Oxarnas Gästbok

Logga in för att skriva ett nytt inlägg.

Registrera
4416 inlägg.
Krister Holm Krister Holm skrev den 8 september, 2023 kl. 15:00
Peter och Göran —> Det är ju verkligen inte första gången precis som ni skriver. Det är genomgående så att storlagen i söder får fördelar, och som du påpekar Göran så borde ju inte publiktrycket spelat roll i onsdags. Det är tråkigt, för det drabbar inte bara Bois, utan alla väst- och östlag, vilket bidrar starkt till att det blir svårare för ickesöderlag att hävda sig.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 7 september, 2023 kl. 19:46
Peter, enig med dig. Som helt neutral var tre till fyra utvisningar på gränsen till felaktiga och direkt felaktiga, som drabbade Bois. Ingen ¨lätt¨ utvisning drabbade Troja av det jag såg. Utvisningen på Lindén är direkt korkad och helt fel. Något publiktryck fanns inte, så frågan är vad det beror på. En lättdömd träningsmatch och ändå dessa uppenbara missar? En slags omedveten tradition som alltid gäller?

För övrigt, Bois forwards är vassa. Riktigt vassa och värre lär det bli för motståndarna, när man fått spela ihop sig. Lite lugnande ändå för en motståndare att försvarsspelet inte är av samma klass. I och för sig kompenseras det en del av en målvakt som är överkvalificerad för ettan.
Gillamarkeringar 5
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 7 september, 2023 kl. 09:14
Efter gårdagens match mot Troja tror jag att Västra/Östra/Norra fortsatt kan förvänta sig partiska domare i södra serien som kommer fortsätta ge fördelar till hemmalagen. Det har påtalats tidigare och kritik har framkommit men tyvärr så har domarbasen viftat bort det. Vi kunde se igår hur domaren tog en horribel utvisning på Lindén samtidigt som han tittade bort på solklara Trojautvisningar. Tråkigt att detta får fortsätta för det har pågått under ganska många år nu, där vi sett att domarna i södra inte pallar trycket. Klarar inte domarna i södra serien publiktrycket, kan de inte anpassa nivån när de dömer nya lag? Det finns tydlig statistik på att de klart förfördelar hemmalaget jämfört med när de södra lagen spelar borta i Allettan.Enstaka gånger går att tala bort men det här är större än så.

Nu är det träningsmatcher även för domaren så vi får hoppas att det är ursäkten denna gång och det rättas till när vi är framme vid Allettan.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 6 september, 2023 kl. 22:38
Mikael –> Ja offensiva hot finns det gott om i Bois! Men inte lika bra insats som i hemmamatchen, framför allt spelade man lite för slarvigt i den andra perioden. Men första bjöd ju på riktig hockeygodis, bland annat ursnygga 1-2-målet, och överlag bra spel. Samtidigt så är Troja bra, så det kanske inte är så enkelt att spela lika bländande i tre perioder. Och 6-4 borta mot Troja ska man inte gnälla alltför högljutt efter.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 6 september, 2023 kl. 22:01
Eftersom träningsmatcher brukar vara det tråkigaste jag vet. Men gav det en chans ikväll. Måste säga att Bois kan bli vassa framåt i vinter. Troja är tunga men saknar lite vassa målskyttar.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 3 september, 2023 kl. 23:42
Ja Peter, att ofta ha mycket starka tredjeperioder räcker föga när man ligger under med 3-0 efter andra perioden.
Mycket starkt av SIK att göra 4 mål på 14 skott. BOIS 3 Mål på 25 skott är bra men inte tillräckligt
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Peter Johansson Peter Johansson skrev den 3 september, 2023 kl. 20:22
Ingvar::: Skövde var effektiva där har du huvudanledningen! OM inte Bois hade gjort sitt första mål så kanske SIK hade vunnit med 0-4 det där kan man ju diskutera hur mycket som helst att hade dom gjort så så hade det kunnat sluta så men nu gjorde det inte det😉snart dags för ett nytt derby då får vi se hur det slutar och trots allt så var det ju "bara" en träningsmatch och det betyder ju inte så mycket……😉
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 3 september, 2023 kl. 18:46
Tack Krister, där visas också att I tredje perioden gjorde Bois mål på var tredje skott. Dock inget mål på 15 skott i första och andra perioden.
Dock lite överraskande att Bois släpper in 4 mål på 14 skott. Vad var huvudanledningen till detta?
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 3 september, 2023 kl. 14:58
Tredje perioden har ofta varit Bois styrka och så även i matchen mot SIK såvitt jag kunde se av periodsiffrorna i SLA. Första perioden förlorade Bois med 1-0. Andra perioden förlorades m 2-0, men tredje perioden vanns med 3-1. Om det funnits en fjärde period eller om matchen gått till förlängning så hade slutresultatet kanske blivit annorlunda. Jag har inte tillgång till någon skottstatistik men det hade varit kul att få veta den.
Gillamarkeringar 3
Slå på/av denna metaruta.
Mikael Andersson Mikael Andersson skrev den 1 september, 2023 kl. 21:58
Det blir som vanligt i vinter. Båda lagen går till allettan och Skövde kommer sist.Förlora en träningsmatch spelar ingen större roll. Så låt Göran får vara glad för en gångs skull.
Gillamarkeringar 2
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 1 september, 2023 kl. 16:19
Intressanta kedjor Krister, då får Ronny prova nya konstellationer samtidigt som laget matchas bättre än mot Borås.

