Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3909 inlägg.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 november, 2022 kl. 18:00
Måste säga att det är mycket starkt av Bois att bara släppa in ett mål på 31 skott och samtidigt göra 4 mål på 20 skott.
Detta visar med önskvärd tydlighet att när allt stämmer för bois så är dom svåra att möta med ett jättetätt försvar och mycket starkt anfall,
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 november, 2022 kl. 17:21
Måste säga att du Krister är helt otrolig med dina referat, du nöjer dig inte med själva matchen utan gör det längsta referat jag någonsin läst. Allt både före, under och efter matchen, från morgon till sena kväll. En stor bukett blommor till dig Krister.
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 6 november, 2022 kl. 16:36
Krister ett beskrivande och bra inlägg vad som sker bakom kulisserna! Bra dessutom för det lägger en filt över ett annat tidigare inlägg på denna gästbok, som än en gång väcker frågor.

Snygga mål för övrigt mot Linden, även om de bjöd in till det. Stabil seger helt klart!
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 november, 2022 kl. 13:49
En supporterresa

Vi i Oxarna har anordnat bussresor till olika bortamatcher i många år, igår var det dags för ännu en när vi reste till Eskilstuna för att möte Linden. En resa som många andra, men jag tänkte att det kanske kan vara roligt att läsa vad som händer på en vanlig bortaresa en lördag i november. Varför sitter man sex timmar i en buss för att stötta sitt lag egentligen? Jag stolpar lite kort vad jag fick uppleva och hoppas att det kan ge lite inspiration för att hänga på nästa gång.

Inför resan
Viktig match, så viktig så Bois tränare Andreas Appelgren ringer och ber om att redan verkligen måste bli av. ”Det kan vara avgörande för seger, och i förlängningen allettanspel”, menar han. Han utlovar spons till resan ur egen ficka, alla som anmäler en extra av de som redan anmält sig får åka på hans bekostnad.

Jag inhandlar kioskvaror till bussen, småpåsar med chips, drickor och godis. Orkar inte fixa i ordning smörgåsar, lite för mycket att göra.

Lördag
kl 10.30. Åker hemifrån, ansluter till ishallen 11.00. Plockar fram trumma, trumstativ, flaggor och banderoll och lastar av kioskvaror ur bilen. Folk som ska med hjälper vänligt nog till, något som det aldrig är några bekymmer med, alla hjälps åt.

11.30 Bussen avgår. Jag snackar upp matchen lite kort och går sedan runt och tar upp betalning. Några nya medlemmar blir det till supporterklubben.

Bussresan avlöper smidigt och snabbt med mycket hockeysnack, försäljning och en del öldrickande, men alla håller det på en bra nivå.

14.15 Ankommer till Lindehov. Mottas av Lennart, säkerhetsansvarig för Linden, som visar oss rätt och pratar lite gött. Han berättar bland annat att de har hockeyettans bästa speaker, en kille som jobbar på radio Bandit. Något som visar sig stämma, han tillför verkligen krydda till en normalt rätt ointressant roll.

14.30 Vi beställer hamburgare ute i regnet med ett litet partytält som enda skydd. Blir bra snack där vi är ett helt gäng Boisare som pratar och tjatar med grillgänget så Lindensupportrarna som kommer undrar om det är vi som håller i grillstationen.

15.00 Nedsläpp. Vi värmer upp lite inför med någon ramsa och får bra drag på grejerna.

Period 1: Bois tar en tidig 2-0-ledning och äger tillställningen helt.

Periodpaus 1: Några småkillar kommer fram och frågar om de får trumma på vår trumma. Det går givetvis bra. Vi hjälper dom upp på en stol och håller i dom så de står stabilt och når ordentligt att trumma. De tycker det är väldigt roligt.

Period 2: Jämnare spel denna period, men Bois släpper inte till mer än en målchans trots rätt mycket tid i boxplay. Bois gör mål i sitt enda powerplay och leder med 3-0.

Periodpaus 2: Vi går och köper korv. En unge får syn på oss och säger ”Det är ni som gapar hela tiden!”. En man i Lindentröja kommer fram och frågar om han får ta kort. På vägen tillbaka så säger en Lindenläktarvärd att de är imponerade över trycket och frågar ”Hur orkar ni gapa hela tiden?!”

Period 3: Bois fortsätter spela stabilt defensivt, utökar till 4-0 på en spelvändning. Vi fortsätter elda på från klacken och i slutet kan vi köra klassikern ”Segern är vår”. Linden gör 4-1 i sista sekunden av matchen, surt för Malmborg som gjort en bra match.

Efter matchen: Det blir Anton Blomberg som får dansa efter matchen, med ett mål och ett assist och sin kanske bästa insats i Boiströjan så förtjänade han det.

Vi går ut till bussen, på vägen ut kör vi ”Vi som är från Skaraborg, åker aldrig hem med sorg”. En läktarvärd ger tummen upp.

