Oxarnas Gästbok

Logga in för att publicera ett inlägg

Krister Holm Krister Holm skrev den 30 december, 2022 kl. 17:02
Peter –> Ja att vi får ses som klara underdogs i matchen råder inget tvivel om. Har sett två perioder nu av matchen Nybro-Karlskrona och det är ett helt nytt Nybro kan man se. Visserligen samma spelare som under Tisell, men under Pekka Virta spelar man en betydligt mer modern hockey där alla spelare är involverade i spelet, både offensivt och defensivt. Man sätter betydligt högre och hårdare press över hela isen, även i boxplay. Det spelas mycket dump and chase och då kan även backen som ofta är den som dumpar fylla på i förstapressen. Karlskrona hade stora problem med detta. Bois behöver med andra ord vara snabba ner och hämta puck och sedan leverera ett snabbt förstapass på blad, då finns möjlighet till spelvändningar.

När Nybro etablerat anfallsspel så har de bra snurr med backar som inte tvekar att kliva in på mål för att kunna få ett pass och avsluta. Adam Persson söker mycket pass mitt i slottet. De driver också hårdare på kassen, så det vill till att vara starka där.

I egen zon sätter de som sagt var hård press och överbelastar, så jag ser gärna att vi efter ingångarna får ett långt pass i sidled för då öppnar vi upp stora ytor i anfallszonen. De är inte heller superstarka framför egen kasse i och med att de är ute och jagar så mycket, så det kan man också försöka utnyttja.

Men överlag är Nybro ett riktigt bra lag, ett klart bättre lag nu än innan jul. Så vi lär få det ruggigt tufft.
Slå på/av denna metaruta.