Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
3692 inlägg.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 19 juni, 2022 den 13:02
Peter
Jag måste faktiskt säga att jag är mycket förvånad att du Peter som alltid verkar vara mycket kunnig i allt som gäller hockey ställer denna fråga.
Jag läser rakt av på Elite Prospects som brukar vara mycket snabba på att placera en spelare i rätt klubb efter en klar värvning. Vi tar din fråga om Marcus Persson först. Vid bilden och namnet på Elite Prispects står alltid vilken är senast klubb. Och det finns ingen ny klubb för honom än så länge för såsong 22/23, Därför står det Bois. Dessutom längst ner på prestations tabellen står också Bois som senaste klubb och inga namn för säsong 22/23. När det gäller Smedberg så är det samma sak, vid namnet och bilden står enbart Forshaga som klubb och även längs ner på prestations tabellen står Forshaga som sista klubb och ingen ny klubb för säsongen 22/23. Däremot eran Josh och Bois Blomberg kom redan dagen efter värvningen med rätt klubb både bredvid bild och namn samt även står att båda tillhör ny klubb (SIK och Bois) för säsongen 22/23. Ett mer uttömmande svar kan du inte få Peter.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 19 juni, 2022 den 10:39
Ingvar: Vart står det att Marcus Persson ännu tillhör BOIS? Vart står det att Emil Smedberg ännu tillhör Forshaga? De båda står inte med i respektive trupp 22/23 vad jag kan se?! När det gäller Smedberg så har ju Ulf Andersson på vårat forum sagt att han är klar och detta förmodligen beroende på att han känner någon som har dessa uppgifter sedan att inte SIK inte väljer att offentliggöra detta än beror förmodligen på någon detalj i kontraktet som gör att dom inte kan göra det än! Det är ju inte första gången som en tidning kommer ut med uppgifter som stämmer en tid innan den nya klubben går ut och bekräftar så det är nog bara att sitta lugnt i båten och invänta detta 😉😊
Antal gillamarkeringar 7
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 18 juni, 2022 den 13:11
Märkligt.
Kanadaspelaren Josh och Svenske Blomberg blev omgående placerad rätt lag efter värvningn i Elite Prospects, nämligen SIK respektive Bois, däremot Emil Smedberg som enligt uppgifter värvats till SIK står fortfarande som Forshagaspelare. Kan just undra vad detta beror på??
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 18 juni, 2022 den 13:02
I denna grupp finns det många med stora Boishjärtan. Nu hoppas jag att ni kan tänka er att ställa upp för klubben samtidigt som man får en kul upplevelse. Den 23/7 kommer Ulf Lundell och uppträder i Mariestad. Då behöver Bois hjälp med entréer och i servering. Bois a-lag kommer också hjälpa till, så blir ett bra tillfälle att tjöta lite med dom. Hoppas att många ställer upp, svara bara på detta!
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 juni, 2022 den 16:47
Ser att Marcus Persson fortfarande står uppställd som Boisare. Kan det kanske vara tillåtet att hoppas på en helsäsong 22/23, Med sina 32 år så håller han nog fortfarande hög klass . Endast 9 matcher tror jag inte gav honom den rätta nöjligheten att visa vad han kan.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 16 juni, 2022 den 16:39
Krister och Peter
Intressanta diskussioner
, fortsätt gärna
Väntarmed spänning på vilka som skall fylla de tomma kockarna. Ekonomi att. Fylla utmed några slagkraftiga spelare verkar finnas.😬
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 16 juni, 2022 den 15:46
Krister ==> intressant uppställning. Men när jag läser intervjun är jag inte lika säker på att alla 4 är spetsförvärv. Tror det kan vara så att centerpositionerna ska vara spets men att ytterforward kan vara 3 & 4e linjespelare också.

Jag har lekt lite med tanken att sätta Blomberg-Lukas-Otto i samma kedja. Tung - grinig och numera målfarlig 🙂

En ungdomskedja med Tellström-Ny-Hedlund

1a med Lindén-Ny-Ny
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 16 juni, 2022 den 11:47
Enligt intervjun jag hänvisade till så vill Calle fortfarande ha in två centrar och två yttrar med spetskvaliteter. Då skulle man kunna tänka sig att kedjeformationerna skulle kunna se ut så här när det är färdigbyggt:
1:a
Blomberg - Ny center - Ny ytter
2:a
Tellström - Ny Center - Lindén
3:e
Hedlund - Lukas Larsson -Erik Olsson/Ny ytter
4:e
Henell - Lundin -Axelsson/Rydholm/Gustavsson

Ser väl rätt så bra ut?!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 12 juni, 2022 den 18:32
Marcus, så uppfattade jag också dig som du skriver. Att Marcus P pytsade in en del poäng och för den delen Blomberg i Skövde var väl kanske inte det saken gällde.
Antal gillamarkeringar 5
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 12 juni, 2022 den 10:52
Nu tänkte jag inte på Pajen utan de andra som var med hela säsongen. Och på båda matcherna hemma mot Halmstad. Tycker att endast Kandergård och några få till kom upp i kapacitet när det gällde som mest.
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 11 juni, 2022 den 18:15
Marcus, on the spot när det gäller spelare som inte presterade, när det krävdes. Spelar- och coachkramp kopplat till kraven och förväntningar? Jag är övertygad om att Bois nu får in spelare som behövs, men visst är det en utmaning att hitta just de rätta.