Tråkigt med Thulin (Astley & Pettersson). Görans snack om bortfall är ju bara snack, vi kan väl konstatera att båda lagen har kännbara bortfall i truppen så där är vi ganska lika.

Det blir intressant att se om det finns lite bättre struktur defensivt än mot Borås.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 1 september, 2023 kl. 14:33
Saknas idag: André Astley, Thulin och Hugo, en offensiv kedja kort kan man säga. Det gör att vi nu i mina ögon står med forwards till två offensiva och två defensiva kedjor. Ett förslag på kedjor skulle kunna vara så här:
Lindén-Jämsén-Tellström
Blomberg-Wistén-Reimer
Axelsson-Herman-C-J
Niska-Lukas-Fält

Backsidan då? Där kan jag tänka mig dessa backpar:
Aronsson-Frick
Thelander-Simon
Manne-Stenlund
Sundberg
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
P-G P-G skrev den 31 augusti, 2023 kl. 20:26
Jodå, men det är väl inte spelstopp förrän nedsläpp? 🙂

Jag tror det blir ganska tight. Som redan nämnts ligger SIK lite längre fram i matchandet vilket är till fördel.
BoIS kommer säkert testa nya formationer jämfört med senast, men det räcker ändå till seger med 4-2.

Vem vaktar kassen tro? Skulle gissa att dom får varsin match i helgen.

Första målskytt : Tellström
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Göran Strid Göran Strid skrev den 31 augusti, 2023 kl. 20:24
Jodå Ingvar, även denna gång har du glömt att du frågade om tipset och den 16 augusti tippade jag på din anmodan. Men ok, jag tar det en gång till, 5-3 till Bois.

Annat än klar vinst för Bois vore en överraskning. Snacket om antalet träningsmatcher till Bois nackdel är just bara snack. Bois lag är en allsvensk aspirant och då skall man bara vinna över Skövde, som dessutom saknar viktiga kuggar som mot Troja.
Gillamarkeringar 4
Slå på/av denna metaruta.
Peter Ekehult Peter Ekehult skrev den 30 augusti, 2023 kl. 09:44
siken gör sin 4e match och BoIS blott sin 2a så på pappret är ju allt annat än en sik seger en flopp för lillebror då de ska ligga längre fram i processen än BoIS. Men derby är ett derby och matcher blir sällan som det ser ut på pappret.
Gillamarkeringar 0
Slå på/av denna metaruta.
Krister Holm Krister Holm skrev den 29 augusti, 2023 kl. 22:22
Det är en svårtippad match tycker jag. Jag tycker visserligen att Bois ser något starkare ut, men Skövde har tre träningsmatcher i benen mot Bois enda och så tidigt som det är på säsongen så spelar sånt in. Samtidigt är det ett derby, de lever sina egna liv lite. Men ska jag ändå tippa så säger jag 5-4-seger för Bois, jag tror att offensiven kommer regera i båda lagen.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.
Ingvar Persson Ingvar Persson skrev den 29 augusti, 2023 kl. 17:52
FFredagen den första September möter vi derby kollegan Skövde ik. Det kommer att bli en tuff match men jag tippar att matchen avgörs i tredje perioden då Bois gör 4-3
Fler tippare välkomna.
Gillamarkeringar 1
Slå på/av denna metaruta.