt med matcherna med de bättre lagen i serien. Där har vi plockat 18 av 24 poäng, överlägset bäst av alla. Det ger väl också en indikation på att tempot inte är några problem. Sedan har Bois också medvetet värvat in mer speed i laget. Såväl Söderlund som Elgestål är riktiga speedkulor. Werner är en back med riktigt bra skridskoåkning och Willig kanske inte är speedig men hans lägsta hastighet är hög då han kör hela tiden. Sedan är ju inte tempo åkhastighet bara, passningsspelet har varit mycket bättre mot topplagen och det ger också fart.

Vi får se hur långt det bär, men min känsla är mycket god. Förutsättningarna för att gå riktigt långt är bättre än på många år. Vi slog serieledarna och serietvåan i de sista två matcherna med sex tongivande borta, Hur bra blir det då inte när de kommer tillbaka?
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 21 februari, 2020 kl. 18:02
Grattis till en fin alletta! Många lag är väldigt jämna nu i PO. Jag ser ett lag som sticker ut och spelat den bästa hockeyn och det är Huddinge av de matcher jag sett. Vimmerby från vårserien är en rysare med sin storhandel av spelare och kan matcha lagen i AE. Alla lag kan ta platserna i kvalet och det gäller även Bois. Tveksam dock till det jag tyckt hela säsongen och det är tempot, något som i alla fall Skövde klarade med bravur i serien, men det är en parentes.

Med rätt fortsatt spelväg kan det leda till kvalserien och så får vi se! Lycka till!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 21 februari, 2020 kl. 12:06
Urban–> Erik Olsson var avstängd tom den 25/2, han är alltså spelklar till playoff 2.
Slå på/av denna metaruta.
Urban Cederqvist Urban Cederqvist skrev den 21 februari, 2020 kl. 08:00
Är det någon som vet hur det gått med Erik Olssons avstängning?
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 februari, 2020 kl. 22:50
Ni hänger väl på till playoff 2 (se nyhet)? Kommer att bli en höjdarresa!
Slå på/av denna metaruta.
Magnus Gustafsson Magnus Gustafsson skrev den 20 februari, 2020 kl. 20:51
Mindre kul att redan ha sommar träning som lille bror har börjat med
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 20 februari, 2020 kl. 19:35
Känns riktigt gött idag att vara Boisare!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 20 februari, 2020 kl. 13:42
Så här tror jag playoff 1 slutar!

Troja-Strömsbro 2-0
Ett förvånande val av Troja. Visserligen innebar valet av Strömsbro en rätt trolig seger, men Nyköping hade inneburit en betydligt kortare resväg och borde också ha varit ett överkomligt motstånd. Den extra resekostnaden som man nu tog borde innebära att man har rätt stor respekt för Nyköping. Strömsbro har ett par riktigt bra spelare i Viktor Ehn och Joakim Axman, men Trojas spets ärminst lika vass och framför allt är bredden betydligt bättre. En klar 2-0-seger.

Östersund-Kiruna AIF 2-0
Också ett lite överraskande val, men Östersunds respekt för Teg var tydligen så stor så den vägde tyngre än kassörens ord om återhållsamhet. Jag tror att Östersund kunnat vinna över Teg också, man vann ju båda mötena i allettan, men att välja Kiruna innebär att risken för att slås ut minskar ännu mer. Man vann båda mötena med AIF i grundserien rätt klart och ska kunna avfärda dom med 2-0.

Nybro-Nyköping 2-0
Att Nybro med de valen som var kvar skulle välja Nyköping var rätt givet. Visserligen blir det ett nytt och oprövat motstånd, men det är ändå ett lag som man borde rå på och alternativen var det antingen för långa resor till eller ansågs tuffare. Nyköping har främst en offensiv kompetens, men Nybros defensiv är stark och svårforcerad. Nyköpings defensiv kommer få större problem med Nybros spetsar och 2-0 känns som ett väntat resultat.

Boden-Teg 2-1
Första matchserien som känns lite svårtippad. Reagerar man med ryggraden så skulle man säga Boden direkt, de har ett betydligt mer meriterat och bättre lag spelare för spelare. Men får man en stund på sig att syna hur lagen presterat egentligen så är det inte lika givet längre. Teg kom faktiskt före Boden i norra hockeyettan, och visserligen kom Boden klart före i allettan men Teg har vunnit tre av fyra matcher mot Boden, bland annat den senaste. Den spelades så sent som igår och var viktig för Boden, trots det så vann Teg med 3-1. Jag tror på en jämn matchserie där ändå Bodens rutin från playoffspel till slut ändå väger över till deras fördel, 2-1.

Krif-Vimmerby 0-2
Svårtippat men jag lutar åt att Vimmerby tar detta. Krifs inledning på allettan var lysande, men man har tappat under den andra halvan av allettan och gick från att leda allettan till att hamna sexa. Vimmerby gjorde en minst sagt medioker grundserie, men Horskys återkomst som tränare och nystarten med en ny serie har gett Vimmerby ordentligt med luft under vingarna. Seriesegern var bärgad tidigt och man fick tillfälle att träna ner sig ordentligt för att kunna komma så bra förberedda som möjligt till playoff. Jag tror att man tar hem detta, det blir jämna matcher men ändå två raka Vimmerbysegrar.

Lindlöven-Visby 1-2
Lindlöven har gått riktigt bra i den norra allettan och hade väldigt god marginal ner till playoffstrecket medan Visby i den södra fick slita hårt för att greja den sista, vilket man lyckades med till slut med en poängs marginal. Det skulle kunna antyda att Lindlöven ska vara favoriter i matchserien, men Lindlöven är ett oprövat playofflag medan Visby har hur mycket playoffrutin som helst, och det ska inte underskattas. Visby har dessutom en riktig slutspelsräv i båset i Hans Särkijärvi som vet hur man spelar i utslagsmatcher. Det gör att jag tror att Visby ändå vinner denna knallhårda drabbning med 1-2.