17.30 Bussen avgår för hemfärd. Göran Erlandsson vann halva potten på resultattipset.

Hemfärd: Hög stämning i bussen hem. Andreas Appelgren messar och tackar för stödet. Vi ringer Lukas Larsson som gjorde en riktigt bra match och mål, han är väldigt nöjd med lagets insats och tackar också han för det viktiga stödet.

20.00 Hemma i Mariestad. Packar ur bussen, men ishallen är låst. Ringer Appelgren som lovar att de tar in grejorna när de kommer hem.

21.00 Hemma hos mig. Värmer lite pannkaka från gårdagen och sätter mig sedan och skriver matchref.

22.00 Klar med matchrefet. Sätter mig och kollar om delar av matchen, ser stabilt ut!

24.00 Släcker lampan med en bra känsla i kroppen.
Gillamarkeringar 9
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 6 november, 2022 kl. 11:36
Du är ju helt otrolig Ingvar!! Det har väl ingenting med att göra att vi vill ha större segersiffror alls utan att rätt ska vara rätt en sådan tackling i ryggen är till 99.9 % 5 min+game oavsett vem som utfört gärningen jag undrar hur det hade låtit om det varit tvärtom?! Nu gick det ju bra för Ollas-Mattson precis som för Boisspelaren som for i sargen såg riktigt läskigt ut för det är aldrig kul att spelare blir skadade oavsett vilken förening dom tillhör så snälla lägg ner det där löjliga snacket att ni är så pryda och att vi är tvärt emot för så är det inte jag tycker att det är en lugn miljö här inne och hos oss så låt det vara så Ingvar!
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 november, 2022 kl. 09:34
OK Göran
Anledningen till att jag skrev detta är de Boisare som skriver på forumet och gästbok inte med ett enda ord skriver något negativt om domare eller SIk spelare. De tar förlusten med rak rygg och behöver inte försöka förklara förlusten på något sätt. Därför blir jag lite fundersam när SIKare vill förstärka sin vinst genom att leta efter dommarnisstag som dom skulle kunnat ge dem en ändå större vinst.
Gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 2 november, 2022 kl. 15:47
Ingvar, jag förstår inte riktigt heller vad du är ute efter? Det måste väl ändå vara så att man tillåts diskutera en match på ett diskussionsforum om vad som hänt - ibland en del detaljer - och varför det ena eller andra händer? Dessutom tycker jag för min del att tonen i inläggen har varit ganska bra ändå - och mycket bättre än förr om åren - oavsett ämne. Lite tråkningar hit eller dit vore väl tråkigt om de föll bort?
Gillamarkeringar 14
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 31 oktober, 2022 kl. 10:21
Vi får hoppas att USA killen Ace sätter fart på spelet. Jag såg att han gjort mycket bra ifrån sig I Islanders USA, men det var i USPHL serien som troligtvis är lite lamare än NCDC seri där Leon spelar
Gillamarkeringar 8
... Slå på/av denna metaruta.
Emil Emil skrev den 31 oktober, 2022 kl. 08:15
Det var ju ett jäkla hafsande med pucken i uppspel och pucktapp vid linjer. Felskär m.m.

Kändes som det var lite bråttom att kliva
Framåt och fick ju mängder med spelvändningar mot sig.

Var ju inte alls samma spel som mot Tranås.
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 oktober, 2022 kl. 14:26
Förslag på ramsa till Lindén:

Melodi: Go west med Pet shop Bois 😉

"Lindén, han är stark som få
Lindén, dribblar en och två
Lindén, jobbar hårt som få
Lindén, gör en massa mål!"

och så om och om igen. Vad tycks?
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 30 oktober, 2022 kl. 12:53
Hjälp sökes!

Pehrson hade ju en grym ramsa, kanske han eller någon annan där ute vill hjälpa till med fler?

Jag skulle vilja ha hjälp med en hyllningsramsa till Jesper Lindén, han är värd en egen efter sin briljanta serie så här långt.
Gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Pehrson Pehrson skrev den 29 oktober, 2022 kl. 17:27
Jag har filat lite på en ny ramsa men nu kommer jag inte längre. Så nu delger jag den här så ni kan använda den som ni vill, OM ni vill.

Melodi: When Johnny comes marching home.

