Oxarnas Gästbok

Logga in för att publicera ett inlägg

5381 inlägg.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 7 februari, 2020 kl. 22:59
Är inte målsättningen högre än att vara bättre än SIK kan de ju lika gärna lägga ner…
För övrigt tycker jag det är förbannat tråkigt att de inte vill mer än Tranås i kväll. Bortkastat….
Slå på/av denna metaruta.
Per-Henrik Fröjd Per-Henrik Fröjd skrev den 7 februari, 2020 kl. 22:36
Göran stridh. Bois vann! Det innebär att Bois är bättre än Skövde ik.
Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 7 februari, 2020 kl. 22:20
Skitkväll!!! Framför alla oroande med Filip x 2 som gick av… Särskilt Engqvist, såg ju inte alls bra ut. Knä? Sen skittråkigt att torska såklart men idag hade inte Bois det där sista som behövs i tighta matcher. Tranås slet ju som galärslavar och det såg ut som de ville mer än Bois. Nä, bara att bryta ihop och komma igen mot Grums på söndag! Topp 3 är fortfarande inom räckhåll! HEJA BOIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slå på/av denna metaruta.
mano mano skrev den 7 februari, 2020 kl. 21:40
Någon som vet varför Thörnqvist gick av inför 3:e idag?
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 7 februari, 2020 kl. 19:12
Robin Brewitz skriver bl a:
"Prostataklacken med tillhörande falang vänster till från deras sida som aldrig kan uppföra sig utan skriker glåpord mot spelare och ledare är bara pinsamma… Men dessa sk Herrar går över gränsen, och det är inte bara mot Boisare. Har sett flera matcher i Billingehov och samtliga bortalag får utstå samma sak. Tycker föreningen borde ta detta, för Skövde IK bör väl ha en värdegrund som man jobbar efter där Respekt mot varandra och motståndare nämns? Dessa personer som är en hel del visar verkligen inte att man är en del av den, om den nu finns…"

Detta stämmer säkert om vad som hänt och färgstarkt beskrivet av den gode Robin – som aldrig haft något till övers för Skövde IK – men vet du vad? Jo, det är att så många som genom åren blivit så hjärtligt trötta på denna tröttsamma attityd att veta bäst, att vara bättre än alla andra, att vara ett föredöme, att nedvärdera och håna sin omgivning – läs Skövde IK – och att inte ens fundera på att städa framför egen dörr. Jag har besökt ishallen i Mariestad under många år och sett derbyn kanske ett tjugotal gånger. Till detta ett antal träningsturneringar. De flesta av dem har varit förfärliga, inte för att bois vunnit många av matcherna och spelat bra och gjort det rättvist, utan för ett bemötande från mobben på ståplats, som spottat, kastat ölburkar, pekat finger, kastat glåpord och provokativt knuffat och hotat på ett obehagligt sätt. Och detta har hänt mig med flera både som aktiva i föreningen i Skövde IK och som vanlig supporter. Så Robin, kom inte med den typen av uttalande du gör utan att också åtminstone se dig och dina kompisar i spegeln. Din förening är bra i mycket, men när det gäller detta med publikuppträdande och besservissermentaliteten så har ni mycket att lära, till exempel det där med värdegrund och att möta varandra med respekt, som du skriver om.
Slå på/av denna metaruta.
Hovet Hovet skrev den 7 februari, 2020 kl. 17:49
Pinsamt att försöka förminska era supporterproblem med att skylla på "Huliganer" som bara var där för att slåss. De som gjorde de var föredetta juniorer hos er med stort hjärta för Mariestad och stort hat mot Skövde. Huvudpersonen som åtalades spelar än idag hockey i Töreboda.

Att supportrar till er misshandlar era egna spelare har och göra med att spelaren i fråga varvade ned med sin gamla lagkamrat från tiden i Asplöven och misstogs för att vara en spelare i Skövde.

Jag åker aldrig längre på bortamatcherna i Mariestad just för att man alltid blir så otroligt dåligt bemött, nog för att ni misshandlar spelare, jag har fått både ölburkar och mat slängt på mig. Att sedan sitta och gnälla över att folk i Billingehov vrålar åt spelare och ledare när man är betydligt mycket värre är bara patetiskt, snacka om att kasta sten i glashus.