Tranås-Piteå 2-1
Tranås fick ordentlig fart på grejorna under slutdelen av allettan och kommer in med bra självförtroende till playoffspelet. Tidigare års topplag Piteås alletta var inget att skryta med, men på slutet repade man faktiskt mod ordentligt och tog fyra segrar på de sista sex matcherna. Det gör att mitt tips inte kommer att bli en enkel 2-0-seger för Tranås, men Tranås är ändå favoriter i mina ögon och tar detta med 2-0.
Slå på/av denna metaruta.
Susanna Johansson Susanna Johansson skrev den 20 februari, 2020 kl. 11:06
Ja det påverkar hur vi får ut informationen via hemsidan men vi hoppas att alla fått informationen då den även gått ut via tidningen, sociala medier och anslag i ishallen plus att de sa det i sekretariatet förra matchen
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 20 februari, 2020 kl. 11:01
Japp, gjorde det här om dagen. Tänkte bara på att det informeras via hemsidan.
Slå på/av denna metaruta.
Susanna Johansson Susanna Johansson skrev den 20 februari, 2020 kl. 10:46
Marcus det är inga problem att förlänga sina seriekort då det inte görs via hockeyettans sida. Bara att kontakta kansliet så löser de det
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 20 februari, 2020 kl. 10:39
Strul med Hockeyettans sida? Påverkar ju alla lagens sidor med… Perfekt nu när Bois vill ha kontakt med de som ev vill förlänga sina seriekort till Play Off ?
Slå på/av denna metaruta.
Kimmo Varis Kimmo Varis skrev den 20 februari, 2020 kl. 10:16
@Krister Holm, skönt då att kunna vila eventuella nya skador och kunna plocka in dessa inspelade juniorer, bra med en bred bas med egna produkter som kan stötta och bli stjärnor i kommande Bois lag.
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 februari, 2020 kl. 23:28
Det verkar inte helt osannolikt att vi kan få tillbaka de flesta av de sex spelare som saknades idag. Tänk vilket lag vi kommer få då!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 februari, 2020 kl. 23:06
Så här ser stegen ut:
Playoff 1:
Lag 4-8 i allettorna samt vinnarna i fortsättningsserierna=14 lag.

Playoff 2:
Förlorare hockeyettanfinalen, lag 2-3 i allettorna samt de sju vinnarna i playoff 1=12 lag.

Playoff 3:
Vinnarna i playoff 2=6 lag.

Kvalserien
Två allsvenska lag, vinnaren hockeyettanfinalen samt de tre vinnarna i playoff 3.

Hela tiden så väljer de som är rankade på övre halvan, med start för de bäst placerade lagen i allettorna enligt modellen i playoff 1.
Exempel playoff 1.
Fyran med flest poäng väljer först.
Fyran med minst poäng väljer tvåa.
Femman med flest poöng väljer trea.
Femman med minst poäng väljer fyra.
osv.
Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 19 februari, 2020 kl. 22:18
Speldagar Play Off 2 är 3+6/3 och ev avgörande den 7e. Väljer Bois motstånd? Lite dåligt insatt i proceduren….
Slå på/av denna metaruta.
Michaela Roth Michaela Roth skrev den 19 februari, 2020 kl. 21:47
Jätte starkt gjort av Boisen att vinna borta mot Nybro!!Och tar 3 platsen!
Slå på/av denna metaruta.
Jan-Erik Karlsson Jan-Erik Karlsson skrev den 19 februari, 2020 kl. 21:36
Bra gjort att vinna i Nybro, ett mål till för Troja och vi hade varit 3:a, men nu är det som det är och om jag förstått saken rätt får vi välja först.
Slå på/av denna metaruta.
Kjell-Arne Remnås Kjell-Arne Remnås skrev den 19 februari, 2020 kl. 21:36
Underbart!
Bra krigat av Boisarna. ?????
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 februari, 2020 kl. 21:28
Så underbar seger! I och med denna seger tog vi 18 poäng mot de andra topplagen, näst bästa lag tog 12. Detta kan bära långt!!
Slå på/av denna metaruta.
jesper jesper skrev den 19 februari, 2020 kl. 21:14
Vilken jäkla insats av hela laget ! Grymt !! Och Sandberg vilken gigant !!! Starkt och ta 3:e platsen med tanke på alla skador. Känns som en bra framtid vi har framöver ??❤️
Slå på/av denna metaruta.
Gustaf Bobeck Gustaf Bobeck skrev den 19 februari, 2020 kl. 21:13
Så galet viktigt o grym seger idag… Playoff 2 med en veckas vila… De är mumma det… O fler hemmamatcher… O före Troja… Ja, listan kan göras lång
Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 19 februari, 2020 kl. 21:13
JAAAAAAAAAAAAAA PO 2! SÅ JÄVLA STARKT JOBBAT! VILKA KRIGARE VI HAR I DET HÄR LAGET!!❤❤❤❤❤
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 februari, 2020 kl. 20:23
Bois leder efter två perioder mot Nybro och i livetabellen ligger vi just nu tvåa. Detta kan bli spännande!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 19 februari, 2020 kl. 16:31
Något jag efterfrågat ett tag är nu på g. Filip Thörnqvist blir nu marknadschef i Bois! Målet måste dock vara att han blir anställd på åtminstone halvtid så han får tiden som krävs.
Bois hemsida
Slå på/av denna metaruta.