För mig är Skövde just nu mer spännande, när det gäller lagbygget. Här har man gjort ett gediget arbete och med Staffan Lundh som medarkitekt. Skövde kommer ligga på samma nivå rent spelarmässigt som Bois kommande säsong, påstår jag.

Vi får se när säsongen är slut!
Antal gillamarkeringar 3
... Slå på/av denna metaruta.
Marcus Davidsson Marcus Davidsson skrev den 11 juni, 2022 den 11:31
Inget att gråta över att några lämnar. De var ju med om att vara som sämst när det gällde att vara som bäst förra säsongen. Men mycket produktion ska in i laget. Intressant! Är målsättningen att hota uppåt vill det till en hel del på de 4 platserna som ska fyllas.
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 9 juni, 2022 den 21:43
Två riktigt bra inlägg i rad från dig Peter! Ja Calle borde ha kulor kvar, tror som du säger att prio är två centrar, och du har ett gäng bra namn där.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 den 14:34
Det borde ju finnas lite kulor kvar i Calles budget.

Truppförändringar som borde blivit billigare:
A.Malmborg - T.Sandberg
E.Hedlund - O.Kandergård
O.Tellström - M.Hansson
A.Blomberg - J.Alanne

Samma kostnad:
O.Henell - S.Eriksson
F.Stenlund - A.Pettersson

För att ge juniorerna chansen kanske det blir en lite tunnare trupp i början på säsongen för att fylla på senare när KHL-->SHL-->HA-->HE har satt sig. Då kanske det bara är 1a, 2a center och L.Collberg som ska in innan säsongstart.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 den 10:20
Några intressanta centrar

Carl Wassenius - Väsby
Henrik Rommel - Väsby
Alex Levänen - Nyköping
Ville Heikkinen - Visby Roma
Filip Barklund - Örebro J20
Arvid Eljas - Leksand J20
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 9 juni, 2022 den 09:17
Tråkigt att Norberg försvinner. Jag tyckte att han var strålande i stunder men tyvärr så försvann han helt i vissa matcher. En ojämnhet som vissa yngre spelare kan ha. Riktigt tråkigt att Calle inte lyckats förlänga med honom för jag är rädd för att det här kommer bli hans stora genombrottsår och allsvenskan säsong 23/24. Men när de stora drakarna kastar pengar på spelare så är vi ju i underläge.

Osannolik värvning med tanke på att han har ett juniorår kvar men Arvid Eljas i Leksand hade varit en fjäder i hatten att få till BoIS.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 7 juni, 2022 den 15:56
Jag är mycket väl medveten att detta inte kommer att hända, men det är väl tillåtet att drömma. Min dröm består av att se de båda Marcusarna Persson och Andersson i samma kedja. 32 och 33 år gamla, mycket välväxta, en vänsterspelande och en högerspelande, båda mycket framgångsrika mål och poängplockare i Borlänge, men inte samtidigt. Båda fortfarande i mycket god form. Persson 13P på 9 matcher i Bois och Andersson 70P på 30 matcher i Hedemora. Persson står än i dag kvar som Boisare och Andersson kvar i Hedemora. Är helt övertygad om att de är värda ett pris i storleksordningen som Blomberg. PERSSON, Andersson och Bllomber är kapabla att skotta in över hälften av Bois mål och vara en möjlighet att komma till AS Jag tror att de båda i dag kan fås för ett överkomligt pris.
Antal gillamarkeringar 2
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 7 juni, 2022 den 14:46
Som truppen ser ut nu så gissar jag att det ska in följande:

1a center - Philip Norberg eller nyförvärv.
2a center - nyförvärv
3e kedja ytter - Erik Olsson eller nyförvärv
4e kedja ytter - Nils Rydholm
2a backpar - Ludwig Collberg om han är hel eller nyförvärv.
+ juniorer från egna led.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 juni, 2022 den 21:23
Peter Johansson
Ok. jag kan erkänna att värdelös var kanske att ta i, men jag har nog aldrig läst en så negativ skrivelse om en spelare som trots allt så länge han var med var den absolut bäste både målskytt och poängtagare. Men åsikten om honom kan naturligtvis kraftigt förändras när han plötsligt lämnar ett lag i nöd.
Antal gillamarkeringar 1
... Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 6 juni, 2022 den 21:08
Ingvar: Det är ingen som sagt att han är värdelös överhuvudtaget däremot så går det väldigt mycket upp och ner i hans standard som vi sikare tidigare sagt inget annat inte att han är mer eller mindre värdelös tex som du påstår att vi sagt!
Antal gillamarkeringar 4
... Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 6 juni, 2022 den 20:46
Peter Johansson
Jag har inte dragit igång något alls och kommer heller inte att så göra. Jag har bara citerat en del som står att läsa på erat eget forum.
Antal gillamarkeringar 0
... Slå på/av denna metaruta.

Dela på facebook
Dela på twitter