Ska tilläggas också att spelare som exempelvis Thörnqvist älskar allt hat och skrik han får, det är en spelare som växer utav det. Nu i Onsdags under en avblåsning så hoppade han in på isen och strök sig längst kurvan och hånflina mot alla på ståplats, för att sedan sätta sig på bänken igen. Det blev en jäkla liv, precis som han ville, precis som ett derby ska vara.

Kom tillbaka och gnäll när vi börjar med oprovocerade överfall som ni.
Dags att vakna upp ur era verklighetsfrånvända fantasivärldar.
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 februari, 2020 kl. 17:21
Jag ser inte vad i artikeln som motsäger det jag skrev, även om det var första gången jag läste den och därmed inte kände till alla detaljer. Jag vidhåller att de var huliganer som var ute efter att slåss, inte supportrar. För hade det varit supportrar så hade de väl inte gett sig på sin egen spelare? Nej de var ute efter att slåss, inte att supporta. Sedan om de spelat i Hangelösa, Skövde eller Mariestad spelar ingen roll.
Slå på/av denna metaruta.
Hildegard Krebbs Hildegard Krebbs skrev den 7 februari, 2020 kl. 15:46
> Det var huliganer som slog ner både en Skövdespelare och en Boisspelare, så det var med andra ord inga Mariestadssupportrar utan bara folk som var ute efter att slåss

Jaha? Jag som fått intrycket att det var före detta spelare i Bois som då spelade i lägre divisioner. Kanske var dom arga för att dom inte platsade i världens trevligaste lag? ?

https://www.skovdenyheter.se/article/frias-for-misshandel-av-skovde-ik-spelare/
Slå på/av denna metaruta.
Robin Brewitz Robin Brewitz skrev den 7 februari, 2020 kl. 13:50
Snyggt jobbat oxarna!
Var det bara Henriksson som röstade på Skövde IK?
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 7 februari, 2020 kl. 13:45
Idag fick Oxarna ett kvitto på vilket bra jobb vi gör för att skapa stämning på läktarna. När 200 hockeyettanspelare själva får tycka till var det är bäst stämning så röstar hela 15% på Mariestad! Med det hamnar vi på en andraplats. Vi är dock inte helt nöjda, nästa år vill vi också komma förbi Nybro som leder (om nu inte laget går upp förstås). Stort tack till alla som hjälper till och bidrar till den goda stämningen!
Slå på/av denna metaruta.
Robin Brewitz Robin Brewitz skrev den 6 februari, 2020 kl. 22:06
Kungen1337:
Coolt namn, och häftigt att du tycker ja ska torka min röv. Återkom gärna med motargument till varför jag då i din mening har fel och använd dig gärna av öppet alias så blir du ännu coolare!

Och förklaringen till nedjoggningen gav KH dig så jag bortser från att påpeka det igen då jag tror du förstår. Önskar även dig en trevlig kväll, ren som smuttsig ända! ?
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 februari, 2020 kl. 21:06
Läsvärd intervju med Simon Eriksson på hemsidan nu!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 februari, 2020 kl. 18:35
K-A: Ja då kan jag hålla med honom, Skövde har ettans överlägset bästa publik när Oxarna gästar Billingehov! 😉
Slå på/av denna metaruta.
Kjell-Arne Remnås Kjell-Arne Remnås skrev den 6 februari, 2020 kl. 18:29
Angående Henrikssons kommentar om ettans absolut bästa publiktryck:
Tror inte han menar att det bara är SIK-supportrarna han menar är "publiken"? Nog för att han spelar i Sik o inte vet bättre, men jag antar han ändå menar "all närvarande publik i hallen" och då även de fina BOISsupportrarna.
?
Jag tror han menar just sådana här derbymatcher i B-hov och i M-hus arena.
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 februari, 2020 kl. 17:24
Kungen 1337: Det var huliganer som slog ner både en Skövdespelare och en Boisspelare, så det var med andra ord inga Mariestadssupportrar utan bara folk som var ute efter att slåss. Och de blev avstängda så klubben agerade.
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 februari, 2020 kl. 17:21
Bäst igår tycker jag Jesper Lindén var. Han agerar med självförtroende igen efter att ha varit lite mer vilsen på isen. Förspelet till 1-0-målet var ju suveränt och överlag så verkar han och Erik Olsson ha väldigt bra kemi tillsammans. Erik var också riktigt bra igår och dom två tillsammans måste vara fruktansvärt jobbiga att möta.

