Mariestad Bois seglar vidare

Mariestad Bois tog en finfin vinst borta i Norrahammar under Långfredagen och det, tillsammans med tisdagens hemmaseger innebar att de gick vidare från andra slutspelssteget.

Och som de gjorde det. En riktigt bra defensiv som innebar att dalen endast gjorde 1 mål på 120 minuter i fem mot fem. En defensiv som i stort sett aldrig gjorde att det såg skrämmande tomt ut framför Sandberg. En defensiv där alla hjälpte alla och alla gjorde precis vad de skulle under alla 120 minuter. En defensiv som gjorde att Dalen inte ens fick en chans att på riktigt kvittera och göra denna drabbning till en gastkramande förlängning.

Nä, detta var ett lag som vann. Allt från Sandberg grymma räddning i mittenperioden, till Dogges magiska ”jag åker in lite lugnt och snor pucken utan att någon fattar hur”. Hela laget hjälpte varandra vid uppspelen. De såg till att ingen hamnade i tidsnöd, och blev det lite krångligt ändå så var det inga hårda ord när de slog en icing. Och de har verkligen växt de senaste veckorna och sett till att Jönköping numera i fortsättningen endast bara ett lag kvar i ett ”slutspel”.

Men samtidigt har jag fortfarande inte vant mig vid att sitta hemma kvällar som dessa. Vi är många som åker land och rike runt i slutspelstider och många av mina bästa minnen är från just sådana här matcher. Nu sitter jag, som många andra, hemma framför datorn och jublar, men vi vill ju alla vara där. Kan garantera att vi hade haft minst två bussar och en massa bilar på plats i plåtlådan uppe på berget i Norrahammar och Oxarna hade blomstrat med en av hockeyettans bästa bortafölje.

Det är sådana här matcher man får gåshud, skaffar sig vänner och har fantastiskt roligt, men det får vi ta tag i nästa säsong istället och fokusera på denna. Denna säsong som faktiskt bara är en utslagsrunda ifrån en kvalserie till hockeyallsvenskan. Det trodde inte många när man såg vilka som slutade inför säsongen. Ok, vi har faktiskt inte kommit alltför högt i Allettan, men nu är vi livsfarliga och jag tror det är få som vill välja oss.

Men det är nästa veckas bekymmer. Ikväll tar vi ett glas vin för våra krigare och njuter i solen resten av helgen.

Håll ut och håll avstånd så ska förhoppningsvis våra krigare se till att det blir påskkarameller även nästkommande helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.