(Vi är) Skarabrogs stolthet nummer ett
Hurra hurra
Vi offrar blod, vi offrar svett
Hurra hurra
Knä om knä vi krigar på
Krigar på för/i färgen blå
Vi älskar Boisen, alltid oavsett
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 oktober, 2022 kl. 15:49
Derbyt i siffror:
Lag: Skövde-Mariestad
Poäng: 17-14
Gjorda mål: 27-30
Insläppta: 21-20
Powerplay %: 32,14-38,46
Boxplay %: 78,95-77,78
Utv min; 5-22,75
Tekningar %: 51,33-49,44

Topp 3 poäng
Skövde
1. Adam Thilander 3+10=13 poäng
2. Amil Smedberg 5+1=9 poäng
3. Josh Laframboise 3+4=7 poäng

Bois
1. Jesper Lindén 8+3=11 poäng
2. Oscar Tellström 4+5=9 poäng
3. Jesper Broeng 1+6=7 poäng

Målvakter
Skövde
1. Fritz Abrahamsson 91,4% (fem matcher)
2. Robin Wallin 89,0% (tre matcher)

Mariestad
1. Isac Ohlsson 92,4% (tre matcher)
2. Anton Malmborg 91,1% (sex matcher)

Senaste matcherna:
Linden-Skövde 4-0
Skövde-Forshaga 3-1
Skövde-Dalen 5-3

Mariestad-Tranås 3-1
Mariestad-Dalen 3-4
Köping-Mariestad 4-7

Tre senaste mötena lagen emellan (förra säsongen)
Skövde-Mariestad 0-4
Mariestad-Skövde 4-5
Skövde-Mariestad 1-4
Gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Tomas Persson Tomas Persson skrev den 28 oktober, 2022 kl. 18:45
Appelgren har uttryckt real Skövde🤔🤔🤔Ja vad han menar med det får väl stå för honom!!!!! Nä värvningarnas lag är väl Real Mariestad....
Gillamarkeringar 6
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 28 oktober, 2022 kl. 16:48
Calle verkar dessutom i denna intervju lämna öppet för ytterligare nyförvärv. Om vi räknar med att detta är en forward/center för toppkedjorna så skulle vi få ett riktigt starkt lag. Kanske skulle kedjorna se ut så här med fullt lag?

Ace Cowans-HP-Ny ytter
Tellström-Lukas-Lindén
Blomberg-Niska-Lindberg
Erik Olsson-Lundin-Henell

Rätt hyfsat lag ändå! 😉
Gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 28 oktober, 2022 kl. 16:03
Vi får hälsa amerikanske forwarden Ace Cowans välkommen till Bois! Amerikanen gjorde en stark säsong i Kalix förra säsongen och förhoppningsvis blir han lika framgångsrik i Boiströjan!

Se hemsidan för mer info.
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 27 oktober, 2022 kl. 15:59
P-G: Ja maximal otur! Här får vi in en spelare som verkligen visar klass direkt och så skadar han sig på träning efter en match... Men ska vi se det ljusa i mörkret så gav det Niska chansen som center i förstakedjan igår, och som han tog den! Han lyfte ju förstakedjan till en nivå de inte varit i någon gång när Elo spelat där (första matchen undantagen möjligen). Han har en otrolig speed samtidigt som han hela tiden har blicken uppåt och kan fördela passen. Han var den länk som saknats i kedjan. Nu skapade de chanser på ett helt annat sätt, synd de inte fick trycka dit någon bara.

Men ska vi prata bra spelare så måste vi ju lyfta Jesper Lindén! Han spelar i en egen liga just nu. Vinner puckar, täcker skott, vinner närkamper, omöjlig ta pucken från, skjuter vasst och gör mål. Har sällan sett en spelare dominera isen på detta sätt. Igår parkerade hans kedja i anfallszonen mer eller mindre varje byte. Tellström och Lukas kompletterar dessutom alldeles utmärkt.

Några andra att lyfta fram som normalt inte får så mycket cred:
* Isac Ohlsson: Chanslös på målet men räddade allt annat. Såg lugn och trygg ut.
* Otto Henell: Som han sliter! Tacklas och åker mil under en match i maxfart känns det som. Värd ett mål.
* Backparet Simon Svensson/Gustaf Malmkvist; Supertrygga defensivt men också deltagande offensivt på ett helt annat sätt. Svensson har ju lyft sig klasser i spelet med puck.

Det känns som att laget är på väg att hitta något riktigt bra!
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 27 oktober, 2022 kl. 12:03
Trist med HP! Gipsad hand borde betyda ett antal veckors konvalescens.

Typiskt också att han precis blivit utsedd till poängspelaren. Kanske läge att lägga det ansvaret på Lindén. Kan bli dyrt för oss iof…. 😄
Gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 25 oktober, 2022 kl. 17:24
Trist att det inte föll ut med Elo.
Men en stor eloge till Calle som agerar istället för att ta den enkla vägen och ”hoppas det blir bättre”. Bra ledarskap!
Vi får också skicka med Elo ett stort lycka till vart han nu hamnar härnäst.
Så länge det inte blir hos en konkurrent… 😉

In med HP mellan Lindberg och Blomberg.
Blir det inte succé inom 3 matcher så får Blomberg ge plats åt någon som river och sliter lite bättre. Kanske Axelsson?
Eller varför inte Niska som serverade fina mackor till HP i söndags..
Gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter

Pantrunda!

Ny månad-ny pantrunda. På måndag […]