En annan jag vill hylla är Joel Werner. Rörlig och ruggigt spelskicklig, agerar med ett lugn på isen. En riktigt bra värvning.

Simon Eriksson och Filip Engqvist ska ha cred för sitt slit igår också, Simon stod upp fysiskt bäst av alla nästan.

Vilka tycker ni var bäst?
Slå på/av denna metaruta.
kungen1337 kungen1337 skrev den 6 februari, 2020 kl. 17:07
Robin B, visst var det inte så länge sedan som era supportrar spöade spelare under nedjoggningen?

Gå nu o torka röven riktigt ordentligt efter all skit du spytt ur dig! Ha en fin kväll 🙂
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 6 februari, 2020 kl. 17:05
Henriksson tycker att han vill se video på utvisningen i sudden innan han kan uttala sig om den, för att ta en utvisning i sudden måste den vara riktigt riktigt klar ?
Synd inte reportern frågade honom varför han (mfl) låg och simmade på isen av och till, borde varit divingutvisning flera ggr på sikarna denna afton!
Antar att han menar att de har ettans bästa publiktryck just när Mariestad kommer dit!
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 februari, 2020 kl. 11:54
Håller med i din analys Robin.

Ronnie: Henrikssons kommentar är ju helt verklighetsfrånvänd, Boisklacken dominerade ju läktarna under hela matchen!
Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 6 februari, 2020 kl. 10:29
>>Robin: Precis!

>>Ronnie: Han kanske tror att det är Sik-supportrar på apberget… Just i de matcherna har de bäst publik. När alla från Mariestad är där och höjer stämningen. ?
Slå på/av denna metaruta.
Ronnie Larsson Ronnie Larsson skrev den 6 februari, 2020 kl. 10:09
Robin: håller helt med dig! Bra analys. Även om publiken.

Henriksson säger ju att dom har ettans bästa publik, utan tvekan! Undrar vilken match han var på igår eller trodde han att apberget var fullt av sikare? Förvånsvärt tyst på skövdepubliken, ingen som klappade vid introt, klacken var tyst mestadels. Pinsamt med så dåligt tryck när det är "3000" pers.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=7402078
Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 6 februari, 2020 kl. 09:48
>>Rikard: Är det ett referat från en annan match? Spelförande? ?Hade jag varit Sik-supporter hade jag blivit orolig på allvar när jag läst hans kommentarer. Ingen analysförmåga alls, eller? Känns som de skulle behöva sätta sig i lugn och ro och kolla igenom matchen i efterhand… Uppspel, organisation, linjer i spelet, special teams, målchanser. Återkom gärna sedan och påstå att Sik var spelförande! ?
Slå på/av denna metaruta.
Robin Brewitz Robin Brewitz skrev den 6 februari, 2020 kl. 09:47
Reflektioner från gårdagens derbyseger.
Skövde kom ut i en rasande fart ( som dom brukar i derby på hemmaplan) körde hårt, tacklades och spelade väldigt fysiskt. Man skapade inga stekheta chanser men man gnuggade på och förde spelet. Bois försökte dämpa detta med att hålla sig till sitt spel, inte stressa upp sig och vårda puck, vilket jag tyckte man gjorde till stora delar. Man gick inte in i Skövdes fälla att börja kasta puckar runt sig utan man litade på sitt grundspel och att man vågar vårda och hålla i, där har vi första klasskillnaden.
Efter 10 minuter släpper Skövde sin press och faller tillbaka, om det beror på ork eller att gameplanen var sån, det vet jag inte. Bois tar över mer och mer och Lindéns auktion är det klass på, förjobbet och framspelningen till Olsson är hockeygodis, även för den mest inbitna SIK-supportern. Efter det tuggar bois på och skapar en del lägen, dock inga stekheta men pausvila 0-1 känns rättvist. Andra perioden är Bois betydligt tyngre, man håller i sitt spel och skapar flertalet bra chanser och har mycket mer tanke i sitt spel. Skövde är väldigt odisciplinerade saknar linjer och lyfter och dumpar mycket. Några individuella prestationer ger man publiken, men det där kollektivet och laget Frödelius pratade om Holms intervju ser jag inte. Dock kämpar man, men man trampar mest vatten. Bois styr då man faktiskt är bättre på allt. Vårda puck, uppspel, kreaktivitet i anfallszon, målvaktspel, positionering, BP/PP ja allt är Bois bättre. Målet går vi bort oss på, sen är det olyckligt det som händer efter. Sen att det alltid visar sig vara Henriksson som är inblandad i dessa situationer är ingen slump, frågan är hur hårt 65 tacklade honom… Men Sandberg kom tillbaka och va riktigt bra idag. 3:e perioden skulle vi ha stängt efter 10 minuter, men Fagerblom var bra och stod på huvudet flera gånger. Kvitteringspucken diskuteras också men det känns korrekt, synvinkeln var att pucken kom i magen och gick in. 50/50 chans, och det är alltid bättre att döma mål än att inte göra det, lika för alla lag. Det blev nerver när vi får en otroligt billig utvisning efter drygt 17 minuter. Men Skövdes PP skrämmer knappt Tibro IK, vi städar av det tämligen enkelt igen. Och i övertid kommer våra skills fram i PP och vi sätter den och Prostataklacken med tillhörande falang vänster till från deras sida som aldrig kan uppföra sig utan skriker glåpord mot spelare och ledare är bara pinsamma. De får vackert vandra hem med huvudena nere. Känslor skall det vara och liv mellan supportar hör till. Men dessa sk Herrar går över gränsen, och det är inte bara mot Boisare. Har sett flera matcher i Billingehov och samtliga bortalag får utstå samma sak. Tycker föreningen borde ta detta, för Skövde IK bör väl ha en värdegrund som man jobbar efter där Respekt mot varandra och motståndare nämns? Dessa personer som är en hel del visar verkligen inte att man är en del av den, om den nu finns. Men visst är det härligt att vara Boisare?
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 5 februari, 2020 kl. 23:49
Rikard: En sak jag reagerade på i referatet var att Bennemyr noterade att poängskörden var 5-5 i derbyna. Så är det ju inte alls, Bois plockade 7 poäng mot Skövdes 5.
Slå på/av denna metaruta.
Rikard Wolfbrandt Rikard Wolfbrandt skrev den 5 februari, 2020 kl. 23:32
Enligt SIKs analys på deras hemsida var Skövde spelförande laget och att Bois skulle vara väldigt nöjda att se lyckades vinna till slut. Jag var på plats ikväll o undrar om vi sett samma match? Första 15 kan jag hålla med om att SIK ville mer, men sen var Bois de bättre laget matchen igenom. Bois skulle avgjort med ett tredje o fjärde mål, men SIK lyckades tråckla in pucken till 2-2. Hade varit intressant o sett det på video. Till sist. Analysen på SIKs sajt är i klass med när Borås HC var stora fiender förr i tiden. Borås var alltid bäst även om de förlorade med 6-1, o Johnsson filmade jämt. Det var standard 🙂
Slå på/av denna metaruta.
bobbo bobbo skrev den 5 februari, 2020 kl. 22:40
Hemma från Billingehov, där svängkorsen i vanlig ordning snurrade en jävla massa varv för mycket vid entrèn. Varför ljuga om publiksiffran? På isen var Bois minst två nummer för stora för Sik och att de fick en poäng får betraktas som årets rån. Känns surt att för andra matchen i rad blivit bestulna på en tre-poängare. Men en vinst är en vinst och segersången på isen var härlig att se och höra. Bois saknade dessutom två av sina främsta centrar (Eddie, Linus) men trots det var det ett lag som spelade hockey och ett lag som kastade puckar och chansade.
Det finns iaf ingen som helst tvekan om vilka som är Skaraborgs Stolthet!
Bäst idag, Dogge, Lindén och Jakobs!
HEJA BOIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slå på/av denna metaruta.
Niklas Hjalmarsson Niklas Hjalmarsson skrev den 5 februari, 2020 kl. 22:30
Tyvärr så har ju Henriksson rätt om han säger så!
Han får en rejäl tackling in i Sandberg av BoIS nr 65, efter att han gjort mål!
Slå på/av denna metaruta.
C-G C-G skrev den 5 februari, 2020 kl. 22:27
Henriksson i SLA:
”…så han kommer väl att skämmas när han ser videon. Jag blir ju inknuffad i honom.”

Nä just det! Det finns ju ingen video från moderna hallen.
Kanske va Lundström som bröt 56k-uppkopplingen när han ringde fritidskontoret för att boka tider i stans gympasalar from v. 9.

Kämpa på SIK, och se till att betala tillbaks varenda krona ni blåst oss på ikväll.
Slå på/av denna metaruta.